Monfils ve finále v Nice překvapivě prohrál s Montaňésem

25. 5. 2013, 16:56
Aktuality 12
Albert Montaňés, který na turnaji v Nice startoval díky odstoupení Tomáše Berdycha, se raduje z nečekaného titulu. Španělský hráč ve finále porazil domácího Gaela Monfilse 6-0 a 7-6. Titul ve čtyřhře získali Brunström s Klaasenem.
Gael Monfils

Španěl Albert Montaňés do finálového duelu vstoupil skvěle a dostal se do vedení 4-0. V pátém gamu při servisu Montaňése a stavu 40-40 bylo utkání kvůli dešti na necelou hodinu přerušeno. Gael Monfils se nevzpamatoval ani ve vynucené přestávce a po návratu na kurt mu „zazpíval“ kanárek.

Monfils si v úvodu druhého setu udržel první gam na servisu, ten druhý však opět ztratil a Montaňés byl v nebezpečném vedení 4-1. Miláček francouzských tribun sice zápas zdramatizoval, když druhý set dovedl do tie-breaku, ale v něm neuspěl. Montaňés vyhrál zaslouženě 7-3 a šanci startovat na turnaji využil dokonale.

„Za prvé, jsem tady vůbec neměl být,“ připomněl Montaňés. „Byl jsem ve svém rodném městě, 200 kilometrů od Barcelony, když jsem zjistil, že jsem zařazen do soutěže. Takže je docela neuvěřitelné, že tady teď stojím s trofejí,“ dodal v rozhovoru na kurtu vítěz.

Roli turnajové jedničky měl v Nice původně plnit Tomáš Berdych, ale odhlásil se a jeho místo na prvním místě pavouka dvouhry zaujal nenasazený Montaňés. Španěl v poslední přípravě na Roland Garros ztratil jediný set v semifinále s jiným francouzským držitelem divoké karty Edouardem Rogerem-Vasselinem.

Montaňés se radoval z šestého triumfu v kariéře. Naposledy vyhrál turnaj ve Stuttgartu v roce 2010, kde byl jeho finálovým soupeřem rovněž Monfils.

Ve finále čtyřhry v Nice svého prvního společného titulu na okruhu ATP dosáhli Johan Brunstrom s Ravenem Klaasenem, když porazili Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala s Robertem Farahem 6-3 6-2. „Je fajn, že jsme si dokázali, že umíme hrát na antuce dobře právě před French Open,“ řekl Brunstrom.

„Bylo to finále, takže jsem cítil trochu napětí, ale zvládli jsme to dobře a předvedli náš nejlepší tenis. Hráli jsme extrémně agresivně, získali brzy brejk a většinu zápasu jsme měli pod kontrolou,“ dodal.

„Hrajeme spolu asi šest nebo sedm měsíců a stále se zlepšujeme. Dnes jsme vyhráli první titul za který jsem moc rád,“ prozradil Klaasen.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 410.200 eur)
sobotní výsledky (25. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
Montaňés (Šp.) - Monfils (Fr.) - Andújar (Šp.) 6-0 7-6(3)

Čtyřhra - finále:
Brunström, Klaasen (Švéd./JAR) - Cabal, Farah (Kol.) 6-3 6-2

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
když se z turnaje v Nice odhlásil. Moh ted slavit titul místo Montanese, získal by cenný body do žebříčku a ještě by si přitom ve finále vyzkoušel jak na Monfilse. Jestli ted na FO vypadne už v prvním nebo v druhým kole tak toho odstoupení z Nice bude ještě hodně litovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že udělal dobře, že tam nehrál. Nikdo z nejlepších nehrál tento týden, asi vědí proč. :-)
Reagovat
Bob
Sám si psal, že to bylo moudré rozhodnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, většina hráčů, která hraje týden před grandslamem nedojdou daleko, už se mu vymstilo předloni s Robertem. Není třeba cpát se všude, odpočinul si, mohl být dříve v Paříži, zvyknout si na tamější podmínky, kurty a nemá v nohách zbytečných 5 zápasů nebo kolik, které mu v žebříčku zase tolik nepřidají.
Reagovat
VlS
nevypadá zdravotně úplně OK. Ta jeho kolena nevypadají moc dobře. m
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě je jenom unavený hrál ted hodně zápasu
Reagovat
smazaný uživatel
tak kdoví, zda si pár úderů před koncem něco neudělal, ten pohyb nebyl ideální
Reagovat
VlS
tam byl jeden zpomalenej záběr, kde se mu koleno úplně prolomilo a pak to těžko rozhejbával.
Reagovat
Sonja
A já ho v Římě označila za šaša:-(((:-D
Gratulka. Ale víc jsem to přála Gaelovi...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/index.html

Nevíte někdo, na jakých kurtech jsou kamery? :-))
Reagovat
tommr
kamery jsou zcela určitě na sedmi hlavních kurtech: CPC, CSL, C1, C2, C3, C6 a C7. Naopak kamery chybí na kurtu C17 což je smůla, protože tak zítra neuvidíme zápasy Petry Cetkovský a Honzy Hájka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Montanes hrál mnohem líp ,zasloužil si vyhrát !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist