Nadalovi došla energie, jeho generálku na Wimbledon ukončil Tsonga

10. 6. 2011, 20:39
Aktuality 65
ATP LONDÝN - Rafael Nadal v generálce na Wimbledon doplatil stejně jako před rokem na předchozí triumf na Roland Garros. Španělskému tenistovi v dnešním čtvrtfinále došly síly, skalp světové jedničky a postup do semifinále si připsal Francouz Tsonga.
Jo-Wilfried Tsonga

Rafael Nadal na přelomu května a června okopíroval loňský rok. Nejprve na French Open obhájil titul a tento týden v přípravě na Wimbledon stejně jako loni vypadl ve čtvrtfinále. A dokonce i jeho cesta turnajem na trávě v Queensu byla velmi podobné té loňské.

Poté, co Španěl zvládl první zápas, se na něm projevila únava z Paříže, kde během uplynulých 14 dní absoloval sedm fyzicky i psychicky náročných kol. Včerejší souboj se Štěpánkem, stejně jako před rokem s Istominem, ještě ve třech setech zvládl. Čtvrtfinále proti Jo-Wilfriedu Tsongovi už ale ne. Před rokem prohrál s krajanem Felicianem Lópezem.

Rafael NadalNadal dnes proti francouzskému soupeři vyhrál první set v tie-breaku, postupně mu ale docházela šťáva a Tsonga toho dokázal využít. Navíc předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů této zatím nepříliš vydařené sezony, střetnutí se světovou jedničkou otočil a po výhře 6-7 6-4 6-1 postoupil po čtyřech měsících do semifinále.

"Když ho (Nadala) chcete porazit, musíte předvést svůj nejlepší tenis, napokraji sil a tenisového umění. A vůbec nezáeží na tom, jak on hraje," komentoval Tsonga svůj druhý skalp rodáka z Malorky. Poprvé vyhrál před třemi lety v semifinále Australian Open.

I loni se Nadal v generálce na třetí grandslam sezony potýkal s únavou, ve Wimbledonu pak ale dokázal získat titul. Na další - celkově jedenáctý grandslamový - bude v Londýně útočit už za 10 dní.  Dnes přišel o šanci prodloužit sérii sedmi turnajů v řadě, na nichž byl pokaždé ve finále; třikrát získal titul a čtyřikrát prohrál s Djokovičem.

"Už toho na mě bylo v poslední době moc, chyběla mi energie. A proti Tsongovi se na půl plynu hrát nedá," pronesl vyčerpaný Nadal.

James WardWardovi pomáhá trenér 'zabiják'
Tsonga bude o finále hrát s domácí senzací Jamesem Wardem, který v duelu dvou překvapivých čtvrtfinalistů vyřadil Adriana Mannarina.

Držitel divoké karty Ward, kterému patří ve světovém žebříčku až 216. pozice, dnes vyhrál hned dvakrát a postoupil do semifinále. Čtyřiadvacetiletý syn londýnského taxikáře nejprve vyřadil v dohrávaném utkání obhájce titulu Američana Sama Querreyho, jejichž duel ve čtvrtek přerušil déšť. Poté si poradil i s Francouzem Mannarinem a užíval si životního úspěchu. 

"Je to neuvěřitelné. Samozřejmě jsou to největší výhry v mé kariéře," uvedl Ward, který během turnaje prozradil, že před čtvrt rokem začal v přípravě spolupracovat s Argentincem Diegem Visotzkým, který se účastní zápasů ve smíšených bojových uměních MMA. Jako kondiční trenér mu má pomoct akcelerovat jeho kariéru, což se momentálně daří.

"Občas spolu zápasíme, je to součást mentálního tréninku. Nechám ho někdy vyhrát," řekl novinářům Visotzky. "Kdybych chtěl, můžu ho zabít," dodal Argentinec.

Bez boje prošel do semifinále druhý nasazený Brit Andy Murray, jehož soupeře Chorvata Marina Čiliče nepustil na kurt zraněný kotník.

Murray bude hrát v sobotu s turnajovou trojkou Andy Roddickem, který usiluje o pátý titul na tomto turnaji. Osmadvacetiletý Američan dnes smetl dvakrát 6-2 Španěla Fernanda Verdaska.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 694.250 eur) -
páteční výsledky (10. 06. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (5-Fr.) - Nadal (1-Šp.) 6-7(3) 6-4 6-1
Murray (2-Brit.) - Čilič (8-Chorv.) bez boje
Roddick (3-USA) - Verdasco (7-Šp.) 6-2 6-2
Ward - Mannarino (Fr.) 6-2 6-7(14) 6-4

Semifinálové dvojice: Tsonga - Ward, Murray - Roddick.

Čtyřhra - 2. kolo:
Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) - Melo/Soares (8-Braz.) 6-3 4-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
Matti
a ještě jedna věc. Uznej sám napsat - objektivně vyhrál Federer, když ve skutečnosti prohrál, to myslím ukazuje na zaslepenost a zoufalost někoho jiného.
Reagovat
Matti
pardon, mělo to jít o vlakno níže.
Reagovat
EllNino
Ba ne jeste Stakhovsky proti Hernychovi v Halle mel 20 breakbolů a promenil jenom jeden :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo ve finále Roland Garros 2007 dokázal Federer proti Nadalovi využít pouze jeden ze sedmnácti breakbolů, což jej dle mého názoru stálo celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že Federer tehdy prohrál, avšak dalo by se říci (je to však věc názoru), že objektivně to byl on, kdo finále vyhrál.
Reagovat
Matti
jediné, co se tady da říct, je to, že jsi neskutečná plačka armstrongu.
Reagovat
Matti
objektivně to byl on kdo finále vyhrál - Chlape, podívej se do výsledku kdo objektivně to finále vyhrál a pak si utři nos a slzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si v prvom rade zaslepený RafaCrazyMániou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem chtěl psát už pouze o tenise, avšak blbeček Matti z řad Nadalovců mě zase a opět vyprovokoval.

Blbče, v komentáři, na který reaguješ, jsem jasně napsal, že to je věc názoru. Pro někoho byl vítěz utkání Nadal, pro někoho Federer. Je však pravda, že nebýt Federerových zahozených breakbalů, mohlo to klidně být všechno naopak. Dodávám, že Roger měl breakbalů sedmnáct, avšak využil pouze jeden, což mělo vliv na celý zápas.

Opět se ukázalo, že s Nadalovci se normálně diskutovat nedá. Je to smečka notorických blbů, kteří přejí jen "svému" Nadalovi, ostatní tenisté jsou pro ně jen prachobyčejní zoufalci.
Reagovat
Matti
plačko, vítěz je vždy jen jeden, takže jak říkám, kapesník a vysmrkat a utřít slzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ač nerad musí souhlasit v jisté věci s Mattim. Vítěz je jen jeden, je jedno, kdo je pro koho vítěz, nemůžeš brát za vítěze někoho, kdo prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ale dá se o tom i slušně diskutovat, ne se hned do někoho pustit a urážet jej, jako to s velkou oblibou dělají nadalovci.
Reagovat
smazaný uživatel
Však píšu, že ač nerad, musím s ním souhlasit. S formou vyjádření nesouhlasím, s obsahem ano.
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu se mně líbí, že někteří zdejší FedexFans si tady vždycky plačou, že protihráč(většinou Nadal) jejich modly to vždycky vyhraje nějakou halůzí, a že když vlastně Fedex prohraje, tak je to vždy neprávem, protože kdyby kdyby kdyby blablabla...na kdyby se ale nehraje pánové a dámy
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinou smysluplnou věc, co ten blb napsal, že vítěz je vždy jen jeden. Oficiálně ano, avšak v mnohých tenisových bitvách, které rozhodlo pár míčů by se dalo říci, že "vyhráli oba" (finále Wim. 09) nebo že "prohrál lepší". Ten druhý termín je sice dost sporný a mnoho lidí s ním určitě nebude souhlasit, avšak určitě se nedá s největší pravděpodobností říci, že takový zápas nikdy nebyl na kurtech k vidění.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy jsi tady viděl/a někoho napsat, že Roger pokaždé prohraje neprávem? Ne vždycky se daří, ne vždycky má hráč svůj den. To je pochopitelné.
Reagovat
Matti
jo možná jsem si mohl odpustit tu plačku, ale to jak to psal, si o to vyloženě koledoval a bylo to brečení. Ale co se týče urážek a nadávek, tak to se tady vybarvuje, akorat armstrong.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, ty sis zase od začátku koledoval o toho "blba". Napsal jsem, že je to věc názoru.
Reagovat
Matti
napsal jsi tam slovo objektivně ne subjektivně, takže sám jsi ..... a na druhého to svádíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to ještě jednou (případně i dvakrát či třikrát) přečti znova a možná ti dojde, co jsem tím chtěl vyjádřit, blbe.
Reagovat
Matti
no jak říkám, vytáhnout kapesník a po vybrečení se utřít.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, nad tvými "názory" se dá vážně brečet. Ale smíchy, blbečku. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
..."že nebýt Federerových zahozených breakbalů, mohlo to klidně být všechno naopak. Dodávám, že Roger měl breakbalů sedmnáct.// Az na to, že Rafael je odvratil AKTIVNĚ !!!!!!!!!! Jo aha, i jine jejich střety na RG mel asi vyhrat Švycar, ŽE ? Jsi beznadejne pomatenej a zkrachovalej blazen. prostě žebrák
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi co? Co tady vůbec děláš, ty nulo? Diskutovat s tebou nelze, píšeš jako dement a prý jsi ještě náctiletý. Tenhle portál je pro lidi, kteří se chtějí pobavit o tenise, ne pro afektované náctileté blbečky tvého typu. Už jen to, že ses spřáhl s Barnym a Lančíkem svědčí o tom, že si libuješ bezdůvodném rýpání a urážení jiných. Tohle si zkoušej u vás ve škole na mladší žáky z prvního stupně, ale ne na mě! Ale víš co? Vlastně to v té škole (ani nikde jinde) nezkoušej, ještě bys dostal po rypáku.
Reagovat
Matti
a pořád bude ronit slzy a pořád, nic ten proud slz nedokáže zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Matti opět mimo, co? Ostatně jako vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazila Ivanovičovou 6:7, 6:3, 6:2 -- na zápase je nejpozoruhodnější, že při svém servisu čelila celkem 20 breakbolům, ale 18 z nich dokázala odvrátit (90 %). To je dost možná na této úrovni hry světový rekord. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, tak Lucka úspěšně otočila další zápas, vyhrála 1:6, 6:4, 6:2. Pro připomenutí, prohrávala 1:6, 0:4 a pak 14 gamů vyhrála 12. :-)

Nakonec nebyly špatné ani ty její statistiky: 7 es, 3 dvojchyby, 65 % prvních podání do dvorce, 35 winnerů a 34 UE. Od stavu 1:6, 0:4 musely být ty její statistiky přímo báječné. :-)

Ani soupeřka na tom nebyla úplně špatně? 5 es, 8 dvojchyb (díky nim dvakrát prorhála svůj servis ve třetím setu), 61 % prvních servisů do dvorce, 29 winnerů a 35 nevynucených chyb. Předvedla mnoho vynikajících dropshotů, na kt. Lucka většinou nestačila (výjimkou byly její dva úspěšné kontra-dropshoty ve druhém setu, které jí pomohly vrátit se do zápasu).

Zajímavost: v posledních třech zápasech zahrála Lucka 7 x čopovaný bekhend, ale ani jednou nezískala fiftýn ve výměně, v níž čop zahrála. :-) Nepočítám přitom takové ty vysoké obranné čopy v tísni, které od Lucky většinou ani nepřeletí síť, popř. je soupeřka v pohodě zatluče. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roztřílel Roddicka 6:3, 6:1 na trávě, přičemž čtyřikárt prolomil jeho servis, ačkoliv měl Roddick 83 % (!!!) prvních servisů do dvorce. Sám pak nastřílel 13 es.
Reagovat
smazaný uživatel
murray hral dneska lip nez betonova zeď... dneska byl fakt neporazitelny
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál opravdu úžasně, sám hned po zápase na kurut prohlásil, že mu tam spadlo vše, na co sáhl. Skvěle podával, chytře hrál chopy do obou rohů, když chtěl zaútočit, spadlo to tam. A prohozy, to byla jasná záležitost, Roddick neustále tupě nabíhal na síť a byl jasně prohazován. Přišlo mi, jako by si Roddick vůbec na top hráče nevěřil od základní čáry.

Od Roddicka špatný výkon, pro Murrayho skvělý ve všech ohledech hry, jsem nadmíru spokojen. Ještě aby vyhrál Ward a máme tu britské finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Postoupila do finále v Nottinghamu, když porazila zkušenou "travařku" Tamarine Tanasugarn 6:3? 6:3. Velmi dobrý výsledek, Petra opět ukázala, že jí to na trávě jde. 110 bodů za finále je doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je Lucka marná, marná, marná!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka se zbrchala. Ve druhém setu z 1:4 na 4:4, konečně jí tam začal padat první servis. Řekl bych, že teď je malinko lepší, tak snad to dotáhne do 3. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak 6:4. Pome Lucinko!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je neuvěřitelná -- vyhrála šest her v řadě, takže obrátila z 1:6, 0:4 na 1:6, 6:4. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Lucku moc nerozhodí ta zdravotní pauza, kterou si Martičová vzala. :-((
Reagovat
Pe3k
Mě vždy udivuje, jak neporazitelný Nadal může tak často prohrávat. Vždycky jsem si myslel, že slovo neporazitelný se váže k člověku, co neprohrává, ale očividně se váže k člověku co vyhraje 3 turnaje ze 9 měsíců a jen díku tomu, že se neutkal s Djokovicem, který ho porazil 4 x v řadě.
K neporazitelnosti měl nejblíže Roger Federer, který v sezonách 2004-2007 prohrál např. jen 4 x za celou sezonu. Oproti tomu Nadal měl 4 prohry už v Dubnu, což je prakticky začátek sezony a jeho nejsilnější část celého roku. Ale jeho opravdu velice hloupým fanouškům člověk nevysvětlí, že h2h není jediný faktor co z jednoho hráče dělá automaticky lepšího než toho druhého. O tom, že je převážná většina zápasů hrána na antuce ani nemluvě. Příjemný den.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jeho(Rogerovým)opravdu velice hloupým fanouškům člověk nevysvětlí, že je Nadal jednoduše lepší. Proto zde úplně bezdůvodně opět oprašují jeho nejlepší léta, pročítají letité statistiky a strašně se diví, co vlastně ten Španěl dělá na No.1!
Reagovat
smazaný uživatel
no miláčik už si doonanoval a teraz si choď zabehať a vyvetraj hlavu...jáj vlastne ty ju vetrať nemusíš, ty ju máš od prírody prázdnu :-P...každopádne tvoje názory nemajú žiadnu hodnotu keďže si zjavne retardovaný podľa tvojho prezentovania sa tu :-D
Reagovat
Matti
ty nechápeš více věci, tak si z toho nic nedělej.
Reagovat
smazaný uživatel
A zase Nadalovým, velice najivním fanouškům se nevysvětlí, že Nadal není lepší jak Federer, zatím ne....!!!! Nechápu jak tohle můžete tvrdit. Ale neříkám, že jím jednou může být! Zatím do Federera má daleko!!!
Reagovat
smazaný uživatel
... že jím jednou nemůže být ....
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. A kdo vyhrál minulý týden to finále? Takovýhle kecy fakt miluju. Ok neni úspěšnější, ale lepší rozhodně je.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tyhle kecy taky miluju! Když hrajou proti sobě tak je lepší Nadal, to je jasné. Ale já mluvila celkově že je Roger lepší. Chápeš??
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Vždyť jsem napsal, že je Federer úspěšnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hele lidi nevite jestli se radek nějak posune zhruba
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal chtel vyhrat a chtěl by vyhrát i kdyby se hrálo o suchý z nosu. Prostě mu chybšly síly jak fyzické i psychické. Je vidět jak se pere s tím že nemá tolik času na rozliftování z forehandu a dost chybuje.Z toho backhandu si příliš nevěřil ani na antuce a hrál naliftovaný pomalý krátký míče což mě docela zklamalo, protože to pak soupeři často uklízeli (hlavně Djokovic). Ale na Wimbledonu bude určite připraven zabojovat na 100%.Přejme to Muhammadovi za včerejšek když byl odvážnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nema takovy turnaj hrat, kdyz je vycerpany. napr Federer a Djokovic to udelali sikovne. proste na zadny turnaj nejeli a setri sily na ten nejdulezitejsi...
Reagovat
smazaný uživatel
prijel jen obhajit body,aby ho djoker nepreskocil jeste pred wimbledonem.takze porad 1
Reagovat
gocii
jenže on by ho nepředběhl protože se ani jednomu body z queensu stejně nepočítaly
Reagovat
gocii
teda djokerovi jo ten ale přide o 20 a nadalovi se nepočitají takže by nepřišel o nic
Reagovat
Stan_Borowitz
kdo v tom vidí promyšlenou psychologickou strategii?
Reagovat
tito
ne, já taky
Reagovat
smazaný uživatel
taky, taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je jasné, že Nadal udržel první pozici a šetří se.To je celé
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je jasné, že Nadal udržel první pozici a šetří se.To je celé
Reagovat
a.magerova
pro ten Tsongův vítězný "opičí tanec" (viz foto nahoře) ho nemám ráda !!! Proto vždy, když hraje fandím soupeři, abych toho byla ušetřena :-((
Reagovat
Stan_Borowitz
No, fakt je, že Petkorazzi dance je o dost lepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal byl dneska absolutně bez šťávy, takhle sem ho snad ještě neviděl. Tsonga to dneska sice dobře střílel, ale kdyby byl Nadal ve svý kondici tak by to určitě nestačilo..
Nejhorší je ale ta posloupnost turnajů když hráči nemaj ani týden volno po RG, to mi přijde dost nesmyslný. Přitom po Wimbledonu je měsíc volno (teda aspoň pro top hráče)
Se pak nikdo nemůže divit, že se Roger omluvil z Halle, Djokovič taky radši nehraje a Nadal si to příště taky rozmyslí.. Teď dost možná lituje že vůbec hrál..
Reagovat
Mistr
Proč by litoval? Zahrál si pár zápasů na trávě, teď si dá volno a pak půjde odpočatý na Wimbledon. Vždyť je tohle jen 250ka.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nestačilo? Já teda viděl jen druhý set a třetí set, ale tam to vypadalo, že Tsonga hrál v podobný fazoně, jako když tenkrát v SF AO roztřílel Nadala 6:2, 6:3, 6:2 nebo tak nějak podobně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No trápil se už od toho prvního zápasu a spíš riskoval zranění než že by to byla dobrá příprava na Wimbledon. Možná dobře že vypadnul než aby se dál trápil
Reagovat
Mistr
Výborně Muhammade.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist