Medveděv s Rubljovem pro Rusko vybojovali triumf v ATP Cupu

7. 2. 2021, 03:33
Aktuality 3
ATP CUP - Druhý ročník týmové soutěže ATP Cup ovládli největší favorité. Tandem Daniil Medveděv, Andrej Rubljov v Melbourne Parku nezaznamenal jedinou singlovou porážku a ve finále proti Itálii už po dvouhrách rozhodl o vítězství Ruska. Rubljov si nejprve poradil s Fabiem Fogninim, set neztratil ani Medveděv proti Matteovi Berrettinimu.
© AFP

Andrej Rubljov s Daniilem Medveděvem o postupu Ruska do dnešního finále rozhodli vždy hned ve dvouhrách. Rubljov smetl Guida Pellu a Jošihita Nišioku a po prohrané úvodní sadě i Jana-Lennarda Struffa. Nyní již 14 zápasů neporažený Medveděv (deset ze 14 výher posbíral proti hráčům Top 10) si poradil s Diegem Schwartzmanem, Keiem Nišikorim a po obratu v třísetové bitvě s Alexanderem Zverevem.

Dnešní finále nebylo výjimkou, Rusové znovu dominovali a celkové vítězství v rámci druhého ročníku ATP Cupu slavili už po dvouhrách. Rubljov nenabídl jediný brejkbol Fabiovi Fogninimu a světovou sedmnáctku za hodinu hry smetl 6-1 6-2.

Úřadující vítěz pařížského Masters a Turnaje mistrů Medveděv měl o něco více práce, ovšem stejně jako jeho krajan ani jednou neztratil podání a v souboji týmových jedniček a členů Top 10 žebříčku přehrál 6-4 6-2 Mattea Berrettiniho. Závěrečná čtyřhra se hrát nebude.

Letošního ročníku ATP Cupu se kvůli pandemii koronaviru a nahuštěnému programu zúčastnila jen polovina týmů (12) oproti loňskému premiérovému ročníku, který vyhráli srbští tenisté v čele s Novakem Djokovičem, s nimiž Rusko loni prohrálo v semifinále. Ti letos skončili již ve skupině, když prohráli přímý souboj o semifinále s Německem.

Všechna utkání se odehrála přímo v dějišti Australian Open. Loni se hrálo v Sydney, Perthu a Brisbane a závěrečná kola hostilo Sydney. Všechny aktéry teď čeká úvodní grandslam sezony Australian Open, který startuje v pondělí v 1:00 ráno našeho času.

• ATP CUP •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů
nedělní výsledky (7. 2. 2021)
Finále
Rusko - Itálie | 2-0
Rubljov - Fognini 6-1 6-2
Medveděv - Berrettini 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Patik
Schválne či stihnem dať prvý komentár..ou..aha..haló ?..je tu niekto ? ....
Reagovat
paddy
počet komentů odpovídá významu této soutěže smile

už tě nebudu rušit, ať si můžeš užít to ticho smile
Reagovat
Patik
Keď boli minulý rok španieli vo finále proti Srbom pod článkom to vyzeralo trošku inak.. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist