Muchová v Paříži okouzlila experty. Máme novou Bartyovou, prohlásil Wilander

9. 6. 2023, 19:56
Aktuality 8
Karolína Muchová si po výhře nad Arynou Sabalenkovou (7:6, 6:7, 7:5) a postupu do finále Roland Garros vysloužila chválu tenisových expertů. Sedminásobný grandslamový šampion Mats Wilander přirovnal olomouckou rodačku k bývalé světové jedničce Australance Ashleigh Bartyové, legendární Chris Evertová zase ocenila její elegantní a variabilní hru. Podle některých bylo čtvrteční utkání zatím nejlepší v tomto roce.
Profily hráčů
Mats Wilander (© Profimedia)

"Tohle byl nejlepší zápas na ženské tour. Máme novou Ash Bartyovou, jen má trochu více síly," řekl Wilander, jenž pracuje jako expert Eurosportu. "Myslím, že Muchová zlepšila podání a začala mu věřit. Její forhend se dost zlepšil, hlavně ten ven z kurtu. Pokud jde o rozmanitost, s tenisovou raketou si velmi rozumí," doplnil osmapadesátiletý Švéd.

Pestrou hru šestadvacetileté Češky, která se po turnaji posune z 43. příčky minimálně na šestnáctou, chválila i osmnáctinásobná grandslamová vítězka dvouhry Chris Evertová. Právě kreativita byla podle ní klíčem k výhře nad světovou dvojkou Sabalenkovou.

"Nemám slov. Ten zápas měl vše, co byste si mohli přát. Muchová letos moc utkání neodehrála, ale ukázala, jak moc se herně zlepšila. Skvěle se hýbe, nedělá nevynucené chyby. Je klidná, má výbornou mentalitu a nastavení. Umí vás překvapit a je nepředvídatelná. Když vidíte hráčky jako je Šwiateková, Sabalenková nebo Rybakinová, je to hodně o síle a ne šikovnosti. A pak přijde Muchová," líčila.

Bývalý trenér Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou označil duel na twitteru za jeden z "nejlepších ženských semifinále za dlouhou dobu". Bývalá světová trojka Pam Shriverová na sociální síti napsala, že šlo o "navždy památné utkání."

Rennae Stubbsová, bývalá trenérka Karolíny Plíškové, ocenila obrat ve třetím setu, v němž Muchová prohrávala 2:5 a 0:30. V závěru ale získala 20 z 24 posledních bodů. "To je kolaps. A zároveň skvělý boj od jednoho z nejmilejších lidí, které jsem potkala," uvedla Stubbsová.

Podobně ocenil Muchovou také Brad Gilbert. Bývalý trenér Andre Agassiho narážel i na fakt, že se Muchová stala po Barboře Krejčíkové a Markétě Vondroušové další českou finalistkou na Roland Garros za poslední roky.

"Neuvěřitelný výkon Muchové, která potřebuje nějakou přezdívku. Ze stavu 2:5 a 0:30 ve třetím setu získala pět zbývajících her a dostala se do prvního finále na Roland Garros. Je to třetí Češka za posledních šest let, která se do finále dostala," dodal Gilbert.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
Gilbert ke svý škodě nečte TP protože jinak by věděl že Karolína už přezdívku má ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
aha, takze v pristi sezone muzeme ocekavat ukonceni kariery:)

Tak to ti jako pekne dekuju Wilandere:DD
Reagovat
paddy
Mats vždy všemu nasadí korunu smile

https://www.youtube.com/watch?v=QtvwttEPse0
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to takový sympatický popletasmile
Reagovat
jackiec
Ale zas ji neprecenujte, Bárty byla jinde, 3 GS, no. 1, Mucha je taková starší jednohubka, pochybuju že takové finále někdy zopakuje a na nějakou stálicí b top ten to už vůbec nevidím smile
Reagovat
IngStavinoha
jj, čas ukáže - ale když už jsme ;-) jednou v tom finále... smile

https://www.youtube.com/watch?v=YMJb7M9ZISw
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist