Medveděv vyhrál Masters v Šanghaji. Ve finále na pátý pokus porazil Zvereva

13. 10. 2019, 12:14
Aktuality 223
ATP ŠANGHAJ - Daniil Medveděv, který si na šestém turnaji po sobě zahrál finále, v Šanghaji získal druhý titul z podniku Masters 1000. V boji o něj třiadvacetiletý Rus přehrál snadno ve dvou setech Němce Alexandera Zvereva, s nímž si poradil až v pátém vzájemném duelu.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv nastoupil už k devátému finále v sezoně, což se za posledních 19 let povedlo pouze Novaku Djokovičovi, Rafaelu Nadalovi, Rogeru Federerovi, Andy Murraymu, Davidu Ferrerovi a Maratu Safinovi.

Dnes v Šanghaji hrál finále již na šesté akci po sobě a Alexanderu Zverevovi nedal šanci. Třiadvacetiletý Rus vyhrál 6-4 6-1 a na pátý pokus o rok mladšího Němce dokázal porazit.

Medveděv navázal na triumf z předchozího Masters, který se konal v srpnu v Cincinnati. Finalista letošního US Open vyhrál v Šanghaji jako druhý ruský tenista od triumfu Nikolaje Davyděnka při premiéře turnaje v roce 2009.



"Všichni mluví o tom, že potřebují nové tváře. Tak jsem jim dal něco nového," prohlásil sebevědomý Rus. "Své výhry neslavím. Zůstávám v klidu, jen dělám svou práci."

Celkově čtvrtý hráč světa Medveděv získal sedmý titul v kariéře, letos navázal na triumfy ze Sofie, Cincinnati a Petrohradu. Z posledních 22 zápasů prohrál jen pětisetovou bitvu ve finále US Open s Rafaelem Nadalem.

Zverev si postupem do finále vylepšil postavení v boji o Turnaj mistrů, na kterém by měl za měsíc obhajovat titul. Aktuálně drží sedmou příčku s náskokem 370 bodů na devátého Španěla Roberta Bautistu.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 8.322.885 dolarů
sobotní výsledky (12. 10. 2019)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (3-Rus.) - A. Zverev (5-Něm.) 6-4 6-1
Čtyřhra - finále •
Pavič/Soares (8-Chorv./Braz.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

223
Přidat komentář
EllNino
Zachvíli začnete porovnávat, kterej z nich má vetší penis ... opravdu buďte rádi,že ti tři stále hrajou :) Potom tu bude hrozný ticho :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Antuka sa nepočíta, lebo s tou každý počíta."

Neznámy autor. (Mayko alebo Cico).

Toto vytesať do kameňa, tým je povedané všetko.

Najčastejším termínom pri žabomyších porovnávacích diskusiách je: "Mimo antuku."

Nadal je na tom naozaj dobre, ked pri porovnávaniach dvojice, ci trojice mu musia kritici odrátat povrch, aby dokázali argumentovat. Myslim, ze uz len vzhladom na to, je asi jasné, ako sa veci majú :)
Reagovat
Cico93
Je to moje...
Ja by som radšej vytesal do kameňa Patikok resp. Rogerov walkover na US Open 2019.
Reagovat
ttopi
Tak už máme 120 komentářů, ale většina z toho jich není o finále v Sanghaji, ale o BIG 3 :D
Reagovat
Davor1
Medveď super, to bude najväčší ruský tenista ever.

A k tej goatovskej debate, či je to medzi Federerom alebo Nadalom... tak neviem, nejako mi tam nesedí ani jeden. Všimli ste si, že Nadal posledných 5 rokov vyhráva GS len vtedy, keď má walkover až do finále a aj tam len béčkového súpera? Presne tak, ako to vyhrával svojho času Federer? A to už vyhral s totálnym walkoverom aj RG2010 a aj ten Wimbledon mal v tom roku celkom ľahký. To je na môj vkus príliš veľa GS s nižšou hodnotou, aby sme sa o ňom mohli baviť ako o GOATOVI. Navyše, tá nula v kolónke TM... To zase No1e vyhral s walkoverom za celú kariéru len minuloročný USO, aký to obrovský rozdiel v porovnaní s Nadalom. Navyše má omnoho viac týždňov na 1, ďaleko viac TM aj lepšiu H2H... Za mňa nie je o čom, ten rozdiel v GS medzi ním a Nadalom je len administratívny detail, keďže tie Nadalove s walkoverom majú ďaleko nižšiu hodnotu. Za mňa No1e jasný GOAT!!
Reagovat
JCFerrero
Vyhrat GS s walkoverom , tak to je moc akoze
Reagovat
Davor1
Z mojej strany je celý ten príspevok len irónia na tie sračky, čo tu roky predvádzajú predovšetkým fanúšikovia Nadala a Federera, samozrejme, že nie všetci, ale pomerne početná skupina.
Reagovat
paddy
Možná takový lepší Davyděnko, ale jedna sezóna nic neznamená. Postavou jako Del Potro bez superúderu, neobratnost je proto slabinou, na stálou jedničku by to nemělo stačit.
Objeví se lepší (současní junioři).

Zverev stále out, s obtížemi porazil slabší odvar Federera a ve finále bez šance. Antukář Thiem (26) je už starý na to, aby ukázal, že umí víc. Všichni supertenisté krátce po 20. měli výrazně lepší výsledky než on. Jen Tsitsipas má ještě šanci se někam vyškrábat.
Talent má Kyrgios, ale hlava mu nikdy nedovolí soustavně porážet ostatní.
Reagovat
Davor1
Davydenko bol skvelý a mal som ho strašne rád, ale Medveď je čo sa týka profesionality na úplne inej úrovni a preto by to mal dotiahnúť omnoho ďalej. To, aký pokrok spravil za necelé 2 roky som v tenise dávno nevidel, pamätám si ho z challengerov, kde často vypúšťal zápasy, nedával do toho 100% a hral ako na hojdačke. Stačili necelé 2 sezóny a výkonnostne sa dostal takmer na úroveň big4, k čomu sa za posledných 10 rokov okrem Wawrinku nikto ani nepriblížil.

Z tých mladých má suverénne najlepšiu hlavu, dosť mladý sa už aj oženil a odvtedy hrá ešte lepšie a konzistentnejšie, v zápase ho takmer nič nerozhodí a nevenuje pozornosť mimotenisovým veciam ako trebárs ten Kyrgios či Zverev. Ja tam väčšieho kandidáta na svetovú jednotku nevidím, s Tsitsipasom bude mať mimo antuky na rýchlejších povrchoch stále navrch, Zverev podľa mňa už hrá viac menej na vrchole a viac od neho nečakám, Shapo je marný a Auger ešte potrebuje strašne veľa, aby sa dostal na úroveň najlepších. Fakt tam nie je nikto, kto by ho mal nejako v najbližších rokoch ohrozovať, ak sám z tejto úrovne nespadne a nepoľaví.
Reagovat
Amputace
Tu oblibu Davyděnka jsem nikdy nechápal... Prodával zápasy, kdovíjaký sympaťák to také nebyl... Čím to, že měl takovou oblibu?
Reagovat
Pe3k
Ukaž důkaz, že prodával zápasy. Pokud je nemáš, což nemáš je to na stejné úrovni jako, že Nadal dopoval...
Btw. že by k vůli jeho tenisu?
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvom vyhranom sete Davydenka s outsiderom ktosi nalozil 9mil eur na outsidera, ze vyhrá zápas.

A on vyhral.

Dokazom, hoci nie uchopitelným, ale kazdemu s aspon elementárnym IQ, musi byt toto iracionalne chovanie jasné.
Reagovat
Pe3k
No řeči o hovne (o tobě) by ti šly, ale důkaz si samozřejmě neukázal žádný, ale neboj, nikdo to od tebe ani nečekal...
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pocit, ze som hovoril o sebe, pri opise udalosti?.::Ci len tvoja malá dušička, chcela za každú cenu prejst do zúfalého útoku?..Ty nemáš mentálnu kapacitu a potenciál rovnocene argumentovat, vzdy to tak bolo a obávam sa, ze aj bude..Pre teba holt, len krompáč a lopata.
Reagovat
Davor1
Nemyslím charakterovo, to súhlas, že to bol klasický predavač, ale herne sa mi na neho strašne dobre pozeralo, keď sa snažil a hral na nejakom veľkom turnaji s top hráčom, tak to bolo radosť pozerať...
Reagovat
Marduch
Obratnost nema Med kdovijakou, o to vic vynika sikovnost jeho pazi, to je momentalne skoro az art..
Reagovat
Marduch
Buh Ti zehnej, Davore! Zdravime z Djokolandu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Největší prdel je, že ať to Davor myslí sebevíc ironicky, tak jako Fedfan musím uznat, že má prostě pravdu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je pravda, že Novak je jako jediný z té trojky posledních několik let schopen vyhrát GS turnaj bez ohledu na soupeře, na které narazí. Je mu jedno, jestli cestou potká Rogera nebo Rafu, prostě je porazí. Roger mimo antuku porazil Rafu a Rafa na antuce Rogera, ani jeden ale už hezkých pár let neporazil na žádném GS Novaka, pokud se nepletu.

Abych tady parafrázoval pár let starý výrok jednoho slavného zdejšího uživatele:

Roger může vyhrát GS, pokud nenarazí na Novaka, a Rafa může vyhrát GS, pokud nenarazí na Novaka nebo Rogera... paradoxně se situace úplně obrátila, Rafa tahá za slabší konec ve vzájemné konfrontaci, ale je dominantnější vůči komparsu.

Mládež ale posiluje, příští rok bude rozhodně zajímavý. Osobně bych rád viděl zápas Rogera s Rafou na RG za regulérních herních podmínek.
Reagovat
Amputace
Rafa může vyhrát GS, pokud nenarazí na Novaka či Rogera? :DD Nemáš tam nějaký překlik?
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče RG, tak tam je Nadal dominantní, ale mimo RG si nepamatuju, kdy vyhrál GS aby porazil Federera, nebo Djokoviče. Tipuju, že to bylo na AO2014 Roger a USO2013 Djokovič. Což jsou jeho poslední výhry nad svými rivaly na hardu - což přesně odpovídá tomu, o čem se bavíme.

Nadal sice vyhrává turnaje bez BIG3, ale zase je nejméně náchylný na nextgen.
Reagovat
Amputace
Federer porazil Nadala na AO17 a letos ve Wimbledonu. To jsou za posledních deset let veškeré jeho výhry nad Nadalem na GS. Takže tvrzení, že Nadal se potřebuje vyhnout Federerovi, aby vyhrál GS, je v kontextu jejich rivality přinejmenším úsměvné :) (a opět, již tradičně, nepočítáme antuku)
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku.

Jaká je bilance za posledních 5 let Nadal vs. BIG3? 4:17? Nebo kolik to bylo?

Váš problém je, že žijete v minulosti a nepřiznáte, že se Rafa cíleně vyhýbá BIG3 aby bral tituly, protože ho naloží Djokovič i Federer. Viz. AO, nebo Wimbledon letos.

Schválně kdy se mu "vyléčí" zranění. Tipuju že na AO, nebo si myslíš, že půjde do Djokoviče na podzim? Tak určitě.
Reagovat
Amputace
Proč pět let? Dva z těch pěti hrál Nadal největší bídu v kariéře. Vypadával v prvních kolech GS. Co tam chceš hledat za relevantní měřítko?

Jaká je bilance Nadal vs Djokovič/Federer za posledních pět (když už sis tu pětku oblíbil) let na GS? 3:3? Nebo se antuka nepočítá, respektive počítá pouze pokud tam Nadal prohraje, jak je to?

Cíleně vyhýbá? Co to znamená? Že raději odstoupí z turnaje, aby náhodou nenarazil na svého neoblíbeného rivala, se kterým má bilanci jen 26:16, ve finále? ... Já nevím, kdo tady léta prohlašoval, že ho antuka nepotřebuje...

Proč by to dělal? Napiš mi jediný racionální důvod. Světovou jedničku má, z podzimních masters mu chybí jen Paříž, která beztak nikoho nezajímá... Pojede až na TM. Jaký by mělo smysl pachtit se proti Djokovičovi na naprosto bezvýznamných turnajích?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, poslední věta krásně podtrhuje mínění fanoušků Nadala.

Cituji: "Jaký by mělo smysl pachtit se proti Djokovičovi na naprosto bezvýznamných turnajích?"

Teď mi řekni, Monte Carlo má stejnou váhu jako Paříž, Madrid taky, jsou to bezvýznamné turnaje? Kolik jich Nadal má? 20? Takže těch významných turnajů výhrál kolik?

Co je vlastně významný turnaj? Antukový Masters jo, halový ne, Montreal jo, Turnaj Mistrů ne.

Vám fakt není pomoci, Vy s těmi čísly házíte jako klaun s kuželkama v cirkusu, deset sem, deset tam, to se počítá, to ne, to je důležité, to nemá význam.

Maras.
Reagovat
Amputace
Paříž určitě nemá prestiž a především oblíbenost Madridu. Se stačí podívat, kdo to tam v minulosti všechno vyhrál, kolikrát tam naprosto chyběla špička a podobně. S MC je to z hlediska významu určitě srovnatelné. Ale MC je alespoň u moře, hráči tam jezdí rádi, je to relativně oblíbený turnaj, ne jako nějaká nezajímavá mrd.ka z konce sezóny, jejíž vrchol (tedy US Open) byl už dávno odehrán.

Navíc já se tě ptal na jeho důvod. Momentálně žádný nemá, aby na ty turnaje ve svém věku jezdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, tak to je maras.

Je to Masters1000, jako Masters1000, to je realita.
Reagovat
Amputace
Co na tom? Tohle se všeobecně ví. Ale jako v pohodě, o tohle mi šlo snad nejmíň. Ani v nejmenším mi netrhá žíly, že to tam Nadal nikdy nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějakou Paříž neřeším, ale v realitě jde o to, že sezóna má několik částí že ano. Máme Australii, Americké betony, evropskou antuku, trávu, US Open series, Asia series, Evropské haly, TM-neboli ukončení sezóny. Dejme tomu baj očko 8 částí sezóny. Nadal se ve třech z nich nechytá celou kariéru a hraje jenom 5.
Reagovat
Amputace
Baj očko 8 částí sezóny, přičemž jen z halové části jsi udělal dvě :D ... TM je vyústění halové části, rozhodně ne samostatná část, ty šašku :D Ve všech ostatních se chytá úplně v pohodě. Austrálii vyhrál, spousta finále, hodně smůly, zranění atd. Americké betony - 3x IW, spousta finále v Miami. Antuka bez komentáře. Tráva: 2 Wimbledony + 5 nebo kolik finále. Podle mě taky cajk. US series bez komentáře. Ta Asie je hodně sporná, protože reálně tam lze odehrát jen jednu tisícovku a jednu pětistovku, což je na samostatnou část sezóny hodně málo. Nicméně ano, tam je Nadal slabší, stejně jako v hale. A tvojí pointou je co?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic, to je vše, Nadal po US Open nehraje, na tom jsme se shodli, není třeba pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Po USO sa nic ani nehrá :)

Su odohraté 4/4 GS
A 7/9 Masters :)
Reagovat
Amputace
Jenom ještě k tomu házení s čísly. Nevím, kdo se vytáhl zrovna pět let a nevím, kdo v co druhém příspěvku nepočítá antuku...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, já antuku počítám a nemám s tím problém, jenom se bavím o váze jednotlivých povrchů v celkových číslech a ta je speciálně u Nadala do očí bijící.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len dodám..

Kamila v roku 2017 argumentovala statistikou Nadala za posledné tri roky. Ked som mu hovoril o stats za posledných 5r, povedal, ze to nie je aktuálne zapberat sa 5r starymi cislami.

V roku 2019 je to uz stats za posledných 5r.

Proste, vzdy to bude od roku 2015, bez ohladu na dnesny datum. Jednoducha Kamila.
Reagovat
smazaný uživatel
To je vše, děkuji.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Mimo antuku Rogera nebo Novaka, na antuce Novaka" by bylo možná přesnější, ale mně šlo hlavně o to, abych co nejpřesněji parafrázoval původní citát. O tom, že Rafa porazil Rogera (za posledních skoro šest let pouze) na RG, jsem psal jinde v příspěvku, předpokládám, že ti to při tvém postřehu neuniklo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle tady nikdo neřeší.

Federer je jednooký král slepých, a král turnajů bez konkurence - dle některých zdejších expertů.

Ale to, že Nadal posledních 5 let sbírá tituly bez Federera s Djokovičem nikoho nenapadne a je to vlastně v pořádku a dělá to z něj GOATA, to že nevyhrál po USO ani jeden turnaj za kariéru nikdo neřeši - jo sorry zapomněl jsem na jeden Peking. :)
Reagovat
Amputace
A Federer za posledních pět let sbírá tituly proti komu? Proti Cilicovi? Jako promiň, ale o to jedno finále AO a po neuvěřitelných deseti letech jediné finále GS, ve kterém Nadala porazil, se nemůžete opírat věčně... Navíc vážně netuším o jakých pěti letech to mluvíš, protože v letech 2016 a 2015 Nadal dělal určitě ledacos, ale tituly teda rozhodně nesbíral... Ale zní to hned monstrózněji - posledních pět let. Wow.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, hele diskutuj, neotáčej na mě Federera. Já to přiznávám, přiznej to taky a můžeme vyjít z této diskuze fair. To není hejt, ale realita, kterou tady 99% fanoušku Nadala nepřizná, buď to 1% a je to ok.

Pět let je polovina dekády, to zajímá konkrétně mě. Realita, poslední doba, trošku aktuální. Nějaké stats z Miami 2006 mám v paži.

Realita je taková, že v H2H Rafa vs. BIG3 je Rafa ten, kdo tahá za kratší konec s Djokovičem od 2013, s Federerem od 2014. To nemůžeš popřít.

Druhá věc je ta, že Nadal má schopnost vyhrávat turnaje, kde jeho konkurenti nejsou, nebo vypadnou, což Nole a Roger mnohdy neumí. Viz. Šanghaj, loňská Bercy, IW.

Ale veřejně prohlašovat za GOATA hráče, který po US Open vyhrál za kariéru tužku (a to tam jsou 2x Masters + TM) a má 80% titulů ze čtyř antukových titulů je prostě bláhové, toť vše.
Reagovat
Amputace
Na Masters nemám problém přiznat, že od Federera dostává a podle mě už i bude dostávat, pokud se tam potkají. Nadalova plná koncentrace je po třicítce na Grandslamy, to už jiné nebude. Pokud jde o jejich GS zápasy. Realita je taková, že se za tebou vytyčenou dobu utkali třikrát (pro tvé dobro nepočítám pět let včetně 2014, ale až od 2015). Jednou na Nadalově povrchu vyhrál Nadal, jednou na Federerově vyhrál Federer a jednou vyhrál Federer v pětisetové bitvě o pár míčů, kdy byl ještě v pátém break dole. Z tohoto jako vyvozuješ tu nebetyčnou dominanci Federera nad Nadalem v posledních letech? Ne, ta byla, když Nadal Federera práskal úplně kdekoli, na "jeho" trávě, na hardu, na antuce ani nemluvím. Tohle byla dominance. TO, co je teď, je prostě jedno finále, kde to Rogerovi konečně vyšlo. Roger má momentálně navrch, ale v kontextu jejich kariéry tak zanedbatelně navrch, že ani nechápu, proč to vůbec řešíme.

Souhlas.

A to jako vypovídá o čem, sis vybral zrovna bezvýznamnou Paříž, na kterou špička zvysoka kašle. A že nevyhrál TM? Kdyby ho jednou upachtil, aniž by tam narazil na Federera či Djokoviče, už by podle tebe do GOAT diskuze patřil?
Reagovat
smazaný uživatel
Okej, v pořádku. Já počítám kontext všech turnajů vč. GS, Masters, ATP500. Pořád je to vzájemný zápas, který takový Nadal chce určitě vyhrát.

K tomu TM, to je díra v Rafově kariéře jako vrata, ví to on sám a nezachrání ho ani GS když nebyl za kariéru schopný vyhrát turnaj pro nejlepší tenisty sezóny, který více méně vypovídá o realitě. Samozřejmě lze Rafu z části omluvit zdravotními trablemi ale na druhou stranu si za to může sám.

Kdyby jednou upachtil TM, tak upachtil TM a neměl by v kolonce 0. Takhle bychom mohli rozebrat tituly celé BIG3 a minimálně v polovině byly ty triumfy přes hráče mimo TOP10.
Reagovat
Amputace
Já teda GS řadím do samostatné kategorie. Navíc ani jeden z těch masters, na kterých Federer nad Rafou v posledních pěti letech tak těžce dominuje, nebyl na antuce (je to náhoda, nebo že by se tomu Roger vyhýbal... kdoví).

Uniká ti pointa. Podstata GOAT diskuze není, nebo by neměla být pouze o číslech. Je to diskuze o tom nejlepším. Do nástupu Federera s Nadalem většina lidí za GOATA považovala Samprasa, který nedotáhl jediné FO. Kdyby se mu to jednou, třeba po příznivé souhře všech okolností, podařilo, změnilo by to něco významně v GOAT diskuzi? To samé Nadal a TM. V nejlepších letech, kdy to mohl vyhrál, to nevyhrál, a pokud se mu to ještě někdy podaří, tak jedině při výrazně příznivé souhře okolností, jinými slovy po haluzi. Ano, v té kolonce sice nebude mít nulu, ale bude více GOATEM než byl do té chvíle? Já si nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke GOATOVI se nedobereme nikdy v životě a vůbec ne tady na TP.
Reagovat
JCFerrero
Kamilkos , keby bola anketa pre sportovca ci chce vyhrat viac TM alebo zlato z OH single , tak 99% povie ze OH a vymenil by to aj Djokovic vsetky TM za to zlato. OH je uplne inde ako a navyse sa to hralo 3,x hard a raz trava a roginko elegan to nedokazal vyhrat, zato Rafa (najlepsi hrac historie) ano, to by bolo breku od Vas keby sa nejake OH hrali na anutke
Reagovat
Mayo
Juančo ty si pánom :D
Reagovat
Kozoroh
OH je tak jinde, že řada tenistů na OH prdí :D Thiem vynechá Tokio (místo olympiády bude hrát v Kitzbühelu), Wawrinka, Plíšková nebo Bryani se vyprdli na Rio, Sampras taktéž kašlal na OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil, ty si dokážeš vždy tak nabehnut..:)

Naozaj chces riesit Nadalovu h2h v rámci big3, ako fanusik Federera?..Naozaj?..

Tož, tak teda skúsme, pome sa pozriet na to gro, na Grandslamy.

Nadal vs. Federer, Djokovic - 19:10
Djokovic vs. Nadal, Federer 16:15
Federer vs. Nadal, Djokovic. 10:20

:-)

A máš to, vidis, mohol si byť bez toho.
Reagovat
ttopi
Forehande jak by to vypadalo bez antuky? Nechci se toho chytat, jen se ptám.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez antuky..:)

No ale úplne najlepsie na tom je, ze bez antuky to je pre Nadala stále ovela lichotivejsie, nez pre jeho súperov na antuke.

Nadal to má napriklad s Djokovicom 2:3 na hardové finále..To je zlé?....Kolko má Federer s Djokovicom na finále Wimbledonu, 0:3?

Nadal to má s Federerom mimo antuku 3:3..Opat, je to zlé?..Navyse po triumfe vo Wimbledone?..

Ideme to porovnat s cislami ako 6:0, 6:1?

Vychádza z toho jedno. Nadal dominuje antuke a Nadal nikdy nedovolil dominovat súperom na "ich povrchoch". Jasne ako facka.
Reagovat
JCFerrero
Je to uplne jasne ze Nadal je lepsi :D ale neoplati sa hadam s takymi magormi.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za stupidní statistika? Jaké GS only, tenis se hraje jenom na GS?

To je pointa, kterou ty nechápeš.

Nicméně bavili jsme se s Amputaci a vše potřebné jsme probrali, takže jsi tady zbytečně.

Jo a svého čokla Ferrera si vezmi s sebou.

Hoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tenis su najma GS. Spytaj sa na to Djokovica, Federera, Nadala, ktory GS podriaďujú celý kalendár :)...Ale si uz taký zufaly, ze sa dostavas do bodu kedy bagatelizuješ GS, za chvilu pre teba zacnu byt prioritné 250ky :)

No a najtrapnejsie vyznievas vo fáze, kedy si uvedomis, ze Federer to má podobne aj v celkovej statistike :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tenis jsou GS, OH, Masters a TM.

Jak řečeno BIG TITLES, o GS mluví pouze fanoušci Nadala, kteří nemají v balíku TM
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takze OH, a Masters?..

Tam sa Rodžimu vedie ako?...Pohodlné 3. miesto až nekonečno?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku, já to nezpochybňuju, ani nesrovnávám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tenis jsou GS, OH, Masters a TM.

Jak řečeno BIG TITLES, o GS mluví pouze fanoušci Nadala, kteří nemají v balíku TM
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt si myslis, ze v sucte GS, Masters, OH a TM Federer neskonci inak ako tretí?..:))

Zamotávas sa, urcite ma vacsiu sancu uhajit GS ako sucet big titles. Kamila, Kamila.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to je jedno, já neobhajuju v této diskuzi Federera, toho všude taháš jenom ty a tvůj gang Fererko a Francek.

Jenom vam trošku přibližuji realitu v tom Vašem VAMOS snění.
Reagovat
Mayo
Roger z toho vyšiel ako fackovací panák.
Reagovat
Amputace
Tak ono klíčové je, z jakého roku je ten citát. Protože do roku 2017 neměl Federer na Nadala vůbec nic a prakticky celou jejich kariéru platilo, že Federer se potřeboval vyhnout Nadalovi, aby vyhrál GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nedělal to cíleně. Od AO17 se Nadal vyhýbá Federerovi.
Reagovat
Amputace
Jak vyhýbá, jak se to dělá? Pokud vím, tak jediný, kdo se kdy komu vyhýbal, byl Federer, když ho nepotřebovala antuka...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a letošní SS double kdy byl "zraněný" aby nedostal náklad ve dvou setech. :)
Reagovat
Amputace
Lol. A Federer dělal tři nebo kolik sezón na antuce co?
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce Novaka, co?..:)

Nadal to ma s Novakom na RG tusim 6:1, ci 8:1, posledne tri zápasy na antuke s Djokovicom vyhral, ale je to Nadal, ktory Djokovica na antuke neporazi?..Toto chces povedat?
Reagovat
turista
Na RG to sice je 6:1 ve prospěch Nadala. Na všech velkých antukových turnajích Novak Djokovič Rafu Nadala ale dokázal porazit, celkem 7x. I to byl klíč k dosažení Golden Masters. Všechny tisícovky na antuce kromě Nadala vyhrál jedině Novak Djokovič. Nikdo jiný. Kromě jednoho RG ty antukové tisícovky vyhrál dokonce několikrát.
Reagovat
turista
Ano přidávám se.
Reagovat
FulnekUltras
je dříve či později nevyhnutelný. Ovšem mnohé zdejší reakce na něj mi připadají, že jejich autoři jsou potenciálně stejně bezradní jako Klus bez Havla, protože v životě ještě nic jiného nezažili. ;-)
Reagovat
mahycek
Promiňte, nedá se fanatika číst, že na to máte nervy ?????
Myslím Forehanda, ale někteří mu pořád odpovídají. Nedá se
to, jdu odpočívat, mám jiné aktivity teď. A vy slušní se
z toho nezblázněte a odpočiňte si od Petržalky . Možná
v ATP 1000 Paris, ale v O2 Areně u Temže tady, určitě.
Reagovat
JCFerrero
Vsak pise pravdu, zial rogerkovcov pravda boli.
Reagovat
Pe3k
Pravdu :D
Reagovat
Patik
zo Shanghaja rovno do Moskvy ako spomenul rád hráva doma čomu rozumiem..ale čo ten Basilej a Paríž a Turnaj Majstrov..nemá svätých pri sebe..chochmes odletel..veď sa mu odlepia svaly od kosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrdil účast na LOH 2020.
Reagovat
annah
Jo, potvrdil to na exhibici v Tokiu.
https://pbs.twimg.com/media/EG04-YPUcAAWSV5?format=jpg&name=4096x4096
Reagovat
paddy
Po OH skončí, exhibice může hrát neustále
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně nemá odehraný DC, takže musí doufat v divokou kartu.

Ale jemu ji pravděpodobně dají bez problému.
Reagovat
turista
Basilej slíbil do roku 2021.
Reagovat
Mayo
Chce prekonať Jimmyho.
Reagovat
turista
Asi ano. A stačilo by mu k tomu vyhrát několik tzv. menších turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Federer nezraní, tak do antuky je po Nolem druhý favorit na všech hardech. Basilej by měl brát, v Paříži loni s Nolem sehráli zápas roku, WT finals opět totéž, AO, sunshine double, Dubai, tam se RF tradičně daří.
Reagovat
Mayo
Dedo nemá Boha pri sebe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Veru hej, dávno mal hojdať vnúčatá...
Reagovat
Marduch
Veru nema, inac by sa uz davno ukazal u starej Mirkovej mamy na Slovaci, ako sluboval a kal sa behem LC v Prahe.
Reagovat
Patik
Prekvapujúca novinka že top 3 hráč štartuje na olympiáde.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně normálně 39. letí tenisti hrajou letní olympiádu.

Vlastně je to běžný jev.
Reagovat
Patik
v tomto prípade by som ten jeho vek trošku prehliadol..keby sme ho nepoznali a nesledovali tenis tak si môžme povedať že je to obdivuhodná rarita..ale človek čo sleduje tenis a sleduje aktuálneho Federera..vie že by bol hriech nenastúpiť tam.
Reagovat
Stan_Borowitz
Chudák Medveděv. Hvězda současnosti a možná nejnadějnější člen NextGen, a skoro nikdo o něm tady nemluví, řeší se, jestli je lepší nejlepší antukář všech dob Mažňák, nebo nejlepší neantukář všech dob Losna.

Když budu parafrázovat oblíbenou tezi metropolitní kavárny, asi budou muset příznivci dopujícího hekala a arogantního švýcarského prasete vymřít, aby bylo lépe na světě...
Reagovat
Krisboy
Taky mám pocit, že být fanouškem Nadala nebo Federera je diagnóza. Léky zatím nejsou, věda (a rozum) je pozadu...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě jsem vynechal nejuniverzálnějšího hráče historie, ale jeho příznivci nejsou tak agresivní.

Přitom v těch věčných hádkách třeba úplně zapadla úplně bombastická informace o tom, že stabilním hráčem Top 10 je už několik týdnů Roberto Bautista Augut. Škoda, že sem už nechodí gigin, ten by měl radost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Omlouvám se RBA za překlep, kdyby to četl:

lo siento, roberto!
Reagovat
ttopi
Skvělý Medveděv.

Nicméně je fakt, že místní zájem o toto finále je fakt nulový. Kdyby ho hrál kdokoliv z BIG 3, tak je tu komentářů 200. Kdyby se v něm utkali dva hráči z BIG 3, tak je komentářů 400.

Ukazuje se, že bez těch 3 to bude prostě nuda. Tenis bude pěkný, ale už to nebude tak pikantní. Začne to odchodem Federera, čímž umře 50% celého tenisu.
Reagovat
mats23
pravda :/
Reagovat
smazaný uživatel
Odchod Federera odpálí tenis dost, pokud pak skončí ještě i Nadal, tak příjde černé období.

To se za pár let srovná.
Reagovat
Marduch
Takhle to přece nemůžeš srovnávat. Big3 mají za sebou skvostné kariéry s hromadou titulů a epických (nejen)vzájemných konfrontací,
Dvě, tři sezony a sejdou z očí, sejdou z mysli a to si pak ohledně počtu příspěvků u Medvedeva a spol. povíme...
Reagovat
ttopi
Jsem si jist, že už tu těch komentářů bez BIG3 nebude tolik. Samozřejmě že vždycky bude mít každej svého favorita, ale tím, že už se nejspíš nesejdou 3 tak dominantní tenisté s tolika velkými tituly, tak tu nebude taková potřeba se mezi sebou tak přít a hádat. Zájem o tenis bude, ale tak na 50%.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zažitý, dlouholetý stereotyp. O to primárně jde.

Hlavně BIG3 nepůjde pryč najednou. První půjde Federer s Nadalem, Djokovič asi až za nima.

Mezitím si fanoušci udělají vztah k nextgen a pak se bude fandit zase nextgen. Federerovci se rozdělí mezi Tsitsipase, Djokovičovci možná půjdou ke Zverevovi. Nadalovci k FAA

No a Forehand k DeMinaurovi a bude na turnaji vždy pouze první dny. Pak bude klid. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Páči sa mi ako si fanusikovia chlpatej vysnívali a vsugerovalu, ze Federer s Nadalom su v rovnakej fáze kariéry :)

A rovnako aj skončia..Roztomilé..

Takze, prví nepojde Federer s Nadalom, prvý pojde Federer. Bodka :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nevíme, může jít první Djokovič.

Ale logicky by měl jít Federer, je starší o několik let. Jejich kariéry jsou úplně něco jiného.
Reagovat
turista
Djokovič? Tak ten určitě neskončí dřív než Federer a Nadal. Pokud mu bude na ně něco chybět tak nepovolí dokud je nedolepí. Ovšem na pozici světové jedničky je se ztrátou necelých 3/4 roku na Federera a s náskokem rok a půl na Nadala. S těmi chybějícícmi GS o které mu jde bude mít problém vzhledem k next gen.
Reagovat
ttopi
Však píšou. Budou nové boje, nové rivality. Ale už to podle mě nebude tak velké, jako rivalita Federera s Nadalem. To doslova rozdělovalo tenisový svět. Teď těch hráčů nahoře bude víc, nikdo podle mě nebude mít tolik GS, co kluci z BIG3, takže to bude takový víc rozprostřený mezi fanouškama.
Reagovat
turista
Tenis nezanikne. Tím si můžeme být jistí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech sa GS rekord stanoví na 21, 23 ci viac, nemyslim, ze to je neprekonatelné. Je to prekonatelné a dokonca v horizonte 20-30r..

Stačí aby prisiel niekto, kto aspon z 90% bude dosahovat kvalit niekoho z trojice a bude mat slabsiu konkurenciu v absencii seberovných..To je celé..Ak by ktokolvek z BIG3 bol na rebricku sám, dnes má 30GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí, aby Medvedev neměl konkurenci a po odchodu BIG3 si kromě RG, kde bude Thiem, může vyhrát většinu hardových turnajů vč. dvou GS úplně v klidu.

Kromě BIG3 ho teďka nemá moc kdo porážet.
Reagovat
Profitiper55
držte už piče vy česke k*rvy
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi moc chytrý člověk. Jen tak dále.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme si neuvedomujes, co to je 20GS. Medvedev bude mat v zime 24r.

Aj keby je na okruhu sám, nestihne to.
Reagovat
FulnekUltras
jen tak dál a pořádně rozhrábni zatuchlé vody atp-bigbyznysu...
Reagovat
JCFerrero
Toho Medvedeva moze fakt porazit jedine najlepsi tenista historie Rafa.
Reagovat
Elip13
Tak ještě, že Rafan není goat.
Reagovat
Pe3k
lol, Dobrý humor...
Reagovat
sojka1
no, kdyz to vezmu ale trochu vazne, Rafa ty kluky opravdu nejak docela preliftovava... :-)) Ale na Medvedeva (ktery ted jede, vsechna cest) bych si zatim pockala, vzdyt jen tady - s Vaskem to bylo velmi ubojovane, s Founou set taky a o Stefanosovi ani nemluvim, co chybelo... ;-))
Reagovat
Nola
chybalo mozno malo, ale Medved je momentalne psychicky velmi silny, videla som iba semi a finale, finale to bola od dvojchyby Sashu v prvom sete hra na jednu branku , semi bolo rozhodne vyrovnane, tam to bolo o hlave...
Daniil je na vlne, ale za mna hra prilis vela turnajov v rade, je sice velmi mlady, ale nejak takto finisoval Andy Murray v roku 2016.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je uz dnes najlepší v historii, v Austrálii to moze akurát zoficiálnit. To, že má o jeden GS menej, je akurát administrativny detail, ale v zásade sa Federer s ním nemože ani rovnat. Pochopili to uz aj ovce, pred pár rokmi ich tu bolo ako smetí, dnes vyprázdnili pozície a plačú v kúte. Viacerí zanevreli na tenis, sem tam ešte niečo šplechne rybár Pe3k do vetra, ale je to len zúfaly výkrik do tmy, alebo chabý pokus o bagatelizovanie situácie typu: Nadal najlepší?..Neblázni. Najlepší je Federer, síce prehráva vsetko, vsade a s kazdym, najradsej z MB, ale pre nás fanatikov je ten NAj :)

Smieško.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda ze nefandim Federereovi,rad by som si pokecal,takto nemam o com:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tieto diskusie bolo živé, ked mal Federer velky naskok.

Tento rok je tichučko :)
Reagovat
turista
Vypadá to, že od 4.11. si zase o pár týdnů polepší statistiky na pozici světové jedničky. Na Djokiho, který se mezitím dostane na 275 týdnů ale ztrácí rok a půl .Je prakticky nemožné aby se na tohle číslo někdy dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Což prakticky ukazuje to, o čem se tady bavíme.

Nadal, jakožto GOAT, který má asi 100 týdnů na n.1, protože dominuje jenom antuce a turnajům bez konkurence.

Pro Forehanda to je dostačujícím argumentem, ho zajímají jenom čísla a ještě tady veřejně říká, že 19 je více, než 20.

K-o-k-o-t
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak. Nadalove koncoročné jednotky, áno v kontexte svetovej jednotky sú hodnotné najma tie koncoročné, priebežné vedenie totiž celkových vitazov nezaujima, ukazuju akym tenistom v skutočnosti Nadal je a akým Federer.

Nadal, ktorý sa o tento rekord nikdy nezaujímal, kedze 5-6 rokov kariéry mu hrubo ovplyvnili zranenie a absencie na GS, tym padom o jednotku nemohol LO-GIC-KY ašpirovat, no napriek tomu može vyrovnat Federera s Djokovicom..

Naopak Federer 5krat koncoročnou svetovou jednotkou, no vsetko v rokoch 04-09 v béčkovej konkurencii, ani raz v golden éra len ukazujú, ze v okruhu najlepších bol vzdy tak trochu do počtu..A tak je to správne :)
Reagovat
ttopi
Rosickýho taky stála zranění větší karieru a větší uznání. Mohl být nejlepším, ale nebyl, zranění ho zastavila. Možná by někdy dostal Zlatý míč. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a Nadal napriek zraneniam, najlepsim sa stal..
Reagovat
ttopi
Já jen reaguju na to, že výše píšeš, že nemohl být tolikrát konoroční jedničkou, protože byl často zraněný. To k tomu prostě patří.
Reagovat
acc
spis 2. az 3. nejlepsi :P
Reagovat
JCFerrero
To ano Federer je jasne treti , ked hram proti dvom superom a oboma mam jasne horsiu H2H tak nebudem tvrdit ze som lepsi ako oni
Reagovat
ttopi
To takhle nejde brát. Federer spoustu těch proher třeba s Djokovičem "nasbíral" již v pokročilém věku. V době své největší slávy, kdy vyhrával ročně 2-3 GS, by s Djokovičem měl bilanci jistě lepší.
Reagovat
dappe
Ty jsi zdejší autor výroku "k čemu ti v tenise pomůže doping" nebo si tě s někým pletu?
Reagovat
JCFerrero
Ano uz chlpaci viete ze Rafa je lepsi tak zacnete hadzat spinu ze dopuje.
Reagovat
dappe
Co je to za odpověď??
Reagovat
JCFerrero
Narazas na doping , ked mal Federer naskok GS tak Rogerkovci aky je to goat , najlepsi z najlepsich ale teraz ked je jasne ze Rafa ho prekona tak uz alibisticky ze top3, vsetci su v niecom dobri atd :D a pritom kazdy kto vie co je tenis mu je jasne ze nebyt zraneni uz teraz ma Rafa tak o 3gs viac minimalne. A presne rogerkovci zacali vynasat spinu na Rafu ze dopuje to je uz to posledne chytanie sa slamky :D alebo ze nevyhral masters kde moze hrac 2 x prehrat.
Reagovat
dappe
Já ale narážel na úplně něco jiného.
Reagovat
JCFerrero
Ano a doping pri tenise pomoze absolutne minimalne, ci myslis ze gomobosa by nadopovali a vyhraval by gs ? To neni cyklistika
Reagovat
Marduch
To prirovnani jen dokazuje, ze o ty problematice toho moc vedet nebudes.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Zřejmě si chytrolín myslím, že kdyby dopoval, vyhraje 7x TdF jako Armstrong...no co, další bláznivej pseudofanoušek Nadala, co mu jeblo z Federera :D
Reagovat
Pe3k
Fanda Nadala..?
Reagovat
peRFect
"ked je jasne" :D :D :D :D :D víš co jediné je jasné? jistě ano, tak si své predikce nech.
Reagovat
smazaný uživatel
Správně je to pro tebe a mě těší, že tvé pomatené statistiky a názory si přečte 100 lidí na TP a tím tvůj rozlet skončil.

Takže v kontextu který tady prezentuješ tvůj názor prakticky nikoho nezajímá a je více méně pohřbený na anonymním tenisovém fóru.

A tak je to správně.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže. Teda, až do tej doby, čo Kamila zistí, že internet má presah aj za hranice ceskej republiky, naučí sa po anglicky a zistí, že z názoru jednotlivca je zrazu svetonazor :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho tvého určitě.
Reagovat
acc
..i Slovenskej republiky?
Reagovat
dappe
Ty ovšem znovu absolutně nechápeš, o čem je celkový počet týdnů na pozici světové jedničky. Jaké průběžně vedení proboha? Ty to srovnávás s fotbalem a fanoušky Liverpoolu a ještě se snad cítíš jako borec. Přitom těžko říct, zda vůbec existuje hloupejsi přirovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
Futbalové prirovnania pouzil aj Nadal, Sampras a dalsí, pre ktorých je koncoročná jednička cennejsia, nez priebežná. Celkom logicky..Aj tí sa tomu zrejme podla teba nerozumeju, lebo maju iny nazor, ze ano. Holt, FFF.

Priebežná jednička znamená akýkolvek 52-tyzdnový cyklus, dokonca naprieč dvoma sezónami. Ked vynecháš GS, co sa Nadalovi stalo mnohokrát, celý cyklus je nabúraný, tie body, opat logicky chýbajú. Kdežto koncoročná je oficiálny vavrín pre najlepšieho hráča sezóny. Sezóny, ziadne ze 3 mesiace sucasnej a 9 mes poslednej :)
Reagovat
dappe
Jenže to fotbalové přirovnání musíš umět použít, jako zřejmě oni. A ne že je z toho fraška, při které ukážeš, že si sportu byl pravděpodobně nejblíže při tělesné výchově.
Reagovat
smazaný uživatel
Parafrázoval som futbalové prirovnanie, úplne v rovnakom kontexte. Lenze, cez svoje fanatické klapky na očiach sa ani len nepohrávaš s myšlienkou, že by to tak mohlo byt. Ale ty si obmedzený, tu sa iné neočakáva.
Reagovat
ttopi
Ale vždyť i koncoroční jednička je vlastně o bodech odehraných za "poslední rok". Jsou v tom zahrnuty úplně stejné turnaje, jako v pozici jedničky v týdnu 2, 12, 30, nebo 43. Vždycky je to za jeden rok, včetně všech GS a velkých turnajů.

Takže to co píšeš nedává moc smysl.
Reagovat
Amputace
Forehand se snaží říct to, že jednička na konci roku se de facto rovná největšímu počtu bodů za daný rok, což z 99% odpovídá skutečnosti. Zatímco průběžnou jedničkou může být tenista třeba po nějakém vydařeném pásmu turnajů. Jinými slovy - podle Forehanda jsou cennější body v race to London nežli počet vteřin, hodin, dnů, týdnů na pozici světové jedničky. Nadal, přestože těch turnajů odehrál podstatně méně než Federer, má srovnatelný (ne-li vyšší) počet let, které uzavíral s největším počtem získaných bodů v race. Takže mu několikrát stačilo méně turnajů, aby nahrál více bodů. Jelikož trpí chronickými problémy, zápolení o počet týdnů na pozici světové jedničky byla zcela pochopitelně disciplína, do které se ani nemohl adekvátně zapojit, neboť závisí na obhajování bodů a vysoké zdravotní odolnosti. Z těch šesti GS, které vynechal, byly čtyři po výborném výsledku v předešlém roku - samozřejmě Wimbledon 09 (obhajoba vítězství), US 2012 (finále), AO 2013 (finále) a US 2014 (vítězství). Takže těžko můžeš bojovat o 300 nebo kolik týdnů na pozici světové jedničky, když ani nemůžeš obhajovat body. Federer byl vždy zdravotně a tím pádem také výkonnostně konzistentnější než Nadal, to mu ani nemůže nikdo brát, Nadal v tomto vůbec nemůže s Federerem zápolit.
Reagovat
Pe3k
Crying post.
Reagovat
ttopi
Ale vždyť body od 1 do 54 týdnu v jednom roce vypovídají o stejné formě jako body od týdnu 25 do týdnu 25 následujícího roku. Obojí jsou prostě body za poslední rok.
Reagovat
Amputace
To není pravda, protože body se odečítají, race ne, to jsou čisté, ničím neokecané body. Pokud hráč získá v sezóně nejvíce bodů, pravděpodobně se stane jedničkou (to jsem i psal), ale jak dlouho jí zůstane, už pak nezáleží jen na počtu získaných bodů v dalším roce, ale také na tom, jestli dokáže obhájit turnaje, jaké turnaje z hlediska obhajoby vyhrají soupeři atd. Navíc když ty turnaje kolikrát nemůžeš ani obhajovat... Krásný příklad je ten rok 2013. Nadal v race vyhrál o nějakých 1500 nad Djokovičem, vyhrál v tom roce nejvíce turnajů a byl jednoznačně nejúspěšnější, přitom světovou jedničkou se stal až v září. Po skončení antukové sezóny, ve které bral, tuším MC, Řím, Barcelonu a samozřejmě RG byl v žebříčku čtvrtý. Zajímalo by mě, kolikátý byl v race... Ale pokud je to podle tebe stejné, jak je možné, že v race skončil Nadal na prvním místě pětkrát nebo šestkrát, zatímco v počtu týdnů na pozici jedničky nad Federerem a Djokovičem výrazně ztrácí? V čem je tedy podle tebe zakopaný pes?
Reagovat
Pe3k
Je výrazně slabší než ti dva. Má 85% úspěchu z jednoho povrchu, který navíc nemá žádnou konkurenci.
Reagovat
Amputace
Prosím tě, nereaguj na mě, mám tě v ignore, ani ty tvé zprávy neotvírám. Tuhle jsem otevřel, jen abych ti toto napsal. Zbytečně ztrácíš čas.
Reagovat
Pe3k
Já vím, že se s vámi o něčem bavit, je ztráta času...
Reagovat
ttopi
Ale je to pravda. Ten žebříček Race je pokud vím za jeden kalendářní rok, od začátku do konce. A tím, že se uzavírá až na konci, tak se ho ty obhajoby bodů týkají úplně stejně, jaké žebříček v jakémkoliv týdnu během roku.

Znova opakuji - ať vezmeš jakýkoliv týden a jeho žebříček, vždy jsou v něm obsaženy body z posledního Gs (všech 4) a všech velkých masters.

Furt je to období jednoho roku, nehledě na datum.
Reagovat
Amputace
Hm, pokud máš pravdu, tak to jsem myslel, že je to chytřejší.. :/ V tom případě jsou pro mě ale Nadalovy světové jedničky na konci roku ještě větší záhadou v kontextu počtu týdnů na první pozici ve srovnání s těmi dvěma...
Reagovat
Pe3k
Záhada to není, Rafa se dostal na post jedničky když ti dva byli mimo viz třeba 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
Rebricek entry je 52 tyzdnový cyklus, aj naprieč dvoma sezónami.

Nadal, ked vynechal GS, alebo bol 2 mesiace mimo, tento 52 tyzdnový cyklus narušil, tie body chýbali, preto nema tyzdne.

Race neriesi obhajoby, Race je rebricek, ktory vzdy počne 1.1..Naopak entry nema zaciatok, je to nepretrzitý 52-tyzdnový cyklus..

Preto sú Nadalove 4. koncoročné jedničky a piatu má na dosah, super cenné, pri Fed a Djok piatich, kedze Federer absolvoval 18/19 sezón komplet zdravý a Djok tak 13/14..Nadal tretinu sezón nemal šancu súperit, naopak, ked sezónu odohral celú, vacsinou ju skoncil ako jednotka..V roku 2013 vyhral jednicku, kuriozne aj s jednym vynechaným GS.

Dalej, Nadal sa často zranil, ked bol práve jednotka, v roku 2009, prisiel o jednotku tym, ze sa nezucastnil W. Opat, strata tyzdnov na čele. . To iste v roku 2014, bol jedničkou, ked koniec sezóny vypustil a liečil sa. .Napamatam si, ze by Djokovic, ci Federer z pozicie svetovej jednotky vynechali 2-3 mes sezóny. Okamzite by prisli o post.
Reagovat
peRFect
Zranění jsou relevantní u DelPa u Nadala rozhodně nikoliv. To, že hraje na hraně (a za ní) toho, co vydrží jeho tělo, je jen jeho problém. Proč nehraje úsporněji? Protože na tom má postavenou svoji hru. No má kolem sebe dost lidí, aby mu ten styl hry změnili no ne? Jeho volba.
Reagovat
ttopi
Je pravda, že u Nadala se nedá zrovna říct, že měl smůlu na zranění a to ho mohlo připravit o další tituly. On totiž díky své hře, ze které ta zranění plynou, spoustu titulů uhrál. Takže nemohl být 100% zdravý a zároveň vyznávat svůj fyzicky náročný styl hraní.
Reagovat
smazaný uživatel
Sprška domnenok, uvedomujes si to?...

Ferrer hral teda asi podla tvojej filozofie velmi úsporný tenis, kee nebol nikdy zranený :)

Na takto tenkom lade teraz korčuluješ s tvojimi domnenkami a subjektívnymi pocitmi..

Nadal vynechal, skrečoval alebo sa odhlasil z cca 10GS, to je 2.5r kariéry, ak toto podla teba nemozno povazovat za ovplyvnenie kariéry, tak zbohom zdravý rozum. Len dodám ze Nadal vyhral 19/60GS.
Reagovat
Marduch
Málokdo se umí v tom správném slova smyslu uvolnit, navodit správný dechový stereotyp, vnímat sám sebe, své vlastní tělo... Je třeba se umět uvolnit třeba i v průběhu pohybu. Když se podíváte třeba na Tigera Woodse nebo Rogera Federera ? v jejich pohybu je obrovská síla, ale ten pohyb je zároveň uvolněný a s vynaložením minima energie. Dosáhnout toho není jen otázkou rehabilitace, ale souvisí to i s kulturními a estetickými vlivy.
?Když běží Bolt nebo Federer, když hraje tenis, řeknete si: ?Oni běží a hrají tak uvolněně.? To protože umí každý pohyb provést ekonomicky, bez nadbytečné aktivit.

Kolář kousek svého know-how poodhalil při slavnostním otevření kliniky. Pustil hostům zpomalené záběry tenisového podání Federera a Murrayho ? na prvním ukázal dokonale zvládnutý pohyb, který nezatěžuje tělo, u druhého bodovým laserem kroužil po vytočených kyčlích a kolenech.
?Na operaci kyčle už byl a do roka do dvou půjde i na meniskus. To je důvod, proč on nebude hrát do 35 let, zatímco Federer ano. Podívejte se na Federerův postoj, jak v něm nejsou žádné patologické síly,? popisoval směrem do sálu, v němž všichni VIP pozorně naslouchali.
Reagovat
sojka1
pani, to je hezky prispevek, dik... :-) Take neco malo vim o osach a mam neco hodne napozorovane, ale panu profesorovi bych samozrejme mohla tak leda nosit tasku a drzet dvere.... (presto, ze je kdesi podrzel on mne, hec) :-)) ale ta ekonomika pohybu se da docela jednoduse a laicky (proto to pisu) vycist ve tvari hracu, cim hrozivejsi a upornejsi grimasy, tim vetsi mrhac energie. Urcite se na kazdeho da najit fotka s nejakou tou kreci.. :-)) ale je proste radost videt Rogerovu klidnou, uvolnenou tvar a jeho vydech. Naprosto stejny klid s dokonalym vydechem pri uderech predvadi treba Kaja Pliskova, Pliskovky vubec jsou na uspornost ucebnicove... :-)))
Reagovat
Krisboy
Jen jestli to Plíšci s tou úsporností občas nepřehánějí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejeden odborník predikoval Nadalov koniec uz v roku 2009.

Nadal sa o desat rokov neskor stane svetovou jednotkou.

Tym chcem len povedat, ze hoci je pán Kollár urcite majster svojho remesla, pochybujem, ze jeho predpovede z televíznej obrazovky sú 100%, naopak.
Reagovat
Amputace
Tohle jsou sice krásné cinty, ale vzhledem k tomu, že na základě tvrzení těchto odborníků měl být Nadal už dávno v tenisovém důchodu, jim nepřisuzuji až takovou váhu. Omlouvám se.
Reagovat
Marduch
Koho vseho vyrazem "techto odborniku" myslis? Prispevek byl o doc. Kolářovi, jehoz vysledky v oblasti odstranovani chronickych problemu nejen u sportovcu jsou zname. Jeho metodika je hodne specificka, zkus si o nem neco aspon vygooglit.
Reagovat
Amputace
Myslím fyzioterapeuty převážně. Zhruba deset let zpátky se o konci Nadalovy kariéry psalo a mluvilo dost výživně. Kdejaký fyzioterapeut mu věštil na základě stylu brzký konec kariéry a ono ejhle.
Reagovat
Kozoroh
Tito fyzioterapeuti, kterým se dnes tak vysmíváte (Nadal fans), v té době nepředpokládali, že si Nadal pomůže terapií kmenových buňek. Kdyby Rafanova kariéra probíhala o 10 let dřív, tak by byl po 30 v háji...
Reagovat
Amputace
Nadal (který má mimochodem problémy s koleny už asi od 16ti let) si za to může sám, ale Potrova věčná zranění zápěstí z těch jeho dělových forehandů jsou relevantní? Ten byl taky dobrej...
Reagovat
Marduch
Zapesti na FH uz ma nejaky ten patek opravene, poslednich x let laboruje s BH zapestim..
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Nadal nie vzdy laboroval s kolenami, ktoré sú automaticky dogmaticky spájané so štýlom hry.

Turnaje vynechával aj pre zápastie, slepé črevo a kopec ďalsich.
Reagovat
Amputace
A Nadal snad laboruje jen s koleny? Co je hergot tohle za argumentaci? Tak buďte alespoň trošku při smyslech, když se chcete hádat... Del Potro je chudák, co trpí na zranění, ale Nadal si za všechno může sám, protože praktikuje běhavý fyzicky náročný styl tenisu?...
Reagovat
Marduch
Reagoval jsem jen na poznamku ohledne Delpova FH. Jinak se do tyhle debaty moc poustet nechci. Co by me ale zajimalo,jsou nejaka videa z treninku Rafy mimo kurt napr z posilovny, ale nic jsem zatim nenasel.
Reagovat
Amputace
Moc toho není no. Zkus Rafův FB, tam se občas něco mihne. Ale většinou jsou to jen velmi krátká videa, nic moc neříkající.
Reagovat
ttopi
Počkej a ty snad chceš popřít, že někdo má tělo prostě náchylnější na zranění a někdo se nezranění za celou karieru, ať hraje sebenáročněji? To snad ne, ne?
Reagovat
Amputace
Ale já vůbec neřeším náchylnost. peRFect to v původním komentáři označil jako "relevantnost". Takže zatímco podle něj Potrova zranění jsou relevantní, Nadal si za ně může sám, neboť je podněcuje svým stylem tenisu. Já jsem pouze poukázal na absurditu a směšnost takového příkladu, neboť zrovna Potro je tenista, který polovinu kariéry laboroval právě se zraněními, které jsou nepochybně důsledkem jeho herního stylu, konkrétně brutálního FH. Vím, že některá jeho zranění jsou jiného charakteru, ale to stejně tak i Nadalova... Opravdu vám člověk musí vysvětlovat, o čem je vlastně diskuze? Si přečtu celé vlákno, ne?
Reagovat
Pe3k
Kolik, že měl nadal operací? Aha nula. Chudák, ty jeho zranění museli být vážné, kam se hrabe takový Del Potro a ostatní...
Reagovat
Kozoroh
Nadal a jeho PR tým vážnost zranění častokrát nafukovali.
Reagovat
Pe3k
Přesně.
Reagovat
woody
Zatím nejlepší není, ale pravděpodobné brzy bude :-)

Upřímně existuje v indiviuálním sportu nebo sportu všeobecně vůbec větší výzva než porazit nadal na RG?
Reagovat
ttopi
Asi překonat Gretzskyho v počtu bodů v NHL. To je totiž takřka nemožné. Porazit Nadala lze, pokud to srabácky nezabalí včas :D
Reagovat
Krisboy
Předběhnout Bolta :)
Reagovat
ttopi
Tak fyzicky už to nikdo nezvládne, ale ten jeho rekord si myslím, že se někdy překoná. Tam stačí trochu vylepšit povrch, vymyslet nějaký boty, co trochu pomůžou, ideální startovní reakce a trochu štěstí.
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že Boltovy rekordy nějakou dobu vydrží. Ale kdo ví...třeba ne. Je pravda, že startovní reakce měl Bolt velice pomalé, takže tam se dá něco stáhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj to Nadala oddeľuje od svojich súputnikov v kategórii BIG3. Majestát neporazitelnosti naprieč troch generácií..Ak to porovnáme s Fed Wimbledonom, tak "pán trávy" má len 0:3 s Djokovicom vo finále. Nadalových 12:0 na RG finále zostane navzdy neprekonaných.
Reagovat
peRFect
Opět podmnožinky.Anebo Rafa porazil 12x ve finále stejného hráče?Podívej se na celkové statistiky Fed-Djok na W.Taky se podívej kdo koho v jaké pozici porazil.Tzn. kdo byl světová jednička,či obhájce vítězství.Nevyzobávej si jen to co se hodí (jak jsi zvyknutý).
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovi nikto nebránil vyhrat W. 12krát a mohol byt vzdy obhajca, ze ano.

Jeho problém bol v tom, ze skutočne dominoval len v jednom prednadaldjokovičovskom období, na tráve padol jak s Nadalom, tak s Djokovicom.

On naopak Nadala v Parizi nikdy nezdolal, mam pocit, ze dokonca ani Djokovica v Melbourne.. Uz len v tomto smere výrazne stráca na lesku.
Reagovat
Amputace
Nechápu, co se tady snažíš valit... Už tvůj příklad Del Potra je tak mimo vesmír, že to snad ani není možné... Jednoduše řečeno fakt je ten, že Nadal byl schopen porážet jak Federera, tak Djokoviče, porážel je na všech površích, vyhrával proti nim GS, Federer tohle nikdy nedokázal. Nikdy, to je fakt, se kterým se, FFF, smiřte. Tečka. Federer si své největší úspěchy nikdy neuhrál přes Nadala či Djokoviče, ale vždy přes Roddicka, Hewitta, Baghdathise, Safina atd. Nechci rozjíždět diskuzi o tom, že to byli či nebyli velcí hráči. Bezesporu byli, ale Nadalovi či Djokovičovi nesahali nikam. V letech 03-07 by stačil jeden Nadal či Djokovič v top formě/letech a Federer je v současnosti tak na 15ti GS.
Reagovat
Pe3k
ROFL
Reagovat
sojka1
nerada bych rozjizdela dalsi jaloviny, ale ty jsi take trosku v tom vesmiru "na cestach", prenasis si obrazek dnesniho Nadala a Djokovice (kterym nijak neupiram vyjimecnost ani uspechy, jen zase pripominam, ze jsou o 5,6! let mladsi Rogera) mezi hrace predchozi ery.... kazdym rokem se prece vyvijeji nazory, zkusenosti, metodika vcetne jeji podpory IT technikou, materialy, pece o telo (lecba, prevence, RHB, vyziva, mentalni oblast).... o tom, ze by byli skveli nijak nepochybuji, ale ze by za rovnych podminek se vsemi vzdy a tak strasne zametali je jen tvoje spekulace. Ten Roger s nimi alespon hral... :-))
Reagovat
ttopi
S tím se musí souhlasit. To je jako říct, že kdyby hrál Borg ve své tehdejší formě dnes, nevyhrál by ani jeden GS. Což o to, asi je to pravda, ale je potřeba říct, že od té doby se všechno jaksi změnilo - od péče o tělo, taktiku, nejmožnější specializované metody a tréninky, různé podpůrné prostředky a taky ta raketa není úplně stejná. A proto to platí i obráceně. Pokud by třeba Nadal s Djokovičem hráli o 20 let dříve, asi by taky byli horší, než jsou dnes, protože by prostě využívali tehdejších možností. Nechci úplně tvrdit, že těch pár let mezi Djokovičem a Federerem by něco změnilo, ale furt platí, že čím později hráč roste (myšleno rokem světa), tím lepší podmínky pro vývoj má.
Reagovat
Amputace
V posledních dvou větách jsi to řekl sám. Nebavíme se tady o Borgovi, který je o celá desetiletí pozadu. Bavíme se o Federerovi, který je pouhé (nicméně pro něj velmi šťastné) 4 roky starší než Nadal. Nadal v roce 2003 přišel na tour, Federer vyhrál první GS. Že se tyto etapy jejich kariéry srovnávají je (navíc v kontextu jejich boje o GS rekord) naprosto přirozené. Nebavíme se tady o rozdílu 20ti let. Bavíme se o 16ti letém Nadalovi a 20ti letém Federerovi...
Reagovat
smazaný uživatel
V GOAT diskuzi je vícero parametrů, které je třeba brát v potaz.

Já jsem ochotný se v GOAT debatě bavit o Djokovičovi a Federerovi. Prostě tam "zatím" nemůžu zařadit Nadala, který hraje tenis od ledna do srpna, sorry jako, ale GOAT nebude hráč, který nevyhrál žádný halový Masters, přičemž hala je regulérní součást kalendáře a žádný TM.

+má 80% titulů ze tří turnajů na antuce. To prostě nejde popřít.
Reagovat
smazaný uživatel
Hala nemá GS, je regulérne do počtu. Počet halových turnajov a turnajov na tráve spolu je menší, nez turnajov na antuke..

Takze, správne. Ja do Goat debaty nemozem pocitat s Federerom, ktorý je nikto na povrchu, ktorý objemovo pohodlne spapá celu trávu s halou ako malinu. Navyse s legitimnym komplexom voci obom sampionom, Roger jednooky kral slepych, po nastupe dvoch gigantov, do počtu.

PS: Nadal vyhral v září 4GS, ty srpen..:)
Reagovat
Amputace
Já vůbec nepochybuji o tom, že Nadal a Djokovič by třeba prohrávali s Roddickem a spol. Stejně tak ale nepochybuji o tom, že Federer by prohrával s nimi :) O to jde. Takhle tam tři čtyři roky prostě nikoho podobného kalibru, jako byl on sám, neměl. Takže easy money.
Reagovat
sojka1
no ja, na rozdil od tebe, vubec napr. nevim, zda by jim trosku neskodila rychlost tehdejsich povrchu a S-V, zda by jejich hra nebyla tedy jina a mozna slabsi.... ale chapu, ze nejak pochybovat je na TP projevem hlouposti, tady se vsechno vi, dopredu i dozadu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick nehral servis volley. Ani Hewitt, ani nikto z Fed priamych konkurentov 04-07.

Nadal byt narodený v roku 1981 ako Fed pozbieral pravdepodobne este viac titulov ako Federer, kedze ten nastupil az v roku 2003, mesiac pred 22. narodeninami.

Nadal by uz vo veku 22r mal dávno 5-6 titulov.
Reagovat
ttopi
Jo kdyby, to je krásné slovo. Kdyby Borg neztratil motivaci a hrál dál naplno, má 30 GS :-)
Reagovat
sojka1
to ni neprectu, ale vidim, ze uz jste to tady zase rozjeli na vsechny strany... :-)) Hewitt i Roddick jsou v tomto pro me celkem bezpredmetni, Amputace nepochybuje (vi to), ze by Nadal s Djokovicem Rogera porazeli, proto jsem zminila S-V, protoze by ho na ne hral Roger. A na mnohem rychlejsim povrchu, na kterem si uplne nedovedu predstavit napr. Djokovicovu gymnastiku. A taky uplne nevim, zda by to tak roztacel Nadal s pomerne tvrdymi raketami, navic s malou hlavou (i kdyz se uz davno s ledaccim experimentovalo)... taky nevim, jestli by s vetsi konkurenci mlady Roger nezvysil level hry, atd., to jen vy vite, jak by to vypadalo.... a ze nejlepsi by byl Nadal... :-))
Reagovat
Pe3k
Lol... Djokovic má zápornou bilanci s Rodickem! Sehráli spolu relativně dost zápasů, což ty ani nevíš (klasika u fandů Nadala, nevědět nic, al strašně se o všem dohadovat) a píšeš o tom v teoretické rovině, přitom ti dva proti sobě hráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ked mal Djokovic 17-18r..:)..vtedy spolu hrali, Djokovic prehraval s Roddickom vo veku, ked Federer prehrával s Ancicom.

Takze Feder by po nastupe asi mal problem s Ancicom, kedze s nim v roku 2002 prehral vo W?
Reagovat
Pe3k
Ano Ancic byl jeden z nejlepších travaru, to jen ukazuje jak silná a široká byla konkurence v období Federerovy vlády.
Reagovat
smazaný uživatel
Ancic, jeden z najlepšich travarov..

Prave si vyhral cenu za kasparka roka, prispevok neprekonatelný..:)
Reagovat
JCFerrero
To je moc :D :D v riadnom krci si ako vzdy
Reagovat
smazaný uživatel
Mario Ancic, jeden z najlepsich travarov svojej doby.

V roku 2002 znicil ako kvalifikant Federera v prvom kole 3:0, v druhom kole vypadol.
V roku 2003 ako jeden z najlepšich travarov svojej doby prehráva so 16-17 rocnym Nadalom v jeho prvom GS vystúpení vobec, v prvom kole :)

Holt, Mario si to porovnal a vysledok sa dostavil.
Reagovat
turista
Pravděpodobně ho příště už Nadal neporazí.
Reagovat
ttopi
Ty jsi s tím Nadalem fakt nemocný.
Reagovat
turista
Ale ho.no nemocný. Pouze si nemyslím, že je úplně nejlepší ze všech. Nejlepší jsou všichni tři. Každý z nich trochu jinak.
Reagovat
ttopi
To byla reakce na toho Juana Carlose Ferrera.
Reagovat
Krisboy
Nejlepší jsou vsichni tři, ale Djokovič je přeci jenom trochu nejlepšejší.

Už jsi mu volal?
Reagovat
Patik
Federer vyhrá titul 800 komentárov z toho 400 o Nadalových štatistikách..Medvedev vyhrá titul 7 komentárov...Nobody Cares.
Reagovat
Ondra979
jj priznam se, ze me to nezajima. Az skonci big 3 tak tenisu nastanou dost pravdepodobne horsi casy. Bez duelu Fedal a Djok to nebude ono, to je uz ted jiste
Reagovat
Nola
netreba vesat hlavu, tenis existoval davno pred B3, resp 4, aj bude v pohode fungovat, vzdy sa snad najde niekto, komu sa oplati fandit, ak sa mi nepodari najst tenistu, ktory ma oslovi/vacsinou nas oslovuju silne osobnosti, ktore dominuju / v pohode prejdem na WTA, tam sa objavili silne mlade zeny, ktore hraju velmi pekny tenis - Naomi, Bianca, Barty.....
Reagovat
kada.tom
naprostý souhlas ... ne že bych se na éru bez Rafy, Novaka a Federera těšil, ale rozhodně si nemyslím, že by se nemělo komu fandit, je tu řada tenistů, kteří mají potenciál tohle trio zastoupit a kdo ví, třeba někdo z nich bude kralovat pak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer vyhrá turnaj?...

Tož, vidim ze niekde sa silvestruje uz v oktobri?..:)
Reagovat
Kojinho
Forehand si plete 1. Máj se Silvestrem. No, dřív by mě to prekvapilo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
1.máj je sviatok už len nostalgický, podobne ako vitazstva Federera na turnajoch. A tak teda možeš byť právom zmatený.
Reagovat
kada.tom
Borec, doufám, že mu tohle vydrží. Jsem zvědav jak pojme tu Moskvu, je to domácí turnaj, ale teda nejlepší by bylo, kdyby ji vypustil a pošetřil síly na Paříž a Londýn.
Reagovat
steve79
Gratulace. Medvedev uz je pred Rogerem.
Reagovat
steve79
Jen pet prispevku???
Reagovat
Fandina
Medvěd jede. Je mi celkem sympatický, i když tentokrát jsem držela palce Šášovi. Ale gratulka. Hrál výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
připojuji se.
Reagovat
smazaný uživatel
Daniil, odkedy prehral s Rafom vo finále GS, este nestratil set..:)

Prakticky od Montrealu až po súčasnot má chlapík samé výhry, ktoré oddeľujú práve dve prehry s Nadalom. Tesím sa na jeho dalsí zápolenia s býkom a aj ostatnými členmi BIG3, resp. next gen.

V Šangaji bol suverénny, čiernu robotu za neho odviedol Tsitsipas a Zverev.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
acc
JJ, tam mel Nadal velky stesti, ze mel easy los a dostal vycerpanyho Medvidka...Jinak by mel Meda delsi snuru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist