Monteiro zaskočil dalšího favorita, v Sao Paulu vyřadil Almagra

24. 2. 2016, 13:53
Aktuality 1
Druhé nečekané vítězství během dvou týdnů si v Brazílii připsal domácí tenista Thiago Monteiro. Hráč třetí stovky žebříčku ATP, který v Sao Paulu startuje díky divoké kartě, vyřadil v úvodním kole dvojnásobného vítěze Brazil Open Nicolase Almagra.
Thiago Monteiro

Thiago Monteiro, který hrává převážně jen na challengerech, dal o sobě vědět už minulý týden v Riu de Janeiro, kde vyřadil Jo-Wilfrieda Tsongu. Šest dnů nato si připsal další cenný skalp, když porazil bývalého hráče Top 10 Nicolase Almagra.

Brazilec, který je v 21 letech nejmladším hráčem na turnaji, sebral favoritovi jen v úvodním setu dvakrát podání. Na začátku další sady šel Almagro dvakrát do vedení, o to ale pokaždé rychle přišel. Set už mířil do tie-breaku, ale těsně před ním 278. hráč světa znovu udeřil při Španělově servisu a po hodině a čtvrt proměnil svůj druhý mečbol.

Největší favorité turnaje měli v prvním kole volný los a jen čekali na jména svých soupeřů. Nejvýše nasazený Benoit Paire se o čtvrtfinále utká s Dušanem Lajovičem, jenž si na úvod hladce poradil s Italem Vannim. Vítěznou sérii šampiona z Ria de Janeiro Pabla Cuevase se pokusí zastavit Argentinec Facundo Bagnis, kterého Cuevas minulý týden porazil na své cestě za titulem.

Výsledky - Sao Paulo (antuka, dotace 499.055 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Carreňo (Šp.) - Ramos (5-Šp.) 0:6, 6:4, 7:6 (7:2)
Rola (Slovin.) - Lorenzi (6-It.) 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:5)
Monteiro (Braz.) - Almagro (7-Šp.) 6:3, 7:5
Elías (Portug.) - Andújar (8-Šp.) 1:6, 6:4, skreč
Lajovič (Srb.) - Vanni (It.) 6:2, 6:2
Bagnis (Arg.) - Mathieu (Fr.) 6:4, 6:1
Cervantes - Granollers (oba Šp.) 6:3, 6:4
Schwartzman - Zeballos (oba Arg.) 6:3, 4:2 skreč
Giraldo (Kol.) - Cecchinato (It.) 6:2, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
janek_da
dneska nic moc

Petkovič 2.85
Vinci 3.30

Haase 3.20 (počkám si na vyšší kurz, zdá se mi že bude stoupat)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist