Méty: Tsonga v čele tria francouzských semifinalistů

20. 9. 2013, 23:24
Aktuality 7
ATP MÉTY - Do semifinále halového turnaje v Métách se dostali hned tři domácí tenisté. Na třetí titul v řadě zatím úspěšně útočí nejvýše nasazený Jo-Wilfried Tsonga, po třech letech může znovu triumfovat Gilles Simon a šanci navázat na dva letošní tituly z trávy si drží Nicolás Mahut.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga odstoupil z letošního Wimbledonu kvůli zranění kolena, které léčil téměř čtvrt roku a přišel tím i o start na US Open. Mezitím se rozešel s trenérem Rogerem Rasheedem a nyní hledá nového.

Po třech měsících se osmadvacetiletý Francouz vrátil na domácím halovém podniku v Métách, kde v posledních dvou letech triumfoval. Dobře začal i letos, po krajanu Rogeru-Vasselinovi otočil utkání i s Němcem Tobiasem Kamkem a v Métách tak neprohrál už 10 zápasů v řadě. 

"Dnes to byl složitý zápas. Před tímto týdnem jsem dva a půl měsíce nehrál, takže ještě potřebuju nějaký ten čas, abych našel svůj rytmus," řekl Tsonga, který v prvním setu nevyužil žádný z osmi brejkbolů a sám vinou jediného zaváhání sadu ztratil. Do konce zápasu už ale o servis nepřišel a zvítězil 4-6 6-3 6-4.

O finále se Tsonga, který už v únoru triumfoval na domácím halovém podniku v Marseille, utká s Florianem Mayerem. Německého soupeře, jenž v semifinále udolal ve třech setech Argentince Carlose Berlocqa, porazil v obou vzájemných duelech.

Ve druhém semifinále se utkají dva Francouzi: šampion z roku 2010 Gilles Simon a jediný nenasazený semifinalista Nicolás Mahut.

Simon, kterému se před 11 dny narodil druhý syn a kvůli zranění boku měsíc nehrál, ve čtvrtfinále porazil 6-4 7-6 Američana Sama Querreyho a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný souboj na turnajích ATP. 

Mahut se v Métách dostal do semifinále po šesti letech poté, co porazil hladce 6-2 6-4 Němce Benjamina Beckera. Jednatřicetiletý Francouz usiluje už o třetí letošní a celkově páté finále, všechna předchozí si však zahrál na trávě. Letos triumfoval v Hertogenboschi a Newportu.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 467.000 eur)
páteční výsledky (20. 09. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (1-Fr.) - Kamke (Něm.) 4-6 6-3 6-4
Simon (2-Fr.) - Querrey (6-USA) 6-4 7-6(1)
Mayer (8-Něm.) - Berlocq (Arg.) 5-7 6-4 7-5 
Mahut (Fr.) - Becker (Něm.) 6-2 6-4

Semifinálové dvojice: Tsonga - Mayer, Mahut - Simon.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sleduju teď zápas, Mahut se mi líbil v Queensu, takže doufám, že vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
ty streamy nechápu, z Frantíků mi to skočí na Italy..
Reagovat
smazaný uživatel
Mahute, mohl bys ty náběhy k síti omezit, připomíná mi to Andyho, když hrál s Delpem a jeho úspěšnost u sítě nic moc :))
Reagovat
Sonja
Teď se nedívám, ale chodit často na síť je jeho hra...a třeba proti Beckerovi mu šlapala náramně.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu ti říct, že je to moc pěknej zápas, sice Simona jinak nesleduju, ale jak mu vycházejí ty prohozy... Mahut hraje hodně variabilně, jen kdyby tak nechyboval a nezahazoval do autu. Některé výměny jsou super a Simonovi dost často vychází podání na téčko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach škodááá, páska zatracená ... každopádně gratulka Mahutovi, i když prohrál, moc se mi jeho hra líbila.
Reagovat
spaniel
Mahut nabehy neomezí, je to 100% SV hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist