Minář je ve druhém kole Wimbledonu. Další Češi vypadli

22. 6. 2009, 17:02
Aktuality 0
Ivo Minář postoupil jako první z českých tenistů do druhého kola Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu dnes porazil po setech 6:4, 3:6, 7:5 a 6:0 Argentince Maxima Gonzaleze. Naopak s dvouhrou se hned po svém prvním zápase rozloučili Lucie Šafářová, Petra Cetkovská, Klára Zakopalová a Jan Hernych.
Ivo Minář

Kromě druhého setu se dnes Ivo Minář mohl spolehnout na svůj servis, při kterém zaznamenal deset es. Argentinský tenista udělal dvakrát více nevynucených chyb a při své premiérové účasti ve Wimbledonu dostal ve čtvrtém setu dokonce "kanára". Minář se v druhém kole, kterým si vyrovnal maximum z roku 2005, utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem, který dnes po prvních pěti prohraných gamech smetl Francouze Serru.

Petra Cetkovská si z Wimbledonu odváží jeden nelichotivý primát: na grandslamovém turnaji vypadla jako vůbec první hráčka letošního ročníku. Nestačila na jednatřicátou nasazenou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a prohrála po setech 2:6 a 2:6.

Cetkovská vyrobila při svém podání sedm dvojchyb a soupeřku vážněji potrápila až v samém závěru. Tehdy při podání Rusky odvrátila čtyři mečboly, na ten pátý už ale byla krátká. Stejně jako loni se tak čtyřiadvacetiletá rodačka z Prostějova rozloučila s londýnskou trávou již v 1. kole.

"Servis mě nepodržel, ale největší problém je v tom, že právě na tom nejsem zrovna nejlíp," řekla hráčka, která žije v Paříži. "V tenisovém životě to je klasicky nahoru dolů. Já jsem teď asi nejníže, jak to může být. Na kurtě to tak také vypadá - nevěřím si, nedám míče, když je to potřeba," prohlásila.

Alespoň set uhrála na letošním ročníku Lucie Šafářová, která se ale s dvouhrou v All England Clubu také rozloučila. V souboji s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou se ještě dokázala vzpamatovat po prvním prohraném setu a vyrovnala na 1:1, třetí dějství ale patřilo znovu Grothové.

"Je to samozřejmě obrovské zklamání. Ale dala jsem do toho všechno. Byly to dva brejky ve třech setech, stejně tak to mohlo být na moji stranu. V tom je tenis krutej," dodala po zápase 22letá Šafářová.

Dál neprošel ani Jan Hernych, nad jehož síly byl Srb Janko Tipsarevič. Český tenista sice odehrál s favoritem vyrovnané utkání, nezvládl však koncovku všech tří setů. Tipsarevič tak mimo jiné díky kvalitnějšímu servisu vyhrál 6:4, 6:4 a 7:6.

"Měl jsem šanci, byl to vyrovnanej zápas," prohlásil. "Ale v rozhodujících chvílích bylo vidět, že se teď trochu trápím a že jsem dlouho nevyhrál zápas. To bylo dnes asi stěžejní," zkonstatoval po prohře 29letý Hernych.

Nepříliš povedený den českých tenistů tak alespoň trochu vylepšily Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová, které postoupily ve čtyřhře po vítězství nad rakousko-americkým duem Sybille Bammerová, Alexa Glatchová 6:2, 2:6 a 7:5.

 

Výsledky - Wimbledon - čeští tenisté:

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:

I. Minář (ČR) - M. Gonzalez (Arg.) 6:4, 3:6, 7:5, 6:0, Tipsarevič (Srb.) - Hernych (ČR) 6:4, 6:4, 7:6

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:

Pavljučenkovová (31-Rus.) - Cetkovská (ČR) 6:2, 6:2, Grothová (Aus.) - Šafářová (ČR) 6:3, 3:6, 6:3, De Britová (Por.) - Zakopalová (ČR) 6:2, 7:5

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bammerová/Glatchová (Rak./USA) 6:2, 2:6, 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist