Muchová po střetnutí se Serenou: Zápas mi proklouzl mezi prsty

31. 8. 2019, 09:44
Aktuality 24
Karolíně Muchové se nerozklepala kolena ze slavné soupeřky na největším kurtu světa. V zápasu třetího kola grandslamového US Open proti Sereně Williamsové ani neměla pocit, že by na ni létaly extra tvrdé rány, ale v pátek neměla proti Američance svůj den.
Profily hráčů
S. Williamsová a K. Muchová (© AFP)

"Zápas mi vůbec nesedl. Nedostala jsem se do rytmu. Servis mi nešel, vůbec jsem se nechytila, nevydržela ve výměně. Nešlo mi to," řekla Muchová a nemyslela si, že by byla svázaná nervozitou ze střetu s legendou. "Cítila jsem se docela v pohodě, spíš se mi na kurtu i líbilo. Přijde mi, že mi zápas proklouzl mezi prsty," dodala.

V utkání dlouhém hodinu a čtvrt vedla 3-2, ale poté prohrála sedm her v řadě. Za stavu 0-3 ve druhé sadě ještě vzala Williamsové servis a snížila na 2-3, ale víc neuhrála. "Ani ona nehrála určitě nějak dobře. Mohla jsem se hodněkrát vrátit zpátky, ale zahrála jsem vždycky špatně," litovala třiadvacetiletá Muchová.

Měla dojem, že kurt na stadionu Arthura Ashe je pomalejší než ostatní dvorce ve Flushing Meadows. "Měla jsem patnáct dvacet minut na rozehrání, jinak se tam prakticky nedá trénovat. Top hráčky tam hrají skoro pořád, tak jsou zvyklé. Kurt je úplně jiný. Když to shrnu, prostě jsem nehrála dobře," řekla.

Williamsová soupeřky přehrává razancí. Muchová ale neměla dojem, že by na ni létaly výjimečně tvrdé údery. "Ani mi nepřišlo, že by to nějak pálila. Když jsem jí hrála pravá levá, tak nestíhala. Když jsem jí hrála na jedno místo, tak sice stíhala, jenže problém byl, že jsem to ani nedokázala přehodit přes síť," řekla Češka.

Už před zápasem v tunelu, v kterém hráčky čekají, než vstoupí do arény, měla Muchová příjemné pocity. "Když lidi začali tleskat Sereně, tak to byl super pocit. Je fajn hrát před tolika lidmi," řekla a věřila, že si to brzy zopakuje. "Určitě to byla dobrá zkušenost hrát na největším kurtu a se Serenou," řekla Muchová.

Po zápase byla smutná ze svého výkonu, ale musela se rychle znovu naladit. Po regeneraci, jídle, ledové vaně a rozcvičení totiž spěchala na čtyřhru. Se Švýcarkou Jil Teichmannovou, s kterou prohrála finále v Praze, zápas zvládly.

"Obě dvě jsme si zlepšily náladu. Na to, že jsme spolu hrály poprvé, tak nám to docela šlo. Já debly moc nehraju, nemám deblové myšlení, ale baví mě to. Dobře spolu vycházíme a je to takové uvolněné," pronesla Muchová.

S Teichmannovou byly na čtyřhru domluvené už na antukové turnaje v Lausanne a Palermu, ale Muchová oba po postupu do čtvrtfinále Wimbledonu zrušila. "A taky jsem jí to odřekla v Bronxu, takže jsme se domluvily sem," vysvětlila Muchová.

Po US Open vyrazí Muchová jako většina předních tenistek na turnaje do Číny. Hrát by měla v Soulu, Wuhanu a Pekingu. "Poletím do Asie, kam se v uvozovkách strašně těším. Budu hrát až tři turnaje, což je hodně," řekla tenistka, která si jinak akce hodně vybírá a tři týdny po sobě letos ještě nehrála.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
oceňuju, že se Muška na nic nevymlouvá a přizná, že hrála špatně. Proti včerejší Sereně se rozhodně dalo uhrát mnohem víc než jen 5 her ...
Bylo by hezký kdyby si pobyt na USO ještě trochu prodloužila v deblu s Teichmannovou, ale jejich příští soupeřky asi budou nad jejich síly. Na kurtu je vidět, že debla moc nehraje a s partnerkou není sehraná ?
Co se týče turnajů v Asii tak doufám, že se z nich zase na poslední chvíli neodhlásí. Pokud si chce udržet pozici v top-50 (která je nezbytná k tomu aby mohla hrát všechny velký turnaje bez kvalifikace) tak musí letos ještě nějaký body uhrát a to nepůjde jinak než že odehraje ještě několik turnajů ...
Reagovat
Nola
Karolina sa mi velmi pacila vo W, ale trochu sebareflexie v tych pozapasovych prehlaseniach by nezaskodilo, hrala iba to, co jej superka povolila, Serena ma neskutocnu skalu uderov, nie je to iba o sile, kto ju sleduje dlhsie vie o com hovorim
Reagovat
sojka1
ale to je prave to, Serena mi sice neprisla zrovna fantasticka, jak nekde padalo, ale rozhodne docela pozorna a misty na svoje pomery az nezvykle rychla. Pokud by byla pod tlakem, rozhodne by jeste pridala. To nebylo jen o chybach Musky, Serca byla lepsi a mela tenhle zapas pod kontrolou...
Reagovat
tommr
o tom jestli by Serena pod tlakem ještě přidala můžeme jen spekulovat, protože Muška jí včera prostě dostat pod tlak nedokázala. Pokaždý když se jí naskytla nějaká šance tak to naprala do sítě nebo do autu. Mě osobně se zdálo, že na tom Serena není moc dobře fyzicky a pod tlakem by nestíhala. Jak to opravdu je uvidíme asi až v zápase s Bartyovou ...
Reagovat
sojka1
ta ji opravdu muze "sahnout na zoubek"... ale zase jinymi prostredky, protoze je uplne jiny typ hracky. Uznavam, ze nema cenu spekulovat, co by bylo kdyby. Na kurtu to proste vypadalo takhle. A ze mohla Muska uhrat vic, je zase tvoje spekulace... :-)
Reagovat
turista
Dnešní Serena není stejná jako před 5 lety. Zcela souhlasím s názorem Muchové. Příště ji porazí. Tenis na to porazit Serenu má. Ale měla bohužel den blbec a Serena udělala výjimečně málo UE.
Reagovat
Jon61
Vyrazí na turnaje do Číny, hrát by měla v Soulu. Nějak mi uniklo, že Koreu obsadili Číňané. :-)
Reagovat
blixa
Všeho dočasu :D Je to prostě vizionářka ;-)
Reagovat
spaniel
3:6 2:6 BB skoro u kazde hry na servisu, to me neprijde jak proklouznuti mezi prsty. Jedine ze by mela jen malicek a palec.
Reagovat
sojka1
myslim, ze se to ale da i takto nazvat, hodka a ctvrt neni dlouhy zapas... :-)
Reagovat
Nola
skoro na kazdom servise pod tlakom, k tomu Serena vyrabala dvojchyby ako na beziacom pase, Serena mozno nehrala svoj top, ale stacilo to v pohode
Reagovat
Vlk-v-trave
Muchová ale neměla dojem, že by na ni létaly výjimečně tvrdé údery. Ani mi nepřišlo, že by to nějak pálila. Když jsem jí hrála pravá levá, tak nestíhala. Když jsem jí hrála na jedno místo, tak sice stíhala, jenže problém byl, že jsem to ani nedokázala přehodit přes síť, řekla Češka.

*
take si myslim, ze Serena moc nebombila, a Kaja ten zapas proste podelala. Ale jde se dal...:)

To ze se ji zda, ze je pomalejsi kurt od jinymch me ani neprekvapuje:)
Veril bych, ze to tak muze byt.
Reagovat
NoletheBest
Též jsem to tak viděl, ačkoliv pouze z prvního setu.Ten centr kurt pomalejší skutečně bude, může tam hrát malou roli teplota či vlhkost, ale ten vliv nebude až tak velký.
Reagovat
paddy
Slabší Serena není nic překvapivého, čekáme dál, trpělivost prohry přináší...
Reagovat
EllNino
"Budu hrát až tři turnaje, což je hodně."

Až tohle bude číst Fricek, tak ho trefí :D
Reagovat
Torn
To si piš, ten jí to vyučtuje a ještě zdaní. :D
Reagovat
Torn
Že by tam TOP hráčky hrály až tak často, možná Serena, ale jinak se tam taky nedostanou úplně běžně. Každopádně to, že jsou centr kurty často jiné, je zkrátka realita, asi to není ideální a je to tak.

K těm turnajům v Asii. Standard jsou 2-3 turnaje. A s ohledem k tomu, že tu sezónu neměla až tak narvanou, dost často turnaj na měsíc, je to trošku škoda no, ale je pravda, že na ní jsou tři turnaje asi hodně.
Reagovat
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/9837--uchvatila-ho-pohledem-do-oci-takovou-tenistku-jsem-nezazil-rika-trener-muchove

Zvolila nějaký plán a drží se ho ... za mě lepší než Katka, která objíždí 30 turnajů ročně a nemá výsledky
Reagovat
Torn
Já to četl před nějakou dobou, samozřejmě je to lepší řešení než dělá Katka, nicméně je otázkou, zda když sniží počet turnajů, když je ve stovce nováček, zda pak dokáže nasbírat potřebné body, když nebude mít zápasový rytmus.

Jinak Katka je kapitola sama o sobě.:D
Reagovat
Torn
Mi lítaj prsty...mám tam nějak moc když a zda. :D
Reagovat
EllNino
na každém turnaji, který hraje, body sbírá ... trénuje na daný turnaj, samozřejmě, že když bude vypadávat v prvních kolech, tak turnajový program upraví, aby měla zápasový rytmus ... ale zatím jí to vychází, vždyť má letos finále Internationalu, čtvrtfinále GS atd. ...

Pokud nabere potřebnou kondici na to, aby hrála více turnajů ročně, bude je hrát ... ale proč dělat něco, co jí nepřijde dobré, alespoň v momentálním rozpoložení
Reagovat
NoletheBest
Tak na RG a W povrchy budou vykazovat vždy nějakou neuniformitu, ale takový rozdíl mezi AAS a některými venkovními kurty na USO už je příliš, a je to jasný záměr zvýhodnit TOP hráče a tím business povyšovat nad sportem. USO je též spíš cirkus.
Reagovat
NoletheBest
Ten kurt na AAS je opravdu viditelně pomalejší, asi dost dobré pro BIG3 a pořadatele. Škoda toho returnu na výhodě pro Mušku, tam by se to ještě zamotalo. Kong nehrál nic extra, těžko říct jak na tom je. Uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist