Medveděv si pochvaluje, že se místo Wimbledonu lépe připravil na US Open

9. 8. 2022, 09:51
Aktuality 35
Světová tenisová jednička Daniil Medveděv lituje, že se nesměl stejně jako další ruští a běloruští tenisté zúčastnit Wimbledonu, na druhou stranu si pochvaluje více času pro trénink na turnaje na tvrdém povrchu. Minulý týden šestadvacetiletý moskevský rodák získal titul v mexickém Los Cabos a ideálně tak zahájil přípravné období před obhajobou loňského triumfu na US Open.
Profily hráčů
Daniil Medveděv

Medveděv v Los Cabos neztratil ve čtyřech zápasech ani set a tento týden bude v roli úřadujícího šampiona hrát na Masters v Montréalu. "Za titul v Los Cabos jsem opravdu rád. Absolvoval jsem dobrý přípravný blok před US Open Series, což za normálních okolností není možné, protože hrajete Wimbledon. Nyní to šlo a cítím se stoprocentně připraven psychicky i fyzicky," pochvaloval si Medveděv.

Neúčast ve Wimbledonu ho stále mrzí, ale bere ji jako fakt. "Samozřejmě, když to chcete brát z té negativní stránky, můžete se pořád točit v kruhu a říkat, bože, to je škoda, že jsem tam nemohl být. Jasně že jsem tam chtěl hrát a chtěl jsem uspět, vždycky chci být na těch největších turnajích. Ale musíte to přijmout, nemohl jsem změnit rozhodnutí Wimbledonu. Musel jsem dodržet pravidla," řekl Medveděv.

Zatímco Wimbledon ruským tenistům účast kvůli invazi na Ukrajinu zakázal, na US Open startovat moci budou, i když pod neutrální vlajkou. To Medveděva netrápí. "Abych byl upřímný, moc ne," přiznal. "Pro mě je důležité hrát tenis. Má práce mě baví a znovu říkám: jde o dodržování pravidel. A pravidlo jasně hovoří o tom, že budu hrát pod neutrální vlajkou. Co se mě týče, jsem pořád Daniil Medveděv. Chci vyhrávat velké turnaje, velké zápasy nebo i malé zápasy. To se nemění," řekl tenista, jenž si v Los Cabos zajistil pozici světové jedničky minimálně do startu US Open.

Do turnaje Masters v Montréalu vstoupí Medveděv ve středu utkáním druhého kola s vítězem duelu Kyrgios - Báez. Program úvodního dne v pondělí narušil déšť, jenž umožnil dohrání jen čtyř zápasů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
medvidek-v-malini
smilesmilesmile

nenechme se rozhodit žádným rusofobním ani jiným šmejdem
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios nastoupil, pro mne i trochu prkvapeni...

Nick celkem matoha na kurtu behem celeho zapasu, tezke nohy, hodne chyb, dost to slo prez druhy servis, kdy si sel hend na sako...

Mimo to porazil Sebastiana v suchym. Po zapase potvrdil, ze mentalne se citi hodne utahany...bylo to videt behem celeho zapasu.

Sebastian nedokazal toho vubec vyuzi, takze jedina pochvala asi za ten paradni witezny tweener lobem:) Tomu se zasmal i ten Gyros:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Stefanos Tsitsipas se zúčastnil slavnostního losování turnaje ATP Masters 1000 Montreal 2022 a nabídl několik zajímavých postřehů o svých pocitech před kanadským podnikem.

"Kurty jsou pomalejší, než bych čekal, a myslím, že mi to prospívá," řekl předtím, než byl dotázán, co pro soutěž znamená absence Rafaela Nadala.

"Neřekl bych, že je to dobře nebo špatně, ale určitě nám to všem pomáhá. Ten chlap už vyhrál příliš mnoho titulů, bude nám chybět, ale jeho absence nám opravdu trochu pomůže," řekl. :DDD

https://www.puntodebreak.com/2022/08/05/tsitsipas-curiosa-opinion-ausencia-nadal-atp-montreal-2022
Reagovat
com
vsak rekl jen to, co je pravda a co si mysli asi kazdej smile To sami by pasovalo i na Djokovice smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, říká tím jsem takový lemro, že moje šance vyhrát jeho absencí výrazně stoupá. No to má být na co hrdý smile
Reagovat
Krisboy
Tsitsipas je občas trochu pi.us, ale na tomhle také nevidím nic špatného. Normální upřímné vyjádření, žádný alibistický kecy.
Reagovat
annah
Přesně tak. Zhodnotil to naprosto realisticky.
Reagovat
Rafaeoli25
Realisticky zhodnotil, že ani nadále na velikány nemá, pravda, v tom upřímný je.
Reagovat
Tennisfan77
Na tom pomalém hardu s vysokými odskoky je neúčast zdravého Nadala obrovskou výhodou pro všechny soutěžící, v Cincinnati to je asi jedno.

Nicméně Tsitsipas stejně neporazí Medveděva i kdyby s ním hrál každý zápas celý turnaj s denní pauzou, takže zrovna jemu to může být fuk. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tsip se fakt chová jako děcko. Pořád kolem sebe kope a do všech. A stejně mu to není nic platný, protože nemá nejen na Big2, ale ani na Medvěda a Alcaraze. Tak může pořád jen brečet, jak je všechno nespravedlivý.
Reagovat
Tennisfan77
Jo, to je strašný smrad, 2-3 roky zpátky to šlo, ale teďka je hotový, bezradný, tak bude alespoň brečet.
Reagovat
Rafaeoli25
On si někdy v roce 2019 myslel, že bude brzy zářivou mladou superstar, která bude vyhrávat mnohé. Jenže se přepočítal a vidí, jak je to těžké, že zase tak úžasný není a nikdy nebyl. Myslel si, že už začíná mít na Nadala a Djoka, nepočítal s tím, že oni jsou prostě mistři plus že vyletí někdo jako Alcaraz, tak moc se zlepší Medvěd a teď, když ustrnul, třebaže se drží i tak vysoko, je už dlouho ve stavu totální frustrace a nic pozitivního v něm není. Daleko horší než Zverev.
Reagovat
Tennisfan77
Tak on neměl prakticky ani skoro radost z Monte Carla.

Na druhou stranu ty výsledky letos prostě špatné nemá, AO semifinále, Rotterdam finále, titul z MC, na antuce ho přehrál v Madridu Zverev, ve třech Alcaraz, Djokovič v Římě, vyhrál na Mallorce.

On tu kvalitu prostě nemá, ale chybí mu šmrnc, v Montrealu může udělat klidně finále, tam mu to bude asi sedět více, než Cincinnati, USO záleží na losu.
Reagovat
Rafaeoli25
Kvalitu má, ale na velké tituly až na výjimky nemá.
Reagovat
Tennisfan77
Ale zase ber, že má 23 let, letos 24, Federer se taky rozjel později, abychom se nedivili. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Federer měl první GS v 21, neporovnatelný.
Reagovat
Rafaeoli25
Doufám, že si na GS titul počká zatraceně dlouho. Fakt mu ho nepřeju.
Reagovat
Krisboy
Doufám, že to vyhraje a obhájí titul. Tenis jako takovej to potřebuje jako sůůůůůůůůl! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
nevim, ani netusim, co tenis zachrani jak ten turnaj vyhraje:)
Reagovat
Rafaeoli25
Taky nevím, tenis nezachrání nikdo, ani Big3.
Reagovat
Krisboy
Neřekl jsem "zachrání". Říkám, že to tenis potřebuje ve smyslu, aby konečně začal vyhrávat někdo jinej, než Pig3. Pokud Méďa (kdokoliv jinej z mladejch) obhájí titul na GS, doufám, že definitivně uzavře tuhle podivnou éru. A to "ůůůůůůůů" je Werichovo ze Soli nad zlato, to jistě každej poznal smile
Reagovat
Tennisfan77
Škoda toho Wimbledonu, ale i tak aspiruje na jedničku na konci roku.

Stačí prakticky aby došel na US dále, než Nadal, ten však nic moc neobhajuje.
Reagovat
expert69
tak to nwm, co si měl z matiky na školesmile , protože medvěd určitě neaspiruje na n.1, doslova to sám prohlásil v rozhovoru, že moc šanci si nedává.
Reagovat
Tennisfan77
Tak bude favorit do konce roku prakticky všude, po US Open si to rozdá s Djokovičem max v Paříži.

Samozřejmě nevýhodou je to, že toho dost obhahuje, oproti tomu Nadal může jenom získat.
Reagovat
Rafaeoli25
Podceňuješ Alcaraze, ten pro něj velkým soupeřem asi bude. Daniil toho má k obhajobě skutečně strašně moc, jen vyhrát USO mu určitě k jedničce stačit nebude. Musí fakt vyhrát skoro všechno, co se ještě bude hrát a to nebude jednoduchý. V nejlepší výchozí pozici vzhledem ke zdraví je Carlos, tomu dávám nejvíc šancí na No1 na konci roku. Šanci mají on, Nadal, Tsip a Medvěd, reálně.
Reagovat
Tennisfan77
Je to možný, Nadal má mezeru v tom, že podcenil zranění, čili reálně podle mě přijde také o Cincinnati a možnost nabrat body bude mít prakticky jenom na US Open, haly nejsou jeho doména.

Za určitých okolností to může zvládnout Tsitsipas i Alcaraz, v race má Rafa 5620 bodů a kdyby došel na USO do SF a něco posbíral v Pařížské hale, bude mít třeba 7000 bodů před TM, což by mohlo na year n.1 stačit, Alcaraz s Tsitsipasem by museli vyhrát alespoň jeden Masters a ještě udělat skvělý výsledek na USO.

Spíše to vidím na Rafu asi.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on by Cinci ale nejel tak jako tak, každopádně Kanada tam vždy uhrál výborné výsledky, s tím určitě počítal. Takhle je to hlavně o USO v jeho případě, otázka je, jestli na podzim nepojede ještě něco navíc krom Bercy. I na TM ale má šanci, pokud bude zdravý, v roce 2020 tam hrál skvěle a Medvěd to otočil jen se štěstím. Teď bych se já neodvažoval tipovat, kdo bude na pásce v listopadu jako první, myslím, že to bude spíš mezi Carlosem a Rafou, ale kdoví, třeba se z Medvěda stane válec a bude to on. Nejmíň šanci dávám Tsipovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče Alcaraze, tak si musíš uvědomit, že on fakt skoro všude kam letos přijel byl ve finále. Pokud to tak bude vypadat až do konce sezóny, projeví se to celkově na konci roku. Bez finále USO to ale bude mít těžké. Myslím, že kdo vyhraje USO, bude v obrovské výhodě, ať Nadal nebo Alcaraz. Jen Medvedovi samotné USO stačit nebude.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, tam záleží také na tom, zda Nadal bude na US konkurenceschopný a jak je na tom ta trhnila v břiše.

Můžeme se také dočkat známého scenáře, že skrečuje year n1 i US Open a bude startovat až v Austrálii, což se dle mého může stát úplně v pohodě.

Domnívám se, že koncem roku má Xisca termín porodu, velký slam už nezíská, takže to USO nemusí honit úplně tak na krev.

Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby tu sezónu vypustil, je to jeden ze scénářů.
Reagovat
Rafaeoli25
To si nemyslím, GS jsou GS a on ví, že na USO se mu daří, má to tam rád a cítí tam určitě šanci. Udělá všechno proto, aby tam hrál. Pak je možné, že už nezahraje nic nebo jen TM. Ale o titul z NY chce myslím rozhodně zabojovat, když mu to zdraví umožní.
Reagovat
Tennisfan77
Jak píšu níže, uvidíme, já tomu zatím nevěřím vůbec, je to sedm zápasů, v tom typickém vedru a dusnu, bude tam extrémní konkurence, Felix, Shapo, Berrettini, Alcaraz, Tsitsipas, Medveděv, minimálně dva z nich vyfasuje do pavouka, možná tři a když tady někdo psal, že břišák je 8 týdnů, tak těžko věřit, že Nadal bude na hardu konkurenceschopný za týdny čtyři.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám nebudu teď soudit, u něj se to už nedá, buď to půjde nebo ne.
Reagovat
Tennisfan77
A ber že USO začíná za necelé tři týdny, ten Rafa je fakt otazník, navíc na tři vítězné. Jsem na to strašně zvědavý, protože ještě čtyři dny zpátky si stěžoval na bolesti u servisu a fakt chci vidět, jak se dá dohromady za necelý měsíc.

Moc tomu zatím nevěřím, spíše se přikláním v variantě USO bez Rafy.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že tam pojede a uvidí, buď bude schopný hrát nebo ne, opět může přijít skreč v průběhu turnaje, s tím je asi nutné počítat. Fakt netuším.
Reagovat
baba
tak Méďo, koukej to na US vyhrát !!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist