Muchová už má trenéra. Od pondělí se připravuje pod vedením Kotyzy

3. 3. 2020, 16:17
Aktuality 110
Karolína Muchová má nového trenéra. Loňskou čtvrtfinalistku Wimbledonu připravuje David Kotyza. Aktuálně šestadvacátá hráčka světa s úspěšným koučem, který dovedl Petru Kvitovou ke dvěma wimbledonským titulům, hrají a seznamují se od pondělí na pražské Štvanici.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© AFP)

"Jsem hodně ráda, že byl David (Kotyza) volný, protože to se na začátku března nepoštěstí. Většinou jsou trenéři zadaní. Podle mě na mě zbyl jeden z nejkvalitnějších trenérů v Česku, takže jsem hodně šťastná," řekla Muchová novinářům.

"Její projev i její osobnost, kterou jsem poznal, mě utvrzují, že to může být hrozně zajímavá práce. A myslím, že ji budu dělat s velkou chutí," řekl Kotyza, který slavil s Kvitovou triumf na trávě v All England Clubu v letech 2011 a 2014.

Dvaapadesátiletý kouč rovněž spolupracoval i se světovými jedničkami Karolínou Plíškovou a Caroline Wozniackou z Dánska. Naposledy trénoval Barboru Strýcovou, která loni hrála semifinále Wimbledonu a vyhrála v Londýně čtyřhru.

"Vím, že dělal hodně s českejma holkama a vytáhl je úplně na vrchol. Je zkušený trenér, už má na kontě pár titulů a doufám, že i my najedeme na nějakou synchronizaci, půjde nám to spolu a že z něj taky vytáhnu úplně to nejvíc," řekla třiadvacetiletá olomoucká rodačka a dcera bývalého ligového fotbalisty Josefa Muchy.

Loni se Muchová propracovala do špičky. Začínala sezonu na 145. místě žebříčku a díky pestré a odvážné hře se posunula na dohled světové špičky. Hrála finále turnaje v Praze, čtvrtfinále Wimbledonu a v Soulu získala první titul na WTA.

"Osobně si myslím, že může předvést víc. Ale nebude to hned," řekl Kotyza a dodal: "Není tajemstvím, že hraje strašně atraktivní tenis. To ale nemusí znamenat, že bude vždy úspěšná, protože někdy čísla hovoří jinak než divácký dojem, který je z jejího tenisu nadšený. Logicky přijde vlnka, chvilku si v sobě bude všechno zpracovávat, rozkoukávat se na tom vršku, ale já jí věřím, že z ní bude vynikající hráčka."

V letošní sezoně se Muchové tolik nedaří. Vypadla v Brisbane v prvním kole, na grandslamovém Australian Open ve druhém a prohlásila, že se trápí. Poté v půlce února ukončila spolupráci se slovenským koučem Emilem Miškem.

"Nebylo to kvůli Australian Open, už to bylo delší dobu nahoru dolů, akorát jsem to rozsekla po Austrálii, protože jsem se už necítila dobře," řekla Muchová.

Ještě na nedávných turnajích v Dubaji a Dauhá byla bez trenéra a skončila v prvním a ve druhém kole. V sobotu odletí do USA na turnaje v Indian Wells a v Miami už s Kotyzou. "Jsem na sebe honě přísná a byla jsem trošku frustrovaná, ale teď to beru tak, že je potřeba se zlepšovat. To je to nejdůležitější," řekla Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

110
Přidat komentář
Holahej
z rozhovoru s Kotyzou...

Nechal jste si o Muchové udělat statistické rešerše. Co vám čísla napověděla?
?Potvrdila můj dojem. Kája vytáhne spoustu králíků z klobouku během jedné výměny, zahraje fantastický kraťas, těžký volej, smeč ve výskoku a vy si řeknete ? wow. Ale řečí čísel je to jen 15:0. Ona dá vzápětí bekhend tři metry do autu, je to po patnácti. A soupeřka se mezi tím ani nezpotila, kdežto ona musel strašně moc ukázat, ale řečí čísel to nic moc neznamenalo. Je třeba se oprostit od efektnosti její hry a myslet na to, aby byla taky efektivní.?

Takže neumírat na krásu?
??ano, ale zároveň ji nezabíjet, protože to by byla taky špatná cesta. Musíme najít balanc mezi kreativitou a takovým řekněme obyčejným, základním tenisem.?

Muchová vede zápasy někdy příliš hekticky, je znát, že není ještě vyhraná?
?To souvisí s tím, že velký skok udělala až za poslední rok. Je relativně mladá, ale už jí je na druhou stranu dvacet tři. A víme, kde v jejím věku byly holky typu Lucky (Šafářové) či Petry (Kvitové). Tak daleko ona ještě není. Vždyť si vezměte, že ona teď bude hrát vůbec poprvé turnaj v Indian Wells. Je sice už na žebříčku vysoko, ale ještě se musí oťukat. Proto nemá cenu dělat velká prohlášení, co je skvělé a co ne. Musíme se ještě lépe poznat, ale všem nám je jasný, že možnosti má ohromný.?
Reagovat
Vlk-v-trave
To vypada, jakoby si Kotyza cetl sojciny komentare ke Karoline Muchove na TP.
Hlavne ho prozradily kralicy z kloubouku.
Reagovat
Vlk-v-trave
mankote...
prozradili kralici.

(definitivne jsem se odcizil)
Reagovat
blixa
Ale klidně králícy ... hlavně že ne ušáci ... ;-) :-D
Reagovat
makro99
nepřivolávat, prosím.
Reagovat
gigin
Dlatego widze. Rozumiem. Nie mam z tym problemu.
Reagovat
paddy
On ty komenty nečte, ale sám píše. Kotyza = sojka :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Az si to sojka precte, tak ztrati vsechno peri...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
turista
Ve více zápasech předvedla, že má např.skvělý bekhend.
Reagovat
Vlk-v-trave
Az si to sojka precte, tak ztrati vsechno peri...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak puvodne to tu nemelo byt, ale myslim, ze to muze zustat i tady:)
Reagovat
makro99
Kim mívala skvělý bekhend.
Reagovat
pepin
Vážení, všechno jsou jen nepodložené kecy a úvahy, ale jak napsal dobře turista, je dospělá, nechme to na ní, důsledky stejně ponese jen ona a ne nikdo z nás.
Reagovat
brixner
Todle musíte vědět! Kámoš mi poslal SMS:"Mam virus!"Pípla mi zrovínka ve chvíli,kdy sme s Čendou posílali přes naše krky do trávících traktů pečínku,kteroužto sem nás vodměnil za to,že mam narozky.No,já v tu chvíli zapomněl polknout,sousto vyflus na zem a Čenda,ten rošťák,ho hbitě uložil do svýho žaludku se slovy"Smrdí to Kourosem, jako dycky..."Mě se ale roztřásly,jináč dycky pevný,ruce a zbled sem,jako sádra,že by i sádrovej trpajzlík na zahrádce u babky Mrákotovic,zbled.Užuž sem šahal po mobilu,abych vytočil známou primářku ve FN,která bojuje nejen s nemocema,ale vobčas,když ten její primář je na konferenci,i se mnou,protože sem prej jedinej bojovník jí rovnej,teda pokud sem zrovna v Čechách.Víte,von ten kámoš hraje s kapelou a je pořád na štacích a já chodim k němu domu upratovať,tedy pokud mi pípne SMS,že"Je v prdeli,poď!"Takže moje vobavy se vystupňovaly,já se začal potit a jak už sem psal,zbled sem.Vodepsal sem tedy"Ty krávo,je to vážný?"Kámoš mi poslal MMS"Ty vole,já toho blba stáh vo desítku,se snad radostí poseru!" a v příloze byl ňákej červenej krám s klávesama a nápisem Acces Virus!Už sem byl rozhodnutej,že upratování pověsim nadobro na hřebík,ale tadle MMS mě ujistila,že mě má pámbu asi fakt rád nebo co.Ale to vám povidám, fakt sem pořádně zbled:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se na jejich spolupráci.
Reagovat
FulnekUltras
a co na to říká ÚpJČ?
Reagovat
vendulkabendulka
Toto mi udělalo velkou radost. Mohlo by to fungovat.
Reagovat
drabona
udělala velmi dobře, jde o jednoho z našich nejlepších trenérů, předpokládám že se po čase dočkáme velkých výsledků.
Reagovat
com
nedockame, Karolina je jedna :)
Reagovat
FulnekUltras
kdy to už konečně vidíš na GS?
Reagovat
Mantra
já jsem rád, Moucha stejně nemá na top50 déle než tu jednu sezonu a ségry F mají snad klid, myslím, že jim prospívá mnohem víc Muratoglů, i když nemá tolik času
Reagovat
Frick
kecy
Reagovat
Mantra
jaká část? myslíš že je Kotyza lepší než Muratoglů nebo ti nesedí ta padesátka? nebo ta jedna sezona? myslíš, že to není ani na tu jednu?
Reagovat
bIbec
tak držím palce, aby to fungovalo :-)
Reagovat
paddy
lepší volbou by možná byl Jílek ze Sparty, který je teď také volný
její táta hrál fotbal, takže by si s trenérem dobře rozuměl :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je skoda, nebot zaklad u holek je, aby hlavne trenera zkousl tatka.
Kotyza fotbal nehral?
Reagovat
vendulkabendulka
Je to strašná kravina, ale pobavilo :D
Reagovat
misa
Mohlo by to fungovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz se tesim na novou fulneckou teorii jak Kotyza prez Mouchu se zpet ke Kvitove dostal:D)
Tzv. dalsi prestupni stanice:)
Reagovat
FulnekUltras
všechno ještě přijde ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
Fransoas
Tak to je výrazná změna.Může to nějaký čas trvat,ale jsem na jejich spolupráci hodně zvědavý.Ať se tedy Karolíně daří.
Reagovat
tommr
takže Karolínu si škrtám jako budoucí naději českýho tenisu a to jsem jí u nás považoval za hráčku s největší perspektivou. Některý lidi jsou ale prostě nepoučitelný. Miške to vystih dobře ...
Na druhou stranu je to ale zase dobrá zpráva pro sestry Fruhvirtovy, který se ted budou moct aspon po tu dobu co bude Kotyza u Muchový nerušeně rozvíjet ...
Reagovat
Fransoas
Zatím bych předčasné závěry nečinil.Uvidíme.
Reagovat
tommr
uvidíme totéž co u Kvitový, Plíškový nebo Strýcový pod Kotyzou tzn. stagnaci ...
Reagovat
blixa
Nějak nechápu tvoji posedlost Kotyzou. Ne že bych byl zrovna jeho fanoušek, ale co vlastně podle tebe dělá špatně ?
Reagovat
tommr
právě že nic. Dělá to naopak velice dobře a všichni mu to žerou i s navijákem. Prostě se vždycky přilepí na nějakou úspěšnou tenistku a drží se u ní tak dlouho dokud to jen jde. A než ta neštastnice pochopí, že je úplně k ničemu tak promarní pár měsíců (let) tenisovýho života ...
Reagovat
blixa
No počkej, dobře, to je možná tvůj dojem z Kotyzy jako z obchodníka, ale co dělá špatně jako trenér ?
Reagovat
Vlk-v-trave
vzdyt ti to pise, ...ze vsechno.:)
Reagovat
blixa
Právě že píše, že nic :-D Tak jsem z toho zmatenej ... :-D
Reagovat
Vlk-v-trave
No kdyby si mel dobre prostudovany Externismus Jary Cimrmana, mel bys jasno:) A nemohlo by se ti stat, ze se nechas lapit do siti zmatenosti :D)
Reagovat
blixa
Ale mám, jen mi ji nenapadlo aplikovat !!! Máš pravdu mysliteli, ano, zastávat stanovisko, jež zároveň vyvrací !!! To je ono. Nutno říci, že nejen v době Járy Cimrmana, ale ani dnes není svět na takovou úroveň připraven. Jak Cimrman, tak tommr prostě předběhl svojí dobu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
no ja myslitel nejsem, to spis Jara, ja se jen snazim aplikovat:)
Reagovat
tommr
přečti si rozhovor s Kotyzou: Muchová je sice talentovaná, ale dobrý výsledky nebudou asi hned (rozuměj možná nebudou vůbec). Musíme hlavně tvrdě pracovat (totiž vlastně jen ona, já u ní budu jen občas, protože potřebuju čas na rodinu) atd.
Reagovat
blixa
No to jsem sice četl, ale ty máš k němu silné výhrady už spoustu let. Takže co dělá blbě ? Je línej a hráčce se nevěnuje ? Nepracuje s ní ? Čekal jsem že vysypeš z rukávu desítky jeho metodických chyb, ale pořád píšeš takovou dojmologii.
Reagovat
Vlk-v-trave
tommr proste nesnasi tzv. "flegmatiky", a on na nej pusobi jak takovy flegmaticky placal sedici s kelimkem piva na fotbale nekde na vesnici, proste je to takovy klasicky cerveny hadr na byka...tak nejak to vnimam, z jeho vypovedi...takze mu bude vzdy vadit vsechno...jedno, co by udelal, neudelal...
...ja ho sice taky uz moc nemusim, ale za to muze gigin:D)
Reagovat
tommr
výhrady mám k němu od doby kdy se mu podařilo udělat z megatalentu jako byla Petra Kvitová na GS úplně bezvýznamnou figurku. Totéž čeká i Karolínu Muchovou. Je to moje pevný přesvědčení a nevím proč bych měl o tom vypisovat nějaký sáhodlouhý eseje. Kdo chce vidí, kdo nechce nevidí ...
Reagovat
blixa
No dobře, ale něž udělal z Kvitové jak říkáš "bezvýznamnou figurku", tak z ní napřed udělal docela významnou figurku. Takže Muška by se mohla poučit a po dvou wimbledonských vítězstvích ho včas vykopnout, ne ? ;-)
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
nejlepe hned po tom letosnim prvnim, aby nemusela pak moc dlouho cekat.:)
Reagovat
sojka1
myslim, ze by to prave BYLO na esej, Petra totiz neni "snadny material", jen se dobre podivej na ty jeji zivotni vlny - vahove, vzhledove, hracske, citove, osobnostni... a nebojim se napsat, ze i osudove... ;-)
Reagovat
gigin
Tož dobře, většina bab je šváclých jako ona. Tam se vymyká akorát to přepadení, nebo co to bylo. Jo a milostný románek s Kotyzou a následky...
Reagovat
Vlk-v-trave
Asi bych si tu ESEJ nechal ujit...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Výstižné!
Petra měla štěstí, že se potkala s Davidem Kotyzou.
Reagovat
misa
Vždyť dovedl Petru z "ničeho" až ke dvěma titulům z Wimbledonu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Z niceho?
...to snad ne...:)
Reagovat
misa
Z tenisové periferie. To je pro běžné lidi z "ničeho" :)
Reagovat
Vlk-v-trave
promin, takhle
z "niceho"?
...to snad ne...:)
Reagovat
blixa
Neměl jsi na mysli :
z "Nietzscheho" ?
... to snad ne ...
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, neco v tom stylu:)
Reagovat
makro99
to mě taky napadlo :)
a pak hned "z nietscheho nic" :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na pocatku byla tma, a ta byla prazdna a beztvara,
pak prisel Kotyza, pak trava a najednou svetlo...
Reagovat
tommr
dva GS tituly za osm let je u megatalentu jako je Petra setsakramentsky málo. Petra měla v tý době na to, aby dělala 2 GS každej rok ...
Reagovat
LukasH
Petra léta bojovala sama se sebou. Jak píše Sojka. Souhlasím, že se svým tenisem mohla vyhrát víc GS. Jenže Petra je skutečně hodně specifická. Proto je otázka, jestli by s ní v tý době někdo něco zmohl. A ona sama se Kotyzy dlouho pustit nechtěla. Vždycky to bylo spíš o ní. Na rozdíl třeba od Lucky Šafářový.
Reagovat
FulnekUltras
Nebuďte nenažraní, hoši. Mně budou 3 GS od Peti úplně stačit - a v součtu s dalšími aspekty jsme lepší tenistku nikdy neměli. Naopak o tu, která (dnes) přehazuje GS vidlema, bych si neopřel ani kolo.
Reagovat
sojka1
tak to by jiste bylo vzajemne... :-))) mimochodem, znam dve Prazandy, ktere maji dohromady 22 singlovych GS a ceske obcanstvi k tomu....
Reagovat
FulnekUltras
české občanství je aspekt, kterej dneska už nic neznamená ;-)
Reagovat
misa
Šafářovou nech na pokoji. Škoda, že v roce 2015 onemocněla, jinak by se stala českou jedničkou (i před Kvitovou). To by tu byl nářek...
Reagovat
LukasH
Špatné jsi to pochopil. Lucka právě v tý době postupovala s trenérem systematicky a neustále se zlepšovala. Petra toho schopna nebyla trenér netrenér.
Reagovat
EllNino
taky jsem nepochopil ten útok, navíc na tebe, který tady pomalu neřekneš o nikom křivé slovo :))
Reagovat
makro99
misa je teď podrážděný... krize identity :) jak ta Lucka skončila..
Reagovat
Vlk-v-trave
jak krize identity...jak podrazdeny?
Lucku si Kvitovec nema co brat do pusy :D) :D) :D)
Reagovat
LukasH
No jo. Jsem poučen :-):-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
makro99
to sice asi nemá :) ale krize identity tam je - s tou Marií na těch ITFkách to není ono...
Reagovat
smazaný uživatel
Míša byl kdysi taky Kvitovec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak do toho nejdu:) To at sam... misa se vyjadri.
Reagovat
misa
Můžu potvrdit, že je to pravda.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja to chapu...je to tezke.
U mne je stale black-out:) ja jsem se k identite ani jeste nedostal...
Reagovat
misa
Nemám jenom Marii. Asi jsi nesledoval moje komentáře během Australian Open :)
Reagovat
Holahej
Lucie současnosti...

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/p960x960/88131329_2986505031414294_4897208731231584256_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=9e2e56&_nc_ohc=WscrDiRy3kcAX8qt3-U&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&_nc_tp=6&oh=b952c8e8cb1fa002b4fe9343df9e9d76&oe=5E9471A6
Reagovat
blixa
Ne všech fotkách je nejspokojenější malej Sestini ... prostě Ital ... :-D
Reagovat
Fandina
Mám dojem, že je to holčička. :-))
Reagovat
blixa
Tak Italka ;-)
Reagovat
Fandina
Jooooooo :))
Reagovat
misa
Pokud to myslíš takhle, tak se ti omlouvám.
Reagovat
LukasH
Ok:-)
Lucce právě trenér hrozně pomohl a neustále se zlepšovala než onemocněla.
U Petry jsem měl pocit, že je úplně fuk, kdo vedle ní stojí. Ustálila se až teď.
Reagovat
Alien
Nezapomínejme, že se na slibně rozvíjejícím talentu Kvitové podepsaly i vztahy s Koňem a Hokejistou druhé kategorie, o kterém po jejich rozchodu už nikdy nikdo neslyšel. To období bylo velice tristní!
Reagovat
bIbec
kdyby si Petra nezačala se Štěpcem a pochopitelně by se s ním tedy před tím Wimbledonem 2014 nerozešla, tak by třeba ten Wimbledon 2014 nevyhrála. Rozchody bývaj kolikrát dobrý pro ty sportovce. Tak nějak se víc pak hecnou nebo co. Tyhle životní změny můžou být dost zásadní. Co bylo, mělo bejt.
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze nakonec vyhrala diky Stepankovi:)
Reagovat
bIbec
No je to možný :-)
Reagovat
makro99
Kvitová pod Kotyzou všechny 3 velké tituly (2x GS, 1x masters), pak už velký titul nepřidala; Plíšková - jen pod ním se dokázala stát se světovou jedničkou, pak už ne; Strýcová - až pod Kotyzou na stará kolena dosáhla na životní GS semifinále + titul GS titul v deblu... inu vyslovený hrobař :)
Reagovat
tommr
ještě přidej tu báchorku o tom jak ved i světovou jedničku a GS vítězku Wozniackou jak to rádi sportovní novináři zdůraznujou. Nevadí, že během jeho angažmá Wozniacká nevyhrála snad ani jeden zápas ...
Vyvracet všechny tyhle polopravdy nebo vyslovený výmysly je nadlidskej úkol na kterej už nemám síly ani chut. Snad jen malej detail: v pokotyzovským období Petru zabrzdilo vážný zranění ...
Reagovat
makro99
...nějak si pozapomněl na tu Báru? ;)
Reagovat
tommr
a co dokázal s Bárou? Jedno náhodný semifinále jinak celej rok vypadávala v prvním nebo druhým kole. Přebíral jí v době kdy byla na hraně první dvacítky a předával na 33.místě ...
Bářiny úspěchy v deblu jdou plně za Dlouhým s tím neměl Kotyza nic společnýho ...
Reagovat
makro99
:) chlapče, chlapče...
Reagovat
Vlk-v-trave
tomuhle ja rikam forma, a ne to jeho opatrne pinkani na zacatku sezony, vypada to, ze se pred sunshine double dostava tommr do top formy, ikdyz na tom bh to jeste trosku vazne a nektere dropshoty jeste nejsou uplne vypilovane...rozhodne ale vidim fenomenalni zlepseni na servisu...
...kez by to potkalo take Kvida, nebo aspon navrat do standartu.
Reagovat
makro99
to jedno "náhodný semifinále" mě úplně vodrovnalo... ale jo, máš pravdu - todle je legenda, jak ji všichni známe :)
Reagovat
tommr
tak náhoda to opravdu byla což se jasně ukázalo v semifinále kde si proti Williamsce ani neškrtla. Takový náhody se občas stávají a jinak průměrná hráčka může jednou za kariéru dojít i do finále (Bouchard) nebo dokonce GS vyhrát (Ostapenko) ...
Reagovat
makro99
Bára měla vždycky velmi dobrou hru i slušné výsledky na trávě... ale až Kotyza ji v závěru kariéry pomohl, tam kam se dostala; až je mi to hanba psát, ale ano, tenis není jen o počtu hodin na tréningu, ale taky hodně o nastavení hlavy - a tak jak Rob dokázal odblokovat, uvolnit úderově vždy skvělou Lucku a posunout jí do toho "náhodnýho" finále, tak Kotyza možná právě dokázal zklidnit, zkoncentrovat Báru...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
FulnekUltras
službu na bráně jsem jednou kvůli ohnuté závoře předával až do půlnoci ;-)))
Reagovat
makro99
já sem napsal výčet faktů, ale záměrně podaný tak, aby to vyznělo úplně naopak, než píšeš ty... že by ti to třeba mohlo naťuknout, že ty černobílé interpretace možná nejsou úplně košér...
Reagovat
tommr
jenže interpretace mezi fanouškama i novinářema jsou v 99% jen nesmyslný až absurdní glorifikace Kotyzy. To je asi hlavní důvod proč už jsem na něj tak alergickej ...
Reagovat
makro99
zrovna tady mi přijde, že jsou ty reakce zdrženlivé...
jak píše Sojka, Petra je v mnoha ohledech zcela specifická (váha, emoce, vztahy, nemoci...) - a už jenom ustát to po tom prvním průlomu není vůbec jednoduchý, koukni na talenty jako Andreescu (fyzicky) nebo Osaku (emočně)... a Petra s Kotyzou spolu udělali ten Wimbl ještě jeden; a po něm jí pak zase jednu společnou sezónu vzala mononukleóza... na konci už to pak asi nebylo ono;
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší přicmrndávat, než ze sebe dělat hlupáka :-)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně tak nějak nic nepokazit - a všechno včas hlásit, viď? ;-)))
Reagovat
turista
Pánové, nehádejte se. Muška je talentovaná a chce dosáhnout velkých výsledků. Má na to tenisové umění, psychiku i odhodlání. Nechme to na ni. Zda si s trenérem sednou to se pozná.
Reagovat
turista
A hlavně to pozná sama. Ta holka ví co chce a půjde si za tím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist