Montreal: Poslední šampionky Halepová a Svitolinová jsou v semifinále. Rozdají si to o titul?

11. 8. 2018, 09:25
Aktuality 6
WTA MONTREAL - V semifinále kanadského Rogers Cupu nechybí vítězky posledních dvou ročníků. Světová jednička a předloňská šampionka Simona Halepová si ve čtvrtfinále poradila s Francouzkou Caroline Garciaovou a čeká ji souboj s Australankou Ashleigh Bartyovou, obhájkyně titulu z loňského Toronta Elina Svitolinová postoupila přes Belgičanku Elise Mertensovou a v boji o místo ve finále bude čelit Američance Sloane Stephensové.
Simona Halepová

Simona Halepová je na Rogers Cupu čtvrtý rok po sobě v semifinále. V Montrealu obhájila svůj loňský výsledek z Toronta poté, co si ve čtvrtfinále poradila 7-5 6-1 s Francouzkou Caroline Garciaovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5-1.

"Dnes jsem se bála, jak na tom budu se silami. Ale myslím, že jsem předvedla solidní výkon a mohu být spokojená," řekla Halepová, která ve čtvrtek zvládla náročnou třísetovou dohrvku druhého kola proti Pavljučenkovové a osmifinále proti Venus Williamsové. 

V Montrealu šestadvacetiletá Rumunka hraje potřetí a bilanci tam má 9-1. Jedinou porážku předloňská šampionka utrpěla v roce 2012 po skreči.



Z posledních třinácti zápasů světová jednička Halepová prohrála pouze ve 3. kole Wimbledonu se Su-Wei Hsieh. O páté letošní finále si zahraje s Australankou Ashleigh Bartyovou, která smetla 6-3 6-1 přemožitelku českých tenistek Karolíny Plšíkové a Petry Kvitové Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Titul z loňského Toronta obhajuje Elina Svitolinová a také ona ztratila cestou mezi elitní kvarteto jediný set. Ve čtvrtfinále ukrajinská tenistka porazila 7-5 6-3 Belgičanku Elise Mertensovou. a oplatila jí porážku z letošního Australian Open.



O finále si pátá nasazená Svitolinová zahraje se světovou trojkou Sloane Stephensovou (h2h 1-1). Američanka v přípravě na US Open, na kterém loni získala svůj jediný grandslamový titul, jetě neprohrála ani set. Lotyšku Anastasiji Sevastovovou ve čtvrtfinále přehrála hladce 6-2 6-2.

• WTA PREMIER 5 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 2.820.000 dolarů
páteční výsledky (10. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Garciaová (6-Fr.) 7-5 6-1
Stephensová (3-USA) - Sevastovová (Lot.) 6-2 6-2
Svitolinová (5-Ukr.) - Mertensová (14-Belg.) 7-5 6-3
Bartyová (15-Austr.) - Bertensová (Niz.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Melicharová/Peschkeová (7-USA/ČR) - Babosová/Mladenovicová (3-Maď./Fr.) 2-6 6-3 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
Stephensová sice není moje oblíbenkyně, ale dneska jí přeju výhru. Pokud totiž vyhraje tak zůstane Petra před Svitolinou a bude šestá v ofiko žebříčku a dokonce čtvrtá v letošní Race ...
Reagovat
tommr
mimořádně kvalitní výkon od obou hráček. Stephens hraje v "domácím" prostředí fantasticky a myslím si, že by mohla Halepku ve finále porazit ...
Reagovat
Hector21
v Cincy prší...

proč zase tam a ne tady?
Reagovat
dadaft
Ashleigh poměrně brzy došlo, že z bekhendu to jenom čopy jako proti Kiki nepůjde....... škoda že už prohrávala o brejk. K tomu se připočetlo několik hloupých chyb a nedopodávaný gem 40:15 a výsledek je daný,,,,,,,,,,,,,,,,,, přesto doufám, že ještě zabojuje.

((( let´s go Ash )))
Reagovat
tommr
dneska byla Bartyová naprosto neškodná ...
Reagovat
tommr
přeju to sice Bartyový, ale vyhraje skoro jistě Halepová ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist