Muchová v kvalifikaci neztratila ani game, ve 2. kole narazí na Kr. Plíškovou

9. 2. 2019, 10:27
Aktuality 5
WTA DAUHÁ - Karolína Muchová vstoupila do kvalifikace podniku WTA Premier v katarském Dauhá očekávanou výhrou, když nadělila dva kanáry domácí hráčce. Ve druhém kole ji čeká souboj s Kristýnou Plíškovou.
Karolína Muchová

Tři ze čtyř posledních ročníků Qatar Total Open vyhrály české tenistky - Lucie Šafářová (2015), Karolína Plíšková (2017) a Petra Kvitová (2018). Z nich se letos představí jen Plíšková, kterou doplňují Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová.

Jedna Češka se ještě může dostat z tříkolové kvalifikace, ve které jsou ve hře Karolína Muchová a Kristýna Plíšková. Ty dnes potvrdily roli favoritek v zápasech prvního kola a zítra je čeká druhévzájemné střetnutí.

Dvaadvacetiletá Muchová do kvalifikace vstoupila drtivou výhrou, když deklasovala 6-0 6-0 domácí sedmnáctiletou Murbaku Al Naemiovou, která ve třech zápasech na profi okruhu uhrála dosud jen dvě hry. 

Muchová vyhrála zápas bez ztráty gamu potřetí v kariéře, předtím se jí to povedlo vždy na antuce proti krajankám Magdaleně Pantůčkové a Barboře Miklové.

Ani Plíšková se na výhru příliš nenadřela. Šestadvacetiletá rodačka z Loun si poradila 6-3 6-2 s deblovou specialistkou Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu.

Nasazenou jedničkou v Kataru bude šampionka z roku 2014 Simona Halepová, ze světové elity se představí také Angelique Kerberová, Kiki Bertensová a divokou kartu přijali Elina Svitolinová a Caroline Wozniacká.

• WTA PREMIER DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 916.131 dolarů
sobotní výsledky (09. 02. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Kr. Plíšková (8-ČR) - Hao Ching Chan 6-3 6-2
Muchová (ČR) - Al Naemiová (Kat.) 6-0 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
ch, Bušička prohrála...
Reagovat
EllNino
že vítězka českého duelu pak postoupí do MD, protože vypadla překvapivě Zidansek se Samsoovou, takže ve vítězka čeého duelu střetne s lepší z dvojice Arruabarrena - Samsonova :)
Reagovat
lavamancer
Smůla, že teď holky budou hrát spolu.
Reagovat
tommr
blbý je to hlavně pro Kristýnu - pokud s Karolínou prohraje tak jela do Doha úplně zbytečně ...
Karolína by se v případě prohry s Kristýnou mohla utěšovat aspoň tím, že si připíše do žebříčku 13 bodů a zase se o kousíček přiblíží první stovce ...
Reagovat
lavamancer
Jo, to chápu.
Já nevím, komu přát vítězství víc. Asi Karolíně, protože Kristýna podle mě žádnou díru do světa neudělá... ta "deka" je příliš tlustá a už ji přikrývá příliš dlouho...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist