Mikael Ymer zmeškal dopingové kontroly a nesmí hrát. Je to nefér, mé svědomí je čisté, brání se

18. 7. 2023, 13:51
Aktuality 5
Švédský tenista Mikael Ymer má na 18 měsíců zastavenou činnost kvůli porušení antidopingových pravidel. Čtyřiadvacetiletý hráč byl sice původně zbaven obvinění, že se třikrát vyhnul mimosoutěžní kontrole tím, že nebyl k zastižení na nahlášeném místě pobytu, Mezinárodní tenisová federace ITF ale uspěla s odvoláním ke sportovní arbitráži CAS.
Profily hráčů
Mikael Ymer (© Profimedia)

Aktuálně 51. hráč světového žebříčku, jenž na letošním Wimbledonu vyřadil Taylora Fritze a postoupil do 3. kola, byl ze zameškaní tří kontrol za 12 měsíců obviněn v lednu 2022. U nezávislého tribunálu uspěl v červnu 2022 s obhajobou, ITF se ale proti zprošťujícímu verdiktu odvolala k CAS a požadovala pro hráče zastavení činnosti na dva roky.

Ymer je z verdiktu zklamaný a na twitteru uvedl, že potrestání považuje za nespravedlivé.

"Poté, co jsem byl už jednou očištěn, a dál trvám na tom, že ke třetímu porušení pravidel nedošlo, považuji jejich rozhodnutí znovu mě soudit a nakonec shledat vinným za nefér," napsal.

Podle CAS Ymer uznal, že v prvních dvou případech z dubna a srpna 2021 šlo o porušení pravidel. Ve třetím ale podle tenisty byla chyba v komunikaci s agentem po změně v rezervaci hotelu.

"Včera jsem se dozvěděl, že CAS mě suspendoval na 18 měsíců, přestože jsem nikdy neužíval zakázané látky a ani jsem z toho nebyl obviněn. Stojím si za tím, že třetího přestupku jsem se nedopustil a proto považuji jejich rozhodnutí za nespravedlivé. Navíc je pro mě těžké pochopit, že pozastavení činnosti na 18 měsíců považují za spravedlivý trest," těžko se Ymer smiřuje s trestem.

"Rozumím tomu, že tato pravidla byla vytvořena za účelem udržení integrity našeho sportu a jsou tady z určitého důvodu. Přesto nevěřím, že jsem tato pravidla porušil, mé svědomí je čisté a Bůh je mým svědkem," dodal zklamaný Švéd, který měl dnes vstupovat do antukového turnaje ve švýcarském Gstaadu.

Na výši trestu za podobný prohřešek aktuálně čeká Jenson Brooksby. Americký mladík má pozastavenou činnost, také on ale třetí provinění odmítá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Mantra
možná, když je člověk uplně hloupej, tak dvakrát není na tak důležité schůzce/místě určení v daný čas. Ale 3x - to bych taky bral jako úmysl se nenechat chytit. smile
Reagovat
IngStavinoha
švédský inženýr si to předem jistě dobře promyslel a nedá svou kůži lacino smile
Reagovat
JohnB
Jojo a proto si je opakovaně zmeškal, ty kecko
Reagovat
George_Renel
A řekl God či Alláh?
Reagovat
EllNino
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist