Mezi juniory triumfoval nenasazený Tsung-Hua Yang

8. 6. 2008, 14:36
Aktuality 0
Aktualizováno 08.06. 15:21 - Sedmnáctiletý nenasazený tenista z Tchaj-wanu, Tsung-Hua Yang, dnes ve finále juniorky French Open porazil turnajovou dvanáctku Jerzyho Janowicze z Polska 4-6 6-3 6-2. Po neúspěšném finále z Australian Open se tak dočkal prvního grandslamového triumfu mezi juniory. Mezi dívkami uspěla Rumunka Simona Halepová.
Tsung-Hua Yang - vítěz juniorky French open

Už na Australian Open byl tchaj-wanský tenista Tsung-Hua Yang blízko titulu, ale ve finále o vedení přišel a nechal tak triumfovat nejmladšího vítěze historie - Australana Bernarda Tomiče.

Yang v Paříži nasazený nebyl, přesto si v semifinále poradil s turnajovou dvojkou Cesarem Ramirezem z Mexika a dostal se až do dnešního finále. V něm už využil zkušeností z Melbourne a o půl roku staršího Poláka Jerzyho Janowicze porazil 6-3 7-6.

Vítěz Australian Open, v Paříži nejvýše nasazený Bernard Tomič, vypadl už ve čtvrtfinále. Český tenis mezi juniory zastoupení neměl.

Čtyřhru vyhrál finsko-indonéský pár Henri Kontinen / Christopher Rungkat, který si s dvojicí Brunken/Reid poradil hladce 6-0 6-3.

Soutěž juniorek vyhrála Rumunka Halepová
Ryze rumunské finále juniorek obstarala devátá nasazená Simona Halepová se svou krajankou Elenou Bogdanovou, jež plnila roli turnajové desítky. Halepová byla v zápase aktivnější a po setech 6-4 6-7 6-2 zaslouženě získala titul.

Ve čtyřhře se odveta za finále dvouhry z Melbourne povedla Australance Jessice Mooreové. Ta společně se Slovinkou Hercoqovou porazila nizozemské duo Kerkhoveová/Rusová 2-1 na sety. Právě Arantxa Rusová triumfovala na Australian Open ve dvouhře, když si v boji o titul poradila s Mooreovou.

FRENCH OPEN - nedělní výsledky juniorů:

Dvouhra - finále:
Yang (Tchaj-wan) - Janowicz (12-Pol) 6-3 7-6

Čtyřhra - finále:
KontinenRungkat (Fin/Indonésie) - Brunken/Reid (Něm/Aus) 6-0 6-3

FRENCH OPEN - nedělní výsledky juniorek:

Dvouhra - finále:
Halepová (Rum-9) - Bogdanová (10-Rum) 6-4 6-7 6-2

Čtyřhra - finále:
Hercoqová/Mooreová (8-Slo/Aus) - Kerkhoveová/Rusová (Niz) 5-7 6-1 10-7

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist