Minář podlehl Odesnikovi, Američané srovnali na 1-1

18. 5. 2008, 19:40
Aktuality 1
WTC DÜSSELDORF - Ivo Minář nedokázal splnit roli papírového favorita proti Američanovi Waynu Odesnikovi, kterému podlehl 2-6 1-6. Třiadvacetiletý Minář tak v utkání Světového poháru družstev proti USA nezískal důležitý druhý bod. O ten budou čeští tenisté usilovat v zítřejší čtyřhře.
Ivo Minář

Sedmdesátý hráč světa Minář se s Odesnikem utkal poprvé v kariéře a na zápas nebude rád vzpomínat. Američan, jenž je na žebříčku o 32 míst níže, měl duel pod kontrolou a ukončil ho po necelé hodině.

Český tým poslal do vedení Berdych. Ale Američané, jenž do turnaje vstoupili bez Andyho Roddicka, který doléčuje zranění, dokázali vyrovnat hráčem až druhé světové stovky.

Pro pondělní čtyřhru má nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil k dispozici ještě deblového specialistu Pavla Víznera.

Rusové vyhráli nad Italy
Ruští tenisté sice v Düsseldorfu hrají bez Nikolaje Davyděnka, ale dnes už si zajistili první bod do tabulky Modré skupiny. Michail Južnyj i Igor Andrejev své italské soupeře přehráli ve třech setech. Starace i Bolelli však prokázali, že Italové na turnaji nebudou jen do počtu a dokáží potrápit i silné soupeře. Na jejich prohře s Ruskem už ale nic nezmění ani zítřejší debl.

Vedení Švédska proti Argentině zajistil Robin Söderling, který porazil Guillerma Caňase hladce 6-3 6-1. O druhý bod bude zítra usilovat Thomas Johansson, proti kterému se postaví letos nevýrazný Chela.

Světový pohár družstev - nedělní výsledky:

Červená skupina:
Česko - USA 1-1:
Berdych (ČR) - Blake (USA) 7-6(5) 7-6(5)
I.Minář (ČR) - Odesnik (USA) 2-6 1-6

Argentina - Švédsko 0-1:
Caňas (Arg) - Söderling (Švé) 3-6 1-6
Chela (Arg) - T. Johansson (Švé) ... v pondělí od 13:00 hodin

Modrá skupina:
Rusko - Itálie 2-0:
Južnyj (Rus) - Starace (Itá) 6-4 5-7 6-2
Andrejev (Rus) - Bolelli (Itá) 6-3 6-7(2) 6-3

Španělsko - Německo 0-1:
Ferrer (Špa) - Kohlschreiber (Něm) 1-6 0-6
F. Lopez (Špa) - Kiefer (Něm) ... v pondělí od 13:00 hodin

* * * KOMPLETNÍ VÝSLEDKY A TABULKY * * *

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
TAK TO JE VELKE PREKVAPKO!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist