Murray se odhlásil z French Open, chce být fit na Wimbledon

22. 5. 2013, 07:28
Aktuality 152
Andy Murray se kvůli zranění zad odhlásil z French Open. Druhý grandslam sezony vynechává i s vyhlídkami na domácí Wimbledon; zatímco na pařížské antuce by mezi hlavní favority nepatřil, na londýnské trávě může pomýšlet na mety nejvyšší.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray kvůli zranění zad nedohrál minulý týden v den svých 26. narozeniny zápas na Masters v Římě a ihned zpochybnil svou účast na French Open. Spekulace o svém startu ukončil včera večer, kdy se z druhého grandslamu sezony oficiálně odhlásil. 

"Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, v Paříži hraju rád. Ale po vyšetření u specialistů se ukázalo, že nejsem dostatečně fit na to, abych se tam představil," prohlásil Murray v tiskovém prohlášení své rozhodnutí, které probíral se svým týmem včetně trenéra Ivana Lendla.

"Teď se budu soustředit hlavně na to, abych se vrátil na kurty co nejdříve," uvedl vítěz loňské olympiády a US Open s vyhlídkami na Wimbledon, který začíná za měsíc.
Přípravu na domácí grandslam by měl druhý hráč světa zahájit 10. června na trávě v Queen's Clubu.

Na Roland Garros, na kterém si pouze jednou a to v roce 2011 zahrál v semifinále, měl Murray obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast. Také před rokem měl problémy se zády a hrát musel s injekcemi tišícími bolesti.

"Nechci jít do detailů, ale mění se to z týdne na týden. Záda nejsou perfektní už delší dobu a to je frustrující. Nechci, abych s tím hrál dlouhodobě, není to vůbec příjemné," dodal Murray.

Pro britského tenistu to bude první vynechaný grandslam od Wimbledonu 2007, kde nehrál kvůli zraněnému zápěstí. French Open začíná už v neděli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

152
Přidat komentář
Mayo
už sa neviem dočkať prvého zápasu Rafaela Nadala na French Open :) určite bude hrať ako na potvoru až druhý resp tretí deň :D
Reagovat
smazaný uživatel
V nedeľu sa toho vždy veľa nehrá, predpokladám že Rafa a Nole budú hrať až v pondelok a utorok..
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Můj asi nejoblíbenější zápas, zápas, který řadím kvalitou do svých top 5. A s parádním koncem.
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem jde vidět, že tehdejší povrch v Austrálii byl rychlejší.
Reagovat
Pe3k
Souhlas, souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zo zápasu tenistov typu Safin a Federer sa povrch moze ozaj zdat rychlejsí..No pozri si match Hewitta a Rafu z toho istého roku a bude sa to javit pomalsie jak dnes..
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdejší povrch měl mimořádně ohavnou barvu pro sledování v TV a navíc se jeho vlastnosti měnily s teplotou. Plexicushion je balzám pro naše oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že zíleží od hráčů, ale je to rychlejší, mniimálně s nižším odskokem.

Bože, když vidím ten Safinův bekhend rychle po odskoku bez přípravy. To ani Andy nemá tohleto. Ten chlap měl prostě neskutečný talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, no konečně, už jsem si dělal starosti, dole jsem tě zmínil.
Reagovat
smazaný uživatel
Není čas, proto už skoro nepíšu a tenis sleduju málo. Grandslamy od začátku, masters jen od semifinále, menší turnaje vůbec.
Reagovat
Mayo
Safin bol proste mega pánes
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu.
Reagovat
Sonja
Budou dávat WTA na Eurosportu aspoň o RG?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě by měli.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší RG má francouzská veřejnoprávní TV díky vstupům z komentátorského stanoviště nahoře nad centrkurtem. Poslední roky zde vždy mluví i bývalá tenistka Tatiana Golovin. Programy France 2 + 3 jsou volně dostupné na satelitní pozici 5 stupňů západně i s malou 60 cm parabolou!
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak kdo můžete, přidávejte se do fantasy. Případné dotazy zodpovím, případně upozorním ještě další dny v článcích.
Reagovat
Vojtiik
si s vama zahraju takyteda, ale na los necekam, pac pak bych na to zapomnel uz :D jinak tym je ObiWan apprentices, skoda ze se mi to tam nevlezlo spravne:(
Reagovat
smazaný uživatel
Já to stejěn budu připomínat :-) Tak počkat můžeš, nebo můžeš pak změnit.
Reagovat
Nola
Andy a DelPo.. obaja mali cieľ zabojovať o NO1 tento rok... proste smola, body z antukovej sezóny im môžu chýbať, Rafa naopak exceluje, zdravotne vyzerá v pohode, momentálne to vyzerá, že práve on, bude atakovať NO1 na rebríčku...
Rafa je na RG jasným favoritom, tie tituly mu dodajú určite veľa sebavedomia..
Reagovat
Sonja
Cože, Delpo chtěl taky zabojovat o NO1?:-(:-D
Ale mrzí mě, že zrovna on bude chybět, loni si na RG vedl dost dobře, tak jsem na něj letos byla zvědavá...škoda. Ale hlavně ať je co nejdřív fit.
Jinak s Rafou souhlas, je velmi pravděpodobné, že Novaka na trůnu co nevidět vystřídá...a bylo by velké překvapení, kdyby RG vyhrál někdo jiný:-(
Reagovat
Nola
DelPo vypustil DC, ako dôvod uviedol boj o post NO1, nevidím dôvod, prečo by sa nemal o to snažiť, má na konte 1 GS titul, presne ako Andy, ja som vždy videla vyššie na rebríčku, limitujú ho časté zranenia...
ja iba dúfam, že sa to, čo si uviedla v druhom bode nestane.. ale ak sa to stane, vešať sa určite nepôjdem...
chudák Nole, podľa predpovedí vizionárov si tento rok ani neškrtne, musíme sa s tým zmieriť, nič iné nám neostáva..
Reagovat
Sonja
Delpa a Andyho bych teda s prominutím neporovnávala. Ok, oba mají jeden GS (dokonce ten samý), ale Andy už se držel v top 4 dost dlouho a narozdíl od Delpa byl i dostkrát ve finále GS, narozdíl od Delpa vyhrál x Masters...prostě jiná liga.
Tak já taky doufám, že se to nestane, ale bohužel takový průběh očekávám:-/
...a Nole není chudák, on ví, že to je v jeho rukou a musí prostě makat jako když se dral na trůn. Přijde mi, že tak trochu usnul na vavřínech...a to si fakt dovolit nemůže, kor když se vrátil Nadal v takové formě.
Reagovat
Nola
ja ich nezrovnávam, iba podotýkam, Andy je komplexnejší hráč o tom nepochybujem, DelPo je jediný hráč, ktorý dokázal za posledné roky obrať TOP4 o GS titul
v každom prípade idemoooo Nole !!!!!
Reagovat
Mayo
rozumná voľba z jeho strany
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ač proti Andymu celkem nic nemám, fakt se mi ulevilo že ho na antuce už znovu letos neuvidim, to je prostě jedna velká tragikomedie poslední dvě antukové sezony..nezbývá než mu poděkovat, že ušetřil diváky dalších bolestí hlavy:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Přesněji očí.-)
Reagovat
Rafaeoli25
experte, vzpomínáš ještě na tahle svoje slova po finále Viňa Del Mar? Nějak s to netrefil chlape, jak je to možný? Takhle mizernou prognozu bych od génia tvého kalibru fakt nečekal:-D

Nadal to nedal
Pro Nadala je to další rána do jeho už tak zničené psychiky. Prohry opravdu těžce nese, přesně jak podotkl strýček Toni, Rafa neléčí jen koleno, ale i zlomenou psychiku...Nyní po návratu na kurty po prohře s 100 hráčem světa navázal prohrou s 73 hráčem žebříčku. To je jasný vzkaz pro všechny hráče na okruhu, že letos může Nadala i na antuce porazit každý...A vzkaz pro top 4, že je RG k mání pro jednoho z nich...

Už nyní je jasné, že to bude Nadalova nejhorší antuková sezona v celé jeho kariéře. Pokud dodrží rozpis turnajů, pak bude mít na konci antukové sezony 5 a více proher, což vcelku zrujnuje jeho antukové statistiky (na kterých stojí celá jeho kariéra). Finále začínají být jeho prokletím, což je další známka jeho podlomené psychiky. To včerejší začal dvojchybou, což není věru dobrý začátek...Později ve 3 setu za stavu 1:0, při breakbalu Argentince byl Nadal v úplně jasné situaci na síti, kdy stačilo jen nastavit raketu a Nadal trefil míč do sítě a následně praštil do sítě i raketou...

První turnaj a a hned 2 prohraní finále při extrémně lehoučkém pavouku. Jistě, vrací se po delší době, ale na druhou stranu trénuje už od prosince a měl dost času dostat se do formy...Nezbývá než zatnou zuby a dostat se přes všechny ty prohry a zranění. Good luck Rafo.
Reagovat
Pe3k
Alespoň jsem Rafovi popřál hodně štěstí, což je víc než vaše stádo udělá pro RF dohromady za celý rok.

Btw.radoval bych se až po RG. Pokud Nadal prohraje s Djokovicem, zas tak¨úspěšná sezona to nebude což?

Btw2, jde vidět kdo vám tady nejvíc zvedá tlak, vždy jak vidím nějaký starý okopírovaný komentář, je mi jasné odkud vítr vane. To musí být opravdu zábava prohledávat staré články a hledat komentáře...Velice dobře investovaný čas :D
Reagovat
smazaný uživatel
:))

Venuj sa radšej rybárčeniu :)
Reagovat
Rafaeoli25
opravdu nic horečně neprohledávám, za to mi nestojíš, aby ti nestouplo ego, ale tahle diskuse a tvoje prognoza mi zůstaly v paměti, některé věci zapomenout nelze..
Reagovat
Pe3k
Tvůj komentář má jako obvykle 0 hodnotu :)
Reagovat
Rafaeoli25
sezonu budeme hodnotit ne už po RG, ale až po TM, ať už FO dopadne jakkoli. Ještě víc než na antuce věřím Rafovi na trávě a i na betonu opět bude válet jako kdysi, jak naznačilo I.Wells. Každopádně i kdyby už nevyhrál jedinej zápas, tak to, co předvedl po svém návratu, je famozní a to už mu nikdo nevezme, ač by se snažil sebevíc..
Reagovat
Pe3k
Aha, takže mi chceš tvrdit, že sis můj komentář zapamatoval? Ani nemusíš odpovídat...Dobře vím, že si ho hledal...

Btw. nemusíš mít vůbec strach. V budoucnu napíši ještě mnoho komentářů co zboří tvé dětinské naděje :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, některé komentáře opravdu vymazat z paměti nelze a já jí mám sloní. Pamatuji si jich hodně, ale tenhle fakt stál za to..a jsem rád, že se mu po třech měsících můžu s gustem jen zasmát, uhahá!!!
Reagovat
Rafaeoli25
jinak bořit můžeš jak chceš, ale jen ve své mysli, tam jo. až vyhraje RG, Wimblas a nakonec se stane jedničkou, nerozplakej se prosím tě kvůli těm penězům, o které ses myslím kdysi s někým sázel, tuším s Forehandem..
Reagovat
Pe3k
Prý mám solidní paměť :D Klasický online hero. Ani nepřizná, že něco zkopíroval...
Že vždycky ti největší troubové fandí Nadalovi...

Nadal se stane světovou jedničkou? To jsem zvědavý...Chceš se vsadit? Každopádně by měl, protože až bude někdo po čase hodnotit jeho kariéru a bude mít pouhých 100 týdnu jako světová jednička, vždy bude na míle daleko od Federera :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ježišmarja, to je jasný, že si nepamatuju celý tvý komenty v přesnym znění a přepisovat to sem taky nebudu, od toho je klávesa kopírovat nebo snad ne?..proboha! Jinak kdyby Rafovi nevypovědělo službu zdraví, měl by na svém kontě tři roky na trůnu. No a kdyby měl takovou konkurenci jako měl v letech 2003-05 Federer, to by se mu to taky trůnilo a komu ne? To i možná Murraymu, ne jen těm třem. Každopádně tvůj výplod, že byl slabší jednička i než Djoko nemá smysl ani komentovat jak je stupidní..
Reagovat
Pe3k
Djokovic je o parník lepší světová jednička než kdy byl Nadal...Dominuje skrze všechny povrchy, ne jako Nadal jen na antuce...Nadal těžil jen z lehkých losů a jeho největší soupeř byl Federer, který mu absolutně vyhovoval...Nadal je věčná dvojka...
Reagovat
Olympiada
Ten diplom sis musel koupit - to neni možny. Jsi neskutecne tupy diskuzer .... i kdyz dnes ma i kazda blbka titul... .

Novak je můj a zustane tomu tak, ale bohuzel, zatim s Rafaelem prohrava na cele čaře - vz.bilance, pocet grand, pocet mastru. Ano, tydny na trunu prohraje...neni třeba zduvodnovat proč tomu tak bude.

Venuj se radeji rybárčeniu
Reagovat
Sonja
Hm, o kom jiném se dá říct, že dominuje všemi povrchy, než o hráči, který má ze všech povrchů grandslamový titul...tj. Roger, Rafa. Samozřejmě doufám, že Novak to RG jednou (kéž by už letos) taky urve, ale do té doby je v pořádku Rafu označit za komplexnějšího hráče.
Ale vůbec nic to celé nemění na tom, že pro mne je Novak nejlepší:-))
Reagovat
Pe3k
Grandslamy jsou sice nejdůležitější a Novakovi chybí RG (zatím), ale to, že má Nadal 1 Ao a 1 US neznamená, že kdy dominoval hardu...Nadal dominuje antuce a to nejvíc co kdy kdo dominoval na nějakém povrchu, ale tím to taky hasne.
Reagovat
Pe3k
Rybařině se věnuji přes 20 let nehledě na to, co tady kdo napíše. Zkuste si najít přítelkyni, pokud tedy najdete někoho, kdo bude schopný klesnout na vaší úroveň :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt komediant, škoda klávesnice..

Radšej si šetri na splnenie stávky..
Reagovat
Sonja
Noleho outfit na RG:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575680_455633867862571_479876877_n.jpg

Ale to tmavě modré mi přijde stejný jako co měl na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoho, už to je to tu zas, fialové pyžamo a pro mě jedno velké idemo! :D

Ten světlý ale není špatný.
Reagovat
carolyn
máš jich víc? Co třeba David Ferrer?
Reagovat
Sonja
Už jsem sem házela odkaz na oblečky od Nike (podle mě dost povedené):
http://www.nikeblog.com/2013/05/01/2013-french-open-nike-apparel-for-rafa-maria-vika-et-al/

Ferrer nevím, ale pohledám;-) Tady má adidas obecně (a je tam Tsongův outfit hned nahoře):
http://www.tenniswarehouse-europe.com/catpage-MAADIDAS.html
Reagovat
smazaný uživatel
Na můj vkus jsou až moc šedé všechny, nevýrazné dost.
Reagovat
carolyn
No zrovna koukám, že je všechno nějak do šeda, AO bylo zase hodně do žluta :-)
Sonji: David má myslím Lotto
Reagovat
Sonja
carolyn- Jéé, já jsem blb, nevím proč jsem měla pocit, že má taky adidas:-D...pardon:-))))
Reagovat
carolyn
Právě Nike už jsem taky viděla, ale Lotto ještě ne-e :-)
Reagovat
Sonja
Tak asi totonc:-))
http://www.tennis-warehouse.com/buildoutfit.html?pcode=LMSMC
Reagovat
carolyn
Hmmm, tak něco podobného už měl,né? Myslím že v zelené. ALe musím uznat že lepší než Nike a Adidas na RG

Jak často oni dostávají nové hadry? Po 2 měsících?
Reagovat
Sonja
Ono to je u všech podobné, nejen u lotta:-)...
Jak často dostávaj nové hadry netuším:-(:-D
Reagovat
carolyn
By mě možná víc zajímalo, co dělají s těma všema hadrama zpětně. Škoda že je nerozdávají fanouškům :-))
Reagovat
Rafaeoli25
taky mě to štve, šedá, bleděmodrá, šedá a tak pořád dokola u některých..měli by si vzít příklad z Rafy a Federera, hlavně ale z Rafy, chce to barvy a co nesytější a neustále je měnit proboha!
Reagovat
Denis92
Del Potro sa odhlasil z RG..skoda
Reagovat
smazaný uživatel
Je to borec, nenechat hrát znovu výměnu a darovat soupeři bod, fakt sympaťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, už tu dlouho Broz, nezdá se vám?
Reagovat
Pe3k
Murray, Del Po a Wawrinka letos na RG nehrají. Ještě vypadne pár hráčů a Rosol bude mezi nasazenými :)
Reagovat
smazaný uživatel
proč nehraje wawrinka?
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak tomu nerozumím. Můžeš konečně uvést, odkud máš ty informace? Konkrétně Wawrinka má asi hodinové info na facebooku, že večer odlétá do Paříže, leda že by tam letěl jako divák?
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potra mám potvrzeného ze mých zdrojů, ale Stena nikde nevidím..
Reagovat
Pe3k
"A pain in his right thigh"
Reagovat
smazaný uživatel
"I'm prepared for French Open"
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
Pe3k
http://www.20min.ch/ro/sports/autres/story/13828225

Stejně tomu nebudeš rozumět...Každopádně u Stana je šance, že hrát bude...Z těch 3 největší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo :-D
Reagovat
Sonja
Cooo?
:-)
Reagovat
W.G.M.
Dovolim si jen vstoupit s prekladem zasadnich informaci:

Stan se rozhodl, ze se turnaje zucastni, prestoze musi byt obezretny. Pry stale existuje riziko, ze nakonec hrat nebude, snazi se nevystavovat riziku, takze vubec nehraje, do ctvrtka pry nechce na raketu ani sahnout.

Ten clanek je takovy trochu nekoherentni a ne prilis logicky, ale to je holt 20 minutes, no. Na zaver totiz uvadeji vetu, ze navzdory predpokladum a planovane nekolikatydenni az nekolikamesicni absenci nakonec mel lekar pro Stana dobrou zpravu.

Tudiz si asi tak trochu muzeme vybrat, co z toho. Ja osobne si z toho vyvozuji, ze se chce zucastnit, ale neni zdravotne jeste uplne 100% fit, pravdepodobne tedy vypadne brzy, mozna nekde skrecuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To má z toho, že dohrával ten úplně zbytečný zápas s Berlocqem.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za upřesnění. Škoda, jeden z těch, na které jsem byla zvědavá nejvíc. Co se dá dělat, hlavně ať se mu to zdraví neposejří úplně.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mých informací se z RG odhlásil i Juan Martin del Potro...
Reagovat
tommr
neviděl jsem sice celej zápas, ale v TB prvního setu a ve druhým setu hrál Tipsarevic velice špatně - skoro to vypadalo jakoby zápas vypouštěl. Každopádně s takovouhle hrou na první desítku nemá ani náhodou ...
Reagovat
Sonja
Já viděla jen 2.set a v tom to fakt vypadalo, že to chce mít Janko co nejdřív za sebou...:-/ A rozhodně souhlasím, že s takovou nemůže být v top 10, možná ani v top 20...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jukala po očku, máš pravdu, připadlo mi, že to Tipsu nějak nebaví. :)
Reagovat
carolyn
Jééžiš další zranění, letos jich je před RG nějak víc. Ale snad to ostatní do začátku doléčí.
Reagovat
carolyn
Máte tip na vítěze RG? Nebo dva finalisty?
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že slovo i neznamená jenom :-D Rafa a Serena, můj tip...
Reagovat
Sonja
Finalisti se budou odvíjet od losu...ale na vítěze tipuju Rafu.
U žen bude záviset na Sereně- jako vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa a Serena..

A to isté aj na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak a Serena, Wimbledon Andy a Maria.
Reagovat
Roger_Federer
Novak-Roger- Novak
Roger-Novak-Roger

Ale sam tomu neveřim.:)
Reagovat
a.magerova
No já jsem pověrčivá, takže raději netipuju, ale přeju moc svému favoritovi, a přát samozřejmě budu i všem "svým" s označením křupavý salátek :-)))
Reagovat
dappe
Federer a Sharapova
Reagovat
Fandina
Berdych a Kvitová
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis a Kvitová

:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, ty tomu fakt věříš???
Reagovat
tommr
kdyby Murray na FO hrál měl by při vylosování do jeho čtvrtinky velkou šanci na postup do semifinále. Ted tam budou dvě pro něj zcela neprůchozí čtvrtinky (Nadal, Djokovic) a dvě kde bude mít jen nepatrnou šanci (Federer, Ferrer). Vypadá to, že čtvrtfinále bude pro něj letos maximální dosažitelnej cíl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Djokoviče teď porazil místo Tomáše kdo? Nemám rád tyhle kecy předem. Proč by nemohl Tomáš Djoka porazit znovu? hm..?
Reagovat
tommr
jedna výhra po 11 porážkách v řadě ještě z Tomáše nedělá rovnocennýho soupeře. Myslím si, že na FO by si dal Djokovic moc velkej pozor, aby se něco takovýho jako v Římě už neopakovalo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Toma jsem hodně zvědavá, přeju mu samozřejmě ať dojde nejdál.. porážka Djoka ho jistě nakopla, osobně netipuju, protože poslední turnaje ukázaly, že není všechno tak, jak vypadá :))
Reagovat
Sonja
Že Novak s Tomášem prohrál je vlastně dobře pro oba...
Tomáš si dokázal, že i přes hodně nepříznivou bilanci může vyhrát a Novak příště Tomáše rozhodně nepodcení.
Každopádně bych nebyla ráda, kdyby byli spolu ve čtvrtině.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc je fakt rozdíl mezi zápasy na 2 a na 3 sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bys radši chtěla, aby byli spolu ve finále ne? :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak samozřejmě všechno nejlepší dnešnímu oslavenci a sand i letošnímu šampionovi Rolan Garros.
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/575684_377602652358403_1259601599_n.jpg

Jinak doufám, že bude v tvém týmu kápo:-P:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Parádní foto parádního hráče. Asi bude kápo, nikdo jiný než on nebo Rafa nepřipadají v úvahu, takže u mě Nole. Loni jsem si byl jistý Serenou a ta v 1. kole vyletěla, takže raději kápo z mužské části.
Reagovat
Sonja
Děláš mi radost, po dobu turnaje máš povolen vstup do Djokolandu:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky :-)) To ale nesmím prskat na Viktora s Jankem co? :D
Reagovat
Sonja
Pch, co s tebou no:-((...kvůli podpoře Noldovi to vydržím:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba vyletí v 1. kole oba dva a bude brzo klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Všetko najlepšie, že odkazujem ;)
Reagovat
Sonja
tomasinho- No u nich dvou bude při současné formě sláva, když vyhrajou aspoň ten jeden zápas...hrůza děs, zrovna teď koukám, co zas za šaškárnu předvádí Janko:-///

Forehand- Vyřídím:-))
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už na US Open, tedy jinde, než RG. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu: http://tennisdream team.sportal.com.au/register (v odkazu je mezera, protože zdejší systém to považuje za zakázané)

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "524902"

V lize jsem zatím zatím sám (Fucking clay), tak se postupně přidávejte. Snad nás bude co nejvíce.
Reagovat
Bob
Jdu do toho.
Reagovat
smazaný uživatel
přidám se
Reagovat
smazaný uživatel
Rátaj so mnou.
Reagovat
gigin
Ježiš, zas to mám vyhrát jak při AO... ach jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Na to zabudni, tady se chujovo neodečítají body.
Reagovat
smazaný uživatel
Gigine, práve naopak..Hráme na inej pôde, pôda ktorá patrila v septembri mne :)..Ach, to boli časy.
Reagovat
smazaný uživatel
co znamená ta zelená fajfka a ten křížek v tom seznamu hráčů?
Reagovat
smazaný uživatel
Neznamená, kdo má a nemá vybraný tým? Aspoň teda myslím. Protože já osobně čekám až do losu a podle něj budu vybírat hráče mimo 25.
Reagovat
spaniel
Kdyz mne nekdo pomoze s babama, tak bych zkusil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně si počkej na los a pak tam ty baby napráskej nějak podle šancí udělat třeba aspoň 3. kolo.
Reagovat
Pe3k
Že nehraje ani Del Potro, že má o5 zápěstí v pr.eli..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdes to četl?
Reagovat
nitrotaj
After losing last week in Rome, the Argentine returned back home to Tandil Friday to undergo further tests on a respiratory viral illness that kept him out of Madrid.
Reagovat
Sonja
:-/ Snad ne teda...by byl dost ochuzenej turnaj. Pozitiva by v tom viděl jen tommr:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To by znamenalo, ze Gasquet bude nasazená 7. a Wawrinka 8.? Pro Wawrinku by to bylo parádní, pro mě černý kůň, takhle by se vyhnul před Čf všem z top 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci malovat čerta na kurt, ale obávám se, že to s Delpem bude vážnější. Kvůli nějakému viru, údajně v oblasti žaludku, vynechal Oeiras i Madrid. Z těchto důvodů netrénoval už dokonce v týdnu před Portugalskem. Teď je opět v akci virus, kvůli kterému odcestoval dokonce domů. Kdyby to byla nějaká prkotina neriskoval by takhle dlouhou cestu navíc s časovým posunem tam a zpět, no... bojím, bojím :-(
Reagovat
tommr
máš pravdu - odstoupení Del Potra by mě na rozdíl od odstoupení Murrayho velice potěšilo ... :)
Reagovat
Pe3k
Tak jsem četl, že z té špičky nehrajou Murray, Del Po i Wawrinka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hoď odkaz, jinak to je zpráva se stejnou vypovídací hodnotou jako to zápěstí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No o tom Wawrinkovi to snad pravda nebude. Sice vyšel tenhle článek http://www.laliberte.ch/l-info-regionale/stanislas-wawrinka-nest-pas-sur-a-100-de-jouer-roland-garros , ale dnes má na facebooku, že večer odlétá do Paříže :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho vyplývá, že uživatel Pe3k asi f(l)ámuje :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sázkař říkám "škoda" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bude Petra Kvitová nasazená 7 nebo 8?
Reagovat
tommr
pokud se bude vycházet z aktuálního žebříčku tak bude Petra nasazená jako sedmička. Je to ale úplně jedno - at už bude nasazená jako sedmička nebo osmička bude se přilosovávat k prvním 4 hráčkám a šance na to že bude přilosovaná do čtvrtinky Radwanský je pořád jen 25% ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, pro mě osobně po ránu výborná zpráva. Sice bude zvláštní sledovat grandslam bez Andyho a každé kolo trnout, co vyvede. Ale je to správné rozhodnutí, stejně by při plném zdraví udělal maximálně čtvrtfinále a ještě by si mohl zhoršit zranění. Přijít o 360 bodů není žádná tragédie. Prioritou zůstává Wimbledon, proto jsem rád, že se tomu tohle rozhodnutí podřídilo.

Letošní antukovou sezonu Andyho máme konečně za sebou, byla to bída, i když set a kousek s Berdychem hrál dobře, od stavu 1:4 s Granollersem pak taky z forhendu slušně bušil. Ale stejně je to pořád bída, jsem rád, že je antuka za námi, navíc, když mu tak huntuje zdraví. Kdo ví, jaké výkony by podával 100% zdravý, pořád byto nebyla sláva, ale celkovou kvalitou by čtvrtfinále na každém turnaji asi uhrál, tomu věřím.

Tak teď rychle léčit a odpočívat, dát si pak rozcvičku v Queensu a hurá na Wimbledon.

Akorát se bojím o jeho účast v DC týden po US Open, na antuku do Chorvatska se mu asi moc chtít nebude.
Reagovat
Sonja
Achjo, co teď s tím pyžamkem, co měl Můra připravený na RG:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa ako štvorka..

Verím, že žreb bude ctiť tenisovú spravodlivosť a dvaja najlepší tenisti sa budú moct stretnúť až vo finále..

Každopádne, hoci by turnaj nevyhral Andy mu bude chýbať..Pred Wimby by mal urcite odohrať aspoň jeden prípravný turnaj..
Reagovat
viitak
Tím, že Murray nebude hrát, je Nadal turnajová trojka.
Takže by měl být v pavouku s Federerem. Zatímco Djokovic s Ferrerem. Je to tak?
Pokud fakt dojde až na semifinálne Djoker-Ferrer, tak to bude velmi pěknej zápas! Řekl bych 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
3,4 se přilosují k 1,2
5,6,7,8 se přilosují k 1,2,3,4
atd

Takže Djoker narazí v semif. na jednoho ze španělů.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Rafa bude štvorka, keďže RG bral pre nasadzovanie rebríček pred skončením Ríma.

Každopádne, nie je dopredu stanovený kľúč pre nasadzovanie pre SF..To znamená, že môže byť aj 1-3, 1-4 a naopak. Akurát je jasné, že sa Roger nestretne s Novakom skôr než vo finále a ak bude mať šťastie, tak ani s Nadalom. Rafa sa tým pádom rovnako vyhne Ferrerovi, ten však pre neho nie je strašiakom, skôr naopak talizmanom. Väčšinou, keď ho porazí, turnaj nakoniec vyhrá.
Reagovat
viitak
Díky za vysvětlení. Nevěděl jsem, že RG počítá s žebříčkem před ukončením Říma. Takže nezbývá než doufat, že pořadatelé toho pavouka trochu upraví. Jediné skutečně zajímavé finále čekám Djoker-Rafa. Pokud se střetnou dříve bude to velká škoda a finále může být docela nudné.
Reagovat
smazaný uživatel
Usporiadatelia môžu upravovať nasadenie, žreb je bohužiaľ v rukách "Božích".

Rafa s Nolem môžu hrať SF kľudne aj 6 hodín, myslím si, že to je jediná šanca pre ich potenciálneho finálového súpera.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Na Roland Garros usporiadatelia nemôžu upravovať nasadenie, maximálne prípadný žreb :)

2. Nasadzuje sa podľa rebríčku po skončení Ríma, nie pred ukončením.
Čiže prvá štvorka je :
1 - Djokovic
2 - Federer
3 - Nadal
4 - Ferrer

potom zrejme 5-Berdych 6-Tsonga 7- Gasquet 8-Tipsarevič
ak sa DelPo odhlási.

Pre Rogera si prajem do QF Tipsu alebo Gasqueta, do SF Ferrera.
Ale keď si uvedomíme, že Novak mal Ferrera aj na USO aj na AO ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co by dělal 12. Tipsa jako 8. nasazený prosímtě?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem z akého zdroju čerpáš, že Tipsarevič je 12., ale skús pozrieť sem : http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx
Tento ranking je momentálne rozhodujúci.
Tipsarevič je aktuálne svetová 10, DelPo a Murray sú OUT, čiže bude naisto 8.nasadený :)
Zrejme si pozeráš live ranking, kde sa mu už odpočítali body s Dusseldorfu.
Reagovat
smazaný uživatel
No jenže se nasazuje podle žebříčku z minulého pondělka přece, kde je jedenáctý a před ním je i Wawrinka.
Reagovat
Sonja
No tak kdo by si nepřál do čtvrtky marného Tipsu a do semíčka Ferrera, kterej neumí vyhrávat proti top čtyřce...:-D
Sranda je, že pokud bude Nadal v Novakově půlce, vše je v pořádku a pokud v Rogerově, žreb je na 100 percent zmanipulovaný:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nasadzuje sa z rebríčka z tohto pondelka. Kľudne si to over, je to pravda.
Preto bude Nadal č.3 a Ferrer č.4.
Veď prečo sa hovorilo, že ak Nadal vyhrá Rím bude č.4 ? (ešte pred tým než sa odhlásil Andrej)
Reagovat
smazaný uživatel
To se nehovorilo, pokud vím, tak se to zmiňovalo pouze s ohledem na žebříček, ne nasazení na RG. Podle mě se nasazuje podle toho z minulého týdne, protože turnaj začíná už tenhle týden.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray's withdrawal changes the complexion of the men's seedings. The main beneficiaries are Roger Federer, who is now No.2, David Ferrer who moves up from No.5 to No.4 and thus avoids Novak Djokovic, Federer and Rafael Nadal until the semi-finals

Tak možná máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som si myslel, že sa berie rebríček až po skončení Ríma..Vždy sa to tak robilo..Ale v priebehu finále sa moderátor NS pri tom zastavil a povedal, že bez ohladu na výsledok bude Rafa piaty, kedze RG berie pre nasadzovanie starsie vydanie rebríčka..Prekvapilo ma to, no bral som to za smerodajné..

Čo sa nasadzovania týka, zachytil som info, že organizátori rozmyslajú o udelení výnimky pre Nadala, že by ho nasadili podla seba, po vzore Wimbledone, ktorý si tiez robí vlastné nasadenie, ale odvtedy to nejak utichlo, takže už to zrejme nie je aktuálne..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si na to vzpomněla, že se o o výjimce nasazení mluvilo, a tohle jsem pak našla:

http://sport.idnes.cz/rafael-nadal-na-roland-garros-nebude-zvyhodnen-f49-/tenis.aspx?c=A130504_142218_tenis_dc
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho vyplýva ponaučenie, že neverte všetkému čo niekto vypustí z úst a skúste dôverovať vlastnej hlave :)

Nie všetko čo povedia v TV je všeobecne pravda.
Reagovat
Fandina
rfever ... souhlas. Věřím tomu co vidím, prožiji, co si mohu sama ověřit. To ostatní beru na vědomí. A týká se to tady hlavně informací o tenistech, tenistkách.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist