Muchová v rodné Olomouci nejcennější titul nevybojovala

22. 7. 2018, 13:11
Aktuality 10
ITF OLOMOUC - Karolína Muchová na antukovém turnaji ITF 80k v rodné Olomouci svou nejcennější trofej nezískala. V boji o celkově třetí titul jednadvacetiletá Češka prohrála dvakrát 4-6 s Francouzkou Fionou Ferrovou.
Profily hráčů
Fiona Ferrová a Karolína Muchová

Karolína Muchová na antukových kurtech nedaleko domu svých rodičů prožila svůj možná nejlepší turnaj v kariéře, nejcennějším titulem ho ale zakončit nedokázala.

Poté, co v prvních třech zápasech ztratila jen 11 gamů a v sobotním tříhodinovém semifinále přežila mečbol proti Chorvatce Mrdežaové, nestačila v dnešním finále na Fionu Ferrovou.

Jednadvacetiletá Francouzka zvítězila dvakrát 6-4, svou neporazitelnost prodloužila na 15 utkání a po červnových triumfech na 'pětadvacítkách' v italské Padově a francouzském Montpellier získala třetí titul v řadě. 

"Je to největší titul mé kariéry," radovala se Ferrová, jež se blíží k posunu do Top 100.

Muchová si finále na turnaji dotovaném částkou 80 tisíc dolarů zahrála podruhé v kariéře, ale také před rokem na pražské Štvanici neuspěla. Oba dosavadní tituly slavila na podnicích s dotací 10 tisíc dolarů (Michalovce 2014 a Sharm El Sheikh 2016).

"Byla jsem unavenější a pomalejší. Jsem smutná, že jsem nedošla do vítězného konce, ale za finále jsem ráda. Jen jsem trošku naštvaná, že nemůžu prolomit ty finálové zápasy," řekla pro Olomoucký deník Muchová, která letos prohrála i finále v Altenkirchenu a v Croissy-Beabourgu do boje o titul vůbec nenastoupila.

"Pořád jsem věřila v obrat, lidi mě hodně burcovali. Prohrála jsem ale poslední čtyři míče na servisu, ani nevím, co k tomu říct,“ smutnila Muchová, která nasekala vysoký počet nevynucených chyb. "Nevydržela jsem s ní v dlouhých výměnách. Jelikož jsem potom už nemohla, tak jsem do toho musela střelit a dneska to nevycházelo,“ dodala Muchová.


I přes dnešní neúspěch Muchová vylepší své maximum ve světovém žebříčku, ve kterém by měla být nejhůře na 180. místě. Příští týden však bude obhajovat body za finále v Praze. "Antuku nemám úplně v lásce, ale trošku jsem si k ní už našla vztah. Teď musím zregenerovat a zase bojovat."

• ITF 80k OLOMOUC •
Česko, antuka, 80.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Ferrová (5-Fr.) - Muchová (ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Frick
Jsem vykázal Ošklivku Katku z místa, který mi zasedla. Měl jsem na něj místenku.
Reagovat
blixa
Jako vždy, Fick galantní gentleman :D Proč mě to nepřekvapuje ...
Reagovat
Frick
Naštěstí se uvolnilo místo jinde, tak jsem ji ho opět uvolnil. Ale je to fakt pěkná ženská, to jo.
Reagovat
lars
ve vlaku ?
Reagovat
Frick
Jo ve vlaku.
Reagovat
lars
A predal si Katce vysvedceni ?
Reagovat
Kozoroh
Hamburk:
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_German_Open_-_Singles#Draw
Zajímavá utkání 1. kola: Paire-Gasquet, Seppi-Kohlschreiber, Verdasco-Lajovič, Cecchinato-Monfils, Mayer-Ramos

Atlanta:
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_BB%26T_Atlanta_Open_-_Singles#Draw
Zajímavá utkání 1. kola: Karlovič-Young

Gstaad:
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Swiss_Open_Gstaad_-_Singles#Draw
Zajímavá utkání 1. kola: Pella-Lorenzi, Delbonis-F. Lopez
Reagovat
tommr
dneska na Francouzku nestačila. Její největší problém byla neschopnost udržet si vlastní podání o který v každým setu přišla třikrát ...

Celkově je ovšem postup do finále pro Karolínu úspěch a jako jediná letos z našich v Olomouci nezklamala. Ostatní české hráčky se v Olomouci moc nevyznamenaly což platí především pro Katku Siniakovou, Kristýnu Plíškovou a Báru Krejčíkovou ...

Posun v žebříčku je sice hezkej, ale o tom jestli bude dlouhodobější rozhodne výsledek Karolíny v Praze kde obhajuje lonské finále (70 bodů). Snad se jí tam povede přinejmenším stejně dobře jako v Olomouci ...
Reagovat
fretek
Karolina hrála před tím skoro 3 hodiny (Ferro asi 1:45).
Reagovat
tommr
to nehrálo žádnou zásadní roli. Předtím měla zase Karolína několik lehčích zápasů ve kterých nadělovala kanáry. Ferro byla prostě ve všem o něco lepší. Momentálně má fantastickou formu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist