Mirzaová má nového trenéra

14. 3. 2008, 14:04
Aktuality 0
Dostat se konečně mezi absolutní světovou špičku plánuje indická tenistka Sania Mirzaová. A pomoci jí s tím má trenér Sven Groeneveld, se kterým tento týden začala spolupracovat. "Věřím, že Sven mé hře dodá nový rozměr," prohlásila Indka, kterou zároveň bude dál trénovat její otec.
Profily hráčů
Sania Mirzaová

Mirzaová v posledních třech letech jezdila po turnajích především se svým otcem Imranem a loni částečně spolupracovala s bývalým španělským tenistou Gabrielem Urpim. Letos si hledala nového trenéra - a nenašla si nikoho menšího, než Svena Groenevelda. Muže, který v minulosti trénoval například Monicu Selešovou, Mary Pierceovou, Grega Rusedskiho nebo Nicolase Kiefera.

Groeneveld, který je momentálně koučem Any Ivanovičové, se bude jednadvacetileté Mirzaové věnovat patnáct týdnů v roce, na grandslamech a ostatních největších turnajích. Pracovat bude zároveň jejím otcem, který ji bude koučovat celý rok.

"Měla jsem to štěstí, že jsem mohla využívat služeb nejlepších trenérů, například Tonyho Roche, Boba Bretta, Gabriela Urpiho nebo Johna Farringtona," prohlásila Mirzaová. "Věřím, že Sven mé hře dodá nový rozměr. Samozřejmě, táta se mnou zůstane. On nejlíp ví, jak hraju, a nikdo nezná lépe moji povahu, než on."

Stejně jako Indka, i její otec Imran věří, že Groeneveld z ní dostane to nejlepší. "Svena znám už několik let. Před dvěma lety o Sanie řekl, že v ženském tenise snad neviděl pár šikovnějších rukou. Měl pocit, že by jí mohl pomoci hrát lépe, Sania ale tehdy spolupracovala s Bobem Brettem. Uvidíme, jak to teď bude fungovat," říká Imran Mirza.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist