Murray smetl Roddicka, ve finále vyzve Tsongu

11. 6. 2011, 17:24
Aktuality 31
ATP LONDÝN - Parádní představení Andy Murrayho zastavilo Andy Roddicka v cestě za pátým prvenstvím na trávě v londýnském Queen´s Clubu. Domácí tenista zvítězil za necelou hodinu po setech 6-3 a 6-1. Ve druhém semifinále porazil Francouz Tsonga Jamese Warda.
Andy Roddick

Roddick s Murrayem se doposud utkali devětkrát a šestkrát zvítězil Andy Murray. Poslední vzájemné měření sil proběhlo v roce 2009 v semifinále Wimbledonu, kde však uspěl Andy Roddick.

Do dnešního utkání vstoupil lépe Andy Murray, vítěz turnaje v Londýně z roku 2009. Britský tenista získal hned první soupeřův servis, při vlastním si připsal dvě esa a dostal se do vedení 2-0. V dalším průběhu setu pokračoval ve výborné hře, předvedl několik povedených zkrácení hry a zaslouženě si došel pro zisk první sady v poměru 6-3.

V úvodu druhé sady se historie opakovala, když si při úvodním podání Andy Roddicka vypracoval Murray dva breakbally a opět hned první proměnil. Další brejk se světové čtyřce podařil za stavu 3-1, když Roddick chyboval na síti. Američan nakonec ztratil servis ještě jednou a Murray tak vyhrál druhý set hladce 6-1.

Světová čtyřka využila toho, že jí odpadl čtvrtfinálový souboj po odstoupení zraněného Chorvata Marina Čiliče. Obávaného amerického ranaře zastínil Murray i při servisu, když na esa vyhrál 13:3.

„Andy (Roddick) patří mezi hráče, kterým se opravdu těžko bere servis. Dnešek byl však jeden z dnů, kdy vám tam spadne všechno. Samozřejmě je příjemné odejít z kurtu tak brzy. Jsem si však jistý, že pokud se potkáme na blížícím se Wimbledonu, bude to náročnější,“ dodal druhý nasazený hráč.

„On (Murray) hrál opravdu skvěle. Přišlo mi, že jsem se trefoval do úderů slušně. Při servisu jsem musel mít úspěšnost k sedmdesáti procentům,“ řekl a světová desítka, jejíž úspěšnost prvního servisu byla ve skutečnosti 83 %.

„Patří mezi nejlepší hráče na světě ve schopnosti kontrolovat tempo výměn. Hraje pomalu, pomalu a pak je okamžitě schopen zaútočit. Fungovalo mu to, kdykoliv potřeboval,“ dodal na adresu svého soupeře Roddick.

Britské finále se nekoná

Poprvé od začátku Open éry v roce 1968 se dostali dva Britové do semifinále, po Wardově porážce se však v Londýně prvního ryze domácího finále od roku 1931 nedočkají. James Ward, 216. hráč světa v průběhu turnaje vyřadil čtvrtého nasazeného Stanislase Wawrinku či obhájce prvenství Sama Querreye. Francouz Tsonga však už byl nad jeho síly.

V úvodní sadě získal Tsonga hned první Wardův servis. Domácí tenista sice za stavu 1-3 měl dvě příležitosti k brejku, ani jednu však nevyužil a Francouz dovedl úvodní sadu do vítězného konce 6-3.

Na začátku druhé sady měl při podání 216. hráče světa Tsonga dva breakbally, které ale neproměnil. Hned vzápětí pak sám ztratil servis a 24letý Brit se dostal do slibného vedení 3-0. V sedmém gamu se pak francouzský tenista vrátil ziskem soupeřova servisu do hry a v závěru pro sebe získal zkrácenou hru.

„Nebyl to zrovna nejpovedenější zápas, ale bylo to semifinále, které jsem musel vyhrát,“ řekl Tsonga, který v pátečním čtvrtfinále vyřadil světovou jedničku Nadala. „Netrápí mě úroveň mojí dnešní hry, protože nejdůležitější bylo vyhrát. To se mi podařilo. Jsem ve finále. Už se těším na zítřek. V tuto chvíli je Andy Murray lepší než já, nemám proto co ztratit. Na trávě hraje fantastický tenis. Věřím, že zítra předvedu lepší výkon,“ dodal 26letý Tsonga, který naposled vyhrál turnaj v roce 2009 v Tokiu.

„Samozřejmě jsem trochu zklamaný. Nikdy není příjemné prohrát. Ale byl to pro mě pochopitelně skvělý týden a doufám, že na tyto výkony navážu. Porazil jsem top hráče, což ode mě nikdo nečekal, ale já vždy věděl, že toho jsem schopen. Skončit v nejlepší stovce hráčů pro tento rok by bylo velmi pěkné,“ zkonstatoval poražený James Ward

Murray se s devatenáctým hráčem světa Tsongou utká pošesté v kariéře. Dosud si ve vzájemných zápasech připsal čtyři výhry a prohrál jen na Australian Open 2008, kde Francouz došel až do finále. Tsonga usiluje o šestý turnajový triumf v kariéře. Murray dosud vyhrál šestnáct turnajů.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 694.250 eur) -
sobotní výsledky (11. 06. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Tsonga (5-Fr.) - Ward 6-3 7-6
Murray (2-Brit.) - Roddick (3-USA) 6-3 6-1.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roddick jako obvykle prokázal, že kromě servisu neumí nic jiného. Když jsem včera viděl, jak se snažil zbytečně ,,doplazit'' k síti, přestože ho Murray vždy prohodil, musel jsem se smát, až jsem se z toho málem pos.ral.

To je totéž, jako když hraje Karlovič. Servisy vypadají, že je někdo hraje z tribuny, neohebnost na síti atd.
Reagovat
smazaný uživatel
http://atennis.blog.cz/
Reagovat
QPR_Draxter14
Článek o SF zápasech a na obrázků zoufalý Roddick, proč? Proč tam není třeba Tsonga a jeho typicky slavící tanec nebo Murray?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba proto, že Roddick dnes mohl být zoufralý z toho, jak si ho Murray vodí?
Reagovat
QPR_Draxter14
právě proto mi přijde nataktní sem dávat tuhle fotku, někomu to asi dělá dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Tak netaktní ani ne, je to k tématu, tak proč ne. Taky ti přidje netaktní, když je někde fotka hráče, co dostal červenou?
Reagovat
smazaný uživatel
šašci najedou vám to přijde normální. ale před zápasem jste se tu vysmívali. ubožáci neumíte prohrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si myslíš, že si ten výsměch nezasloužíš? Možná by z toho mohla být pěkná naketa na tenisportálu: "Zalouží si lopata43 výsměch a pohrdání, jímž je zde zahrnován"? Můj tip. 97 % čtenářů bude hlasovat pro "ano". :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nesnaž se tu machrovat. Podle tebe měl Berdych vyhrát. To já už před rokem říkal že ten němec je lepší jak Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevšiml jsem si, že bych zde výsledek zápasu tipoval. :-) A ty ostatně taky ne, takže pijánko. :-)
Reagovat
gocii
podle čeho soudíš že je lepší ? že vyhrál dvakrát z pěti nebo že se nikdy nedostal přes třetí kolo na gs nebo že je sotva ve stovce já teda nevim ale kromě dnešního výsledku není nic v čem by byl lepší
Reagovat
smazaný uživatel
ale v zápase Berdycha porazí. takže je lepší
Reagovat
gocii
řikám porazil ho 2x z 5vzájemných to mě ani v tomhle nepříde že je lepší
Reagovat
smazaný uživatel
mám prosbu,kde dávají na netu Berdycha?dík
Reagovat
smazaný uživatel
Pro příště -- dej si záložek adresu http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html nebo zkus fromsport.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray dnes hrál výborně. Roddick nehrál vůbec špatně, ale přesto dostal pořádnej výprask. Queens by už Andy asi měl vyhrát, ale ve Wimbledonu bohužel asi zase neunese ten obrovský tlak a dojde max. do semifinále. Ale moc rád bych se v tomhle mýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně záleží na losu, pokdud by se své části měl do semi Djokoviče, myslím, že by to finále uhrát mohl. Loni Rafu v semi přehrával, ale nezvládl koncovky.

Mně dneska ale Roddick dobrý nepřišel, chodil jak splašený na síť, kde ztrácel víc míčů než od základní čáry, kde se dokázal ve výměně držet. Zdálo se mi, že si od základní čáry nevěří, chodil na síť v nepřipravených pozicích. Ale i když zahrál dobrý úder, Murray mu to vrátil brilantně zpátky, fakt povedený výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Když dostane v SF Djokoviče, bude na něj ještě několikanásobně větší tlak, než kdyby narazil na Nadala nebo Federera. Všichni Britové jej budou považovat za obrovského favorita, páč se to hraje na trávě, a cokoliv jiného než vítězství by pro ně bylo totálním zklamáním / selháním. A všichni dobře víme, jak "dobře" Murray zvládá tlak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On bude díky tomu co píšeš outsiderem s kýmkoliv z první trojky. Djokovič zlepšil servis i voleje, takež na trávě není žádný žabař, takže by to takové selhání nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, v mých nebo Tvých očích by to selhání nebylo (ledaže by hrál stejně matně jako ve finále AO), ale znáš Brity. :-) Momentálně jsou např. u vytržení z Heather Watson, jako kdyby měla potenciál na to, aby byla budoucí světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasněže to Britové přehánějí, to ale není Murrayho problém. On má problém se sebou, ne s očekávání Beitů, ty hrají jen malou roli jeho selhání.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych prohrál první set s Petzschnerem jste v šoku co?
Reagovat
smazaný uživatel
Já se divím, že nejsi v šoku Ty, když vidíš, jak v druhém setu už vyhrává 4:0. Navíc v setu předtím to bylo docela těšné. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sem v šoku, ale z toho, že místo toho, aby sis konečně přiznal, že jsi antičeskej šašek, co rozumí tenisu jako koza petrželi a vypadnul odsud, tak tady dál píšeš ty svoje bláboly.
Reagovat
smazaný uživatel
a jestli prohraje 3. set tak se pořádně ztrapníte.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych se měl ztrapňovat?

1. Nikde tu nevidim tvůj tip na Petzschnera. Takže ze sebe nedělej odborníka.

2.Já o Berdychovi tentokrát neřek jediný slovo. Jen jsem napsal, že jsi šašek co nerozumí tenisu. Nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
ubožáci jedni. Berdych nemá ty toto hráče z TOP50 pokud zahrají svůj nadstandard.
Reagovat
smazaný uživatel
dokonce 71. hráč hmm. Berdych nemá kvalitu na to aby porážel dobré hráče. To že dal Troickiho byla náhoda sečtená s unavou troickiho a taky s tím že neměl tolik času jako Berdych si zvyknout na trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petzschner je prostě na trávě velmi dobrý hráč, zahrál svůj standard. Asi jsi už zapomněl, jak loni ve Wimbledonu potrápil Nadala v pěstisetovém boji.

Jinak jako obvykle: no comment. Akorát poznamenám, že Tvé blábolismy začínají překračovat veškeré snesitelné meze.
Reagovat
smazaný uživatel
Petzschner v Nemecku hraje vzdycky dobre, jeste k tomu na trave. Vyborne serviruje a dokaze se pred domacim publikem vyhecovat. Podivej se do Petzschnerovi statistiky na trave, a jestli budes trvrdit to same, tak jses klaun.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, tak tenhle překlep se mi opravdu povedl (stejně jako někdejší Fjokovič). :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist