Monfils otočil zápas, v Aucklandu postupuje

8. 1. 2013, 20:43
Aktuality 0
Na svou starou formu ještě čeká, ale alespoň zůstává zdravý - a vítězí. Bývalý sedmý tenista světa odstartoval svou generálku na Australian Open v Aucklandu vítězstvím nad Němcem Beckerem, kterého udolal ve třech setech.
Gael Monfils

Výhra Gaela Monfilse nad Benjaminem Beckerem se dnes nerodila vůbec lehce. Francouzský tenista musel v úvodním setu odvracet šest brejkbolů, což se mu sice podařilo, ale ve zkrácené hře už byl lepší jeho soupeř. Dva brejky v následující sadě a jeden v rozhodujícím dějství ale rozhodly o tom, že do druhého kola postoupil za téměř dvě hodiny favorit, jenž nastřílel celkem 19 es.

Co je ale hlavní, Monfils, kterého zraněné koleno připravilo o polovinu loňské sezony, vyšel z náročného zápasu bez zdravotních potíží. Teď je to pro něj o to důležitější, že ho příští týden čekají duely hrané na tři vítězné sety.

"Hrát tady je pro mě velká příležitost být zpátky na kurtu. Ten pocit, kdy s někým soutěžím, už mi chyběl," řekl aktuálně až 99. tenista světa po utkání. "Všechno je teď pro mě jako nové, ale myslím, že mi zůstal bojovný duch. Snad to teď bude jen lepší, potřebuju se zlepšit ve všem."

Zatímco čtyři papírově největší favorité měli v Aucklandu v úvodním kole volný los, ostatním nasazeným se příliš nedaří. Po Poláku Janowiczovi a Martinu Kližanovi ze Slovenska nepřešel přes první kolo ani šestý hráč v pavouku Jürgen Melzer. Rakušan překvapivě nestačil na australského kvalifikanta Grega Jonese; outsider za celých 83 minut neztratil ani jednou podání a zvítězil 7-6 6-2.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 433.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Jones (Austr.) - Melzer (6-Rak.) 7:6 (9:7), 6:2, Monfils (Fr.) - Becker (Něm.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:4, Lu (Tchaj-wan) - Paire (Fr.) 6:3, 2:6, 6:2, Lacko (SR) - Lorenzi (It.) 6:3, 6:3, Giraldo (Kol.) - Soeda (Jap.) 6:1, 6:0, Sijsling - Haase (oba Niz.) 3:6, 6:3, 7:5, Falla (Kol.) - Žemlja (Slovin.) 6:4, 3:1 skreč, Levine (Kan.) - King-Turner (N. Zél.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Gonzalez/Lipsky (2-Mex./USA) 6:2, 3:6, 13:11.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist