Michnev ve Wroclawi svůj životní výsledek nevylepšil

3. 3. 2017, 14:20
Aktuality 4
CHALLENGER WROCLAW - Petr Michnev si sice životní turnaj neprodloužil, i přesto může challengerový podnik v polské Wroclawi opustit se vztyčenou hlavou. Český tenista totiž v polské hale dosáhl na životní úspěch, když se na challengeru poprvé v kariéře probojoval do čtvrtfinále. V něm ale nestačil 6-7 2-6 na čtvrtého nasazeného Quentina Halyse.
Profily hráčů
Petr Michnev

Petr Michnev se v minulých sezonách prokousával hlavně turnaji série Futures. Na okruhu ATP Challenger Tour se začal častěji objevovat až letos jako člen první třístovky žebříčku. A hned v úvodu sezony dosáhl dalšího úspěchu. V polské Wroclawi postoupil beze ztráty setu do svého premiérového čtvrtfinále na challengeru.

Životní turnaj si ale sedmadvacetiletý Čech o další den neprodloužil a na první skalp hráče z první dvoustovky nedosáhl. Ve čtvrtfinále totiž podlehl favorizovanému Quentinovi Halysovi z Francie, jenž ve Wroclawi plní roli nasazené čtyřky a rovněž neztratil v předchozích dvou duelech jediný set.

Michnev odstartoval utkání tím nejlepším možným způsobem - rychlým brejkem, který si držel až do desátého gamu. V něm český tenista nejprve fantasticky odvrátil oba brejkboly Francouze, nicméně nakonec svých třech dvojchyb v jedné hře litoval a bylo srovnáno.

Druhou krizi ale zvládl. Za stavu 5-6 opět prohrával 15-40 a čelil dvěma setbolům. Tentokrát se mu obrat povedl a vynutil si tie-break. Úvodní sadu však přece jen ve zkrácené hře ztratil, když neudržel vedení 3-1.

Ve druhém dějství už byly jednotlivé gamy mnohem vyrovnanější, ale Michnevovi se postup každou další hrou vzdaloval. Halys lépe zvládal klíčové momenty a přestože je o sedm let mladší, s takovými zápasy má jako 148. hráč světa bohaté zkušenosti. Brejk z prvního gamu si Francouz zkušeně hlídal a v závěru setu přidal další.

V semifinále Halyse čeká vítěz duelu mezi Mirzou Bašičem z Bosny a Hercegoviny a domácím Michalem Przysieznym.

• CHALLENGER WROCLAW •
Polsko, tv. povrch / hala, 85.000 eur
páteční výsledky (3. 3. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Halys (4-Fr.) - Michnev (ČR) 7-6(5) 6-2
Mathieu (1-Fr.) - Eysseric (Fr.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Nevadí, ale doufám, že bude pokračovat v taženích po challengerech. Není to žádný extra ranař, ale líbí se mi, že hraje pestře. PojĎ!!!
Reagovat
George_Renel
Dnešní přehlídka jeho dvojchyb byla opravdu pestrá .-).
Dnes se mu nedařilo v klíčových momentech, 1. set prohospodařil, v 2. už mu scházela sebedůvěra.
Reagovat
Fandina
Koukám na to. Quentin sice na tom s DF nebyl líp, ale celkově byl lepší.

https://livestream.com/ATP/events/7082471/videos/150831915
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist