Muguruzaová na US Open dominuje. Ve třetím kole smetla Rybárikovou a čeká ji Kvitová

2. 9. 2017, 00:17
Aktuality 12
US OPEN - Garbiñe Muguruzaová si dělá zálusk na třetí kariérní grandslamový titul a post světové jedničky. Vítězka letošního Wimbledonu ve Flushing Meadows zatím postupuje beze ztráty setu a drtí jednu soupeřku za druhou. Dnes její výbornou formu odnesla Magdaléna Rybáriková. Ve svém premiérovém osmifinále v New Yorku si největší favoritka letošního ročníku zahraje s Petrou Kvitovou.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová deklasovala Magdalénu Rybárikovou ve třetím kole US Open stejným výsledkem jako v semifinále letošního Wimbledonu. Největší favoritka letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony zvítězila dvakrát 6-1 a v New Yorku postoupila poprvé v kariéře do osmifinále.

Rybáriková dnes byla stejně jako v All England Clubu bez šance. Muguruzaová hrála přesně, zbytečně nekazila a rozdávala rány do všech koutů. V prvním setu Španělka ztratila na podání jen čtyři fiftýny a Slovenku třikrát brejkla. Na úvod druhé sady si sice poprvé a naposledy v utkání prohrála servis, nicméně poté Rybárikové povolila jen osm bodů a přejela ji šesti vyhranými gamy v řadě.

Rodačka z venezuelského Caracasu reprezentující Španělsko v minulých letech v New Yorku nepřešla přes druhé kolo. Letos své maximum výrazně vylepšila a je už v osmifinále. V něm bude soupeřkou české tenistky Petry Kvitové, která ve vzájemné bilanci vede 2-1. Kvitová na úvod programu na centrálním dvorci porazila Francouzku Garciaovou.

Muguruzaová letos vyhrála slavný Wimbledon a loni French Open. V poslední generálce na US Open navíc přidala pátý kariérní titul, když nenašla přemožitelku na prestižní akci WTA v Cincinnati. Dnes zaznamenala osmé vítězství v řadě.

Kvůli nedávným výsledkům je mnohými pasována za největší favoritku letošního US Open a zatím právem. Třiadvacetiletá Španělka totiž v žádném letošním zápase neztratila více než čtyři gamy.

Aktuálně světová trojka mimo jiné bojuje i o post světové jedničky. Před startem závěrečného grandslamu sezony bylo ve hře celkem sedm tenistek, které mohly z trůnu sesadit Karolínu Plíškovou. Po dnešní výhře Muguruzaové už o čelo žebříčku bojují pouze Plíšková, Muguruzaová a Svitolinová.

V live žebříčku je v tuto chvíli první Muguruzaová. Plíšková musí zopakovat loňské finále, aby měla šanci se na trůnu udržet. Jistotu jí dá jen premiérový grandslamový triumf. Svitolinové může stačit dojít do semifinále, Muguruzaová by ale musela prohrát s Kvitovou.

Muguruzaová znovu zametla s Rybárikovou

Venus Williamsová si i na závěrečném letošním grandslamu zahraje minimálně osmifinále. Finalistka Australian Open a Wimbledonu ve třetím kole přehrála 6-3 6-4 Marii Sakkariovou a v osmifinále poosmé v kariéře změří síly s Carlou Suárezovou.

Španělka na US Open po dnešní výhře 6-1 3-6 6-3 nad Jekatěrinou Makarovovou, jež v minulém kole vyřadila světovou pětku Wozniackou, minimálně zopakuje loňské osmifinále.

Sloane Stephensová si po nedávném návratu na kurty zahrála semifinále na prestižních turnajích WTA v Torontu a Cincinnati a fantastickou formu si přivezla i na domácí US Open. Američanka dnes ve třetím kole porazila 6-2 6-4 Ashleigh Bartyovou a v New Yorku vyrovnala své čtyři roky staré maximum.

O jeho vylepšení bude usilovat proti Julii Görgesové. Ta ve třetím kole zastavila přemožitelku nasazené sedmičky Kontaové. Němka si poradila dvakrát 6-3 s rozjetou Aleksandrou Kruničovou a poprvé v kariéře postoupila do osmifinále závěrečného grandslamu sezony. Se Stephensovou má negativní vzájemnou bilanci. Naposledy s ní prohrála před dvěma týdny v Cincinnati.

Maria Šarapovová se ve třetím kole překvapivě nadřela s až 139 hráčkou světa Sofií Keninovou. Domácí talent ale nakonec po setech 7-5 6-2 udolala a postoupila do osmifinále, v němž ji čeká šestnáctá nasazená Anastasija Sevastovová, která porazila 6-2 6-3 Donnu Vekičovou.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
páteční výsledky (1. 9. 2017)
• Dvouhra ženy - 3. kolo •
Muguruzaová (3-Šp.) - Rybáriková (31-SR) 6-1 6-1
Kvitová (13-ČR) - Garciaová (18-Fr.) 6-0 6-4
V. Williamsová (9-USA) - Sakkariová (Řec.) 6-3 6-4
Sevastovová (16-Lot.) - Vekičová (Chorv.) 6-2 6-3
Görgesová (30-Něm.) - Kruničová (Srb.) 6-3 6-3
Stephensová (USA) - Bartyová (Austr.) 6-2 6-4
Suárezová (Šp.) - Makarovová (Rus.) 6-1 3-6 6-3
Šarapovová (Rus.) - Keninová (USA) 7-5 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
letityfanousek
bude uřvaná madam "Hrůzová"
Reagovat
marcel19752
Favoritkou je,ale vic nevyzpitatelnou souperku jako je Kvitova dostat nemohla.Pokud si Kvitova bude verit a bude ji to padat tak je Kvitova lepsi hrackou i nez Muguruza v tehle forme .No pokud ne tak dopadne jak Rybarikova...mozna hur i s kanarem
Reagovat
bIbec
s tou nevyzpytatelností určitě souhlas. Ošemetný los pro Muguruzu.
Reagovat
bIbec
i bych řekl, že možná ošemetnější 4. kolo dostat ani nemohla. Samozřejmě, nikdo moc nečekal, že Petra dojde do toho čtvrtého kola, takže původně to byl los napohodu.. ale když už se tam dostla, může být nebezpečná.
Reagovat
EllNino
přesně, Petra v pozdější fázi turnaje je jedna z nejtěžších soupeřek :)
Reagovat
lars
Jak necekal ? :)
1.zapas na turnaji tesne pred Wimblem : Strycova - Mugu 6:1 6:0
1.zapas na turnaji tesne pred USO : Zhang - Kvitko 6:2 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set už byl lepší a tahle výměna by mohla směle kandidovat na nejlepší výměnu turnaje... :)
https://twitter.com/usopen/status/903825104492273666

Takže mnou stanovený cíl je splněn, Masha postoupila do druhého týdne (překvapení, co sprchoni? :D)... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha má 1. set, ale žádná sláva to není. Kenin se snaží víceméně jenom držet míček ve hře a Masha se docela dost vyhazovala. Ztratila vedení 4:1, ale nakonec to dobře dopadlo. Tak snad to teď bude lepší...
Reagovat
Frick
Co myslíte - vydrží ta osmička (předpokládejme, že se nikdo nezraní, neotěhotní, nenadopuje), co je? 617 bodů mezi 8. a 9., pokud Otesanko zítra vyhraje, tak 727... 9. Mladenovič i 10. Světla jsou navíc out a další hráčky už jsou zřejjmě zcela bez šance...

Osobně by mne to překvapilo, kdyby došlo ke změně čistě ze sportovních důvodů.

Cut tipuji někde na čísle 3600-3750...
Reagovat
letityfanousek
WTA Championships Qualification Cut = 5355. To někde píšou
Reagovat
EllNino
no, to se bude ale snižovat, postupem času
Reagovat
tommr
souhlasím s tím, že první osmička se už zdá být jasná - pokud nedojde k nějaký vážný nemoci nebo zranění tak si to ty hráčky v pohodě uhájí ...
Kuznetsova a Mladenovic budou nejspíš náhradnice ...
Ostatní hráčky už mají příliš velkou ztrátu a v Asii to nedoženou ...
Cut bude ale určitě vyšší než uvádíš. Tipuju ho někde mezi 4000-4500 body ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist