Monfils vyhrál sedmý zápas po sobě, v Nice je ve čtvrtfinále

23. 5. 2013, 11:21
Aktuality 4
ATP NICE - Fanoušci na turnaji v Nice se v pátečních čtvrtfinálových duelech mohou těšit v každém utkání na domácího hráče. Mezi osmičku nejlepších se po čtyřech měsících dostal i Gael Monfils, který se nastartoval minulý týden na challengeru v Bordeaux.
Gael Monfils

Gael Monfils se na začátku sezony vrátil po vážném zranění kolena, které ohrožovalo jeho kariéru. Hned v lednu se mu i celkem dařilo, po Australian Open se ale na sedmi turnajích v hale či na antuce nedostal dál než do 2. kola. Minulý týden se tak po pěti letech objevil na challengeru a na domácí půdě v Bordeaux dokázal ve slušné konkurenci stejně jako v roce 2008 v marockém Marakéši triumfovat. 

Herní pohodu z Bordeaux si sedmadvacetiletý Francouz přivezl i na další domácí podnik do Nice, kde startuje díky divoké kartě. Aktuálně až 119. hráč světa už postoupil po čtyřech měsících do čtvrtfinále turnaje ATP, když po zdolání Kolumbijce Giralda vyřadil ve dvou setech i nasazenou šestku Fabia Fogniniho

V zápase, který kvůli posunutému programu vinou deště skončil až po půlnoci, využil 3 z 15 brejkbolů, ve druhém setu na jediný ztracený servis ze čtvrté hry reagoval rebrejkem a za hodinu a půl zvítězil 6-2 7-6. Italskému soupeři tak oplatil těsnou porážku z French Open 2010, kdy coby obhájce čtvrtfinále prohrál v duelu 2. kola 7-9 v pátém setu.

Ve čtvrtfinále se Monfils utká s Nizozemcem Robinem Haasem, jenž rovněž vyřadil nasazeného soupeře. Turnajovou čtyřku Johna Isnera , kterého nezachránilo ani 14 es. zdolal za necelé dvě hodiny 6-4 1-6 7-5. S Francouzem se utkal předloni na antuce v Barceloně, kde dobře rozehrané utkání v postup neproměnil.

Francouzskou naději budou mít fanoušci i v dalších čtvrtfinálových duelech. Svůj úvodní zápas na turnaji zvládl druhý nasazený Gilles Simon, který ve večerním utkání porazil krajana a úspěšného kvalifikanta Guillauma Rufina.

O čtvrté letošní semifinále a obhájení loňského výsledku se 17. hráč světa Simon střetne s Pablem Andújarem, který si před 14 dny v Madridu zahrál poprvé v semifinále turnaje Masters 1000. Španělský tenista v Nice po vydřené výhře nad bývalou světovou jedničkou Hewittem smetl 6-2 6-0 Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu.

Až těsně před French Open si první letošní vyhraný zápas i získaný set na antuce připsal Sam Querrey. Třetí nasazený Američan porazil 7-5 6-3 z kvalifikace a prvního kola rozehraného Ukrajince Sergeje Stachovského. V dalším duelu ho čeká jiný kvalifikant - domácí Edouard Roger-Vasselin, který otočil souboj s Litevcem Ricardasem Berankisem

Teprve druhou letošní výhru na okruhu ATP zaznamenal Paul Henri-Mathieu. Zkušený Francouz, který na osmi turnajích v řadě vypadl v prvním kole a naposledy v Madridu dokonce už v kvalifikaci, udolal ve třech setech Argentince Carlose Berlocqa. Ve čtvrtfinále se utká se Španělem Albertem Montaňésem, který do soutěže naskočil místo Tomáše Berdycha a v úvodním duelu porazil Rumuna Victora Haneska.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 410.200 eur)
čtvrteční výsledky (23. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Simon (2-Fr.) - Rufin (Fr.) 6-4 6-3
Querrey (3-USA) - Stachovskij (Ukr.) 7-5 6-3
Haase (Niz.) - Isner (4-USA) 6-4 1-6 7-5
Monfils (Fr.) - Fognini (6-It.) 6-2 7-6(5)
Mathieu (Fr.) - Berlocq (Arg.) 7-5 3-6 6-3
Roger-Vasselin (Fr.) - Berankis (Lit.) 2-6 6-4 6-2
Montaňés (Šp.) - Hanescu (Rum.) 7-5 7-6(2)
Andújar (Šp.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-2 6-0

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cabal/Farah (Kol.) - Butorac/Dlouhý (3-USA/ČR) 6-2 3-6 10-6
Brunström/Klaasen (Švéd./JAR) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Gael jede, tak jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Andujar ho vyseká.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na Andujara.. Mohl by to být takový malý černý kůň French Open, chytá se semi-fi. v Madridu a teď zatím vede nad Simonem.. Ikdyž mu dost pomáhá.. Ale s tím se u Gillese musí počítat..:))
Neříkám, že by hned měl porazit Murrayeho, Berdycha a tak, ale kdyby chytil nějakej lehčí los, mohl by překvapit.. :)
Reagovat
Pe3k
Poďme, Come on, Vamos, Kommen!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist