Monfils v Marseille vyhrál dramatický tie-break proti Zverevovi a je ve druhém kole

18. 2. 2015, 11:47
Aktuality 3
ATP MARSEILLE - Gaël Monfils prodloužil svou neporazitelnost v úvodu turnajů už na jedenáct měsíců. V Marseille odstartoval skalpem talentovaného Němce Alexandera Zvereva, proti kterému musel odvracet pět setbolů.
Gaël Monfils

Gaël Monfils nezvládnul svůj úvodní zápas na turnaji naposledy loni v březnu v Miami, od té doby ostartoval už čtrnáctkrát po sobě vítězným zápasem. Naposledy uspěl na domácí půdě v Marseille, kde si poradil ve dvou setech 6-1 7-6 se sedmnáctiletým Němcem Alexandrem Zverevem.

V prvním setu zkušený Monfils dominoval, ale v druhé sadě se hra vyrovnala. Zverev od stavu 1-2 získal dvanáct fiftýnů v řadě a v desátém gamu měl možnost podávat na zisk setu. O servis ale přišel čistou hrou a rozhodnout musel dramatický tie-break.

V něm si neměcký tenista vypracoval pět setbolů, jenže žádný neproměnil. I Monfils měl problémy dějství ukončit, při čtvrtém mečbolu však již uspěl a zkrácenou hru vyhrál 14-12.

"Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech. Je to dobré pro mé sebevědomí. Alexander je velmi talentovaný tenista a vůbec mě nepřekvapilo, jak ve druhém setu hrál. Těžký zápas jsem očekával," řekl sedmý nasazený Monfils.

Ve druhém kole se osmadvacetiletý Francouz utká v prvním vzájemném střetnutí s Rusem Andrejem Kuzněcovem, který otočil zápas proti Andreji Golubjovovi z Kazachstánu.

Svou teprve druhou výhru v sezoně zaznamenal Dominic Thiem. Jednadvacetiletý Rakušan porazil za necelé dvě hodiny 7-6 6-4 Portugalce Joaa Sousu.

"Byl to velmi těsný zápas. Moc si teď nevěřím, protože se mi nepovedl začátek sezony. Tyhle zápasy, přes které se musím probojovat, ale teď potřebuju. Jsem rád, že se mi konečně začíná dařit," řekl 48. hráč světa Thiem. O první letošní čtvrtfinále se utká s Janowiczem, nebo Goffinem.

Obhájcem titulu je Lotyš Ernests Gulbis, který se v jihofrancouzském přístavním městě pokusí ukončit čekání na první letošní výhru. V cestě mu bude stát domácí Jeremy Chardy, který otočil duel s krajanem Guezem.

Nasazenou jedničkou v Marseille je Milos Raonic, který má v prvním kole stejně jako druhý nasazený Stan Wawrinka volno. Švýcar, jenž v neděli triumfoval v Rotterdamu, se o postup do čtvrtfinále střetne s francouzským kamarádem Benoitem Pairem. Tomu po prvním vyhraném setu vzdal kvůli žaludečním potížím krajan Paul-Henri Mathieu.

| ATP 250 MARSEILLE |
Francie, tv. povrch / hala, 632.840 eur
úterní výsledky (17. 02. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Monfils (7-Fr.) - Zverev (Něm.) 6-1 7-6(12)
Thiem (Rak.) - Sousa (Portug.) 7-6(6) 6-4
Kuzněcov (Rus.) - Golubjov (Kaz.) 3-6 6-4 6-2
Chardy - Guez (oba Fr.) 4-6 6-3 6-2
Pospisil (Kan.) - Haase (Niz.) 4-6 6-3 6-4
Struff (Něm.) - Mahut (Fr.) 6-1 6-7(6) 7-6(1)
Paire - Mathieu (oba Fr.) 6-4 skreč M.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Rosol/Thiem (ČR/Rak.) - Kretschmer/Satschko (Něm.) 6-7(3) 7-6(3) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat 7B
Feed - frekvence 11162 MHz, symbolrate 7500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist