Minář se přiblížil startu na French Open, Pospíšilův sen se znovu rozplynul

19. 5. 2011, 07:20
Aktuality 0
ATP ŘÍM - Iva Mináře dělí jediné vítězství od úspěšně složené zkoušky v kvalifikaci na French Open. Naopak marný boj o premiérový start na grandslamovém turnaji svedl Jaroslav Pospíšil, jenž padl v souboji se Španělem Martim.
Ivo Minář

Ivo Minář bojuje poprvé od vypršení trestu za doping o start na grandslamovém turnaii. Český tenista, jenž v sobotu oslaví 27. narozeniny, si dnes poradil 7-6 6-2 s levorukým Argentincem Sebastianem Decoudem a dělí ho jediná výhra od postupu do hlavní soutěže. O Roland Garros ho může připravit už jen Němec Bjorn Phau.

Jednatřicetiletý Jaroslav Pospíšil na jaře bojoval o přímou účast v hlavní soutěži grandslamového turnaje, po sérii neúspěchů však při uzávěrce přihlášek skončil těsně za elitní světovou stovkou. Český bojovník tak musel usilovat o premiérový start na grandslamovém turnaji v kvalifikaci, ale ani tentokrát si sen zahrát si s nejlepšími soupeři světa na velkém turnaji nesplní, neboť ve druhém kole neudržel slibně rozehraný zápas se Španělem Javierem Martim a uvízl v sítích kvalifikačnícho síta.

Pospíšil může doufat, že by si grandslamovou premiéru mohl odbýt příští měsíc ve Wimbledonu. I když by na trávě, se kterou má pramálo zkušeností, příliš šancí uspět neměl, byla by to pro něj obrovská zkušenost. Český tenista byl v době uzávěrky na čtvrtém místě 'po čarou', musí tak doufat, že se minimálně čtyři tenisté z třetího grandslamu sezony odhlásí.

Ve čtvrtek čeká 2. kvalifikační kolo French Open ještě na Lukáše Rosola a Jana Hernych.

- FRENCH OPEN KVALIFIKACE (Francie, antuka) -
středeční výsledky (18. 05. 2011)

Muži - 2. kolo:
I. Minář (28-ČR) - Decoud (Arg.) 7-6(2) 6-2
Martí (Šp.) - Pospíšil (6-ČR) 4-6 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist