Mertensová v Dauhá hraje životní turnaj. Ve finále vyzve Halepovou

15. 2. 2019, 23:46
Aktuality 27
WTA DAUHÁ - Elise Mertensová na podniku WTA Premier v katarském Dauhá poprvé v kariéře porazila dvě hráčky Top 10 během jednoho turnaje a postoupila do svého největšího finále. V něm Belgičanka vyzve Rumunku Simonu Halepovou.
Elise Mertensová

Elise Mertensová Dauhá začala výhrami nad českými tenistkami Kateřinou Siniakovou a Kristýnou Plíškovou, na které navázala dvěma skalpy hráček elitní světové desítky. Včera si poradila s Nizozemkou Kiki Bertensovou a dnes i se šestou hráčkou světa Angelique Kerberovou.

Třiadvacetiletá Belgičanka porazila o osm let starší Němku 6-4 2-6 6-1, oplatila jí porážku z loňského Hopman Cupu a bilanci s hráčkami Top 10 si vylepšila na 5 výher a 10 porážek. 

"Jsem šťastná, že jsem tu porazila skvělé hráčky. Ale ještě je tu přede mnou jeden zápas, takže se na něj musím plně soustředit. Věřím, že navážu na předchozí výkony a budu mít šanci na úspěch," řekla Mertensová.

Ta postoupila do svého celkově šestého finále, až dosud ale hrála o titul jen na podnicích WTA International. Ve finálových duelech má má bilanci 4-1.



O svůj pátý a dosud nejcennější titul si Mertensová zahraje proti Simoně Halepové, s níž loni na jaře prohrála oba vzájemné duely hladce ve dvou setech. V Madridu i na Roland Garros uhrála pouhé tři gamy.

"Na ty zápasy si pamatuju a moc jsem toho v nich nepředvedla. Zítra ale budeme začínat od nuly a na kurt půjdu s tím, že mám šanci vyhrát," dodala Mertensová.

Halepová v semifinále udolala 6-3 3-6 6-4 Elinu Svitolinovou, přestože v rozhodující sadě prohrávala 1-4 a čelila brejkbolům, a s Ukrajinkou utnula sérii tří porážek. Do finále postoupila poprvé od loňského srpna a usilovat v něm bude o svou celkově 19. trofej.

• WTA PREMIER DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 916.131 dolarů
páteční výsledky (15. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Halepová (1-Rum.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6-3 3-6 6-4
Mertensová (Belg.) - Kerberová (3-Něm.) 6-4 2-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
marsden
Preju ji to. Uz kvuli radosti jak zmlknou rumuni ze Severky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je překvapeni!
Reagovat
EllNino
Elise, nejde nepřát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trpělivá.
Líbilo se mi, jak si s Kiki předevčírem hezky popřály u sítě.
Reagovat
tommr
Mertensová se zatím překvapivě dobře drží ...
Reagovat
sojka1
hraje pekne rychle po odskoku, dobre se mi na to diva.. pokud neustreli. Halepky doprava - doleva - kratsi - delsi - nizsi - vyssi - prudsi - volnejsi me davno silne nudi. Skoda tech Elisinych dlouhych gemu na podani, zbytecne vysiluji, ale mozna se uz capla.. ;-)
Reagovat
sojka1
parada, ma to! :-)
Reagovat
tommr
jj dopadlo to dobře i když jsem měl obavy, aby Mertensová v závěru nezpanikařila a Halepce to ještě nedarovala ...
Je zajímavý, že v prvních dvou kolech proti našim holkám hrála Mertensová poměrně špatně a na žádnou vítěznou jízdu to nevypadalo ani náhodou. Proti Bertensový se ale chytla a v zápasech s Kerberovou a Halepovou už hrála fantasticky ...
Reagovat
Pavlis
Los v Dubaji. Petřina část je natřískaná, ale většinu alespoň herně zná. Je tam i Karolína. No, podstatné je, co Peti předvede. První turnaj po Austrálii, který lze brát vážně. Je odpočatá a připravená, zase se do toho musí opřít.
Reagovat
Holahej
Tak holky dáte si finále a pak hned možnou odvetu v osmince... rozlosován Premier 5 v Dubaji
Bára x C.Suarez v 1.k., 2.k. Petra x Martič nebo Siniakova, KP x Cibulkova nebo Qual.
Reagovat
bIbec
https://www.tennisforum.com/4165-dubai-duty-free-tennis-championships/1333057-2019-dubai-main-draw.html
Reagovat
EllNino
ta Suarez Báru v pavouku snad magnetizuje, kolikrát už se utkaly, není možné ...a pochybuju, že ji Bára porazí ...

Katka má Petru Martic, myslím, že jestli se nechytne teď, tak už nevím :D Petra měla od začátku sezóny nějaké zdravotní problémy a nemá moc zápasů, ale na souboj Peter bych se taky ve 2. kole podíval ...:)

Jinak Kerber a Bertens pro Petru a Karolínu do čtvrtfinále je docela těžký los, ale ani jedna se tam nemusí dostat
Reagovat
bIbec
jj, je to našlapané. Snad ještě Maky bude hrát ten příští týden.
Reagovat
tommr
Markéta bude hrát v Budapešti a dobře udělala, protože tady by neměla šanci ...
Reagovat
Holahej
Bára Strýcová se v rozhovoru vyjádřila?.., mluvila v množném čísle za hráčky, ale asi spíš svoje já chtěla za ně schovat?.,?.nás nezajímají body, trofeje?, snad mimo těch velkých, ale to kolik peněz si vyděláme, zisk z turnaje, jsme profesionálky?..
Reagovat
tommr
no v tenise je to tak provázaný, že nelze jedno od druhýho oddělovat. Výhry=body=peníze=úspěch a naopak ...
Reagovat
Holahej
Ano, máš pravdu, je to provázaný...., ale změnilo se, že hráčky si nevybírají turnaje podle obsazení a šancí postupovat v turnaji co nejdál?.., dříve se ty a ti nejlepší více rozprostírali na turnajích mimo vrcholy a šli si pro tituly. Lindsay Davenport 55 titulů WTA ve dvouhře, Henin 41, Kim Clijsters 41 apod.
Reagovat
tommr
ta změna postoje je daná hlavně tím, že se špička hodně rozšířila a vyrovnala. Top-hráčky nemají na rozdíl od minulosti žádnou záruku, že na menším turnaji uspějou a tak logicky zbytečně neriskujou propadák a jdou radši na větší turnaj kde mají i za případnou prohru garantováno víc peněz ...
Reagovat
misa
Tebou zmíněné hráčky ale nemají tolik titulů, protože by objížděly turnaje v Horní Dolní, ale protože to byly extrémně úspěšné tenistky, gs. vítězky a šampiónky dalších obrovských akcí...

Např. Clisters vyhrála 4x GS, 3x TM, 2x Indian Wells nebo Miami, atd.
Reagovat
blixa
Srážka s realitou ? :D Nebo myslíš, že má pokrytecky slintat něco o úspěších ?
Reagovat
tommr
blbej los hlavně z toho důvodu, že Petra a Karolína jsou v jedný polovině ...
Reagovat
PetaM
Aby v tom SF taky ale obě byly! :D :D
Reagovat
tommr
soupeřky mají sice těžký, ale dají se porazit ...
Reagovat
PetaM
Tak každá se dá porazit :D Pokud budou obě v SF, budu souhlasit se špatným losem :D Pokud nebudou, tak to byl cajk :D
Reagovat
bIbec
taky by se dalo říct, že pokud opravdu dojdou do semifinále, tak to byl pro obě dobrý los, páč se dostali až do toho semifinále :-)
Reagovat
tommr
do semifinále můžou dojít navzdory blbýmu losu když budou hrát dobře. V semifinále ale jedna z nich skončí i kdyby obě hrály sebelíp ...
Reagovat
FulnekUltras
už jenom za ten poctivě odehraný i odfanděný Fedcup...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist