Muchová v Ostravě nedala šanci Shuai Zhang. Siniaková i Strýcová vypadly

20. 10. 2020, 16:51
Aktuality 90
WTA OSTRAVA - Karolína Muchová vstoupila do domácího turnaje WTA Premier v hale v Ostravě jednoznačnou výhrou nad Shuai Zhang. Naopak po dvousetových porážkách skončily Kateřina Siniaková i Barbora Strýcová, které budou pokračovat už jen ve čtyřhře., jež bude čelit Tunisance Ons Džabúrové.
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Karolína Muchová po US Open léčila zranění stehenního svalu a od 8. září odehrála pouze jeden zápas, když na French Open prohrála s Christinou McHaleovou.

Dnes se na kurty vrátila po 22 dnech, ale pauza na ní v Ostravar Areně znát nebyla. Čtyřiadvacetiletá Češka na J&T Banka Ostrava Open 2020 smetla Číňanku Shuai Zhang suverénně dvakrát 6-1. 

Muchová získala dlouhý úvodní game při podání soupeřky a agresivní a tradičně i variabilní hrou zápas ukončila po 59 minutách hry. "Důležité bylo chytnout začátek a pak pořád hrát a nepřestávat," řekla Muchová v České televizi.

O postup do čtvrtfinále se Muchová utká ve čtvrtek buď s Belgičankou Elise Mertensovou, nebo Američankou Amandou Anisimovovou.

Kateřina Siniaková ve vyrovnané bitvě ztratila koncovky s Cori Gauffovou a talentované Američance podlehla 5-7 4-6.

Siniaková šla v divokém prvním setu třikrát do brejku, ale pokaždé vzápětí ztratila servis. Za stavu 5-4 podávala, ale odvážně hrající šestnáctiletá kvalifikantka Gauffová domácí hráčce nepovolila ani setbol a koncovku zvládla lépe.

"Je nepříjemná, běhá, vrací a nedá míč zadarmo. Servíruje sto osmdesátkou, což je v šestnácti neskutečný. Má před sebou dobrou budoucnost," řekla Siniaková o soupeřce. "Je o půl hlavy větší než já a na šestnáct let nevypadá, ale nekoukala jsem na to, že jí je šestnáct. Prostě jsem hrála a chtěla vyhrát," dodala.

Ve vyrovnaném druhém setu nevyužila Siniaková dva brejkboly a rozhodl desátý game. Za stavu 4-5 odvrátila domácí tenistka při svém podání za stavu 0-40 tři mečboly za sebou, ale při čtvrtém trefila síť. Zápas ztratila za hodinu a půl.

"Hodně mě mrzí, že jsem nedoservírovala první set a ten poslední game v utkání. V důležitých momentech jsem si nepomohla. Uteklo mi to jen o pár míčků. Bylo to vyrovnané a předvedla jsem dobrý výkon," hodnotila Siniaková, která má v Ostravě před sebou ještě čtyřhru a v listopadu je přihlášená do Lince.

Barbora Strýcová ve večerním utkání nedokázala čelit agresivní hře Ons Džabúrové z Tuniska a prohrála po setech 2-6 2-6.

Džabúrové vycházela riskantní hra, z forhendu trefovala rohy kurtu, výborně returnovala a díky čopu ukázala i dobrou obranu. Strýcová zkoušela zařadit útočnější styl a tlačit se k síti, ale Tunisanka dokázala druhou deblistku světa prohodit i z těžkých pozic. Soupeřka Strýcovou zasypala 25 vítěznými míči.

Už v pondělí se z prvního kola dostala Barbora Krejčíková po výhře nad Terezou Martincovou. Vypadla Kristýna Plíšková.

Ve druhém kole jsou tak tři Češky. Nasazená dvojka Karolína Plíšková na úvod měla volný los, ve druhém kole se utká s Veronikou Kuděrmětovovou. Domácí hvězda bude mít šanci oplatit ruské soupeřce porážku z letošního New Yorku. Česká tenistka měla v prvním kole, Kuděrmětovová po zvládnuté kvalifikaci dnes porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 6-2 6-4.

S Kuděrmětovovou (47. WTA) se Plíšková dosud utkala dvakrát. Předloni vyhrála a letos koncem srpna při návratu na okruh WTA po koronavirové pauze prohrála na dvorcích v New Yorku, kde se konal turnaj, který jinak tradičně hostí Cincinnati.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.000 dolarů
úterní výsledky (20. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Muchová (ČR) - Shuai Zhang (Čína) 6-1 6-1
Gauffová (USA) - Siniaková (ČR) 7-5 6-4
Džabúrová (Tun.) - Strýcová (ČR) 6-2 6-2
Kasatkinová (Rus.) - Rybakinová (6-Kaz.) 6-2 3-6 6-3
Kuděrmětovová (Rus.) - Vekičová (Chorv.) 6-2 6-4
Bradyová (USA) - Jastremská (Ukr.) 3-6 7-6(6) 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Mertensová/Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Malečková/Škamlová (ČR/SR) 5-7 6-1 10-5
Flipkensová/Schuursová (4-Belg./Niz.) - Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

90
Přidat komentář
FulnekUltras
hmmm... Kosatka jede... smile
Reagovat
smazaný uživatel
aneb další podoby Ashsmile

https://twitter.com/i/status/1313342638678896640
Reagovat
blixa
Je to žena mnoha tváří ... smile
Reagovat
tommr
tak hlavně že se chlubí tím, že je světová jednička. Jedničkou zůstává jen díky tomu, že se jí neodečítají body z roku 2019 i když letos nikde nehraje. Ale lemtání piva jí jde to musím uznat ...smile
Reagovat
misa
V Austrálii jsou povoleni diváci v hledišti, dokonce bez roušek? A proč se potom rozmýšlí, jestli se budou v lednu hrát tenisové turnaje?
Reagovat
blixa
Protože zbytek světa do té doby vymře ... smile
Reagovat
misa
Za nějakou dobu začnou lidi přemýšlet, jestli je lepší smrt, nebo život v koncentráku plk. Prymuly.
Reagovat
blixa
Historie nás učí, že drtivá většina si vybere ten koncentrák ... smile
Reagovat
misa
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-flegr-anketa-omezeni-svobody-pohybu-kontrola-dat-mobilni-telefony.A201020_100857_domaci_remy

Raději bez komentáře.
Reagovat
FulnekUltras
je to CzechBill, tenhle Micík - čím dál víc vyplouvá na hladinu, oč tady od samého začátku covidpsychózy globálně jde - a po vítězství Trumpa za dva týdny to bude pravděpodobně ještě horší - bezpohlavní progresksindl se zvlášť v euroamerickém prostoru nezastaví před ničím - Hitler byl proti jeho současným vrcholně sofistikovaným masážním metodám de facto prosťáček - je už jenom na lidech, jak to zvládnou smile
Reagovat
brixner
No jo, ale kdyby měl onehdá Áda net...Todle mu chybělosmile Moh sem aspoň umět líp šprechtit, když mi kápo dává pokuř, musim si do kajuty letět pro slovník, jenže von jede jak pila a než nalistuju příslušnej vodstavec, zase se uklidní a plácá mě po mejch širokejch ramenech, takže já furt tim pádem zůstávám nambr tú smilesmile
Reagovat
milik254
Protože je prakticky celá Austrálie uzavřená.
Reagovat
Holahej
Možná by jsi mohl pomoci první linii v nemocnicích jako dobrovolník, místo hloupých výkřiků...

AUS je země s vysokou životní úrovní a jistě jsi si všiml, jak se tenistkám napříč WTA v AUS líbí..., asi tam vědí co dělají a nemají tolik hlupáků, alá Csáková

..a situace v AUS, každá část země, státy jinak, dle situace, restrikce mnohem složitější, dlouhodobější, čísla přitom nižší než tady, nyní rozvolnila?,Austrálie měla řadu opatření...zavřela hranice, vláda také zakázala veškeré zahraniční cesty Australanů, měla uzavřené pláže a jiné veřejné prostory, uzavření škol, restaurací, kin a zábavných zařízení, školy přešly na online výuku, mimo jiné .. lockdown 4. stupně pro Melbourne na šest týdnů (od 20:00 do 5:00 nikdo nesmí vycházet z domova, výjimkou jsou lidé, kteří musí jít do práce anebo se o někoho starají, nákupy mimo tyto hodiny jsou povolené pouze jednomu členovi domácnosti, a to pouze jednou za den) a další..

Nejpřísnější opatření zavedla Tasmánie, kde byla povinnost dvoutýdenní karantény i pro všechny cestující z domácích letů a navracející se obyvatele Tasmánie. Pokuta za porušení tohoto nařízení je 16 800 australských dolarů, nebo až šest měsíců ve vězení. V současné době neregistruje žádný nárůst nových případů. Ostatní státy Austrálie se postupně přidávaly a došlo i k omezování přechodů hranic vnitřních států.

K 29. 9. září bylo v celé Austrálii již registrováno pouze 5 nových případů koronaviru. K 12. říjnu je to 21 nově infikovaných, z toho ve Victorii 12 a v New South Wales 5, K 19. říjnu je nárůst pouze 11 nových případů (NSW 5, SA 1, Victoria 2 a West Australia 3).
Reagovat
misa
Jen jsem se ptal. Chápu, že pro některé totalitou odkojené blbečky jsou nejdůležitější pokuty, vězení, zákaz otázek...

Ten režim v Austrálii vypadá jako převýchovný tábor. Vládá tam pravděpodobně sype na podporu uzavřené ekonomiky obrovské peníze, které až dojdou, tak se bude dít co?

Izolacionismus jednotlivých států uvede svět akorát tak do zkázy nacionalismu a opět se vrátíme k otázkám, co který národ dělal před 80 nebo 100 lety.
Reagovat
Holahej
Tvůj příspěvek ...ad absurdum...tvoje vizitka

S některými lidmi není domluva možná, při pandemii /nejen/ ohrožují mnoho ostatních lidí, dětí, kteří se nemohou, neumějí bránit, trpěli by ?za bídáky?, proto každý stát přece má zřízené složky, vydává nařízení, vymáhá dodržování?, když slova, vysvětlování nestačí..

Lockdown není nic nového, používal se už v dobách moru,.. říkají historici..
Reagovat
blixa
Jojo, zatloukli barák prknama i s obyvateli, případně i zapálili. No možná i toho se dočkáme ...
Reagovat
FulnekUltras
pokud to dřív celé nepraskne
Reagovat
tommr
vypadá to, že Prymula se definitivně zbláznil a řádí jako utrženej ze řetězu. Už toho moc nezbývá co se dá zakázat nebo zavřít takže čekám že dojde i na Ostravu ... smile
Reagovat
milik254
Nebyl jsi ty v neděli na Staromáku?
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr? Ten nezvedne zadek z gaučesmile
Reagovat
brixner
Gaučo?smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
to už vypadá na počínající těžší poruchu... ;-)
Reagovat
misa
S neustálým zavíráním všeho se postupně zvyšuje počet lidí, kteří na tom jsou ekonomicky špatně. A kteří nebudou mít časem sebemenší důvod podporovat demokratický režim, který je do té situace dovedl.
Reagovat
blixa
To už je asi jedno. Jsme svědky konce naší civilizace. A takhle se to jen urychlí smile
Reagovat
misa
Rád bych si ještě užil nějaké pěkné úspěchy mých oblíbených tenistek :)
Reagovat
blixa
Tak to spěchej !!! smile
Reagovat
FulnekUltras
co můžeš ošukati dnes, neodkládej do mrazáku... ;-)))
Reagovat
brixner
Šukati??? Kde??? Curva navigujsmilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
kup si jedno vodňanský a mysli... ;-)
Reagovat
brixner
Copa nevíš, že sem vegan? No hajzl jeden...smilesmilesmile
Reagovat
Grape
Když vy pořád nechápete, že ten vývoj směřuje k lockdownu sám od sebe, bez ohledu na Prymulu. To se má něco začít dělat až ve chvíli, kdy budou lidi umírat na chodbách nemocnic? No fajn.. Ale pak ten návrat k normálnímu život bude trvat mnohem dýl. smile
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
misa
Někteří si pořád neuvědomují, že zdravotnictví, školství, důchody atd. drží v chodu jen fungující ekonomika. Pokud nebudou peníze, zdravotní pojišťovny nebudou mít z čeho platit péči. Takže za nějakou dobu sice nezemřeš na chodbě nemocnice, ale lékař ti přímo řekne, že tvá operace bude stát 500 000 Kč, které když nemáš, tak máš jít zemřít domů. Na chodbu ne, tam bys překážel.
Reagovat
Jan
Strýcová byla bez šance. Klobouk dolů, jak Jabeurová hrála. A jak dobře řekl komentátor, výrazně klamala tělem smile
Reagovat
FulnekUltras
břišní tanečnice, no... ;-)
Reagovat
Jan
Asi bychom to měli začít učit i naše tenistky smile
Reagovat
FulnekUltras
Petra měla kdysi slušně našlápnuto... ale pak bohužel zvítězily vnější tlaky larvoidních estétů. smile
Reagovat
Jan
Na jednom turnaji kosila Jabeurová naše hráčky jednu po druhé, zastavila ji až Kvitová. Měla stejnou školu, věděla jak na to smile
Reagovat
Dobry-den
Strýcová, Siňijaková - fiasko! smile

Aspoň ta Muška to dneska zvládla. Ale ta prohraje s Vikou, stejně jako to ještě před ní stihne Krejčíková. A Plíšková to tam beztak odchodí, takže z pohledu Češek tenhle turnaj i celá sezóna skončí dost velkým zklamáním. smile

Dal bych víc palců dolů, ale to prý bohužel nejde. smile
Reagovat
com
ale svoje dva palce si muzes strcit kam jen chces smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
tak snad už jenom svěsit ohon
Reagovat
Mr.Pink
jake fiasko? pro me by to bylo naopak velke prekpaveni, kdyby katka s barou postoupily.
Reagovat
Jan
Katka Gauffovou porazit mohla, kdyby nedělala tolik chyb.
Reagovat
Alien
Tak Jebauerová byla dnes nehratelná, bohužel! Nedivím se frustraci Báry Strýcové.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se zlobí, co jí to tam padásmile
Ons hraje velmi dobře.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ons to neuvěřitelně trefuje k lajnámsmile
A je konec. Teta se snažila, ale proti tomuhle módu byla bez šance...
Reagovat
tommr
zatím to vypadá dost beznadějně - soupeřka je ve všech ohledech jasně lepší ... smile
Reagovat
com
a Strécová nam taky zacala pekne smile Dneska nechavaj vyhry mensinam smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nemá Ons čím přehrát. Musela by se tlačit na síť, hrát jen na pár úderů.
Reagovat
tommr
Bára by jí měla trochu rozpohybovat. Jabeurová je tlustá jako prase ... smile
Reagovat
com
smile ona je samice od prasete, takze tlusta svi*e smilesmile
Reagovat
Holahej
..fanoušci Plíškové, jak příznačné..
Reagovat
com
tak fanousek Kvitove byt tenhle tyden nemuzu, kdyz se neráčila prijet tech par km a bojovat smilesmilesmile
Reagovat
Holahej
..tak urážky, ponižování, vulgarity.., na hráčky, soupeřky /nejen/, kterými neustále zásobujete portál.., je jen ukázka bídného charakteru..a už vůbec ne sportovního fandění..
Reagovat
tommr
neotírej si hubu o Plíškovou hejholáku ... smile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
brixner
Pověsit!!!!!
smilesmilesmile
Reagovat
com
no mohla by prekvapit a vyradit ji.. Džabérku nemusim smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nebyl to špatný tenis, oboustranně. Ovšem obě dvě se nedokázali vyvarovat většího počtu chyb a měly problém se prosazovat na servisu. Gauff dneska nepředvedla na svůj věk vyspělé tenisové myšlení. Káču bohužel opět v nejdůležitějších chvílích zklamala hlava, i když tentokrát aspoň nepředvedla frackovatost. Škoda, chyběl jeden balon tu a jeden tam. Hlavou by prostě měla 16tiletou hráčku přetlačit. Na druhou stranu už musely od Gauff skousnout porážku kvalitnější hráčky než je Káča. Tak snad příště.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nedokázalysmile na co jsem myslel...
Reagovat
tommr
Katka dneska nebyla horší hráčkou, ale zápas nezvládla psychicky což u ní samozřejmě není nic novýho. Ve všech důležitých okamžicích selhala ... smile
Gauffová je sice talentovaná, ale zdá se mi strašně přecenovaná. Dneska kupila chybu na chybu a každá emočně stabilnější hráčka než je Katka by si s ní nepochybně poradila ... smile
Reagovat
Fransoas
Na začátku prvního setu několik důležitých míčků Katka neproměnila a to jí stálo to,že ve vyrovnaném zápasu bohužel neuspěla.
Reagovat
tommr
jj na začátku zápasu mohla Katka soupeřce dvakrát odskočit, ale ani jednou brejk nepotvrdila. Mrzí hlavně ten první případ kdy už na servisu vedla 40:15 ... smile
Reagovat
Jan
Snad jim to půjde aspoň v deblu. To samé pro Strýcovou.
Reagovat
Esgalnor
Smolna, tesna prohra, ale na dulezite mice si to Katka prohrala sama. Bojovnost v poslednim gamu byla krasna, ale sanci dotahnout to bohuzel nevyuzila. Gauff nepredvedla krome skveleho servisu nic zajimaveho, jen ji vracela, na siti byla dost mizerna. Je to skoda, Katka prisla nahecovana a rvala se o to... celkove ale konec sezony lepsi nez jeji zacatek a rozhodne lepsi nez loni. Snad se pristi chytne a vrati tam, kde byla.
Reagovat
Esgalnor
I kdyz je pravda, ze to, ze snad pristi sezona bude lepsi, si rikam u vicera ceskych hracek - Katka, Marketa, Maruska, vlastne i obe Karoliny. A nemyslim si, ze ta uspesnost bude 100%.
Reagovat
dadaft
závěr zápasu solidní tenis, bohužel tou poraženou je Katka.
Reagovat
com
Siniakova je takova lemra, ze to neni ani mozny smilesmilesmile
Reagovat
d@ve
Dobrá ironická poznámka.. smilesmile
Reagovat
d@ve
Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat.. smile
Reagovat
Jan
USA má 17 hráček v první stovce. Neskutečné.
Reagovat
tommr
a my smile jich tam máme 9 a to jsme 50krát menší ... smile
Reagovat
d@ve
smile
Reagovat
Jan
Zatím to jde. jak odcházejí starší, dostanou se tam mladé. Nemusí tomu tak být pořád. Posledních minimálně 10 let má český ženský tenis skvělé období.
Reagovat
Fandina
32 x
Reagovat
tommr
já to beru tak, že tam mají víc než 50 států srovnatelnejch s tím naším. Podle čeho to bereš ty?
Reagovat
Jan
počet obyvatel 327 milionů.
Reagovat
Fandina
obyvatelé
Reagovat
lvicek
Katko, Katko...
Reagovat
Mantra
nyní to bude už asi sešup, tak 2-6
Reagovat
Nenela
Kolikrat si vlastne Katka doted udrzela servis?
Reagovat
tommr
v prvním setu si Katka podržela servis dvakrát (v jednom z těchto případů odvrátila 3 brejkboly) a přišla o něj čtyřikrát ... smile
Reagovat
dadaft
trochu jsem holky přechválil, ke konci setu to bylo zas dost nervózní ...............
Reagovat
tommr
Katka zase jednou nezvládá zápas emočně. Gauffová dělá spoustu laciných chyb a třikrát Katce doslova darovala brejk. Katka ale nebyla ani jednou schopná se pořádně zkoncentrovat a brejk potvrdit ... smile
Reagovat
Esgalnor
Katky bojovnost je sice pěkná, ale třikrát v prvním setu promarnila potvrzení breaku úplně zbytečně. Škoda...
Reagovat
tommr
Katka bude podávat na zisk prvního setu. Už to vidím jak se vyháže ... smile
Reagovat
tommr
přesně jak jsem čekal ... smile
Reagovat
dadaft
ze začátku trochu rozháraná brejkovaná, ale teď už zajímavý zápas s dlouhými výměnami...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist