Mladým tenistkám chybí myšlenka a šikovnost, snaží se hrát pouze agresivně, říká Hingisová

10. 7. 2017, 14:10
Aktuality 21
Bývalou světovou jedničku Martinu Hingisovou nezaujala žádná ze současných mladých tenistek. Podle Švýcarky se snaží jen míče napalovat co nejtvrději a v jejich hře chybí myšlenka a šikovnost.
Profily hráčů
Martina Hingisová

"Tenisový trénink býval lepší," řekla stále elitní deblistka Hingisová pro britský deník The Times. "Na okruhu je spousta hráček, které mě neoslňují. Zvládnou jeden dva dobré zápasy, ale neřeknu si, že v nich vidím šampionku," řekla.

Rodačce z Košic, která žila v Rožnově pod Radhoštěm, odkud v roce 1988 emigrovala s matkou do Švýcarska, se nelíbí současný trend tenisu. "Každá se to prostě snaží napálit tvrdě, tvrději a nejtvrději," podotkla Hingisová.

Šestatřicetiletá Hingisová se stala světovou jedničkou před 20 lety a v šestnácti tehdy díky chytrosti a pestré hře vyhrála tři grandslamy. Celkem se radovala z pěti vavřínů z turnajů velké čtyřky ve dvouhře a jedničkou byla dohromady 209 týdnů.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
VlS
co jim přinese úspěch. Tenis se změnil. Vzpomínky stRejch zbrojnošů mají hodnotu vzpomínek starejch zbrojnošů, nic víc.
Reagovat
Frick
Dnešní hráčky to pálej hlava, nehlava, za to Matrina uměla vždy trefit a když se hrálo na sití, tak dokázala pěkně rozáhnout nohy.
Reagovat
Empe
Hlava nehlava to pálí hlavně dnešní Martina. :-D
Reagovat
Chrenda
ještě asi neviděla hrát Markétu Vondroušovou, novou tenisovou hvězdu s pestrou inteligentní hrou. Do dvou let je bude všechny válcovat a udrží se v top 10 víc jak 10 let. :-)
Reagovat
horska.kraslice
Mimochodem, Markéta s CiCi Bellis vykázaly v race v deblu k dnešnímu dni zlepšení o 2356 míst :-))) a jsou na děleném 39. místě.
Reagovat
VlS
Tak kočky, honem dál navrch :-)
Reagovat
relax1
to jsou jenom keci takové, která to nedovedla a navíc na tehdejší "pinkanou" jí tá její hra stačila. Ať jde někam a kritizuje ty co to nesvedou (včetně sebe). Ano je to nové pojetí hry. Každý druh sportu se vyvíjí, hokej byl taky před x lety jenom "plůžení" se po ledě. Fotbal jenom chození po place. Hingisová jdi někam!
Reagovat
FulnekUltras
však dneska je ráda, že ještě jakž takž povlává aspoň v deblu - v singlu by na to neměla, i kdyby jí ubrali 10 let
Reagovat
freeteepek
Za to nemůžou tenistky, ale jejich trenéři.
Reagovat
FulnekUltras
ne každá dneska umí v klíčovém okamžiku tak promyšleně agresivně a přesně jako ty napálit soupeřku míčkem do hlavy.
Reagovat
Kozoroh
Hingiska má recht, z ženského tenisu se vytratila pestrost. Hrají stejně a proto se žádná hvězda jen tak neobjeví, neboť se ničím neliší od ostatních.
Reagovat
FulnekUltras
deformace z ATP? ;)
Reagovat
PetaM
Nesouhlasím. I u agresivní hry musí člověk přemýšlet, kam svůj vítězný úder chce umístit.
Reagovat
letityfanousek
VŽDY musí přemýšlet a hlavně TREFIT kurt
Reagovat
PetaM
Asi tak. Jen u té agresivity je těžší ten kurt trefit :D
Reagovat
letityfanousek
I ty naše dvě největší nejlepší tak hrají, bum bum prásk, ven z kurtu nebo ne a třeba i 50 UE, to neva, jedeme dál a zase bum prásk, hop nebo trop. Když to funguje, tak je to radost fandit, když ne, tak trpím. Proč nemají záložní plán, když to zrovna nejde? A ne furt dokola bum prásk
Reagovat
babolat.cz
to ano, Plíšková bez hlavy- absolutně
Reagovat
tommr
u Kristýny to částečně platí, ale Karolína při hře obvykle přemýšlí. Wimbledon se jí ovšem hrubě nepoved a doplatila hlavně na to, že měla z Rybky zbytečnej strach ...
Reagovat
dadaft
nemyslím, že je to problém nejmladších holek náctek, které teď vstupují na okruh, spíš generaci hráček okolo pětadvaceti...
Reagovat
sprchon
Tak tak. :) U těch mladých už ranařek ubývá.
Reagovat
babolat.cz
asi odkoukali tu agresivitu od tebe hvězdo, jak se trefuje soupeřka u sítě...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist