Müller v Sofii s kvalifikantem nezaváhal a jde dál

7. 2. 2017, 12:36
Aktuality 5
ATP SOFIE - Gilles Müller v prvním kole na turnaji ATP v Sofii nezaváhal. Pátý nasazený si znovu po čtyřech letech poradil s francouzským kvalifikantem Mathiasem Bourguem. Lucemburčan zvítězil 6-3 6-2 a postoupil do druhého kola. V něm se střetne s ruským tenistou Michajlem Južným.
Gilles Müller

Hned na úvod letošní sezony se Gilles Müller dočkal vytouženého premiérového titulu, když vyhrál všech pět zápasů na turnaji ATP v Sydney. Na Australian Open skončil již ve druhém kole na raketě favorizovaného Milose Raonice.

Lucemburčan si po náročné australské sérii vybral zaslouženou pauzu a vydal se na halový podnik do Sofie, kde plní roli nasazené pětky. Na jméno prvního soupeře si musel počkat až do skončení kvalifikace.

Jakmile byli kvalifikanti rozlosováni, bylo jasné, že se 29. hráč světa podruhé v kariéře utká s Mathiasem Bourguem. S Francouzem si zahrál už před čtyřmi lety na challengeru v Quimper, kde zvítězil až v tie-breaku třetí sady.

Dnes měl levoruký Lucemburčan o hodně méně práce. 173. tenista světa Bourgue sice v úvodním dějství snadněji držel servis, byl to ale právě Francouz, který jako jediný o podání přišel.

Müller se dnes trápil zejména po druhém servisu. Pokud však trefil první podání, nedal soupeři žádnou šanci. Od stavu 5-3 ztratil pouhé dva gamy. Bourgue se chytil až v polovině druhé sady, kdy si dokázal dvakrát uhájit servis, nicméně favorita výrazněji nepotrápil.

Třiatřicetiletý rodák z lucemburského Schifflange nastřílel v dnešním utkání celkem 17 es, odvrátil všech šest brejkbolů a sám tři z pěti nabídnutých šancí na brejk využil.

Vítěze turnaje v Sydney čeká ve druhém kole Michajl Južnyj (h2h 3-2). Ruský tenista zvládl v zápase s lucky loserem Markem Tepavačem ze Srbska obě koncovky a zaslouženě zvítězil.

Sérii deseti porážek na turnajích ATP dnes přerušil osmý nasazený Martin Kližan. Sedmadvacetiletý slovenský tenista, který byl o víkendu u neúspěchu Slováků v Davis Cupu proti Maďarům, v Sofii porazil 6-0 7-6 Rusa Andreje Kuzněcova, s nímž vyrovnal vzájemnou bilanci na 2-2. Ve druhém kole, ve kterém je poprvé od loňského července, se loňský semifinalista utká se Švýcarem Marcem Chiudinellim, nebo Němcem Danielem Brandsem.

Turnaj v Sofii má letos hodně silné obsazení. Do bulharské metropole dorazili Dominic Thiem, David Goffin, Grigor Dimitrov i Roberto Bautista, již mají v prvním kole volný los a do turnaje zasáhnou nejdříve zítra.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 540.310 eur
úterní výsledky (7. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Müller (5-Luc.) - Bourgue (Fr.) 6-3 6-2
Darcis (Belg.) - Marterer (7-Něm.) 6-3 7-6(3)
Kližan (8-SR) - Kuzněcov (Rus.) 6-0 7-6(4)
Južnyj (Rus.) - Tepavač (Srb.) 7-6(2) 6-4
Stebe (Něm.) - Gabašvili (Rus.) 2-6 6-0 6-1
Haase (Niz.) - Kuzmanov (Bulh.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Čorič hraje v Montpellieru proti Bedenemu a také chyběl v DC, podobně jako ostatní Chorvaté. Pamatuji jak na loňské finále DC nebyl na den před finále nominovaný, i když se předtím od prvního kola DC účastňoval, hrál ostré zápasy a v jednom kole vyhrál i rozhodující pátý zápas. Tenkrát byl dost naštvaný.
Reagovat
EllNino
Je to opravu Gilles na fotce ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
vymena fotky radeji.. :-)))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, ano :)

http://www.lessentiel.lu/dyim/e936f4/B.M600,1000/images/content/2/9/4/29491311/6/topelement.jpg

http://www.tennisidentity.com/2009/02/david-ferrer-and-gilles-muller-fresh-for-spring-in-2009-lotto.html
Reagovat
Krisboy
Já myslel, že je to ten Bourgue :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist