Munar si v Buenos Aires vyšlápl na Fogniniho a má první skalp hráče Top 15

14. 2. 2019, 08:54
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Byl dva míčky od porážky, ale pak získal dvanáct fiftýnů v řadě a připsal si svůj dosud nejcennější skalp. Španělský mladík Jaume Munar si na antuce v Buenos Aires vyšlápl na Itala Fabia Fogniniho a postoupil do čtvrtfinále.
Jaume Munar

Jaume Munar ve 2. kole antukového turnaje ATP v Argentině znovu po týdnu vyřadil druhého nasazeného Itala. Poté, co v Córdobě porazil Marca Cecchinata a připsal si první skalp hráče Top 20, si v Buenos Aires vyšlápl na Fabia Fogniniho a proti světové patnáctce tak zaznamenal svůj dosud nejcennější skalp.

Jednadvacetiletý Španěl, kterému často předává zkušenosti Rafael Nadal, přitom prohrál první set a ve druhé i třetí sadě byl celkem třikrát brejk pozadu. Za stavu 4-5 a 0-30 v rozhodujícím dějství při podání soupeře byl dokonce jen dva míčky od porážky, ale k mečbolu favorita nepustil, získal 12 fiftýnů v řadě a nakonec zvítězil 4-6 6-4 7-5.

"Myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas. Bojoval jsem do poslední výměny a teď jsem šťastný, protože jsem porazil skvělého tenistu," radoval se Munar po skalpu finalisty z roku 2014 Fogniniho, který nezvládl svůj úvodní zápas ani před týdnem v Córdobě.

Munar postoupil do čtvrtfinále podniku ATP počtvrté v kariéře, z toho potřetí v této sezoně. Semifinále si zahrál dosud jen loni v Kitzbühelu. 

O vyrovnání svého maxima na okruhu ATP bude španělský mladík bojovat v pátek proti domácímu Guidu Pellovi. Levoruký Argentinec, který si v neděli zahrál finále v Córdobě, ve druhém kole zdolal 6-4 1-6 7-6 krajana Leonarda Mayera a obhájil svůj loňský výsledek.

Roman Jebavý a Andrés Molteni tři dny po triumfu v Córdobě vstoupili výhrou i do dalšího antukového turnaje v Buenos Aires, když porazili 6-4 6-2 japonsko-německý pár Daniel/Marterer.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 637.135 dolarů
středeční výsledky (13. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Munar (Šp.) - Fognini (2-It.) 4-6 6-4 7-5
Cecchinato (3-It.) - Garín (Chile) 7-6(4) 6-4
Pella (Arg.) - Mayer (Arg.) 6-4 1-6 7-6(5)
Carballes (Šp.) - Sonego (It.) 7-5 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Molteni (4-ČR/Arg.) - Daniel/Marterer (Jap./Něm.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist