Medveděv vyhrál tři turnaje během tří týdnů. V Dubaji ve finále smetl obhájce titulu Rubljova

4. 3. 2023, 18:14
Aktuality 26
ATP DUBAJ - Daniil Medveděv ve finále turnaje ATP 500 v Dubaji smetl 6-2 6-2 krajana a loňského šampiona Andreje Rubljova, svou neporazitelnost protáhl na 14 zápasů a poprvé vyhrál tři turnaje po sobě. V celkově 30. finále získal 18. titul a navázal na triumfy z předchozích dvou týdnů v Rotterdamu a Dauhá.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© Profimedia)

Daniil Medveděv během uplynulých 19 dnů vyhrál všech 14 zápasů a ztratil v nich jen tři sety. Přemožitele nenašel na turnajích ATP 500 v hale v Rotterdamu, ATP 250 v Dauhá a ATP 500 v Dubaji. 

Už v Nizozemsku a Kataru poprvé v kariéře vyhrál dva turnaje během dvou týdnů a nyní ve Spojených arabských emirátech poprvé zkompletoval tři triumfy na třech turnajích po sobě.

V Dubaji, kde v minulosti vyhrál jediný zápas, letos v pěti zápasech neztratil ani set. Po potvrzení role favorita proti Italu Matteu Arnaldimu, Kazachu Alexanderu Bublikovi a Chorvatu Bornu Čoričovi si v semifinále poradil i s 20 zápasů neporaženou světovou jedničkou a pětinásobným šampionem Srbem Novakem Djokovičem a v dnešním finále přehrál i krajana a obhájce titulu Andreje Rubljova

27letý Medveděv nenabídl Rubljovovi ani jeden brejkbol a po 68 minutách hry zvítězil jednoznačně 6-2 6-2. O
dva roky mladšímu krajanovi oplatil porážky z posledních dvou soubojů a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 6-2.

"Byl to hodně taktický zápas. Vím, že Andrej dokáže dostat do problémů každého na okruhu. Dnes se mi podařilo být na vrcholu, ale další zápas může být jiný příběh," komentoval Medveděv.



Bývalý první hráč světa a vítěz US Open 2021 protáhl svou neporazitelnost na 14 zápasů. Nejdelší sérii zaznamenal na přelomu sezon 2020 a 2021, kdy včetně týmového ATP Cupu vyhrál 20 zápasů v řadě.

Své celkově 30. finále Medveděv přetavil v 18. titul, z toho sedmnáctý na tvrdém povrchu. Letošní bilanci vylepšil na 19-2 a v počtu výher se osamostatnil na prvním místě před Britem Cameronem Norriem.

"Tohle je úžasný, protože začátek roku nebyl perfektní. V tenisu když nevyhrajete zápasy, začnete pochybovat. Teď se prostě cítím mnohem lépe. Jsem za tyhle týdny moc rád a těším se na další," radoval se Medveděv.  

Naposledy vyhrál tři turnaje ATP během tří týdnů loni v říjnu v evropských halách Kanaďan Félix Auger-Aliassime, v červenci 2021 se to na evropských antukách podařilo Casperu Ruudovi z Norska.

25letý Rubljov, jenž už ve druhém kole přežil pět mečbolů v řadě proti Alejandru Davidovichovi, nedokázal poprvé obhájit titul a zároveň poprvé získat druhou trofej z jednoho turnaje ATP. Ve finále má nyní bilanci 12-6.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.855.495 dolarů
sobotní výsledky (04. 03. 2023)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (3-Rus.) - Rubljov (2-Rus.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Martin/Cressy (Fr./USA) - Heliövaara/Glasspool (3-Fin./Brit.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Nola
v slavnostnom prihovore a podla mna tym iba nahral na smec

https://twitter.com/srihariravi12/status/1632064642615848963

niekomu sa to moze pacit, ja mam trochu iny nazor, nikdy sa mi nepacilo tahanie inych hracov do rozhovorov ci uz verejne, alebo na soc.sietach
Reagovat
steve79
Medvedev me teda formu jako hrom. Tesim se na Indian Wells. Co djokovic bude hrat?
Reagovat
Pe3k
Djokovic nehraje, Nadal nehraje, Tsitsipas má potíže s ramenem a asi hrát nebude, Alkaraz je zraněný a hrát nebude...
Reagovat
steve79
O toho Alcaraze mam docela strach. Takhle mlady a cim dale vice zraneni
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přineslo, aspoň pro mě, předpokládanou nudu. Chobotnice běhala a vracela, Rubl do toho bušil jak hluchej do vrat a vesele se vyhazoval. Pár povedených výměn prachbídný dojem z finále poměrně prestižního turnaje zdaleka nedokázalo smazat.
Reagovat
elsky
Jojo, pěkný to bylo. smile
Reagovat
Patik
Dvojmetrovy obranar baseliner ktorý snáď ani nevie uhrať výmenu pod 10-15 úderov si strihne 3 tituly za tri týždne..neuveriteľne.. Ale gratulácia..mam toho chalaniska vcelku rád ale je to strašna betonaren občas úplne nezazivne miestami si až poviem ze uz nechytaj tu loptu nebez tam už..vypustí to..
Reagovat
elsky
Byly tam dneska krásný výměny..
Reagovat
Patik
Dnes som to nepozeral ale mam ich oboch napozeranych približne viem co ten duel mohol ponúknuť.
Reagovat
Kojinho
Tak ty jsi dobrej komik. Neviděl jsi z toho nic, ale přesně víš, jak to vypadalo.
Reagovat
Patik
Nenapísal som ze presne viem.. ale približne si to viem predstaviť keďze viem o akých hráčov sa jedná.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Já vím, že je zde na Daniila obrovský hate, protože nehraje krásný tenis, ale jeho styl je efektivní a jeho zápasy s Novakem jsou absolutní vintage blockbustery. Ať už se jedná o jejich první čtyřsetové střetnutí na Australian Open z roku 2019 nebo jejich posledních několik zápasů z roku 2021 či 2022.

A jako fanouška Djokovice mě to pochopitelně těší, jelikož velikost hráče je daná i jeho rivaly. Platí to, co ve filmech. Hrdina je tak silný jako jeho padoušský protivník. A Novak těch rivalů měl a má na hardu hodně. Jaký to rozdíl např. oproti Nadalovi a antuce, kde se hardoví specialisté vymlátí mezi sebou, dostanou se do finálových částí pavouka, ale tam proti nim stojí asi jediný antukový specialista Nadal z TOP30. To pak např. Nadala vystavuje do obrovské výhody na jeho povrchu. Novak takovou výhodu nemá, ale i tak je schopný vyhrávat svou Asutrálii. A na Wimbledonu to samé (i když v menší míře), Novakovi hrozí mnohem větší nebezpeči se servismany, kdy mohou mít den. Jedná se o vzrušující rivalitu. Prime Djokovic by měl navrch v dobách svého fyzického TOP, ale je škoda, že se neutkali ve svém absolutním TOPU kariér. To by bylo něco jako Djokomurárna. :)
Reagovat
Patik
Hej Djokovic konečne poznal na harde súpera s ktorým má a bude mať naozaj problém..plus som zvedavý ako to bude trebars medzi Alcarazom a Medvedevom alebo Alcaraz Djokovic ako sa to celé zapletie na US Open alebo na iných hardoch..DjoMed majú za sebou už 15 zápasov to je celkom dosť do konca Noleho kariéry to môže byť ešte slušná rivalita a možno ďalších 15 zápasov.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Je však třeba zmínit, že Nole je schopný Daniila porážet a dostává se pomaličku do fáze kariéry, kdy Nole bude opouštět svůj PRIME a kdy Medveděvenka je na svém PEAKU. Je proto tedy úžasné vzhledem k jejich vzájemné negaci stylů, jak je schopný Nole změnit styl hry (a horšící se schopnost přetahovat se v dlouhých výměnách) a variabilitou Medvěda porážet. To ovšem není možné praktikovat pokaždé. A mimochodem Medvedev nehrál s Novakem ani na FO ani na Wimbledonu, bilance by pro Noleho byla ještě pravděpodobně lepší.

Alcaraz, těžko říct.... Neutkal se s Novakem na žádném jeho silném turnaji. Ale dá se říct, že čím déle bude trvat prodleva mezi jejich střetnutími, tím vyšší šance bude mít Carlitos na pozitivní bilanci s Nolem z dlouhodobého hlediska.

Jak dlouho může Novak udržet svůj level? Je stěžejní, aby letos přidal další Wimbledon a vyhrál další AO (tentokrát u toho budu osobně přítomen v roce 2024 smile ) ...... Bonus v podobě třetího FO nebo čtvrtého US Open by byl vítaný, ale realisticky si nemyslím, že je možné, aby GOATkovic udělal čtyři GS v tomto roce. Schopnosti na to má, ale jeho tělo už neregeneruje jako kdysi, není schopný absolvovat více delších výměn a zápasů v kuse jako v minulosti, zvyšuje se riziko pravděpodobnosti den blbec a zranění..... Následující dva roky budou stěžejní, pak pohádka nejspíš skončí.smile
Reagovat
turista
Byl bych nejradši kdyby Novak Djokovič vyhrál třetí titul na RG a k tomu přidal ještě nějaký titul z antuky.
Reagovat
Paixx
Když hraje Danil s Djokovicem, připadá mi, že na obou stranách kurtu hraje jeden a tentýž hráč smile
Reagovat
Blondie
Já mám asi hloupý dotaz, ale... Jirka Veselý už ukončil kariéru? Třeba ne ofiko, ale fakticky už jo?
Reagovat
Nola
a co Raonic, Nishi? nikto o nich nepise... Nishi asi nekonci skrz sponzorov, ten ma vystarane na tri generacie :D
Reagovat
Walda58
marodí
Reagovat
Pe3k
Taky mám hloupý dotaz. Můžou Rusové startovat v IW a Miami? Pokud ano Medvedev bude obrovský favorit na obou turnajích za neúčasti Djokovice, Nadala, Alkaraze. Na druhou stranu si s ním Djokovic nemusí dělat starosti až do US open, protože na antuce a trávě není zdaleka tak dobrý jako na hardu.
Reagovat
Nola
blba otazka....na tych turnajoch mozu startovat vsetci okrem Novaka, a kde si prisiel na to, ze Alcaraz tam nehra?
Reagovat
Pe3k
Obnovil si zranění ne?
Reagovat
Patik
Súhlas a ešte k tomu si myslím ze čím viac titulov uhrá Medvedev na hardoch do antuky tým menej "hladný" pôjde na ďalšie betóny..3 tituly za 3 týždne to ma prezatiaľ splnené môže byť rád zatial za túto sezónu aj keď GS sú GS.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Přesně tak, to jsem psal pod článkem Novak vs Daniil. Zlobit začne Novaka až na americké letní túře. Neočekávám, že Djokovice pustů do IW a Miami.
Reagovat
Patik
Djokovica pokiaľ viem podľa najnovších informácií nepustili a ani nepustia do Ameriky na Sunshine Double.. musí čakať až do leta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist