Muchová v Miami porazila Bouzkovou a prošla další kvalifikací

20. 3. 2019, 19:19
Aktuality 4
WTA MIAMI - Karolína Muchová už na třetím turnaji WTA v řadě prošla kvalifikací. V Miami se do hlavní soutěže dostala poté, co v závěrečném druhém kole porazila krajanku Marii Bouzkovou. Neuspěla Kristýna Plíšková, která podlehla Belgičance Yanině Wickmayerové.
Karolína Muchová

Karolína Muchová v posledních měsících sází na menší počet kvalitních turnajů WTA včetně grandslamů. Od loňského srpna startuje na teprve šesté akci a všechny musela začínat v kvalifikaci. 

Má v ní však parádní úspěšnost. Zápasovou bilanci má 14-1 a čtyřikrát se prodrala do hlavní soutěže. Letos to dokázala už potřetí v řadě. Po Australian Open a Dauhá, kde prohrála až ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu se světovou šestkou Elinou Svitolinovou, prošla dvoukolovým sítem na prestižním podniku WTA Premier Mandatory v Miami.

Dvaadvacetiletá Muchová ve dvou zápasech neztratila ani set. Po Rusce Ďjačenkové si poradila i s o dva roky mladší krajankou Marií Bouzkovou. České derby, které bylo odloženo ze včerejška kvůli dešti, vyhrála 6-4 6-3, když vývoj prvního setu otočila ze stavu 1-4.

Pokud Muchová přidá ještě jednu výhru i v hlavní soutěži, s velkou pravděpodobností by se poprvé v kariéře posunula ve světovém žebříčku do Top 100.

Její příští soupeřkou bude Japonka Nao Hibinová, která na Floridě rovněž prošla kvalifikací. Vítězka ve druhém kole vyzve světovou čtyřku a čerstvou finalistku z Indian Wells Němku Angelique Kerberovou.

Dvacetiletá Bouzková, jež si v sobotu na turnaji WTA 125k v mexické Guadalajaře zahrála své dosud největší finále, se bude snažit zaútočit na elitní stovku během jara.

V závěrečném kole kvalifikace skončila kromě Bouzkové také Kristýna Plíšková, které den před svými 27. narozeninami prohrála 3-6 3-6 s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou. Té se tak povedla odveta za týden starou porážku z Guadalajary.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
středeční výsledky (20. 03. 2019)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Muchová (ČR) - Bouzková (ČR) 6-4 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Kr. Plíšková (11-ČR) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
horska.kraslice
Mušinka dostala Hibino, pak event. Kerber.
Reagovat
tommr
los moh bejt i horší. U Kerberový bude hodně zálažet na tom v jaký náladě bude po prohraným finále v Indian Wells. Pokud bude otrávená tak by to mohla bejt šance pro Karolínu ...
Reagovat
horska.kraslice
No, každopádně by to mohl být pěkný zápas, jak by se tam holky naháněly.
Reagovat
tommr
snad na něj dojde. Karolína ale musí nejdřív porazit Hibino což nebude tak jednoduchý, protože ta se zdá být v dobrý formě a Linette dneska dokonce nadělila kanára ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist