Mónaco ve Gstaadu vyřadil Garcíu-Lópeze, s Belluccim se utká o první semifinále v sezoně

24. 7. 2014, 06:52
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Juan MÓnaco si ve Gstaadu připsal teprve podruhé v sezoně dva vítězné zápasy po sobě. Zkušený Argentinec ve Švýcarsku porazil nasazeného Španěla Garcíu-Lópeze a s dvojnásobným šampionem Belluccim si tak zahraje o první letošní semifinále.
Juan Mónaco

Před dvěma lety byl Juan Mónaco světovou desítkou, nyní má ale za sebou nepovedených 12 měsíců. Od loňského Kitzbühelu, kde bude příští týden obhajovat finále, odehrál 18 turnajů a pouze letos v květnu v Düsseldorfu porazil víc jak jednoho soupeře. Zákonitě tak po osmi letech vypadl z Top 100.

Podruhé v sezoně vyhrál dva zápasy až nyní ve Gstaadu, kde si po Rumunu Haneskovi poradil i se třetím nasazeným Guillermem Garcíou-Lópezem a obhájil loňské čtvrtfinále. Třicetiletý Argentinec Španěla zdolal ve třech setech 6-2 2-6 6-4 a vyhrál už šestý z osmi vzájemných soubojů.

O první semifinále po téměř roce se Mónaco utká s Thomazem Belluccim, s nímž naopak ve vzájemné bilanci prohrává 1-2 (všechny duely spolu odehráli na antuce). Brazilec Bellucci ve Gstaadu získal dva ze svých tří titulů (v sezonách 2009 a 2012) a také letos se mu zatím ve Švýcarských Alpách daří. Ještě neztratil set ani podání, po Geraldu Melzerovi si poradil i s pátým nasazeným Argentincem Federikem Delbonisem.

Z nasazených hráčů je ve čtvrtfinále zatím jen turnajová dvojka Marcel Granollers ze Španělska. Šampion z roku 2011 ve 2. kole navzdory dvěma ztraceným servisům v druhé sadě porazil 6-1 6-4 domácího outsidera Yanna Martiho a obhájil loňské čtvrtfinále.

V něm ho čeká krajan Pablo Andújar, který porazil dvakrát 6-3 Slovince Blaže Rolu. Osmadvacetiletí Španělé mají vyrovnanou bilanci 4-4, naposledy se střetli letos v Buenos Aires a Andújar ztratil pouhé tři gamy.

Obhájcem titulu a zároveň nasazenou jedničkou je ve Gstaadu Rus Michajl Južnyj, jenž do soutěže vstoupí ve čtrvtek duelem proti Francouzi Kennymu De Schepperovi.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 485.760 eur)
středeční výsledky (23. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Laaksonen (Švýc.) - Mina (Fr.) 7-6(5) 7-6(3)
• Dvouhra - 2. kolo •
Granollers (2-Šp.) - Marti (Švýc.) 6-1 6-4
Mónaco (Arg.) - García-López (3-Šp.) 6-2 2-6 6-4
Bellucci (Braz.) - Delbonis (5-Arg.) 6-4 6-4
Andújar (Šp.) - Rola (Slovin.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist