Medveděv vyhrál hned první akci po narození dcery. Titul z Vídně mu zajistil Turnaj mistrů

30. 10. 2022, 23:22
Aktuality 2
ATP VÍDEŇ - Daniil Medveděv ve finále halového podniku ATP 500 ve Vídni porazil Kanaďana Denise Shapovalova a získal 15. titul. Díky němu má čtvrtý rok po sobě jistý start na Turnaji mistrů, který předloni vyhrál.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv porazil Denise Shapovalova 4-6 6-3 6-2,  získal 15. titul na okruhu ATP. Letos triumfoval šestadvacetiletý moskevský rodák podruhé po srpnovém vítězství v Los Cabos.

Nasazená jednička Medveděv v prvním setu dvakrát přišel o podání, což se mu dosud na turnaji nestalo. Premiérově ztratil i set, ale od druhé sady už přes jeden další prohraný servis dominoval. První tři mečboly si vypracoval při soupeřově podání za stavu 5-1, nakonec v dalším gamu proměnil po dvou a čtvrt hodinách sedmý.

Bývalá světová jednička Medveděv, který před pár týdny přivítal s manželkou Darjou na svět dcerku, porazil Shapovalova počtvrté za sebou a vzájemnou bilanci upravil na 4-2. V pondělním vydání žebříčku se posune o jednu příčku na třetí místo před Nora Caspera Ruuda.

23letý Shapovalov hrál finále pošesté a popáté prohrál. Jediný triumf slavil ve Stockholmu 2019.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.489.935 eur
nedělní výsledky (30. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (1-Rus.) - Shapovalov (Kan.) 4-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Erler/Miedler (Rak.) - González/Molteni (Mex./Arg.) 6-3 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Patik
No konečne.. S jeho kvalitami aby vyhral titul až na konci sezóny to je bieda..
Reagovat
Marduch
Tradiční polevení po zisku 1.GS po několikaletém úsilí a několika SF/F, zranění, rušno kolem ruských sportovců po ruské invazi, ban ve W, založení rodiny..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist