Melzerová: Musím znovu nabrat zkušenosti

7. 3. 2014, 16:19
Aktuality 6
Po roce a půl zdravotních trablů se Iveta Melzerová snaží vrátit do kolotoče turnajů WTA. V Acapulku i teď v Indian Wells prohrála už v prvním kole a zjistila, že potřebuje znovu nabrat zkušenosti.
Profily hráčů
Iveta Benešová

"Zní to v mém věku divně, ale musím odehrát pár zápasů, abych si zvykla a získala zkušenosti," řekla jednatřicetiletá Melzerová v rozhovoru na webu tenisové asociace.

Návrat po zranění není nikdy jednoduchý, což nyní bývalá vítězka dvou turnajů WTA poznává. "Turnajový vlak uhání strašně rychle a když z něho vypadnete, hodně těžko naskakujete zpět. Všichni teď hrají opravdu skvěle a nebude snadné se dostat na jejich úroveň," řekla Melzerová, před pěti lety 25. hráčka světa.

Před zraněním ramena hrála naposledy ještě pod dívčím jménem Benešová na US Open 2012. O pauze si vzala Rakušana Jürgena Melzera.

Když jsem viděla hrát holky, záviděla jsem jim
Česká tenistka měla pár momentů, když už ztrácela víru v návrat, ale nakonec vždy převážila chuť znovu hrát. "Ta touha tam byla pořád. Doprovázela jsem manžela po turnajích, viděla hrát holky, proti kterým jsem nastupovala, a vracely se mi vzpomínky. Byla jsem hladová po tenisu a záviděla jsem jim, což mě hnalo dopředu," řekla.

Rameno ale zlobilo dlouho. "Navštívila jsem snad sto doktorů," řekla. Měla už i termín operace, ze které sešlo. "Doktor, kterému věřím nejvíc, řekl, ať to nepodstupuju. Tak jsem rehabilitovala, ale vždycky když jsem zkusila trénovat, tak to bolelo. Až loni koncem roku jsem mohla hrát bez bolesti," řekla Melzerová.

K návratu využívá tzv. chráněný žebříček, díky němuž se může na osm turnajů hlásit jako 67. hráčka světa. Už hrála Acapulco a Indian Wels a je přihlášena do Miami. "Musím dobře rozvážit, jak svůj program poskládat," uvedla Melzerová, která doufá, že má šanci se prodrat zpátky do širší špičky, kam kdysi patřila.

"Nejdůležitější je, že jsem zdravá. Je náročné hrát na této úrovni. Já začínám od nuly, ale užívám si to a zkusím se vrátit tam, kde jsem byla před zraněním."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
nouma
Iveta a Klárka zrají jako víno. Co se týká Ivety tak by místo chráněného žebříčku měla nejdřív se rozehrát na menších ITF turnajích. Trénink je sice potřeba ale není nad ostrej zápas. Přeji ji moc štěstí protože rád bych ji brzo viděl na turnaji minimálně v osmifinále.
Reagovat
Titan
Na ITF může kdekdo. Chráněný žebříček je tu právě od toho, aby nemusela a zároveň nebyla zatížena kvalifikací. Je to hozená rukavice a jejím účelem je sbírat body, kterých na ITF moc nenabere. Když tu šanci nevyužije, tak stejně na turnajích nižší kategorie skončí a bude hrát nekonečné kvalifikace WTA. Smyslem je během těch osmi startů dostat se na hratelné místo v normálním žebříčku...
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji hodně štěstí. I ona přispěla svým dílem ke dvěma titulům ve FC. 2011 v Belgii, 2012
v Německu.
Reagovat
Fandina
Je to tak. V Belgii rozhodující bod v deblu a v Německu v singlu i deblu.
Reagovat
EllNino
Moje nejoblíbenější tenistka :3
Reagovat
Fandina
držím palce a přeji návrat. Hezky se na její chytrou hru dívalo. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist