Mladé pušky v Melbourne postupují

24. 1. 2009, 06:22
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Pět "náctiletých" tenistek postoupilo do 4. kola Australian Open. Cornetovou a Klejbanovovou dnes doplnily Slovenka Cibulková, Běloruska Azarenková a Carla Suarezová ze Španělska. Dnes nazaváhala ani jedna z favoritek.
Dominika Cibulková

Svůj sedmý start na grandslamu přetavila už v premiérový postup do osmifinále devatenáctiletá Dominika Cibulková. Sympatická Slovenka dnes porazila dvakrát 7-5 Virginii Razzanovou z Francie. V dalším zápase ji čeká světová čtyřka Dementěvová, kterou už loni dokázala porazit.

Jelena Dementěvová se vyrovnala soupeřkou Samanthou Stosurovou i jejím domácím bouřlivým prostředím a po téměř dvouhodinovém boji vyhrála 7-6 6-4. Přemožitelka Kláry Zakopalové z prvního kola dělala Dementěvové problémy především pestrou hrou, v klíčových chvílích však byla úspěšnější Ruska.

Ve skvělé formě se hned v úvodu nové sezony prezentuje devatenáctiletá Běloruska Victorie Azarenková. V Brisbane neztratila v cestě za premiérovým titulem ani set a suverénně postupuje i v Melbourne. Nejdříve smetla českou naději Petru Kvitovou, následně jí vzdala Garbinová a dnes běloruská tenistka porazila 6-4 6-2 i vítězku Australian Open z roku 2006 Amelii Mauresmovou.

Potřetí v kariéře a poprvé na Australian Open tak postoupila do grandslamového osmifinále, v němž si o premiérový postup mezi nejlepší osmičku zahraje s druhou nasazenou Serenou Williamsovou, které má možnost oplatit loňské vyřazení ze třetíého kola. Sedmadvacetiletá Američanka si postup zajistila výhrou 6-1 6-4 nad Číňankou Šuaj Pcheng.

Ve druhém setu musela otáčet nepříznivý stav 1-3. "Bylo to rozhodně o hodně lepší než ve druhém kole, ale pořád pracuju na pár věcech a doufám, že klapnou. Zahrála jsem několik divokých bekhendů, takže to bylo trochu bláznivé," komentovala svůj výkon tenistka, která po předchozím zápase s Argentinkou Giselou Dulkovou zamířila rovnou na tréninkový kurt. "Uvidíme, jak to půjde. Jsem si jistá, že to bude skvělý zápas," těší se Azarenková.

Loni svou premiérovou účast na grandslamu proměnila v Paříži ve čtvrtfinále. Letos hraje poprvé na Australian Open a už je mezi elitní šestnáctkou. Řeč je o devatenáctileté Španělce Carle Suarezové-Navarrové. Rodačka z Mallorky po vyřazení bývalé světové jedničky Venus Williamsové dnes nezaváhala proti zkušenější krajance Martinezové-Sanchezové, které povolila uhrát pouhých pět her.

Suarezová nebude bez šance ani v boji o vyrovnání svého maxima z French Open. O čtvrtfinále si zahraje s další krajankou Anabelou Medinaovou. Turnajová jednadvacítka si dnes poradila s Italkou Flavií Pennettaovou.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
sobotní výsledky žen

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Pcheng Šuaj (Čína) 6-1 6-4
Dementěvová (4-Rus.) - Stosurová (Austr.) 7-6(6) 6-4
Kuzněcovová (8-Rus.) - A. Bondarenková (31-Ukr.) 7-6(7) 6-4
Medinaová-Garriguesová (21-Šp.) - Pennettaová (12-It.) 6-4 6-1
Azarenková (13-Běl.) - Mauresmová (20-Fr.) 6-4 6-2
Cibulková (18-SR) - Razzanová (Fr.) 7-5 7-5
Čeng Ťie (22-Čína) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-2
Suarezová-Navarrová - Martínezová-Sánchezová (obě Šp.) 6-1 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Raymondová (3-ČR/USA) - Arvidssonová/Grandinová (Švéd./JAR) 6-2 6-4
Szavayová, Vesninová (Maď./Rus.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 4-6 6-4 6-3
Šafářová/Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Dulková/Vinciová (Arg./It.) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že španělky nedostali nejakou chvilkovou formu jinak by to nase holky ve fed cupu meli težké:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Suarez - Navarro je skvělá, ta by asi porazila i Petru Kvitovou, no a medina se vždycky dokáže pořádně namotivovat na FED Cup, tak že to vidím spíš na Španělky:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist