Minář proti Haneskovi neměl šanci

28. 7. 2009, 15:24
Aktuality 1
ATP GSTAAD - Pouhých 50 minut vzdoroval český tenista Ivo Minář na turnaji ve Gstaadu čtvrtému nasazenému Viktoru Haneskovi, než mu podlehl hladce dvakrát 2-6.
Ivo Minář

Pětadvacetiletého Mináře čekal hned na úvod těžký soupeř, když se utkal s loňským vítězem Viktorem Haneskem. Rumuna sice loni v kvalifikaci na turnaj v Sydney porazil, v hlavní soutěži turnaje ATP s ním ale dnes prohrál i podruhé.

Český tenista si za celý zápas připsal jen osm vítězných fiftýnů po soupeřově podání. To své naopak hned čtyřikrát ztratil a za 50 minul snadno prohrál. Minář tak už na patnáctém turnaji v řadě končí v prvním nebo druhém kole.

Ve Švýcarsku tak nenavázal na krajana Hernycha, jenž včera rozmetal Cipollu.

Minář právě po boku Hernycha nastoupil ještě ve čtyřhře. Nastoupili teprve ke druhému společnému turnaji, ale na dubnový úspěch z Mnichova, kde získali titul, ve Švýcarsku nenavážou. Podlehli totiž německé dvojici Kas/Kohlschreiber, když zaspali úvod zápasu a ztratili pět gamů v řadě. Nakonec si vynutili třetí sadu, v té ale padli 4-10.

Ze hry venku už je také osmý nasazený Paul-Herni Mathieu. Francouz, jenž hrál v neděli finále v Hamburku, dnes podlehl dvakrát 6-7 Brazilci Marcosi Danielovi.

Ostatním nasazeným se už dařilo lépe: francouzská pětka Chardy nezaváhal s krajanem Ascionem a Němec Kiefer si poradil s Acasusem. Prvním vyřazeným favoritem byl včera Kohlschreiber, jenž nestačil na Crivoie.

Nečekané problémy měla jednička Stanislas Wawrinka, který se střetl s kvalifikantem Del Bonisem z Argentiny. Osmnáctiletý Jihoameričan debutoval na okruhu ATP a domácímu tenistovi byl rovnoceným soupeřem. Přestože ale Wawrinka hned třikrát ztratil své podání, vyhrál za hodinu a pětatřicet minut 7-5 6-4.

Ve druhém kole se střetne s Brazilcem Belluccim, kterým po třísetové bitvě vyřadil domácího Lammera. Švýcar v soutěži nahradil Belgičana Vliegena, jemuž nedovolilo nastoupit zranění boku.

Jedničkou ve čtyřhře je česko-slovenský pár Levinský s Poláškem, kteří obhajují loňský triumf a nedávno vyhráli turnaj v Bastadu.

Z turnaje se odhlásil Belgičan Vliegen, kterého trápí zranění levého boku. V soutěži ho nahradí domácí Lammer.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (28. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Hanescu (4-Rum.) - I. Minář (ČR) 6-2 6-2
Wawrinka (1-Švýc.) - Del Bonis (Arg.) 7-5 6-4
Chardy (5-Fr.) - Ascione (Fr.) 6-3 6-3
Kiefer (6-Něm.) - Acasuso (Arg.) 7-6(5) 6-2
Daniel (Braz.) - Mathieu (8-Fr.) 7-6 7-6
Navarro (Šp.) - Dustov (Uzb.) 7-6(2) 4-6 6-2
Serra (Fr) - Vassallo (Arg.) 6-3 6-2
Benneteau (Fr.) - Bohli (Švýc.) 7-6(4) 7-5
Bellucci (Braz.) - Lammer (Švýc.) 6-7(5) 7-6(5) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Kas/Kohlschreiber (4-Něm.) - Hernych/Minář (ČR) 6-1 5-7 10-4
Ker/Friedl (Arg./ČR) - Martin, Motti (USA/It.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
Je to kvalitní challengerový hráč, víc od něj čekat nemůžeme. Navíc s Haneskem měl prohrát, takže žádné překvapení. Pro Iva je jeho postavení v žebříčku strop. I tak co já bych za to dal,kdybych uměl tenis jako on. Hernych je jiná třída, Andrejeva by mohl porazit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist