Miami: Kvitová si poradila se Sakkariovou, Muchová porazila Hibinovou

21. 3. 2019, 23:29
Aktuality 21
WTA MIAMI - Českým tenistkám se letos v Miami zatím daří. Dvousetovou výhrou dnes do soutěže vstoupily Petra Kvitová a Karolína Muchová, které navázaly na včerejší postupy Kateřiny Siniakové a Markéty Vondroušové. Neuspěla jen Kristýna Plíšková, která v postup neproměnila šanci startovat jako lucky loser.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová si letos zahrála už tři finále včetně Austalian Open a v Sydney vyválčila titul. Na posledním turnaji v Indian Wells ale prohrála hned ve svém úvodním zápase po bitvě s Venus Williamsovou. 

Spravit si chuť se Kvitová pokouší na své nepříliš oblíbené akci v Miami a tentokrát svůj první zápas bez problémů zvládla. Třiadvacetiletou Řekyni Mariu Sakkariovou porazila v prvním vzájemném duelu hladce 6-1 6-4.

Česká favoritka začala náporem a suverénně získala úvodní set. První servis ve druhé sadě si sice prohrála, ale brejk si hned vzala zpátky, vzápětí přidala další a po 70 minutách se radovala z úspěšného vstupu do prestižního turnaje.

Druhá hráčka žebříčku Kvitová má šanci stát se poprvé světovou jedničkou, musela by se však probojovat až do finále. Floridské vlhké a dusné podmínky ale české tenistce a jejímu astma dělají problémy. Přes třetí kolo se dosud dostala jen jednou, jejím maximem je čtvrtfinále z roku 2014.



O teprve třetí miamské osmifinále si Kvitová zahraje s
Donnou Vekičovou (h2h 1-1), na kterou minulý měsíc nestačila v hale v Petrohradu. Chorvatka ve druhém kole přehrála dvakrát 6-3 Španělku Saru Sorribesovou Tormovou.

Muchová má téměř jistou Top 100
Teprve v utkání 1. kola slavila vítězství ve formě hrající Karolína Muchová. Dvaadvacetiletá Češka, která prošla bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací, si poradila za hodinu hry a po využití až šestého mečbolu 6-3 6-3 s Japonkou Nao Hibinovou

Muchová tak má velkou šanci, že se v příštím vydání žebříčku poprvé objeví v Top 100. Stoprocentní jistotu získá, pokud v dalším zápase najde recept i na světovou čtyřku a čerstvou finalistku z Indian Wells Němku Angelique Kerberovou. 

S hráčkou Top 10 se Muchová utká potřetí, dosud s nimi nevyhrála ani set; letos v Dauhá nestačila na Elinu Svitolinovou, v Melbourne na krajanku Karolínu Plíškovou. V této sezoně má česká tenistka bilanci 13 výher a pouhé 3 porážky.

Z tria českých tenistek ve čtvrtek neuspěla jen Kristýna Plíšková, jež dostala druhou šanci jako náhradnice za Belgičanku Alison Van Uytvanckovou. Česká tenistka sice v den svých 27. narozenin začala proti Tunisance Ons Džabúrové lépe, ale soupeřka postupně zpřesnila svou hru. V posledních třech gamech utkání Plíšková uhrála jen dva míčky a prohrála 6-2 3-6 4-6.

Už včera uspěly v zápasech prvního kola Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková. Karolína Plíšková měla stejně jako Kvitová v prvním kole volný los a dnes se dozvěděla, že do soutěže vstoupí proti neoblíbené soupeřce.

Utká se s Petrou Martičovou, s níž ve třech vzájemných duelech nezískala ani set, nicméně už téměř šest let na ni nenarazila. Chorvatka dnes smetla 6-2 6-1 Číňanku Shuai Zhang.

Ve čtyřhře se přestalo dařit 43leté Květě Peschkeové s Nicole Melicharovou, které od Australian Open vypadly už na čtvrtém turnaji po sobě hned po prvním vystoupení. V Miami česko-americká dvojice podlehla 6-4 4-6 8-10 švýcarsko-ruskému páru Belinda Bencicová a Darja Kasatkinová.

Caroline Garciaová vstoupila do turnaje WTA Premier Mandatory svou nejcennější výhrou v dosud nepovedené sezoně, když porazila 6-3 6-4 trojnásobnou šampionku a bývalou světovou jedničku Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Ve třetím kole se Francouzka utká s Němkou Julií Görgesovou (h2h 2-0).



Namále měla hned ve svém úvodním zápase čerstvá šampionka z Indian Wells Bianca Andreescuová. Osmnáctiletá Kanaďanka prohrávala s Rumunkou Irinou Beguovou 4-6, 1-5 a 0-30, manko dvou brejků ale i díky odvrácení mečbolu smazala a po obratu zvítězila 4-6 7-6 6-2. V dalším utkání ji vyzve domácí Sofia Keninová.

Ještě nedávno nejlepší juniorka světa Cori Gauffová si odbyla úspěšnou premiéru na okruhu WTA. Na domácím turnaji v Miami čerstvě patnáctiletá Američanka porazila 3-6 6-3 6-4 o dva a půl roku starší krajanku Caty McNallyovou a může se těšit na souboj s Ruskou Darjou Kasatkinovou.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 03. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Muchová (ČR) - Hibinová (Jap.) 6-3 6-3
Džabúrová (Tun.) - Kr. Plíšková (ČR) 2-6 6-3 6-4
Andreescuová (Kan.) - Beguová (Rum.) 4-6 7-6(2) 6-2
V. Williamsová (USA) - Jakupovičová (Slovin.) 7-5 6-3
Martičová (Chorv.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-1
Riskeová (USA) - Kanepiová (Est.) 6-2 6-2
Doiová (Jap.) - Xiyu Wang (Čína) 6-2 1-6 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Vickeryová (USA) 3-6 6-3 6-1
Osuigweová (USA) - M. Ósakaová (Jap.) 6-2 6-4
Townsendová (USA) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-2
Gauffová - McNallyová (obě USA) 3-6 6-3 6-4
Yafan Wang (Čína) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Friedsamová (Něm.) 4-6 6-3 6-0
Cornetová (Fr.) - Lapková (Běl.) 7-5 6-7(7) 6-1
Kužmová (SR) - Gavrilovová (Austr.) 6-4 6-2
Petersonová (Švéd.) - Siegemundová (Něm.) 6-1 5-7 7-5
Niculescuová (Rum.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-1 6-2
Sasnovičová (Běl.) - Golubicová (Švýc.) 4-6 7-5 6-4
Mariaová (Něm.) - Schmiedlová (SR) 6-4 6-1
Kontaová (Brit.) - Pegulaová (USA) 6-1 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (3-ČR) - Sakkariová (Řec.) 6-1 6-4
Bertensová (7-Niz.) - Xiyu Wang (Čína) 6-4 6-1
Bartyová (12-Austr.) - Jastremská (Ukr.) 6-4 6-1'
Görgesová (15-Něm.) - Rybáriková (SR) 6-4 7-5
Stosurová (Austr.) - Keysová (17-USA) 6-4 4-6 6-4
Garciaová (19-Fr.) - Azarenková (Běl.) 6-3 6-4
Vekičová (26-Chorv.) - Sorribesová (Šp.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bencicová/Kasatkinová (Švýc./Rus.) - Peschkeová/Melicharová (4-ČR/USA) 4-6 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Pavol
Z hrobárskej. A Keninová bude ešte protivnejšia. Takže tento tip vypúšťam.
Reagovat
EllNino
Petra potěšila, že tentokrát nepřišla o náskok jako s Venus, povrch je rychlejší, barva příjemnější, tak třeba se tu více zadaří, ovšem už s Donnou to bude záhul a trochu čekám tuhou bitvu ...

Muška super, zatím tu prochází jako nůž máslem, ale teď narazí na úplně jiný kalibr, uvidíme, jak k tomu Angie přistoupí, třeba se dočkáme překvápka :)

Týna klasika, dostala druhou šanci a totálně ji zahodila, už se mi to ani nechce komentovat, klasická prohra po výhře v 1. setu

Jinak včera určitě největším překvapením výhra Sam, i když Madison si se svým osekaným programem počíná už pomalu jako Serena, samozřejmě, že jsou za tím zdravotní problémy, kterých má pomalu víc jak Markéta :/ ... ale bohužel je nerozehraná a pak přichází prohry s Monou Barthel, Sam a podobně, určitě si americké giganty představovala jinak než s bilancí 0:2 ...

Americké hráčky včera určitě slavily, zejména CoCo Gauff a Whitney Osuigwe, pak také Taylor Townsend nebo Ali Riske ... potěšila i Yanina, jsem zvědavý, co předvede proti Naomi :)

Bianca předvedla skvělý obrat, teď ji čeká zajímavý souboj se Sonyou Kenin :) Repete finále z IW není zase tak daleko, ale třeba to Muška překazí :)))

Vika opět nepřekročila svůj stín, že se Caro García chytne zrovna na ní, by mě nenapadlo, a čeká nás ve 3. kole ranařina Goerges - García ... vítězku pak čeká v osmifinále Kvitová - Vekic ... a také australský battle Stosur - Barty, rovněž ve 3. kole :)

Dneska nebude o tuhé boje nouze, za zmínku stojí Muguruza - Niculescu, repete z minulého turnaje Sabalenka - Tomljanovic, zmiňované Kenin - Andreescu, Muchová - Kerber, Nasťa Pavly proti Vice Kužmové, Kája Plíšková s Petrou Martic, Belinda s Putinou, Katka se Stázkou Sevastovou, Markéta s Penko ...

V poslední čtvrtině je nabito, zejména Svitloina - Yafan Wang, Qiang Wang - Konta, Kasatkina - Gauff (tam bude velká šance CoCo vyhrát), Venus - Carlička atd ....

Škoda jen, že se to zase všechno hraje najednou a není čas vůbec všechno stíhat ... i tak to bude maso :)
Reagovat
dadaft
tak tak,
zmínil bych ještě vyškolení Jastremské od Barty, myslím, že si Dajána dělala větší naděje než jen vyrovnaný první set a výplach ve druhém....

za nesmírně zajímavý zápas dnes považuji i Kontaveit - Anisimova,
ale jak říkáš, dál toho bude hodně, uvidíme, jak se to bude překrývat, napočítal jsem 13 zápasů, které bych chtěl vidět :-)))))
,,,,,,,,,,,,,, no, to asi neklapne.
Reagovat
EllNino
nojo, na Amandu s Anett jsem zapomněl :) ...

A ta Dayana, tou to je těžké, někdy zahraje jako bohyně, někdy jako žačka, ale to je v jejím věku prostě normální ... její vrstevnice jsou na tom podobně :)
Reagovat
Alien
Co se to v poslední době děje s Týndou?
Reagovat
turista
Nepotěšila. Soupeřku měla na lopatě.
Reagovat
tommr
svojí šanci nevyužila. V prvním setu byla lepší hráčkou, ale pak začala uvadat a konec zápasu od stavu 4:3 ve třetím setu vyloženě odflákla (v posledních třech hrách uhrála dohromady jen dva míčky a její poslední tři returny vypadaly jako úmyslný odpaly do autu) ...
Reagovat
Dobry-den
Kde nic není, ani smrt nebere.
Reagovat
dadaft
jo, závěr zápasu byl katastrofa, asi už to bude hluboko v psychice -- dobře, Jabeur tam padlo pár výstavních riskantních úderů, to se musí nechat,,,,,,,,,,,,,, ale celé to bylo zkrátka špatně -- když podávala a měla přitlačit, hrála neduživky křížem do bekhendu Jabeur a pak se dívala, jak ji to Ons zabíjí, a naopak když se potřebovala dostat do výměny a pokusit se re-brejknout, chtěla zběsile zakončovat z první,,,,,,,,,,,,,, poslední returnový homerun byl jen ukázkou závěrečného zoufalství.
Reagovat
sojka1
vcera jsem po Tyndine vzoru treti set taky vypustila.. ;-) ne, vazne, ten scenar je stale stejny. Pokud prohraje prvni set, bud ji teda nekdo proste prejede ve dvou nebo je stale jakas takas nadeje na vyhru, protoze je evidentne o co bojovat. Ve vsech trisetovych prohrach (letos krome jedne snad) vsak prvni set vyhrala. Mela by se soustredit na uvody druhych setu a prave v teto fazi vycistit hlavu, vyuzit, ze je souperka dole a zapinat na max. A treba si rikat, ze zapas prave zacal a hraje prvni set.. :-)) Prijde mi, ze naopak samym uspokojenim ceka, ze se zapas uz dohraje sam a pozvolna zhasina. Nebo desem, ze je TO uz zase tady, nevim.... :-/
Reagovat
tommr
Kristýně postupně dochází fyzička, vytrácí se koncentrace a když se objeví problémy tak přichází i ten děs "už je to zase tady" o kterým mluvíš ...
Reagovat
tommr
nečekaně snadná výhra, kterou si Karolína trochu zbytečně zkomplikovala v závěru ve kterým moc nechybělo aby přišla o vedení 5:0 ...
První stovka je blízko a zároveň daleko. Karolína tento týden obhajuje finále z Croissy (53 bodů) a k posunu do první stovky proto musí vyhrát ještě jeden zápas. Její příští soupeřka je ale Kerberová takže Karolínu čeká skoro nemožnej úkol ...
Reagovat
Haitik
Nic není nemožné, dokud tomu věří poslední blázen.
Reagovat
turista
Není. Kerberová je sice těžký kalibr, ale konzistenci Nadala nebo Djokoviče nemá.
Reagovat
turista
Cenný skalp. Japonka Hibino je dobrá hráčka.
Reagovat
tommr
solidní výkon na úvod, ale tu výhru bych moc nepřecenoval. Sakkari byla úplně neškodná. Jak na tom Petra s formou opravdu je poznáme až v zápase s těžší soupeřkou což bude už nejspíš v příštím kole Vekicová ...
Reagovat
PetaM
Já teda nevím, proč by Petra měla stále dostávat nějaké těžké soupeřky. Někdy je fajn dostat soupeřku, které se nedaří a výhru skoro daruje. Petra takových dárečků rozdala v minulosti spousty. Tak proč si je zpátky nevybrat ...
Reagovat
turista
Tak to bude dobré. Petra se jí bude chtít revanšovat za ten nešťastný Petrohrad takže motivace bude velká.
Reagovat
tommr
motivace Petře určitě chybět nebude, ale bude to chtít taky podat odpovídající výkon a co nejvíc omezit zbytečný chyby. Vekicová bude mnohem těžší soupeřka než byly Sakkari a Petře nic zadarmo nedaruje. Proti Sorribes Tormo předvedla opravdu dobrej výkon ...
Reagovat
turista
Ano, ale i Vekic produkuje dost UE. Hraje na riziko jako Petra a není tak precizní jako byla např. Agnieszka Radvaňska nebo Caroline Wozniacka, které hrály s minimem UE. Ale nelze na to spoléhat, že se soupeřka složí sama.
Reagovat
FerrariF50
V IW nehrála, ale zítra už konečně ... Camila Giorgi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist