Mertensová v Dauhá porazila i Halepovou a slaví životní úspěch

16. 2. 2019, 19:17
Aktuality 11
WTA DAUHÁ - Belgičanka Elise Mertensová si dnes v Dauhá zahrála poprvé ve finále turnaje WTA Premier a své tažení v Kataru dotáhla až na úplný vrchol. V boji o svůj životní výsledek porazila světovou trojku Simonu Halepovou, vyřadila třetí hráčku Top 10 v řadě a svou finálovou bilanci vylepšila na 5-1.
Profily hráčů
Elise Mertensová

Elise Mertensová v Dauhá porazila české tenistky Kateřinu Siniakovou a Kristýnu Plíškovou a k tomu přidala tři výhry nad členkami elitní světové desítky. Během pouhých tří dnů tak svou sbírku skalpů tenistek Top 10 zdvojnásobila.

Po Nizozemce Kiki Bertensové a Němce Angelique Kerberové si třiadvacetiletá Belgičanka poradila i se světovou trojkou a vítězkou turnaje z roku 2014 Simonou Halepovou. O čtyři roky starší Rumunku zdolala 3-6 6-4 6-3, i když na přelomu prvního a druhého setu ztratila 18 fiftýnů v řadě a prohrávala 3-6 a 0-2. K obratu jí pomohl i trenér David Taylor.

"Řekl, ať zůstanu pozitivní, udržím se ve hře. Že si tady zasloužím být ve finále, že tady hraju celý týden dobře. Povzbudil mě, i když jsem prohrávala, ale hrála správně," řekla Mertensová, která soupeřce oplatila dvě hladké porážky z loňské sezony.

"Jsem opravdu moc šťastná za to, jak jsem tento týden hrála. Každým zápasem jsem se zlepšovala. Proto jsem porazila hráčky Top 10 a teď tu stojím jako šampionka," radovala se belgická tenistka.




Mertensová ve svém celkově šestém finále získala už pátý titul. Až dosud hrála finále jen na podnicích WTA International, v Dauhá si došla pro svou nejcennější trofej z podniku WTA Premier. Díky tomu se v žebříčku posune o pět příček na 16. místo.

Halepová hrála finále poprvé od loňského srpna, celkově 19. titul ale vybojovat nedokázala.

• WTA PREMIER DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 916.131 dolarů
sobotní výsledky (16. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Mertensová (Belg.) - Halepová (1-Rum.) 3-6 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Latisha Chan (Tchaj-wan) - Grönefeldová/Schuursová (4-Něm./Niz.) 6-1 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
dadaft
je to k neuvěření.
ale nutno uznat, že Elisa hrála dobře, chytře a s nasazením, nechybovala, a ve třetím setu už to bylo o fyzičce...

gratulace.
Reagovat
dadaft
navíc u hry neřve, tak proč ne. ))
Reagovat
Pavlis
Tak jsem se koukl na Simoninu bilanci ve finále. Prohrála jich třináct, hrála už o 31 titulů. Nemilé muselo být, když dvakrát za sebou nedala Mashu. Uspět ve finále je strašně těžké. Poznaly to všechny, ale některá to být musí. Určitě by se měla Simona přestat vztekat a zapracovat líp na servisu.
Reagovat
slacker
to je vina Siniakovy i Karoliny Pliskovy ze to vyhrala tahle mura.
Reagovat
com
spravne, kdyby nemela Karolina rymicku, tak by slavila dneska ona :)
Reagovat
tommr
jj velká škoda, že byla Karolína indisponovaná. Ještě v zápase s Kristýnou působila Mertensová velice nejistě a Karolína by si s ní na rozdíl od sestry určitě poradila ...
Reagovat
FulnekUltras
od Simonky by pak dostala druhý klepec během týdne
Reagovat
blixa
Jdi brečet do kouta, rudej šašku !
Reagovat
FulnekUltras
seš vážně pošuk... ;-)
Reagovat
skott
I když jsem sledoval nejdřív zápas Vity a finále Dauhá tak ze začátku jen jedním okem, tak mě tenhle triumf Mertens nijak nenadchnul, stejně jako včerejší výhra nad Kerber. Simona byla po většinu utkání jasně lepší, statistiky jsou víc než výmluvné. Vyhrála v nich výrazně jak na vítězné míče, celkové body nebo brejkboly. Nemluvě o tom, že nedávno tu byla kritzována za ošetření Dajana, tak jsem zvědavý jestli ti samí lidé stejně odsoudí i Mertens.
Reagovat
Davor1
Simona doplatila na ten včerajší fyzicky zničujúci zápas so Svitolinou, v treťom sete už bola jasne fyzicky na dne. Podobné finále, aké prehrala minulý rok v Kanade s Bertens. Ináč ale bola vo výmenách aktívnejšia aj lepšia, Elise sa fantasticky bránila a robila menej chýb. Simona ale mala dnes veľký problém s returnom, ešte som u nej nevidel toľko vyhodených returnov či nezreturnovaných slabých servisov.

Elise to neskutočne prajem, takisto ako Simona patrí do najužšieho okruhu mojich obľúbenkýň, strašná sympaťáčka a ohromne sa zlepšuje. Titul takejto hodnoty už potrebovala a bol len otázkou času. Snáď bude pokračovať v progrese a časom by mohla zaútočiť na desiatku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist