Muguruzaová poprvé obhájila titul. V Monterrey jí vzdala Azarenková

8. 4. 2019, 06:38
Aktuality 26
WTA MONTERREY - Dvojnásobná grandslamová vítězka Garbiñe Muguruzaová poprvé v kariéře obhájila titul. Celkově sedmou trofej pětadvacetileté Španělce získala z pozice nasazené dvojky v mexickém Monterrey, kde jí ve finále vzdala za stavu 6-1 a 3-1 kvůli zranění pravého lýtka Bělorusku Viktoria Azarenková.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová na prvních šesti letošních turnajích nevyhrála víc jak tři zápasy po sobě a nejdál se dostala do čtvrtfinále. Až v uplynulém týdnu si v mexickém Monterrey zahrála poprvé v sezoně v semifinále i finále a nakonec vybojovala titul. 

Pětadvacetiletá Španělka v pěti utkáních ztratila jediný set. V nedělním finále uspěla v souboji dvojnásobných grandslamových šampionek a bývalých světových jedniček proti Viktorii Azarenkové. O čtyři roky starší Běloruska zápas nedohrála, když za stavu 1-6 a 1-3 vzdala kvůli zranění pravého lýtka.

Muguruzaová dokázala obhájit titul poprvé v kariéře. Naposledy se z trofeje radovala právě před rokem v Mexiku. "Je skvělé být zpátky a obhájit titul. To není nikdy snadné," řekla španělská vítězka French Open 2016 a Wimbledonu 2017 po svém celkově sedmém triumfu.

"Každý titul je sladký. Závěr byl trochu zvláštní, protože Vika byla zraněná. Ale je to úžasný pocit vyhrát tu vloni a teď znovu. Měla jsem těžké soupeřky, letošní pavouk byl nejlepší," dodala.



Azarenková, která si finále zahrála poprvé od triumfu v Miami 2016 a návratu po porodu, ztratila na první pohled jednoznačný první set až za 44 minut. Třikrát v něm přišla o podání, sama naopak nedokázala ani jeden z šesti brejkbolů využít. Poté si vyžádala pauzu na ošetření, se zavázaným lýtkem ale měla v druhé sadě očividné problémy s pohybem.

"Je smůla, že jsem dneska nemohla hrát naplno, ale snažila jsem se, jak nejvíc to šlo," slzela Azarenková, která se do finále dostala poprvé od prosince 2016, kdy přivedla na svět syna. "Chtěla bych poděkovat synkovi Leovi, který tu se mnou není. Moc bych si přála, aby tu byl a mohli jsme to prožívat spolu, protože je to mimořádné," dodala za aplausu diváků.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (07. 04. 2019)
• Dvouhra - finále •
Muguruzaová (2-Šp.) - Azarenková (5-Běl.) 6-1 3-1 skreč A.
• Čtyřhra - finále •
Muhammadová/Sanchezová (3-USA) - Adamczaková/Mooreová (Austr.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
tommr
potvrdila, že je pořád bezkonkurenčně největší "Drama Queen" na okruhu. Způsob jakým bojovala se zraněním ve druhým setu musel citlivějším povahám vehnat slzy do očí. Andreescu nemá nárok ...

Kerberka musí bejt pořádně naštvaná. Na druhým turnaji za sebou jí vyřadila soupeřka, která vzápětí skrečovala následující zápas ...
Reagovat
whales
Muguruza to je vtip. Easy cesta turnajem. Lehčí mít nemohla. Na French Open vyletí ve 3. kole. Zajímalo by mě na co čeká, jestli si hraje na modelku nebo čeho chce touhle vychrtlou postavou docílit? Pokud nenabere svaly, pak nemá proti fyzicky nadupaným soupeřkám šanci.
Reagovat
sojka1
mne spis prijde jako vtip, ze se Mugu pri svem somatotypu ma obalit svalovinou... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Boze moj
Reagovat
tommr
na to, že šlo o turnaj kategorie International byla cesta turnajem opravdu těžká ...
Reagovat
aligo
jojo přímo nesmírně přetěžká...
Reagovat
turista
Big John měl v Miami daleko těžší zranění než Azarenka a zápas dohrál.
Reagovat
PetaM
Isner je kus chlapa. Ten by vydržel i zlomenou ruku.
Reagovat
turista
Asi máš pravdu. Azarenka je čára, ale Isnerovi nesahá ani po ramena. Je to chlap jak hora.
Reagovat
aligo
tohle je dost diskutabilní.. nikdo nemůže vědět do jaké míry to jednoho, nebo druhého bolelo...
Reagovat
sojka1
s unavovou zlomeninou kustky obcas hrac absurdne absolvuje jeste i nejakou treningovou zatez, nez se objevi pricina bolesti. Svalova zraneni jsou nekompromisnejsi, teda bolestivejsi a vystavuji okamzitou stopku...
Reagovat
aligo
"Měla jsem těžké soupeřky" Áno! Ani jedna z TOP50, ale byly jako by z top5 :DD Že jí huba nebolí... lehčí snad mít nemohla...
Reagovat
rybicka
Kdo jste viděl? Byla Aza špatná, nebo Mugu výborná, nebo jaké zranění? Díky za komentář.
Reagovat
Enterprise
Gabrine hrála hodně dobře. Byla lepší ve výměnách, daleko méně chybovala, fungovalo jí lépe 1. podání než Azarenkové, která naopak musela často přes slabší 2. podání, kde jí Gabrine z returnu dostávala pod tlak. Mezi výměnami se často povzbuzovala a bylo z ní cítit víru v sama sebe a odhodlání vyhrát, což u je u ní občas problém. Zápas se lámal za stavu 2:1 a 0:40 při jejím podání, kdy uhrála pět her v řadě (i díky fungujícímu prvnímu podání). Viktoria tam pak ke konci setu řešila některé sporné míčky od lajnových a empirového. V přestávce mezi sety si Viktorie nechala ovázat lýtko, ale už to bylo jedno velké trápení, hůře se pohybovala a i postoj při podání nebyl optimální, takže když jí Gabrine vzala servis, tak utkání skrečovala.
Reagovat
sojka1
tak, Muguruza mi vzdy pripada, jak polita bud zivou nebo mrtvou vodou, nic mezi.. :-)) Jen bych doplnila, ze byla mnohem utocnejsi, chodila si pro mice dopredu a navic mela kliku a bombila na lajny. Skvely pohyb, FH uzasny svih a skvostny zvuk, trefovala ho naprosto ciste. Nemene skvele returny, stala si na ne hluboko v kurtu a nutila Azarenku k riziku a chybam. Sama jich v zapase vyrobila o polovinu mene, odvraceni BB bylo 100%. Sam Sumyk ji perfektne pripravil i takticky (aby ne!) proto si verila. Aza zpocatku nebyla vubec marna, spis jen nervozni a na jistote uderu byl patrny ten zapasovy deficit, na winery bylo celkem vyrovnano a vymeny mely v 1. setu velmi vysokou uroven, radost pohledet. Otazka byl rozsah zraneni, ale nechci se poustet do spekulaci.
Reagovat
Pavol
Azarenka = Lazarenka , hlavne keď sa nedarí.
Reagovat
rybicka
Díky moc, představit jsem si už dokázala.
Reagovat
Enterprise
Překvapila mě ale jedna věc. Možná mi unikají určité souvislosti, protože logicky bych očekával, že v Mexiku budou fandit více "španělské" hráčce, ale ve finále byli více slyšet fanoušci Azarenkové.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je přece odplata za to, že se jim Španělé neomluvili za Cortéze ;-)
Reagovat
Enterprise
Pak navrhuji na 10. května hromadné bučení na švédské hokejisty během vzájemného zápasu ve skupině za to, že nám za třicetileté války vyplenily Prahu :-)
Reagovat
Enterprise
oprava - vyplenili
Reagovat
Stan_Borowitz
To byly vnitřní spory bílého Evropana, to se nepočítá. Poškozená strana nemůže z definice hrát bílými figurami...
Reagovat
blixa
Tak můžou jí nefandit právě protože pro ně je Španělka a nebo taky proto, že ona vlastně není Španělka :D
Reagovat
Enterprise
Právě proto jsem tam i s ohledem na původ Gabrine doplnil uvozovky. Ale stejně mi to zůstává trochu záhadou, ještě mě napsal jedna možnost, možná tam měla více fanoušku, ale fanoušci Azarenkové šli více slyšet.
Reagovat
Fandina
:-)) třeba je to tím, že Vika je hlasitější na kurtu než Mugu, tak to její fanouškové kopírují :-)). Ale jinak obě dost řvou.

Ale jinak, Mugu prý má dvojí občanství, španělské a venezuelské. V každém případě, ona řekla při vyhlášení, že se tam cítí jako doma a že děkuje že jí diváci fandili. A mám dojem, že mluvila jak anglicky, tak španělsky.
Reagovat
turista
Tak na Baleárech se taky necítí být stejní jako kontinentální Španělé. Nadalovi ostrovní spoluobčané mají blíž ke Kataláncům než k lidem z Andalusie nebo z Comunidad de Madrid. Toho jsem si tam všiml.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist