Mizerný výkon Djokoviče. Po prohře se Sinnerem poprvé neuspěl v semifinále Australian Open

26. 1., 08:10
Aktuality 188
Novak Djokovič (36) vyhrál v minulosti všech 10 semifinále i finále na Australian Open, kde je nejúspěšnějším hráčem v historii. Aktuální lídr žebříčku však v letošním semifinálovém duelu v Melbourne Parku předvedl jeden ze svých nejhorších výkonů v kariéře a očekávaný šlágr s Jannikem Sinnerem (22) proměnil ve vlastní festival nevynucených chyb. Ital si po snadném vítězství 6:1, 6:2, 6:7, 6:3 zahraje své první grandslamové finále, v němž vyzve Daniila Medveděva (27).
Profily hráčů
Djokovič poprvé nezvládl semifinále Australian Open (© AFP)

Djokovič – Sinner 1:6, 2:6, 7:6, 3:6

Novak Djokovič se nemohl v roce 2022 zúčastnit dvou ze čtyř grandslamů, ovšem v letech 2021 a 2023 hrál finále na všech čtyřech majorech a tři z nich ovládl. V letošní sezoně se však jeho sen o kalendářním Grand Slamu překvapivě rozplynul hned na Australian Open, kde je s 10 triumfy nejúspěšnějším hráčem v historii.

V Melbourne Parku v minulosti zvládl všech 10 semifinálových i finálových duelů, ale letos do oblíbeného dějiště dorazil po problémech s pravým zápěstím, a navíc ho postihlo nachlazení. Po několika protrápených chvílích v předchozích zápasech se očekávalo, že svou výkonnost jako obvykle v závěrečných dvou kolech pozvedne. Očekávaný semifinálový šlágr s Jannikem Sinnerem však proměnil ve vlastní festival nevynucených chyb a jeden ze svých nejhorších výkonů kariéry.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Sinnerovi stačilo k rychlému vedení 2:0 na sety držet míč v kurtu. Djokovič totiž nastoupil s nepochopitelnou taktikou pálit každý úder hlava nehlava, která vedla k obrovskému počtu nevynucených chyb i z jednoduchých pozic. V úvodních dvou dějstvích jich Srb nasekal celkem 29, což je téměř jeho průměr minel za všechny předchozí zápasy na turnaji.

Djokovič čelil hned v úvodním gamu třetí sady brejkbolu a hrozba manka dvou setů a ještě brejku ho evidentně probudila. Nepříznivé skóre zlikvidoval, neustále vedl a přečkal i kolaps jednoho z diváků za stavu 5:5 a 40:40. Třetí set nakonec rozhodoval tie-break, v něm aktuální lídr žebříčku dvakrát zahodil náskok dvou bodů a čelil mečbolu. Třemi body v řadě však vývoj otočil, vynutil si pokračování a alespoň částečně obecenstvu vynahradil drahé vstupenky.

Ve čtvrté sadě si v úvodním gamu na servisu poradil se třemi brejkboly, jenže pak přišel další nepochopitelný zkrat. Djokovič vedl ve čtvrtém gamu už 40:0 a po skvělém kontrakraťasu Sinnera vyházel následující čtyři fiftýny. Manko brejku ani tentokrát smazat nedokázal, vlastně si za celý zápas nevypracoval ani jednu brejkbolovou příležitost.

Sinner navzdory slabému výkonu soupeře zaslouží maximálně uznání za vlastní velmi disciplinovaný výkon. Také za to, že psychicky ustál neproměněný mečbol v tie-breaku a zvládl poslední game na podání, ve kterém se Djokovič dostal do vedení 30:15 a nadechoval se k možnému obratu.

"Byl to velmi těžký zápas. Začal jsem dobře a on v úvodních dvou setech chyboval. Připadalo mi, že s ním není něco v pořádku. Při mečbolu ve třetím setu jsem zkazil forhend. Snažil jsem se být připraven na další set, který jsem odstartoval vážně dobře. Loni ve Wimbledonu jsem s ním prohrál, hodně jsem se z toho poučil," radoval se Sinner v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Djokovič po mizerném výkonu přišel nejen o neporazitelnost v semifinále Australian Open, ale také o sérii 12 vítězství v semifinále grandslamových podniků. Navíc si bude muset počkat několik měsíců, než bude moct znovu zaútočit na 25. grandslamový titul, kterým by se osamostatnil v čele historických tabulek. V Melbourne okusil porážku poprvé od osmifinále ročníku 2018.

Malou útěchou pro něj může být, že i po skončení úvodního grandslamu sezony, který při posledních čtyřech startech ovládl, bude nadále světovou jedničkou. Druhý hráč pořadí Carlos Alcaraz sice zkompletoval čtvrtfinálové účasti na všech podnicích velké čtyřky, ale do semifinále neprošel.

"Totálně mě přehrál. Byl jsem šokovaný z vlastního výkonu. Tohle byl jeden z mých nejhorších zápasů na grandslamech za celou kariéru. Alespoň z těch, co si pamatuju," uvedl Djokovič na tiskové konferenci.

Sinner v posledních měsících prožívá nejlepší období své kariéry. V létě získal v Torontu svou první trofej z Masters, titul si odvezl také z Pekingu a Vídně, zahrál si finále Turnaje mistrů, v němž jasně prohrál právě s Djokovičem, a dovedl svou zemi k triumfu v Davis Cupu. V posledních měsících předchozí sezony porazil minimálně jednou všechny ostatní členy TOP 4 žebříčku, konkrétně s Djokovičem vyhrál dva ze tří soubojů.

Nyní je díky famózní formě a obrovskému sebevědomí evidentně připraven i na první grandslamový vavřín. Italský mladík, který jako jediný ze semifinalistů letošního Australian Open neztratil set, si zahrál své druhé semifinále na majorech. O finále poprvé bojoval loni ve Wimbledonu a prohrál ve třech setech s Djokovičem.

Jeho soupeřem v nedělním finále bude finalista ročníků 2021-22 Daniil Medveděv. S Rusem, který po parádním obratu přemohl Alexandera Zvereva, prohrává ve vzájemné bilanci 3:6, nicméně vyhrál poslední tři souboje.

Sinner je bez ohledu na pohlaví prvním italským finalistou Australian Open a nejmladším od Djokoviče v roce 2008. Poprvé od roku 2005 není ve finále v Melbourne Parku někdo z Big Three, tedy Djokovič, Rafael Nadal ani Roger Federer.


Výsledky mužské dvouhry na Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

188
Přidat komentář
farr
Jako jak přepnul Daniil od 3. setu tohle opravdu teda super , nejde říct že by mu Zverev daroval ty dva sety.(Ruplo mu až v 5. dostal fobii) Jinak odvracel neuvěřitelně ty BB, ale hold je potřeba Méďoj vzdát hold , začal hrát opravdu nehratelně aktivní obrana, Servis spolehlivý, tímhle výkonem vyhrál USO. Pokud dokáže zopakovat, nevim nevim Janiku to se asi vyhazíš.
Super spokojenost 2 velmi oblíbení hráči ve finále budu spokojen tak i tak. A ten Hype okolo Alkadjoko finale . Haha ani houby, ani kulovy muhehe
Reagovat
Matti
Co tak tohle napsat dříve...muhehe že
Reagovat
Ondra979
kdo to videl, dal by dnes MEdved s timto vykonem hypoteticky Djoka s tim, jak hral dnes? predpokladam ,ze nejspis ano, ale videl jsem jen konec..
Reagovat
farr
Djok by aspoň jeden TB asi vyhrál. takže tezko říct
Reagovat
Ondra979
no to jo, ale byl by schopen vyhrat dnes tri sety proti MEdovi? ja si myslim, ze spis ne, i kdyz se to samo tezko odhaduje...to by musel hrat proste celkove lepe a min chybovat
Reagovat
Pergolek
Sledujete teď rozhovor Medvedeva? Skoro 4 a půl hodiny hrál zápas, ve kterém bylo obrovské množství výměn nad 20 úderů. Udělal stovky a stovky sprintů. A v rozhovoru není vůbec zadýchaný, je úplně v pohodě. To si nedokážeme představit, jakou fyzičku musí mít. Neuvěřitelné. Ten by snad dokázal běhat ještě další hodinu klidně.
Reagovat
Ondra979
ten Zverev je moc..njn..tak doufam, ze to Janik ve F potvrdi svuj dnesni skvely vykon.rozhodne na to ma, ale Medved mu to neda snadno to zase nee
Reagovat
Marduch
Jj, Jannickovi by titul slušel a nakopl by ho ještě více do sezony i kariéry, ale něco mi řiká, že mnohem zkušenější Medvěd si to finále tentokrát vzít nenechá..
Reagovat
Ondra979
no mrzelo by me to, je to sympos..jenze za vyhru v SF, trebaze s DJokem, se pohar nedava, bude si to muset vybojovat..pokud to ustoji v hlave, tak by mohl vyhrat..moc mu to preju
Reagovat
Krisboy
Tak to je mazec

Aspoň částečná satisfakce za předloňský finále.

Na finále se těším jaxviň. Po delší době.
Reagovat
farr
Máš kliku, žes ten klobouk nakonec nevsadil.... byl bys bez klobouku
Reagovat
Krisboy
Já jsem ani na chvilku neuvažoval o tom, že bych ho vsadil...
Reagovat
Pergolek
Zverev začíná mít z Medvedeva slušný blok Něco se musí Medvedevovi nechat. Je to obrovský bojovník. Zatne se a běhá. Zleva doprava k síti, zpět, furt dokola.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Mony
Tak jsem si říkal jestli ty posmrkaný ručníky hodí mezi diváky nebo ne... A ono jo ..no Tě bůh , ale zase lepší posmrkaný ručník než žádný že ?
Reagovat
Mony
Zverev
Reagovat
kolapse
pěkná psychologická otočka
Reagovat
Patik
Tem Zverev to je čistá tragédia.. Co viac ešte chce aby vyhral..on všetko pohnoji..
Reagovat
Liverpool22
Méďa super tak nakonec otočil
Reagovat
QacO
Djoko to dnes nedal ale verím ze 2-3 roky bude vyhrávať veľa veľa zápasov
Ďakujem Djoko za veľa zážitkov.
Reagovat
TtGerza
Reagovat
Teo
Reagovat
Pergolek
Medvedev Zvereva doslova uštval. Doslova. Jako kdysi Nadal Federera a Murray zase Djokovice. Doslova ho uštval.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Zverev na konci odpadnul fyzicky i psychicky
Reagovat
Teo
Holt to má v genech
Reagovat
Ondra979
Murray Djoka? tak to bylo asi jen jednou, kdy se hodne tahali na GS a Murray vyhral, tak na USO2012, na W13 to bylo 3:0 i kdyz se mozna taky trochu tahali hlavne ke konci, co si pamatuji ale prece jen Murray tam mel navrch..
Reagovat
Pergolek
Bohužel i když Medvedev postoupí, proti Sinnerovi asi nemá šanci. Když bude takhle hrát defenzivě, Sinner ho vystrili z kurtu. Míčky k lajnám, zkracovani úderů, změna tempa. Moc šancí mít zřejmě nebude.
Reagovat
yarda23
Bude to ale zajímavý zápas
Reagovat
Nenela
To je dobre ne? Ja vitezstvi rozhodne preju Jannikovi
Reagovat
Marduch
Jen bych upozornil, že Sinner na rozdíl od Medveda finále GS ještě nikdy nehrál..
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Patik
Reagovat
yarda23
Zver má dneska skvělý první servis
Reagovat
Teo
Je to tak.
Reagovat
Pergolek
Zverev teď bude hrát buď anebo. Na dlouhé výměny už nemá kondici. Ten drop shot v TB mu asi prohrál zápas.
Reagovat
Teo
Jeden z nejlepších dropshotů
Reagovat
Pergolek
Reagovat
Teo
Tak tady asi hotovo
Reagovat
Pergolek
Zverev za poslední tři gemy kolik nevynucenych? 9? Ještě dva gamy.
Reagovat
Mantra
slušně ten zápas odevzdává
Reagovat
Teo
Spíš už nemůže fyzicky.
Reagovat
Pergolek
Reagovat
Mantra
v tom není rozdílu, prostě to odevzdal, nejprve nedal hlavou třetí set, když byl Med dole a pak odešel fyzicky, kombinace - psychika dole urychluje únavu, výkon jde dolů, s tím psychika, takže spirála out (u Meda naopak)
Reagovat
Pergolek
Násilník už neunasi, cmon! Ještě jeden blikanec to chce.
Reagovat
Pergolek
Teď druhý servis, pojď!
Reagovat
Pergolek
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Reagovat
Pergolek
Ona prostě přes druhý servis nepůjde. Všechno první servisy. Smůla.
Reagovat
kolapse
BIIIIIG CHANCE DANII
Reagovat
kolapse
HOTOVO, VYŘÍZENO. ŠUP KURZY NA NEDĚLI. SINNER TAK 1.7 ?
Reagovat
Pergolek
Tak nějak by to mohlo být. 1,7 - 1,8.
Reagovat
kolapse
jen podotknu, že v listopadu byl kurz 15 na sinner, vítěz AO24
Reagovat
Pergolek
A dneska 2,6 tuším.
Reagovat
FedError
ja som dal za 7,25
Reagovat
Pergolek
Zverevovi jde servis. Dává jeden první za druhým. Pokud by mu přestal jít, je po něm.
Reagovat
Teo
Je to tak.
Reagovat
kolapse
dani trpělivě myslím že si zahraje ještě v neděli
Reagovat
farr
Neuvěřitelná bitva, Novak by se měl koukat a učit jak se bojuje po 2 setech kdy nic nejde(JOKE). Každopádně super zápas ve srovnání s fraškou 1.SF co zařídil z velké části tragický Nolda...
Reagovat
kolapse
letos nic moc zápasy, líbí se mi krom noleho i herně Rublev, škoda toho TB se Sinnerem, to bylo na lano, 5-1 a sinner 6 míčků v řadě
Reagovat
Patik
Celkovo ani mne sa tento rok nepáčil chýbal mi tam nejaký zápas o ktorom sa bude hovoriť celú sezónu..
Reagovat
Krisboy
Který zápas to byl loni?
Reagovat
Teo
Tak ten Medvedevuv dropshot z returnu za stavu 5:5 v TB bylo něco neuvěřitelnýho
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Pe3k
haluz
Reagovat
Pergolek
To byl závěr setu.
Reagovat
Liverpool22
Snad Méďa dokoná obrat a vyhraje
Reagovat
Pergolek
Kez by. A Zverev by pak u sítě opět neunesl, jak to umí.
Reagovat
Pergolek
Medvide cmon! A bij ho.
Reagovat
Krisboy
Ještě to bude zajímavé
Reagovat
Patik
Držím Zverevovi a potom to bude už len o tom kto sa po zisku gs pridá k Thiemovi a do.ere si celú kariéru.
Reagovat
farr
No vida Dany, trochu přidat na aktivitě a hned to vypada jinak zejo...
Reagovat
farr
4. set doma a ten závěr po 2jchybě. Klobouček. Never Give UP
Reagovat
Krisboy
No vida... Méďa ještě není mrtev.
Reagovat
Soob1984
Vubec nechapu proc se tomu nekdo divi, v 36. letech prohral v semi 1:3 s 22. letym hladovym klukem. Normalni generacni vyvoj. Kazdyho to potkalo, a proste to potka i Noleho. Nikdo nemoh cekat ze bude suverene vyhravat vsechno do 40. a pak si rekne, uz me to nebavi a ohlasi konec kariery. Takovych zapasu bude pribivat a pomalicku ztrati auru neporazitelnosti.... Jeste nejakej turnaj urcite urve, ale bude to cimdal tim tezsi...
Reagovat
kolapse
letos to budou naprosto trapný finálka
Reagovat
kolapse
jakože 2:0 kladivo a 3:0 zrzek...
Reagovat
farr
Vsadíš na to všechny svoje klobouky? Aby ses ještě nedivil.
Reagovat
Tennisfan77
Proč? Zverev vs. Sinner je aktuálně to nejlepší co ve finále můžeš mít. Co si chtěl? Djokoviče jak zruší Medveděva 3:0?
Reagovat
Mistic
100 percent súhlas s prvou časťou príspevku.
Reagovat
woody
Nemyslím si,že prohra Novaka je takové překvapení. Výkony byly od začátku turnaje mizerné (oproti konci loňského roku). Ztráta aktivity, daleko pomalejší FH, return taky velká nula. Velké zklamání...

Ale co, Janik hraje celý turnaj výborně. Takže velká gratulace.
Reagovat
kolapse
jak tady každej odepisuje djoka prostě neměl svůj den. Nejbližší turnaj je jeho, víme jak to je...
Reagovat
Mantra
no je to nuda, ne že ne, a nakonec to pravděpodobně bude kratší zápas než ranní
Reagovat
Mira17
Otazka jestli muze Djokovic na gradslamu hrace typu Alcaraz, Sinner, Medvedev nebo probuzeny Zverev vsichni jsou mladsi a dokazou se na nej pripravit. Prohral po druhe ze tri grandslamu poslednich ale treba na Medvedeva na US to jeste stacilo tak jsem zvedav muze se stat ze bude leto bez grandslamu?
Ostatni turnaje jsou pro nej bezvyznamne bych se nedivil kdyby hral az monte carlo jako dalsi turnaj.
Reagovat
Matti
i kdyby, ma 24
Reagovat
GaelM
Jeho program bude vůbec zajímavý. Protože s vědomím, že kalendářní GS letos nezíská, by se klidně mohl soustředit jenom na antuku. Sice vynechat Wimbledon je tenisové rouhání, ale olympiáda na antuce začíná jen 10 dní po skončení Wimbledonu a to je pro 37leté tělo pořádný zápřah, kdyby to chtěl zkoušet uhrát všechno. A co jiného než olympiáda by pro něj měla být hlavní priorita sezóny...
Reagovat
srnecek
Titul z W je stále vyššie ako z OH...a dám ruku do ohňa, že aj pre Noleho...(ale radšej len ľavú... )
Reagovat
GaelM
Obecně určitě, pro většinu hráčů. I kvůli bodům do žebříčku a penězům. Ale zrovna Novak, který má těch Wimbledonů a balíků peněz plný obývák, by tu olympiádu podle mě upřednostnil Je to na 90% jeho poslední, i kdyby se ještě dostal do Los Angeles 2028, tak tam už určitě nebude mít kvality na zlato. Zatímco Wimbledon může klidně ještě vyhrát třeba příští rok (resp. nebude mít zas o tolik horší šance, než letos).
Reagovat
turista
Možná Novak změní program turnajů. Mnohokrát už zaimprovizoval když někam nesměl z důvodů koronaviru. Odjel do Tel Avivu, do Astany a byly z toho dva tituly. Je narozený v Blížencích a ti rádi improvizují. To znám v vlastní zkušenosti protože jsem taky Blíženec. Divil bych se kdyby Djoko nejel do Ameriky na Sunshine Double. Vyhrál to tam mnohokrát a už tam hodně dlouho nebyl. Na antuku se pak jistě zaměří když na ní letos bude tolik významných podniků. A možná se na podzim vydá taky do Číny, kde v Pekingu vyhrál 6 titulů.
Reagovat
Mantra
ti dva sověti se mohou umlátit řetězama
Reagovat
Krisboy
Jinak je docela zajímavé, že se ti dva potkávají na grandslamu dnes poprvé...
Reagovat
Pe3k
Zápas DJoko Skinner jsem neviděl, takže dle vzoru fandů Rafy Nadla Vám o něj povím všechno papa Nole, žádné dolepování Connorse nebude

Zodzilla vs Medved. Přestože řetězov vyhrál první set moc mu nevěřím, nemá na to mentálně/momentálně. Oba jsou skvělí v obraně, ale neschopní něco vymyslet směrem dopředu. Zverev se o něco snaží, ale útočit není jeho styl a pinkat s Rusem nemá ceno on je stěna. Od dob DJokoMurárny jeden z nejnudnějších match upů
Reagovat
Mantra
proč pořád někdo vytahuje to komu kdo fandí? Mě to irituje, já třeba v sezoně mám období, kdy fandím jednomu a pak ho uplně nemůžu cejtit. Ale tohle nálepkování... to pak můžeš fakt vytáhnout, co si asi myslí fanoušci třeba Lendla
Reagovat
Pe3k
To by mě třeba zajímalo, co si myslí fanoušci kinga z Ostravy. Já sám nálepkování nesnáším (spíše v politice) a taky ho sám často používám...Proč? Ze zvyku, ze setrvačnosti. 14 let psaní Big 3 GOAT chujovin na TP má nějaké následky
Reagovat
turista
Žádný papa Nole! Novakovi hra na riziko nikdy nesvědčila a nesvědčí. GS třeba nevyhraje, ale Connorse dolepit se pokusí. O tom žádná. Může jít cestou Federera a vyhrávat menší turnaje. Pamětní předměty na 100. titul má jistě jeho tým už připravené. S 98 kousky se prostě nekončí.
Reagovat
Mantra
hráči by měli mluvit jazykem podle vlaječky, kterou zastupují
Reagovat
Mantra
ti upíři jsou tam fakt už úplně k ničemu, ani zapisovat nic nemusí, vše udělá jestřáb. Podavač by měl dostat víc peněz než umpire!
Reagovat
farr
Hlásí dvojdopad, ale na to už taky myslim mají někde challange nevim, jak tady na AO. Zaplat pánbůh, že to hlásí LIVE počítač, absolutně odpadá jakýkoliv pocit křivdy. Zavedl bych to povinně už úplně všude, včetně trávy i antuky( tam obzvláště protože to hádání se u stop míčků to je jak z 16.století )
Reagovat
Mantra
je to 50-50 - nečitelné, ale nudné.
Reagovat
farr
No určitě začátek vyrovnanější a zábavnější nez dva jasné sety kdy hraje jen jeden hráč. Kvalita proměnlivá, ale ta obrana obou hráčů je fascinující co jsou schopni vrátit. Paráda.
Reagovat
Pergolek
Dobře Medvedev! A bij toho nasilnika. Už začíná neunaset. Takhle neunasel v hotelovych pokojích, když mlátil zenske.
Reagovat
farr
Co sem pleteš tyhle Woke libtardoviny? Byl pravomocně odsouzen ?... A zhrzeným čubkám co chtěj vysoudit vatu, fakt nelze věřit...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Zajímavé. U někoho se na pravomocné odsouzení nehraje a u někoho ano, jak se to hodí co :D
Reagovat
Pergolek
Sinner vítěz AO :)
Reagovat
michalenko
Dnes sa djoko vrátil v čase späť do roku 2017 keď objímal stromky z pepikom Imazom????Celý zápas sa nedostal do zápasu mentálne ani emocionálne a to je u djoka alfa a omega.Ked som videl jeho pohľad a výraz po troch gemoch, vedel som ako sa to bude vyvíjať .Toto všetko bude u djoka vzhľadom na vek a stratu motivácie čoraz častejšie a tipujem ,že pridá už len jeden grandslam a skončí zo zaokruhlenou 25 ,pokiaľ sa nezrani .
Reagovat
Mantra
no i ten jeden bude mít sakra co dělat
Reagovat
turista
GS už možná nebudou. Nemám ale obavy o to že by nepřelezl 100 titulů. Jistě skončí se 100+ tituly. Jeho tým už má jistě připravené pamětní předměty na to až tam spadne ta stovka.
Reagovat
Mantra
Koukám, že Ch.Baudelaire zatím jenom čumí
Reagovat
TheRoyalBlue
Ak je niečo na tomto zápase prekvapivé, tak jedine to, ako to Sinner mentálne ustál a udržal si svoju aktuálnu úroveň hry viac-menej po celý zápas. Výsledok je potom už len dôsledok tejto skutočnosti a preto by si autor mal dať facku. Áno, Djokovic robil UE, lenže tie vyplyvali z miery rizika úderov, ktorá proste na aktuálnu Djokovicovu úroveň hry bola privysoká. A ani sa mu nedivím, lebo keď rozhadzoval svoje štandardné lopty, bolo otázkou času kedy sa dostane pod tlak.

Keby Djokovic hral ako minulý rok na AO - blízko k baseline s chirurgicky presnými agresívnymi údermi, bolo by to o inom, lenže taky tenis sme od neho v tomto ročníku vôbec nevideli. Lebo to snáď ani je možné zopakovať po tak náročnom roku aký mal v 2023 a naopak, minulý rok to bolo možné keďže to na zápasy mal v 2022 voľnejšie a mohol sa plne oddať treningu. Taká hra akú predvádzal si vyžaduje to mať neskutočne nadrilovane, bez toho to nejde udržať.

Dalo by sa šprtať v detailoch ako vysoká kvalita Sinnerovho servisu (najmä druhé podanie) a možno trochu slabší pohyb od Djokovica, ale v konečnom dôsledku je to hlavne o tom, že Sinner už nejakú dobu je úderovo najsilnejší tenista, ale narozdiel od takého Rubleva dozrieva aj fyzicky, mentálne a takticky.
Reagovat
elsky
Reagovat
farr
Podepisuji, skvěle vystihnuto.
Reagovat
Amputace
Reagovat
vavrinec
Reagovat
turista
Budiž. Ale od listopadu loňského roku Novak hrát tenis na nejvyšší úrovni určitě nezapomněl. Porážka ke sportu patří. A Nole už podobných porážek zažil víc. Jede se dál.
Reagovat
Krisboy
V druhým semi tipuju Sašu.
Reagovat
farr
Já Méďu.
Tak uvidíme můžeme se spolu vsadit třeba o klobouk.
Reagovat
Krisboy
Tak to ne, já mám jenom jeden a mám ho dost rád. Kromě toho, je mi úplně jedno, kdo to vyhraje, za sázku to nestojí. Jenom se mi Saša zdá prostě v lepší formě, ale celkově sympatičtější je mi Méďa. Takže ať se řežou pět setů, šest hodin
Reagovat
farr
No Saša nastoupil úplně stejně jako v QF. Uvidíme jestli Daniil najde na rozdíl od Karlita nějaký recept. Ale v sympatiích to mám stejně. No hold nezbývá než si držet klobouky.
Reagovat
australan.tenis
Skvělá podívaná. Moc jsem si to užil (leč se špatným koncem). Vidět Noleho naživo je životní zážitek. Třetí set byl fenomenální, Top drama a kvalita.

Všechna čest Jannickovi. Jsem rád, že naplno prokazuje svůj potenciál. Když mu tu nikdo nevěřil, tak jsem tu tvrdil, že v budoucnu udělá 10+ GS. Věřím v něj. Fenomenální výkony..... Pravděpodobně moje numero uno až Nole pověsí raketu na hřebík.

PS Noleho vůbec nepodržel servis, to byl důvod pro tak lehce ztratil první dva sety. Dělal zbytečné chyby. Na druhou stranu Jannick nutí protihráče k chybám a jeho servis je naprosto skvělý. I druhý. Return je laser sharp.

PS 2 Věřím , že by to šlo do pěti setů při night session!

No nic, letím. Jdu si užít (tentokrát bez emocí druhé semifinále naživo). ????
Reagovat
farr
A pak ses probudil a vytáhl ruku z nočníku. I kdyby tomu někdo věřil, nikoho to tady vůbec nezajímá. Šášo
Reagovat
aape
a proč ne, jen ať si to užije...
Reagovat
Drzymalski
Je hezké že někdo dneska umí ještě snít. A to se ještě nepochlubil že včera vojel mikrofonem Babsie Schettovou a dnes se chystá na Lauru Robsnovou.
Reagovat
vavrinec
Jannik
Reagovat
PetaM
Serbinátor nějak doterminátoroval. :D Nepříjemné. Určitě byl zase zraněný, nebo tak.
Reagovat
street4
Vsechna cest, ze se dokazal udrzet tak dlouho na vysi, oproti jinym lajdakum, co to odpiskali.
Reagovat
Krisboy
Koho tím myslíš?
Reagovat
Drzymalski
Borga.
Reagovat
Liverpool22
Nole hrál dnes bez energie - nebyl to prostě on Nicméně vše zlé může být pro něco dobré. Jediné co Nolemu chybí je ZLATO z OH a tak se může začít připravovat právě na vrchol sezóny.
Reagovat
turista
Neboj. Vyhraje ještě nějaké tituly. Bez obav.
Reagovat
Liverpool22
Přeju mu hlavně to zlato z OH - klidně i "jen" z debla či mixu
Reagovat
Kozoroh
Co k tomu říct, No1e špatně odstartoval začátek zápasu a vezl se, nastřílel hromadu chyb zejména z BH, servis ho též nepodržel a nezaskvěl se ani na returnu, nedokázal si vypracovat ani jeden BP. Sinner naproti tomu měl ideálně vyladěné údery, pokrytí kurtu i čtení hry. S tím, jak se Djokova laťka hry zvýšila v 3. sadě, dokázal tento set urvat ve svůj prospěch, jenže nabytá hybnost mu proklouzla mezi prsty v 4. hře 4. setu, kterou ztratil z vedení 40-0, ten dropshot si měl odpustit.

Musím uznat, že Sinner hrál lépe a neznervózněl po celý průběh utkání. I v delších vyměnách tahal za delší konec. Jsem přesvědčen, že finále vyhraje, Medvěd ani Saša na něj herně nemají. Zaslouží si vlastnit GS trofej po pokroku, kterým za poslední rok prošel. Dokonce bych řekl, že je nyní na HC lepší než Carlos.
Reagovat
No-le
Pro mě vůbec otázka, jak může podat na své úrovni tak špatný výkon. Tohle byl propad o dvě výkonnostní třídy.
Reagovat
Pe3k
si zvykneš
Reagovat
No-le
Asi už fakt přijde konec. Mě - navzdory všemu co prohlašuje - připadá herně vyhořelý.
Reagovat
Liverpool22
Je možné, že letos ještě vydrží kvůli OH což je pro něj velká motivace a pak už možná bude pomaličku končit - prostě věk nezastavíš. A pak je otázka jestli ho bude bavit prohrávat na GS s mlaďochama cca ve čtvrtfinále
Reagovat
turista
Jedna porážka po mizerném výkonu neznamená nic, natož konec. GS už má dost. Je ve věku kdy se GS už moc nevyhrávají. Asi půjde cestou Federera. S 98 tituly se prostě nekončí kariéra. Těch 100+ je pro něj povinností. Jistě už má jeho tým připravené oslavy a pamětní předměty.
Reagovat
Liverpool22
Tak tu 100 dá v pohodě
Reagovat
Marduch
Opravdu očekáváš, že v 36 letech nebude mít hráč, nebo lépe řečeno tělo, na této úrovni výpadky?
Reagovat
srnecek
Možno to tak vyzeralo, ale tenis na tejto úrovni je o detailoch. Je jasné, že asi nehral svoj najlepší tenis, ale zase nemožno sa ani držať tézy, že zdravý a vo forme hrajúci Nole nemôže prehrať. Môže. A aj zákonite ešte niekoľko krát prehrá.
Sinner hral dobre. Konzistentne, presne, dynamicky. Nole na jeho hru dnes zbraň nenašiel. Ono to asi ide ruka v ruke s tým, že keď mi súper nedovolí toľko, koľko by som chcel, tak moja hra bude vykazovať známky nedokonalosti (väčšie riziko, nevynútené chyby, hlava-rozmýšľanie.....). A môže byť aj vo forme. Tu sa ukazuje (zase raz), že každý zápas je iný, a začína od 0-0...
Reagovat
Ondra979
tak tohle bylo urcite vic o Jankovi..ten titulek je fakt mimo..Djoko nehral moc dobre prvni dva sety, ale takhle ho shazovat..no nic. snad to Janik potvrdi ve finale, ma na to!!
Reagovat
elsky
Komentátoři na ESPN první dva Noleho sety hodnotili jako snahu hrát agresivněji- aby se vyrovnal Jannikově intenzitě- a z ní vyplývající UE. Radili ubrat v třetím plyn a soustředit se na defenzivu.

To mi přišlo vyvážené hodnocení.. poslední set jsem neviděl..
Reagovat
d@ve
Jannik bude asi Djokova noční můra..
Reagovat
steve79
To je nadpis. Je autor normální? Takhle znehodnotit výkon soupeře.
Okamžitě propustit autora z práce za tuto prasárnu
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Jasně, za tohle se vyhazuje. Dítě dítě....
Reagovat
GaelM
Reagovat
Liverpool22
Ale houby. Nole hrál fakt mizerně - bez energie, řeč těla špatná....Naopak Sinner hrál výborně - prostě se to takhle sešlo. Takže titulek je ok - je více variant jak napsat titulek - to je individuální
Reagovat
Orgasmator
Přesně tak, Novak nehrál ani svůj standard, krom 1 setu hrál pod svoji úroveň... První dva sety to byla marnost
Reagovat
Tennisfan77
No vzhledem k tomu, že nefandím asi vyjma Zvereva nikomu na tomhle turnaji budu snad objektivní.

Sinner je total lucky finalista. Nejen že měl do osmifinále challengerový los, ale ty výkony jeho soupeřů jsou úplně tristní. Khachanov využil jeden breakball z 10ti, Rublev nula z osmi, Djokovič neměl dokonce ani jeden. K tomu Rublev prohrál ještě 5:1 v tiebreaku.

Jako Sinner ano, ale že by měl pořádného soupeře do finále se absolutně říct nedá. Korunoval to totálně sjetý Djokovič, který byl podle mě po slušné chlastačce a když přehodil třikrát sako, byla to slavná chvíle, 54 chyb hovoří za vše.
Reagovat
Krisboy
Jistě, Djokovič chlastá vždycky před zápasama. Absence ignorace na novým TP mi připomněla, že jsi byl vždycky jeden z největších pitomců zde, ty objektivní šašku.
Reagovat
Tennisfan77
Šašek jsi sám a ještě nerozumíš tenisu. Typický účastník českého tenisového fóra. Krysaboy. Vítej.
Reagovat
vavrinec
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi nevhodně vsazeno
Reagovat
Krisboy
Možná, ale tam je problém větší, hlubší, z minulosti...
Reagovat
Tennisfan77
Sinner 3:1 kurz 8, papušek
Reagovat
Ondra979
taky bych to tak videl...ale neprizna to..to je jasne :)
Reagovat
vavrinec
Reagovat
Maarek
Že by Djokovic, Zverev nebo Medveděv měli cestou do semifinále nějaké těžké soupeře, to se taky říct nedá (možná kromě Alcaraze, kterej se ale od konce loňský sezóny trochu hledá)
Reagovat
d@ve
Jasně "objektivní". Prý "challengerový los"..
Reagovat
dappe
Bilance soupeřů na bb má dokázat co? Ty breakpointy taky někdo musel odvrátit. Djokoviče téměř každý favorizoval, Sinner ho bez problému porazil, přesto zase nedostane plné uznání, viz titulek tohoto článku.
Reagovat
Orgasmator
Vždyť je to pravda, Novak nezahrál ani svůj standard a přesto bral set. V opačném případě by Janek uhrál max. 2 sety celkem
Reagovat
Ondra979
to neni tak jiste..Janek byl skvele pripraven a mohl by porazit i lepsi verzi Djokovice, vcera urcite...navic nevime, co je ted novakuv standard..ale vykony co predvadel jeste pred rokem uz to podle me nebudou..to je muj odhad
Reagovat
Mantra
proč "mizerný výkon"?
myslím, že to byla spíš dobrá hra JS, která ND nechutná... 0 bb za 4 sety u nejlepšího hráče na returnu je co říct.
Reagovat
goodtennisfan
Titulek ATP:
Sinner Surprise: Italian dominates Djokovic to reach first Grand Slam final

Titulek Tenisportalu:
Mizerný výkon Djokoviče. Po prohře se Sinnerem poprvé neuspěl v semifinále Australian Open

Tady to někdo těžce nedává
Reagovat
gocii
Reagovat
Mantra
přesně
Reagovat
Tennisfan77
Však to je pravda, Djokovič hrál úplné lejno.
Reagovat
farr
To sice jo, ale 1. nadpis snad nejdřív se oslavuje vítěz, že BTW hrál Nole kulový napíšu snad do článku ne.
Reagovat
Tennisfan77
Je třeba být progresivní.
Reagovat
farr
Citace:"
Sinner navzdory slabému výkonu soupeře zaslouží maximálně uznání za vlastní velmi disciplinovaný výkon."

První zmínka o Sinnerovi až v 6. odstavci hahaha, tak přesně obráceně napsaný článek, to se teda jen tak nevidí
Reagovat
street4
Vek zastavit nejde. Uz si místo historicky nejuspesnejsiho tenisty ziskal. Myslim, ze na spoustu let neprekonatelny. Po mnoho let bude ve statistikach Novakovo jmeno na prvnim miste. Tim je na dlouho nezapomenutelny.
Reagovat
Martan1
Tohle si neprohrál věkem ale proto že Janík byl lepší, hlavně na podání.
Reagovat
srnecek
Videl som útržkovito len zopár hier, takže nemôžem hodnotiť nejako objektívnejšie, ale podľa toho, čo som videl, tak dnes to nedal v hlave Nole, nie jeho súper. Možno slabší deň, možno vek, možno priveľké očakávania. To, že si nevypracoval ani jeden BB, to ma zaráža. Jannik musel hrať fakt super. Klobúk dole.
A Nole? Škoda, ako jeho fan som asi príliš namlsaný a očakávania sú asi už nad rámec.
Ale pokiaľ s takouto hrou - nemyslím dnešnou - bude ešte nejaký čas pokračovať, a bude sa dostávať do záverečných fáz Masters a GS, budem rád. Snáď sa ešte niečo podarí. A keď nie, nie. Mrzieť ho už nemusí nič.
Ale Jannikovi fandím. Je to sympoš. Z mlaďasov sa mi síce viac páči hra Alcaraza, ale Jannik je tesne za ním. V preferenciách fandenia je to ale naopak.
Prajem pekný tenisový deň.
Reagovat
farr
Mě se víc líbí teda tenis Sinnera takový míň strojový Berdych, co umí už i skvěle bránit. Nekompromisní dominantní servis man, skvělý ball striker. Chce to aby zas po delší době vyhrál GS někdo takový.
Reagovat
Tennisfan77
Namlsaný nejsi. Djokovič hrál zcela podprůměrně a jen psychopat napíše, že Sinner dominoval. Celý zápas Novaka byl o desítky procent pod jeho kariérním průměrem ve všech aspektech.

Sinner má prostě štěstí, že mu letos každý na AO úplně odevzdal.
Reagovat
bardunek666
No konečně! Gratulujeme Jankovi. Podvodník je venku ještě před finále
Tohle to je teda ten goat?
Reagovat
street4
Ty jsi dobry saso
Reagovat
farr
Jo je a myslím, že ještě hodně dlouho bude. 24-22-20
Reagovat
Stopball
Janniku, parááááááááda!
Reagovat
Amputace
Šílený nadpis.
Reagovat
Krisboy
Výjimečně s tebou souhlasím.
Reagovat
farr
Jirásku , Jirásku.... Trochu kreditu Italovi zase jako...
Hraješ vždy to co ti dovolí soupeř, to je tenis.
Reagovat
Random33
Ani celej Tenisportal to nedava
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Ani fanoušci Sinnera moc ne. Tedy v tomto případě "fanoušci". Místo toho aby se radovali, zaměřují se na nepodstatné detaily :)
Reagovat
aligo
To je nadpis tohle, velice objektivní
Reagovat
aligo
Vlastně tam stal jen Novak a Janik seděl v rohu a koukal se na Novakův festival chyb a bez boje a problémů postoupil
Reagovat
TtGerza
Trapný takhle shazovat výkon lepšího hráče na kurtu.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
tolik brekotu :D :D
Reagovat
Krisboy
Tak nebreč, dezoláte a bude ho méně
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Jako dezolát mám tolik důvodů k radosti v posledních dnech :))
Reagovat
TtGerza
Krásné ráno.. 24 je prostě víc než dost, ať nechá i jiným
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist