Montpellier: Tsonga porazil Herberta a má 17. titul

10. 2. 2019, 14:40
Aktuality 6
ATP MONTPELLIER - Jo-Wilfried Tsonga na domácím halovém turnaji v Montpellieru porazil krajana Pierrea-Huguese Herberta a získal první titul od října 2017. Celkově se třiatřicetiletý Francouz raduje ze 17. triumfu.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga si loni v Montpellieru ve výborně rozehraném semifinále poranil koleno, musel na operaci a sedm měsíců nehrál. Po pauze se mu nedařilo, do konce sezony vyhrál pouze jeden ze šesti zápasů a aktuálně je až 210. hráčem světa. 

Na den přesně rok od zranění a na stejném kurtu však slaví návrat zpět mezi šampiony. Třiatřicetiletý Francouz tento týden v Montpellieru nenašel přemožitele a ve svém celkově 29. finále získal 17. titul, na který čekal šestnáct měsíců.

Přitom už v prvním kole byl Tsonga dva míčky od porážky s krajanem Humbertem, ve čtvrtfinále svedl velkou bitvu s Jérémym Chardym. Všechny těžké zkoušky ale zvládl a v dnešním finále přehrál 6-4 6-2 dalšího krajana Pierrea-Huguese Herberta. Nenabídl mu jediný brejkbol a ani ve třetím střetnutí neztratil set.

"Jsem moc šťastný, jak jsem tento týden hrál. Je to pro mě úžasný okamžik vyhrát tady v Montpellieru. Vynaložil jsem spoustu úsilí, abych se sem mohl vrátit. Je to pro mě velká odměna, že mohu pokračovat ve hře na této úrovni," radoval se Tsonga.

Sedmadvacetiletý Herbert, který před dvěma týdny na Australian Open společně s Nicolasem Mahutem zkompletoval sbírku grandslamových titulů ve čtyřhře, si na první singlový titul musí počkat. Finále v minulosti prohrál i ve Winston-Salemu 2015 a Shenzhenu 2018.

V Montpellier se turnaj ATP 250 konal podeváté za posledních deset let a popáté byli ve finále dva Francouzi. Ještě nikdy se nestalo, že by ve finále nebyl alespoň jeden domácí hráč. Tituly domácím hráčům 'vyfoukli' jen český tenista Tomáš Berdych v roce 2012 a Němec Alexander Zverev v roce 2017.

Oba finalisté z Francie odletí do nizozemského Rotterdamu. Předloňský šampion Tsonga bude v prvním kole favoritem proti Italu Fabbianovi, Herbert vyzve nasazenou jedničku Japonce Nišikoriho.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
nedělní výsledky (10. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Tsonga (Fr.) - Herbert (7-Fr.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Roger-Vasselin (1-Chorv./Fr.) - Bonzi/Hoang (Fr.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Nola
neskutocny navrat, uz vlastne od zaciatku roka, titul je tam
Reagovat
FulnekUltras
sympoš podobně jako Wáwra - oběma bych přál ještě nějaký bombový výsledek třeba i na GS
Reagovat
Torn
Za to ty seš leda tak vyčpělej tampón rumunský babičky...:D
Reagovat
FulnekUltras
jen to všechno pusť ven... ;-)
Reagovat
Torn
No, já nemám co pouštět. Já ti to dám sežrat, až budeš příště fandit FC. :D
Reagovat
FulnekUltras
budu se těšit ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist