Murray se vzdal startu na French Open. Největší šance mám ve Wimbledonu, rozhodl se

21. 5. 2023, 15:51
Aktuality 10
Trojnásobný grandslamový šampion Andy Murray nebude startovat na Roland Garros. Šestatřicetiletý Skot, který od roku 2019 hraje s kyčelní náhradou, se chce soustředit na travnatou část sezony s vrcholem ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Andy Murray

Bývalá světová jednička Andy Murray po solidním začátku sezony prohrál na přelomu března a dubna čtyři zápasy po sobě a neuhrál v nich ani set. Dvě porážky utrpěl na méně oblíbené antuce, na které během své bohaté kariéry slavil pouze 3 z celkově 46 titulů na okruhu ATP a od French Open 2017 na ní odehrál jen pár duelů.

Zvažoval předčasné ukončení antukového jara, přesto ještě zatoužil po účasti na French Open. "Chtěl bych si tam zahrát, už jen proto, že nevím, zda dostanu někdy další šanci. Dokud se cítím zdravý a fit, rád bych to zkusil," prohlásil před necelým měsícem 36letý Brit.

A tak přijal divokou kartu na challenger v Aix en Provence a ve Francii poznal poprvé od podzimu 2019 pocit z turnajového vítězství.

Jenže další dva zápasy na antuce už zase prohrál. Naposledy tento týden v Bordeaux dostal od Stana Wawrinky dokonce kanára a nakonec se rozhodl, že už se letos na antuce dál trápit nebude. Účasti na pařížském grandslamu se vzdal a začne se připravovat na oblíbenou část sezony na trávě, na níž vybojoval dva ze tří grandslamových titulů i jednu ze dvou olympijských zlatých medailí.

"Jde o to, že v této fázi kariéry už si musím správně nastavit priority. Dobře si uvědomuju, že nejlepší šance na dobrý výsledek mám ve Wimbledonu," řekl listu The Guardian aktuálně 42. hráč světa Murray.

Na French Open chybět popáté z šesti posledních ročníků. Jeho maximem v Paříži je finále z roku 2016, kdy prohrál se Srbem Novakem Djokovičem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
aligo
největší šanci má na challengerech smile
Reagovat
hanz
Starej Šašek mi nezajímá, ale kde je jako Havlíčková? To jí jako juniorskou GS nedali na RG? Myslel jsem, že jí tam dát musí.
Reagovat
tommr
jj aspoň do tý kvaldy jí dostat měla ...
Reagovat
hanz
Podle mě jí vždycky dostávají, jedině, že by ji odmítla.
Reagovat
hanz
Gabriel Debru, vítěz juniorky na RG loni, jí dostal do kvaldy.
Reagovat
EllNino
ale to je Francouz, podle mě ji nedostávají automaticky ... většinou už mají druhý rok na kvaldu žebříček
Reagovat
lenka258
Na ig Lucka Havlíčková psala...."next step" Rolland Garros, po tom semifinále v Trnavě, asi s tím počítala i ona
Reagovat
hanz
Zase ty WC vyházely na nějakejch francouzskejch nickách?
Reagovat
EllNino
kdyby byl GS v Čechách, měly by je české nicky :))
Reagovat
Patik
Hej tam ma väčšiu šancu na druhé kolo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist