Muchová si na Turnaji mistryň ani v BJK Cupu nezahraje, stopku jí vystavilo zraněné zápěstí

24. 10. 2023, 09:40
Aktuality 64
Karolína Muchová (27) oznámila, že se nezúčastní nadcházejícího Turnaje mistryň, který se uskuteční od 29. října do 5. listopadu v mexickém Cancúnu, ani listopadového finálového turnaje Billie Jean King Cupu ve Španělsku. Důvodem jsou její zdravotní potíže spojené se zápěstím, se kterými se potýká od svého posledního grandslamového turnaje US Open. Kapitán Petr Pála pro týmovou soutěž v Seville povolal dodatečně Marii Bouzkovou.
Karolína Muchová

"Je mi líto, že se nemohu zúčastnit Turnaje mistryň v Cancúnu. Až do poslední chvíle jsme se s lékaři a týmem snažili problém se zápěstím vyřešit. Bohužel rekonvalescence je delší, než bychom si všichni přáli, a proto jsem musela učinit toto nepříjemné rozhodnutí. Moc si vážím podpory všech fanoušků a udělám maximum pro přípravu do další sezony," uvedla Muchová ve svém prohlášení.

Nyní bude pracovat s lékaři i celým svým týmem na co nejrychlejším uzdravení s cílem co nejlépe se připravit na další sezonu, která začíná hned po Novém roce v Austrálii.

Rodačka z Olomouce přiznala, že od posledního grandslamu nemohla trénovat s raketou v ruce. "Až ve čtvrtek ráno jsem dostala od doktora zelenou a budu moci hrát na kurtu s raketou. Příprava není ideální, ale doufám, že tam budu schopna odjet a hrát," uvedla v minulém týdnu Muchová. Pět dnů poté, těsně před plánovaným odletem, ale nakonec svůj původní plán zrušila.

Původně byly ve startovní listině Turnaje mistryň dvě české hráčky, do finále sezony se kvalifikovala vedle Muchové také Markéta Vondroušová. Ve čtyřhře pak má český tenis zastoupení díky páru Barbora Krejčíková - Kateřina Siniaková.

Dva dny po vyvrcholení Turnaje mistryň začne v Seville 7. listopadu finálový turnaj Billie Jean King Cupu, v němž se český tým utká ve skupině se Švýcarskem a USA. Muchová nechyběla v původní nominaci Petr Pály, jenž do týmu povolal kompletní kvarteto z Cancúnu a osmnáctiletou Lindu Noskovou. Nově tým doplnil Bouzkovou, jež v neděli bojovala o titul v čínském Nanchangu a po obrovské bitvě podlehla Siniakové.

"První věc je, že mě to hrozně mrzí vůči Káje, která měla fantastickou sezonu," uvedl Pála v nahrávce pro média. "Pak je to samozřejmě velké oslabení pro náš tým. Pokud se někdo dostane na Turnaj mistryň, tak se ví, že hrál výborně. Snad bude zase fit na další sezonu, že se dá dohromady a udělá nám radost, jako nám dělala po celou dobu tohohle roku až do US Open," doplnil.

TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek, Ondřej Jirásek

Komentáře

64
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Levinest
Muška
Tak snad příští rok to už vyjde.....
Reagovat
misa
Herně nejzajímavější tenistka smile
Reagovat
frenkie57
Přesně. Na její zápasy se vždy nejvíce těším, speciálně pokud jde o závěrečná kola.
Je mně jí nehorázně líto.smile
Reagovat
A211
to v genech táta J.
Mucha hrál léta v Olomouci fotbal 1.ligu na pozici spilmachra,chytryho,playmakera(jeho gólem naposled Ol. vyhrála na Spartě)proto i ona řídí hru na kurtu.
Reagovat
EllNino
Reagovat
NovacekTP
je to škoda. Zdraví jí silně omezuje.
Reagovat
Ianny
smile
Reagovat
Mony
BARA Krejcikova je teď 2. nahradnice..Může jet, když hraje Ellite tropy?
Reagovat
Mony
Vlastně jet nemusí, ona tam bude, ale jestli bude nahradnici dělat ona?
Reagovat
Mony
Keysová ale také hraje Ellithe tropy, tak by to neměl být problém.. Ta ale jakožto Američanka asi nebude mit problém se vrátit na svůj kontinent a odsedet si to tam za velké peníze. Ta byla při uzávěrce myslím, ještě před Bárou, že?
Reagovat
Kandinsky1
Podle mě ne.
Reagovat
Levinest
Bára hraje přece s Katkou na WTA Finals čtyřhru, takže tam bude tak i tak...
Reagovat
victim
Už to začíná být tragikomedie.Jen letos je to myslím třetí zranění.A to hraje průměrně 5 hodin měsíčně (samozřejmě čistě matematický průměr při 10 měsících ročně a 1,5 hodiny na zápas a počítáno za 3 roky takže to je velká nadsázka).Každopádně smolařka století.Nebo je to tím že jí fandím já.To je polibek smrti.Nic jiného mě nenapadá.
Reagovat
Random33
A trenuje za ni kdo?
Reagovat
victim
Franta Kuldanů.Neumíš číst?
Reagovat
Otmar
Málo co mě tak vadí, jako informace o neúčasti Mušky v TM. Jsem bytostně přesvědčen, že patří mezi osm nejlepších hráček světa. Samozřejmě netuším, co by byla schopná hrát po takové pauze a poškozená šlacha je extrémně nepříjemná záležitost. A vrcholem tragiky je Sakkari...hůř to dopadnout nemohlo. Muško, uzdravte se, ať se máme na co těšit, prosím!!
Reagovat
Kandinsky1
Tak to je pro mě velké překvapení, čekal jsem odstoupení až po prvním zápase na TM.
https://pbs.twimg.com/media/FIFlQknVUAIQA2M?format=jpg&name=4096x4096
Reagovat
bardunek666
Kdyby alespoň nebyla náhradnicí ta odporná řecká sekera
Reagovat
Astarin
Přesně! To mě na tom štve nejvíce.
Reagovat
tommr
jj o to je to horší ... smile
Reagovat
frenkie57
Ta si teď musí ucvrnkávat blahem...smile
Reagovat
lvicek
Kdyby se aspon odhlasila az po zacatku, tak by mela tu hezkou fotku v satech s ostatnima, ted tam bude strasit Sakkari a o to je to horsi :D.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
lvicek
Ono se to zda jako legrace, ale byt na te fotce proste neco znamena. Ma to svou hodnotu do budoucna a urcite by Karolina ocenila ji mit jako uznani toho, ze patrila mezi 8 nejlepsich toho roku. Takhle tam nebude a za x let nebude nikdo zjistovat, ze misto Sakkari tam patrila Karolina. Je to velka skoda. Kez by pristi rok byla apspon tak nejak normalne zdrava.
Reagovat
Kandinsky1
Souhlas. Měla tam jet, i kdyby po pár gamech odstoupila.
Reagovat
lvicek
Asi to je opravdu vážně zraněni, kdyby měla naději, že třeba jeden zápas tak nějak rozumně odehraje, tak by asi jela. Zase odstoupit po pár gemech je také k ničemu a neuctivé k divákům...
Reagovat
Random33
Reagovat
Petr_Fisk
Ví někdo, "jak si to uhnala"?
Reagovat
A211
tréninku na USO, a pak hrála 2.zapasy přes bolest pod práškama
Reagovat
Petr_Fisk
Díky.
Reagovat
tommr
údajně se zranila na tréninku a poslední dva zápasy na USO už hrála s bolestma takže si to zranění ještě zhoršila ...
Reagovat
Petr_Fisk
Taky dík.
Reagovat
frenkie57
Proto také odehrála to SF proti Coco tak nějak na půl plynu a s chybama. Tam už se to projevovalo.
Reagovat
Jan
Reagovat
Dobry-den
Člověk to čekal, ale stejně to zabolí. smile
Reagovat
PetaM
Prosím, jak to zabolí?
Reagovat
Kandinsky1
No v tom zápěstí přeci.
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
zfloyd
ta bohužel dlouhodobě víc marodí než hraje , je to asi křehká nádoba , je to skoro na invalidní důchod smile smile
Reagovat
Levinest
Tak to mě mrzí Myslel jsem, že to dá a velmi se na to těšil.....
Reagovat
Levinest
Přeji brzké uzdravení a co nejkvalitnější přípravu na rok 2024, tak aby ten Grand Slam příště vyšel
Reagovat
petanovy
Vychcana Sakkari dle mě už věděla že bude hrát TM proto se odhlásila zde že Zhuchai
Reagovat
karlosray
Škoda
Reagovat
Jan
Ještě se zraní Krejčíková, která toho má teď hodně, Siniaková hraje v poslední době s ovázanou nohou, kdyby odešly i tyto hráčky, Pála to může v BJKC zabalit. Vondroušová také nemá nikdy ke zranění daleko.
Reagovat
Petr_Fisk
Nosková + L-BF to jistí.
Proč ne, svět by se kvůli tomu nezbořil a holky by se "otřískaly".
Reagovat
Mantra
tohle je jediné! správné - ta soutěž je jako dělaná, aby pomohla mladým hráčům. Vůbec nechápu, proč tam láduje holky, které jsou po celou sezonu zapřažené. Navíc by mladým pomohli ty love, který si tam v podstatě "zadarmo" vydělají.
Pála už měl být dávno pryč, stejně u chlapů to obtloustlé monstrum. Já chápu, že jsou zadobře s bafuňáři a je to krásný teplý místo, který by jinak nesehnal a v soukromém by k němu ani nečuchnul, ale morálka by mi .... oh wait, morálka? To neznají,.
Reagovat
Petr_Fisk
Jj.
S Pálou nemám problém, ale jinak není co dodat.
Reagovat
dadaft
nos-fru-fru si umím v poho představit, ale celkově to není tak černobílé, myslím, že i ty zkušenější hráčky stojí o to hrát, pokud to jde
Reagovat
Petr_Fisk
Určitě, ale na konci sezóny toho mají všechny plné kecky a mladé pušky jsou přece jenom méně opotřebované.
Reagovat
Astarin
Za BJKC jsou nějaké love?
Reagovat
tommr
nevím jak je to u BJKC ale za DC jsou docela slušný odměny. Rosol se kvůli tomu dokonce s tenisovým svazem nedávno soudil ...
Reagovat
Kandinsky1
Určitě. Navíc jsou za něj i body. Pokud to tedy zase nezměnili.
Reagovat
tommr
to sis asi poplet s United Cupem ...
Reagovat
Kandinsky1
Jednu dobu za něj určitě byly body. Vždyť se přeci tehdy řešilo, že kdyby za něj byly body dřív, tak by Kvitová byla na konci roku 2011 jedničkou.
Reagovat
EllNino
To nevim, v kterem vesmiru teda
Reagovat
lvicek
To se spis resilo, ze kdyby za FedCup byly body jako za DavisCup, tak by byla jednickou.
Reagovat
Kandinsky1
Asi jsem si to spletl s tím DC.
Reagovat
Holahej
Pála..Odměny pro hráčky se obrovsky zvedly.Ale ty, které jsou na světovém žebříčku v popředí, určitě nereprezentují kvůli penězům.
Kapitán ženské reprezentace Petr Pála a jeho kolega u mužů Jaroslav Navrátil se chystají na listopadová finále BJK Cupu, respektive Davis Cupu. Ještě předtím promlouvají pro iDNES Premium v unikátním dvojrozhovoru.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/petr-pala-jaroslav-navratil-rozhovor-kapitani-davis-bjk-cup.A231022_190407_tenis_ten
Reagovat
Jan
S juniorkami jejich šance na vítězství v BJKC klesá. S Pálou ani Navrátilem nemám problém. Nakonec v DC vyhráli všechny 3 zápasy ve skupině.
Reagovat
A211
jste si jistí že L.Noskova je ok.
Reagovat
marsden
BJKC je kazdemu uplne ukradeny. To mam radeji halu ve Stutggartu s pohledem na Porsche nez tenhle paskvil turnaj.
Kazdopadne silena Sekyra se tam dostala, tusim, ze Rybakina nebo Pegula to vzdaji kvuli zraneni taky.
Reagovat
petanovy
Spíše Maky to vzdá v průběhu a přiletí Krejčíková nastoupí do debla i singla ...a zrání se též každopádně tímto se mění vše pro Zhuchai holky budou jako na trní kdo ještě odstoupí či se zraní
Reagovat
Petr_Fisk
"Má toho hodně".
Teď hraje jenom singly, pak jenom debly.
Zase taková hrůza to není.
Jasně, přesuny, konec sezóny atd., ale neviděl bych to tak černě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist