Mónaco v Düsseldorfu zastavil Pellu a zahraje si letos poprvé o titul

24. 5. 2013, 16:42
Aktuality 0
Guido Pella, který v Düsseldorfu startoval v kvalifikaci a na turnaji porazil nejvýše nasazeného Tipsareviče i sedmého Troického, končí v semifinále na raketě krajana Mónaca. Argentinec Juan Mónaco si po vítězství 6-4 7-6 zahraje ve finále v aktuální sezóně poprvé. Jeho soupeřem bude Jarkko Nieminen, který porazil Igora Sijslinga 7-5 4-6 6-3.
Juan Mónaco

Juan Mónaco byl v duelu s kvalifikantem Pellou výrazným favoritem a v prvním setu svou roli potvrdil. Mónaco v úvodu zápasu získal soupeřův servis a vedení udržel až do konce první sady, i přes lehké zaváhání v posledním gamu, kdy při hře o set ztratil vedení 40-0 a proměnil až čtvrtý setbol.

Druhý set začal velmi podobně jako ten první. Guido Pella ve třetím gamu prohrál vlastní podání, ale narozdíl od první sady dokázal ztrátu servisu dohnat. Pella nejprve vyrovnal na 4-4 a vynutil si tie-break i přesto, že v závěru setu ztratil servis znova a Mónaco podával na vítězství.

V tie-breaku byl kvalifikant Pella blízko tomu, aby zápas dovedl k rozhodující sadě, ale ztratil nadějné vedení 5-3 a nevyužil ani setbol na returnu za stavu 7-6. Mónaco byl v koncovce tie-breaku úspěšnější, využil třetí mečbol a poprvé od loňského triumfu v Kuala Lumpur postoupil do finále.

„Je to mé první finále v tomto roce, takže jsem hodně šťastný,“ přiznal vítěz. „Odehráli jsme velmi pěkný zápas. Oba se známe moc dobře, několikrát jsme spolu trénovali. Hlavně ve druhém setu to byla bitva do posledního míčku,“ dodal Mónaco.

Soupeřem devětadvacetiletého Argentince ve finále bude Jarkko Nieminen, se kterým má Mónaco zápornou bilanci 1-2.

První set semifinálového duelu mezi Nieminenem a Igorem Sijslingem byl jako na houpačce. Do vedení 3-1 se dostal mírný favorit utkání z Finska, ale poté ztratil čtyři gamy v řadě. Neúspěšnou sérii však zopakoval také Sijsling, taktéž prohrál čtyři hry za sebou a po výhře 7-5 se vedení ujal Nieminen.

Oba hráči zlepšili servis a ve druhé sadě předvedli soustředěnější výkony. Jediný brejkbol ve druhém setu vybojoval Sijsling, svou šanci využil a výhrou 6-4 si vynutil rozhodující sadu.

Holanďan povzbuzen srovnáním na 1-1 vstoupil lépe do třetího setu a brzy vedl 2-0. V následujícím gamu musel Nieminen odvracet dva brejkboly. Fin obě hrozby odvrátil, servis uhájil a zavelel k obratu. Jednatřicetiletý Nieminen čtyřmi vyhranými gamy v řadě získal vedení 5-2 a na servisu v deváté hře rozhodujícho setu zápas ukončil druhým mečbolem.

„Bylo to trochu jako na kolotoči,“ řekl Nieminen. „Rozhodující okamžiky přišly za stavu 0-2 a 15-40 ve třetím setu, soupeř měl poloviční mečboly. Naštěstí jsem v tu chvíli začal hrát nejlépe z celého zápasu a vyhrál jsem pět gamů v řadě,“ dodal.

- ATP 250 DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 410.200 dolarů)
páteční výsledky (24. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Mónaco (3-Arg.) - Pella (Arg.) Kamke (Něm.) 6-4 7-6 (10-8)
Nieminen (6-Fin.) - Sijsling (Niz.) 7-5 4-6 6-3

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist