Muchová stále není fit, odhlásila se i z Miami. Na Floridě nebude hrát ani Strýcová

17. 3. 2021, 09:17
Aktuality 46
Karolína Muchová po senzačním semifinále na Australian Open stále léčí natržený břišní sval a už měsíc nehraje. Kvůli vleklému zranění po Dubaji vynechá i další velký podnik WTA 1000 v Miami, který je na programu v příštích dvou týdnech, a na kurty se vrátí nejdříve v průběhu antukového jara. To samé platí pro Barboru Strýcovou, jež léčí zánět achilovky.
Karolína Muchová (© AFP)

Muchová si břišní sval natrhla v Austrálii, kvůli zranění nenastoupila ke čtvrtfinále generálky v Melbourne a i přes zdravotní problémy na Australian Open postupem do semifinále vylepšila své grandslamové maximum. Trhlinu v bříšním svalu si však zvětšila a už měsíc nehraje.

Čtyřiadvacetiletá Češka se měla po skončení australského léta do akce vrátit před týdnem v Dubaji, ale stále není fit a její návrat neproběhne ani v příštím týdnu v Miami, kde se uskuteční dvoutýdenní turnaj série WTA 1000.

Znovu v akci tak rodačku z Olomouce uvidíme až na antuce, a to nejdříve v polovině dubna, jelikož na úvodní podniky antukového jara v Charlestonu ani Bogotě přihlášená není.

Čtyřiatřicetiletá Strýcová po vyřazení v prvním kole dvouhry a ve druhém čtyřhry na Australian Open rovněž nehraje. Znovu léčí zánět v problémové achilovce. "Nevím, čím to je, proč se to zhoršilo. Možná, jak jsem byla čtrnáct dní v karanténě a pak jsem hrála," řekla ČTK předloňská vítězka čtyřhry ve Wimbledonu.

Na kurty se vrátí, až bude noha úplně v pořádku. "Achilovka není nic extra, na to se musí dávat bacha. Musím pak začít pomalu," řekla Strýcová. Plánuje, že by začala hrát od antukové sezony v půlce dubna. "Chtěla bych přihlásit všechny, ale nevím, jak zvládnu. Ani nekoukám na plán, jak se turnaje přesouvají," řekla.

V Miami mají hrát Karolína Plíšková i vítězka z Dauhá Petra Kvitová, která nedohrála 2. kolo v Dubaji, ale měla by být v pořádku. Dále jsou přihlášené Markéta Vodroušová, Marie Bouzková, finalistka z Dubaje Barbora Krejčíková a Kristýna Plíšková. Mužský turnaj Masters bude postrádat hned tři členy Top 10, omluvenku poslali Rafael Nadal, Roger Federer a Dominic Thiem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
FulnekUltras
do ameriky se teď nikdo moc nehrne smile
Reagovat
GaelM
Parádní výsledek na AO, má nahráno body i peníze. Lepší v klidu dát zdraví do kupy a připravit se na French Open. A především pak na Wimbledon, kde má se svou hrou asi nejlepší šanci uhrát další super výsledek.
Reagovat
tommr
vedle smile hráček uvedených v článku by měla v MD hrát i Katka Siniaková a v kvalifikaci Tereza Martincová a Linda Fruhvirtová ...
Reagovat
lukasmarek2001
Nevíte, jestli je tam dvoukolová nebo tříkolová kvalifikace?
Reagovat
tommr
nevím jak letos, ale vždycky se hrála dvoukolová kvalifikace. Za postup do druhýho kola bylo 20 bodů, za postup do MD 30 bodů ...
Reagovat
lukasmarek2001
Děkuju
Reagovat
SpacialRecognition
v pomalu 37 letech vyhraje tříhodinový zápas, tak to klobouk dolů.
Reagovat
tommr
doufám, že jí Kuznetsova nebude napodobovat jinak se dneska Terezy nedočkáme ...smile
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - do čtyřicítky si sportovci nemají co stěžovat ;-)
Reagovat
TOPtennis
No to její zdraví nic moc teda smile Ale ty fyzio někde z Tenerife nebo odkud jsou, to bude asi pálka platit smile Zatím žádná změna ve zdraví za poslední 4 roky.
Reagovat
Torn
Tak na AO si vydělala, tak proč to nedat do zdraví, u ní to platí dvojnásob. :)
Reagovat
paddy
tohle neřeší smile

career prize money 55 mil. Kč smile
jen AO21 13 mil. Kč
Reagovat
TOPtennis
smile neřeší ? Ukažte mi na někoho kdo peníze neřeší. To jsou jen řeči.
Reagovat
paddy
jestli chce útočit na špici, tak povinná investice, kterou si může dovolit

alternativou je být doma v zimě a bez fyzia, sice ušetří, ale skončí v propadlišti dějin smile
Reagovat
TOPtennis
Ano to máte pravdu. Já jen psal, že se nijak její fyzická stránka a zdraví nelepší. Každý turnaj zranění nebo odstupuje smile Pro ni velká škoda, čas a roky letí a není nejmladší. A na Miami bylo jasné že nepoletí už dávno, protože ze Schengenu tam letět nemohla smile
Reagovat
tommr
Karolína Muchová a Markéta Vondroušová jsou takový skleněnky, který budou mít se zdravím problémy celou kariéru ... smile
Reagovat
TOPtennis
To máte pravdu. Ale z velké části to bude povahou,přístupem a výchovou rodičů v dětství. Jak se říká jedna vlaštovka jaro nedělá smile
Reagovat
blixa
Povaha, přístup a výchova má s fyzickou odolností společného co ? Další magor na TP, kurwa kde to vyráběj ... smilesmilesmile
Reagovat
TOPtennis
To by jste se divil jak mnoho to souvisí smilesmile
Reagovat
TOPtennis
Názorný příklad na Vás smile
Reagovat
smazaný uživatel
strycove mozna bylo nastekano do boudy
Reagovat
Ela-fon-isi
Bára si léčí zánět achilovky. ( Zdroj Plašil, Radiožurnál.)
Reagovat
Blondie
Přemýšlím, jak primitivní musí člověk být, aby těhotenství nazval takhle.
Reagovat
com
jak muzes premyslet, kdyz nemas mozek smilesmile
Reagovat
blixa
Myslím že tenhle jeho mentální výlev celkem s jistotou řeší otázku, zda je to 68 letý důchodce (jak tvrdí on), nebo 17 letej fracek. Zase jsem měl pravdu ... smile smile
Reagovat
FulnekUltras
neznáte mapu, pane !!!!! ;-)

(od 19:30 do 20:00)

https://www.youtube.com/watch?v=IY46N5yWyNU
Reagovat
tommr
z Miami se vedle Mušky odhlásila i Bára Strýcová. U tý to ale vypadá spíš na konec kariéry ... smile
Reagovat
lvicek
Bylo by fajn, aby se rozloucila v Praze. Ovsem jestli je duvod stejny jako u Safi, tak asi mame zase smolika...
Reagovat
tommr
no to ticho okolo ní je docela podezřelý ...
Reagovat
lvicek
Jojo...
Reagovat
paddy
Zbytečné spekulace... smile

"Znovu léčí zánět v problémové achilovce."
Reagovat
lvicek
Jo, musim priznat, ze jsem to neprecetla poradne :D. No, tak uvidime, no. Preju ji zdravi!
Reagovat
tommr
mám takovej dojem, že to do článku bylo dopsáno až dodatečně, ale třeba jsem to při prvním čtení skutečně přehlíd ... smile
Reagovat
George_Renel
To by přece bylo skvělé uknočit kariéru kvůli miminku.
Reagovat
lvicek
Ale jo, akorat ze se zase nedockame konce na domacim turnaji, to je vse. Radsi at je to miminko nez nejake trable, ale evidentne neco s ni je...
Reagovat
Torn
A ona bude letos Praha?
Reagovat
lvicek
Nevim, doufam, ze jo, nekdy? Kdyz tu byly turnaje i vloni? Ale nejake hlubsi info nestiham sledovat, jen to, co pisete tady ;). (Mam pocit, ze jsem nekde cetla neco o terminu po Wimbledonu, ale mozna se mi to s necim plete?)
Reagovat
tommr
já doufám, že na podzim se nějakej termín pro Prahu nebo Ostravu smile ještě najde ...
Reagovat
Torn
Jako já osobně nemám moc rád antuku, výjimkou je Charleston, Stuttgart a Řím. Já jsme určitě za halu na podzim, protože haly jsou nejlepší. :)smile
Reagovat
tommr
na podzim by se u nás stejně na antuce hrát nedalo ...
Reagovat
milik254
Ono celkově jet do Ameriky na jeden turnaj je dost pofidérní nápad, očekávám ještě pár odhlášek evropských hráček (kromě Plechárny a Svitoliny, které určitě nevynechají šanci na další tommrovou blamáž)
Reagovat
SydneyOpen
1 turnaj? Vždyť po Miami se ještě hrají 2 turnaje po sobě v Charlestonu a na ten 1. je přihlášená třeba Barty, Kenin, Bertens, Kontaveit, Muguruza, Mertens..
Reagovat
Torn
Tak upřímně Karolína obhajuje v Miami dle mého finále, jestli se nepletu, takže ona by tam měla jet, i kdyby byla ovázaná jako mumie. :)
Reagovat
tommr
je to tak. Karolína už bude muset zabrat jinak příjde o spoustu bodů ...
Reagovat
GaelM
A nezíská v tom novém systému bodování víc, když tam nepojede a tudíž se jí body neodečtou? smile
Reagovat
tommr
V letošním Miami se už budou starý výsledky odečítat ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist