Muguruzaová v Singapuru začala výhrou nad Ostapenkovou

22. 10. 2017, 15:09
Aktuality 10
TURNAJ MISTRYŇ - Také druhý zápas na Turnaji mistryň skončil dvousetovým vítězstvím. Po Plíškové v Bílé skupině vyhrála Garbiñe Muguruzaová, jež porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a oplatila jí nedávnou porážku z Wuhanu. Španělka bude příští soupeřkou české tenistky.
Garbiñe Muguruzaová

Wimbledonská šampionka Garbiñe Muguruzaová před třemi týdny odstoupila kvůli nemoci z turnaje v Pekingu a přišla o post světové jedničky. Na úvod Turnaje mistryň ale podala dobrý výkon a dala dobrý základ k boji o návrat do čela žebříčku. 

Čtyřiadvacetiletá Španělka, jež byla vyhlášena organizací WTA Hráčkou roku 2017, si dnes v Singapuru poradila s o čtyři roky mladší Jelenou Ostapenkovou. Lotyšskou tenistku, jež letos na Roland Garros získala první grandslamový titul a na Turnaji mistryň debutuje, porazila 6-3 6-4 a vrátila jí necelý měsíc starou porážku. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-1.

Muguruzaová v zápase přišla třikrát o servis, ale vývoj měla neustále pod kontrolou. V prvním setu nemusela litovat ztráty dvou brejků, v druhé sadě pak dovolila soupeřce snížit z 5-1 na 5-4 a Lotyšku při svém podání pustila až na shodu, další zdramatizování však nepřipistila.

Na Turnaji mistryň hraje Muguruzaová třetí rok po sobě. Předloni postoupila ze skupiny bez porážky do semifinále, loni skončila s bilancí 1-2 ve skupině.

Muguruzaová se v dalším zápase utká v úterý s Karolínou Plíškovou, jež v zahajovacím duelu turnaje přehrála Venus Williamsovou. Španělka s Češkou prohrává ve vzájemné bilanci 2-6, ale v posledním souboji v srpnu v Cincinnati ji porazila. Ostapenkovou čeká souboj poražených s Williamsovou.

Zítra jsou na programu boje v Červené skupině, ve které se na úvod střetnou Rumunka Simona Halepová s Francouzkou Caroline Garciaovou a Ukrajinka Jelina Svitolinová s Dánkou Caroline Wozniackou.

• TURNAJ MISTRYŇ 2017 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 10. 2017)
• Bílá skupina •
Kar. Plíšková (3-ČR) - V. Williamsová (5-USA) 6-2 6-2
Muguruzaová (2-Šp.) - Ostapenková (7-Lot.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
na její hře je vidět hlavně pokrok v defenzívě, kterou oproti minulosti neskutečně vylepšila. Karolínu nečeká v úterý nic lehkýho ...
Reagovat
EllNino
tak na TM jsou nejlepší z nejlepších, tady nejsou lehké losy
Reagovat
patriks
je určitě nejslabší hráčka na TM, porazit ji je povinnost pro všechny hráčky ve skupině
Reagovat
EllNino
aha ...
Reagovat
slacker
on nekdo meril hrackam jakou silu vyvinou v newtonech?
Reagovat
Jabadu
Dá se to změřit, ale jen na určitou svalovou skupinu.
Jen tak pro pořádek:
Světový rekord v nadhozu je 256 kg. (Vasilij Alexejev - čistotu vynechávám))
V Zoo Chicago kdysi nastavili táhlo dospělému gorilímu samci na 750 kg.
Frajer přišel, lehce zatáhl tlapou a vyskočil mu pomeranč.
Odhaduje se, že gorilí samec by mohl zvednout nad hlavu (bez vzpěračské nadhozové techniky) asi 1,5 tuny.
:-)
Reagovat
lars
jen jestli nekecas ? :)
Reagovat
Jabadu
"Jak je mým zvykem, Fandore! ... Achach ... achachachacha..."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
No tak urcite...
...placnout si tu muzem asi cokoliv ze,
ale realita je takova, ze hlavne narozdil od Halepove, Wozniacke, Pliskove, Garcii a Svitoliny, ma tahle holka GS!!!:)
Reagovat
baggik
Cibulková loni a Radwaňská předloni byly taky papírově nejslabší, první zápasy jasně prohrály a jak to nakonec dopadlo. Ostapenko je mladá, je tam zaslouženě, má svuj styl a nasbírá další zkušenosti. Tak si nech ty hloupé řeči.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist