Murray v Montrealu nestačil na Gulbise, Nadal i Djokovič vyhráli po boji

8. 8. 2013, 22:01
Aktuality 65
ATP MONTREAL - Andy Murray na prvním turnaji po wimbledonském triumfu končí už ve třetím kole. Na Masters 1000 v Montrealu druhý hráč světa nestačil na nevyzpytatelného Lotyše Gulbise, kterému podlehl ve dvou setech. Do čtvrtfinále se naopak po boji dostal Rafael Nadal, byť měl plné ruce práce s Polákem Janowiczem.
Andy Murray

Andy Murray začátkem července slavil svůj druhý grandslamový titul, když na domácím Wimbledonu ukončil dlouhé čekání na britského šampiona. Po vstřebání životního úspěchu, odpočinku a tréninku se do kolotoče turnajů ATP vrátil tento týden v Montrealu, kde odstartoval přípravu na US Open, na kterém bude už za tři týdny obhajovat svůj loňský triumf.

Šestadvacetiletý Brit letos na betonu vyhrál 20 z 22 zápasů, když padl pouze ve finále Australian Open s Djokovičem a v Indian Wells s Del Potrem, a v Montrealu patřil mezi hlavní favority. Do soutěže vstoupil včerejší těsnou výhrou nad Španělem Marcelem Granollersem, se kterým odvracel i setboly, dnes už ale tolik štěstí neměl.

Murray se utkal s Ernestsem Gulbisem, se kterým sice vyhrál všech pět vzájemných soubojů, čtyřiadvacetiletý Lotyš ale dokáže být nebezpečný pro všechny nejlepší tenista světa a Murray se o tom dnes mohl přesvědčit.

V prvním setu Gulbis odvrátil v sedmé hře dva brejkboly, aby pak sám za stavu 5-4 udeřil prvním brejkem zápasu. Ve druhé sadě sice neudržel vedení 3-1 a nechal britského soupeře vyrovnat, poslední tři gamy však znovu patřily lotyšskému hráči, který tak po 89 minutách vyhrál 6-4 6-3.

Murray na Rogers Cupu, který v letech 2009 a 2010 vyhrál, končí stejně jako před rokem ve 3. kole. Loni v Torontu odstoupil kvůli zranění kolena, přesto o pár týdnů později v New Yorku slavil první grandslamový titul. Před dvěma lety v Montrealu Murray vypadl dokonce už po svém úvodním vystoupení proti Andersonovi.

Gulbis se v prvním čtvrtfinále od únorového triumfu v Delray Beach utká s domácím Kanaďanem Milosem Raonicem, který navzdory ošetřování v úvodu utkání porazil 7-5 6-4 čerstvého šampiona z Washingtonu Juana Martín Del Potra a po čtyřech měsících postoupil mezi osmičku nejlepších.

Nadal hraje bez omezení, Djokovič ztatil set
Také Rafael Nadal v Montrealu hraje poprvé od Wimbledonu, na kterém překvapivě vypadl už v prvním kole po porážce s Darcisem. Na rozdíl od Murrayho však v soutěži pokračuje, i když po včerejší hladké výhře se dnes na postup přes Jerzyho Janowicze hodně nadřel. 

V prvním setu Nadal neproměnil za stavu 5-4 tři setboly a vzápětí poprvé ztratil podání. Polský tenista ale dějství při svém servisu neukončil, v tie-breaku pak neudržel vedení 5-2 a Španěl vyrovnanou sadu strhl na svou stranu. Janowicz světovou pětku zlobil i v úvodu druhého setu, od stavu 3-0 ale získal jen jednu hru a španělský favorit tak zvítězil 7-6 6-4.



Nadala v Kanadě potěšil nejen postup do čtvrtfinále, ale i stav kolena. "Ve dvou zápasech jsem byl schopný hrát bez omezení, doufám, že to tak bude pokračovat," řekl Španěl, který po loňském Wimbledonu kvůli problémům s kolenem osm měsíců nehrál. "Mým cílem je zapomenout na toto zranění kolena," dodal.

Ve čtrvtfinále se Nadal utká s australským kvalifikantem Marinkem Matosevicem, jenž udolal 7-6 6-7 6-3 Francouze Benoita Paireho.

Na výhru se nadřel i Novak Djokovič, který musel otáčet zápas s Denisem Istominem. , se kterým v předchozích dvou duelech prohrál dohromady jen pět her. Dvojnásobný obhájce titulu v prvním setu ztratil dvakrát servis a rychle musel najít rytmus, který mu chyběl. Ve druhé sadě pak ale nečelil jedinému brejkbolu a vyrovnal. V rozhodujícím dějství sice brejk z prvního gamu nepotvrdil, postup si však pohlídal a po výhře 2-6 6-4 6-4 mohl postup do čtvrtfinále oslavit vítězným tanečkem.



"On (Istomin) byl v první polovině zápasu lepší hráčem. Já dělal hodně chyb a snažil jsem se najít rytmus. Musel jsem bojovat, byl to vyrovnaný zápas až do posledního bodu. Jsem rád, že jsem si na kurtu mohl znovu zatancovat," řekl trojnásobný vítěz turnaje Djokovič.

O postup do semifinále se světová jednička utká v repríze loňského finále s Francouzem Richardem Gasquetem, který rovněž úspěšně obrátil vývoj utkání s Japoncem Keiem Nišikorim.

Turnaj dnes skončil pro českou jedničku Tomáše Berdycha, který ztroskotal na domácím Vasku Pospisilovi.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 3.496.085 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 08. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Pospisil (Kan.) - Berdych (5-ČR) 7-5 2-6 7-6(5)
Djokovič (1-Srb.) - Istomin (Uzb.) 2-6 6-4 6-4
Gulbis (Lot.) - Murray (2-Brit.) 6-4 6-3
Nadal (4-Šp.) - Janowicz (15-Pol.) 7-6(6) 6-4
Raonic (11-Kan.) - Del Potro (6-Arg.) 7-5 6-4
Gasquet (7-Fr.) - Nišikori (9-Jap.) 1-6 6-3 6-3
Matosevic (Austr.) - Paire (Fr.) 7-6(7) 6-7(10) 6-3
Davyděnko - Bogomolov (oba Rus.) 6-4 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:

Peya/Soares (3-Rak./Braz.) - Berdych/Llodra (ČR/Fr.) 3-6 7-6(4) 10-6
Fleming/A. Murray (Brit.) - Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
gigin
Tak jsem na to teď koukal znova a zase to tak extra nebylo! :DDD Prvni set hrůza, ve druhém trošku lepší, ale celkově nic moc. Teď trošku po tommrovsku: Gulbis si tímto vítězstvím polepšil v žebříčku o dvě místa. Hra ale nebyla nijak oslnivá. Ještěže Můra byla totálně tragická. V příštím kole Raonic, který na tomto turnaji zatím působí dobře. Otázka je jak se projeví jeho zranění, kvůli kterému se nechal v zápase s Delpem tak dlouho ošetřovat. Gulbis musí svůj výkon zlepšit, protože tohle by na Miloška nemuselo vůbec stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
až na chybu: "potrápil světovou pětku". Nadal je 4. :)
Reagovat
steve79
Vyřazení Murrayho je docela překvapení. Na Masters 1000 se mu moc v poslední době nedaří, ale když příjde Grandslam, tak je jak vyměněný.
Reagovat
Vojtiik
Erniiiiieeeee ty divochu, ty draku, vyhraj to tam!
Reagovat
Fandina
Tome škoda, gratulka Vaškovi. Ten mě zaujal letos při DC, se Seppim sice prohrál, ale bylo to v pátém setu a pak vyhráli s Nestorem čtyřhru. Tak je vidět, že se mu před domácím publikem daří. Tome škoda těch dabláků tak držím palce příště.
Reagovat
smazaný uživatel
nuz darmo, za vsetkym treba hladat zenu, Berdych je pod papucou a netrenuje dostatocne na kurte ale v posteli...
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ten Roger uz ani vte posteli moc nemuze stema zadama ze? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v semifinale
Pospisil, Bogomolov alebo Davydenko

to si robite srandu
jak Wimbledon to je
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná kompenzace, tak co, dáme kanadské SF?
Reagovat
Sonja
Kéž by...
Reagovat
Sonja
Tomáši, Tomáši...ty když máš šanci, tak ji kopneš do zádele.
Gratulace Vaškovi- hodně cenný skalp.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozem taky turnaj z vysoka osrat

vo 4 finale chalengrovy hraci
Reagovat
J.M.
No kdyby aspoň challengeroví. Ale v rozhovoru po vítězství nad Murraym Gulbis říkal, že na začátku roku nedostal ani divokou kartu na challenger.

Tak snad se jednou aspoň na tu vysněnou challengerovou úroveň dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome,dneska jsi snad horší jak ta Petra!! moje nervy :D
Reagovat
tmora
Toho Vaclava bych vazne poslat na dopingovou kontrolu - to nevi Jen tak co tam predvadi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám že je llodra špatný člověk nebo hráč spíše naopak je predevsim vynikající deblista ale Tomáš říkal že by s ním nešel ani na pivo ale jak vydim časy se mění a asi si padli do noty jen že mě to překvapilo nic víc
Reagovat
smazaný uživatel
ikdyby spolu ani natom kurtu nemluvili tak to je bussiness. Jako zamestnanec treba muzes jit na pivo se sefem ale v praci ho proste musis poslouchat, tak to je
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajímavé Tomáš kdysi v jednom rozhovoru říkal že mezi své nejneoblibenejsi soupeře řadí llodru a hlavně že s nim hraje čtyřhru už po několikáté opravdu zajímavé
Reagovat
smazaný uživatel
nooa sak a co teraz ako s tym

ze je neoblubeny super neznamena ze neni dobry clovek a dobry partak do 4 hry
Reagovat
J.M.
If you can't beat them join them... Ale mně na tom nepřijde nic moc zajímavého. To, že je pro něj nepříjemný soupeř, že se mu proti němu špatně hraje, neznamená, že proti němu něco má jako člověku, a navíc ty jeho nepříjemné schopnosti na síti se mu v deblu dobře hodí.
Reagovat
Sonja
Já myslím, že Tomáš právě mluvil o Llodrovi jako o člověku;-)...Něco, že kdyby si měl vybrat tenistu, se kterym by určitě nechtěl ztroskotat na opuštěnym ostrově, byl by to Llodra.
Reagovat
Sonja
http://www.tenisportal.cz/zpravy/hlavackova-zpovida-berdycha-llodra-neni-muj-favorit-10880/

Ale zas ocenil jeho voleje...
(jen nechápu, že by si vybral Rafův BH:-DD)
Reagovat
smazaný uživatel
To nechápal nikdo a řešilo se to tam pak :D
Reagovat
Mayo
Rafov BH ? :D Tomáš spadol na hlavu tuším...
Reagovat
gigin
Presně tak! Chtěl by tam bejt s Kubotem. Zářijové vydání časopisu Tennis Aréna, ročník 2012.
Reagovat
J.M.
Tak z toho smíchu bych spíš usuzoval, že v tom je nadsázka, která je možná daná právě tím, že to pro něj je (nebo spíš tehdy byl, dnes už těžko) nepříjemný soupeř.
Reagovat
Sonja
Je to možný...že by narážel na USO 2010, kde s ním prohrál ve 3 setech v 1.kole?
Nebo mu je fakt nesympatický jako člověk...ani tomu bych se nedivila.
Reagovat
J.M.
Mohl mu být nesympatický, ale já myslím, že u Tomáše se tyhle nálady přelévají, věci se mu rozleží v hlavě. Když se s někým pozná blíž, tak může klidně zmenit názor, a debl je k tomu dobrá příležitost. Dodnes si třeba spousta lidí myslí, jak nesnáší Almagra, přitom Tomáš říká, že se s ním úplně v pohodě baví.
Reagovat
Fandina
Podle mě nejde ani o nesympatie. Odpověděl na otázku a jede se dál. S tebou bych na ostrově chtěl být a s tebou ne a tím to končí.
Reagovat
Sonja
Jooo, Můra věděla, proč se soustředit na deblík:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
To neni mozny, tak "Wimbledon" nam pokrcuje. Favoriti se trapi nebo rovnou vypadavaji...a hraci za TOP 30 si nasbiravaji body
Reagovat
smazaný uživatel
mooja rec

a kde top 30

to hraco okolo 75 miesta zbieraju body
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen chybí, aby Davyděnko vytřískal všecky soupeře, sebral triumf, chytli ho za doping a sázení najednou a cicka asi odvezou :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak Davydenko a sazeni to su velky kamarati

to asi bolo aj potvrdene uz
Reagovat
letityfanousek
mu to budete předhazovat? Zamyslete se. Teď je nejvíc sledovanej, byl by to blb kdyby.. jsou jiní borci o kterých se nemluví
Reagovat
gigin
Hlavně už Gulba takové vítězství potřeboval. S Nadalem to 2x nedotáhl a toto je prostě fakt důležitý moment, no. Pak narazí na Háječka a bude to zase všechno v pytli :DDDDDD Nééé, já mu ale fakt věřím, že to do top 10 dotáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu nerozumím, on tvrdí, že nehrál dobře, to musel hrát teda Andy katastrofálně teda, když neproazí ani Gulbu, který nehrál maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
on nato ma ale stale idu prehry s hracmi s ktorymi by nemal prehravat

je nevyspitatelny
Reagovat
gigin
Gulba se ze začátku nemohl dostat do rytmu. Hodně si samozřejmě pomáhal servem. Andy měl několik bb, ale nic. Ten první set mohl dopadnout klidně opačně. Postupem času Ernestek začal hrát líp a dvakrát ve druhém setu vzal Andymu serv. Tomu se to naopak podařilo jen jednou. Některé výměny byly fakt parádní.... Taky se tam Andy začal pak chytat za stehno a tak,no. Nevím, jestli to mělo nějaký vliv....
Reagovat
smazaný uživatel
Za stehno se chytá často, za kotník a za záda taky :D

Bože můj, tohle jsou prostě zápasy, které nesmí ztrácet, obhájil jen loňské body, mohl být v plusu, to samé Cincy, tam musí něco uhrát. Je fakt na palici, že sere na ty masters pod Ivanem a maká pořádně na grandslamech. Ale třeba moc dlouho slavil a prostě ještě není v rytmu, včera to bylo vidět. Ale co, jednou jsem napsal, že mi stačí Wimbledon, tak ho má a můžu být v klidu. Ernest stejně vyletí v dalším kole :D
Reagovat
gigin
Lendl tam byl no. Tak v příštím kole Delpo/Milošek. Delpo má prej cosi ze zádama, Milošek je hratelný. Uvidíme, no.. Víš jak to s ním je, no :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, má šanci udělat si dobrý výsledek cyp, tak by si to neměl pos..rat, může klidně dát i finále s tím losem.
Reagovat
gigin
No přál bych mu to moc. Prosím tě, zjisti pak, co říkal Andy. To by mne celkem zajímalo. Děkuju :)
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím nic, asi je nasraný :D
Reagovat
smazaný uživatel
No paráda a ještě vyletí i Paire, to je další cyp, vyřadí Kohliho se Stanem a pak prohraje s Matosevicem bez jediné zbraně, u toho se na UE raděi ani nedívám.
Reagovat
smazaný uživatel
nooo Gulbis prehral s Hajkom pred 3 tyzdnami a teraz dal Andyho

nema to zmysel
proti zdravemu rozumu uz ide tie vysledky
a ten Matosevic tiez dakedy vystrely a potom zase spadne na uroven hracov okolo 150
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak vela prekvapeni naraz
nemam to rad
Haas
Ferrer
Isner
Murray
Tomas tiez dostava
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem kurvoval, že tam pustil FRNDA Berdycha, ale raději mr.dám na jakýkoliv záznam, je mi jasné, co tam uvidím, když má prostě Murray víc chyb než winnerů o tolik, tak je něco špatně. A jakkoliv mohl hrát Ernest dobře, tak to je docela průser, lehká možnost jak nahrabat body a stáhnout Djokoviče, ale ne, on raději rupne. Bože můj, to je fakt nehorázný cyp, když už včera začínal otáčet druhý set, vypadalo to dobře. Schválně si počkám, co řekne. Ale prohrávat s Gulbou ve 2 by prostě neměl. Od loňské sezony je na Masters většinou úplně k hovnu, ačkoliv mezi lety 08-11 vyhrál každý rok dva, tedy 8, za poslední dvě sezony jen letošní Miami, kde vypadnul Novak a nehráli Rafa ani Roger. Ale aspoň to má odůvodněné a vyhrává grandslamy, on sám říkává, že raději vyhraje grandslam, než byl jednička. A takhle jí fakt nebude, když budu hloupě ztrácet body.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray sa asi nikdy nezmeni
hoci vyhral Wimbledon
ale stale tie prehry s hracmi ako napr Gulbis to by nemuselo byt aspon NIE na takych turnajoch
Reagovat
Mayo
Murraymu viac sedia GS ako Masters...na 3 víťazné je proste lepší...na masters nikdy nevynikal nejako ako tí zvyšní 3 RF, RN, ND...ale dneska úplne také odchodené jak keby sa mu nechcelo
Reagovat
smazaný uživatel
ja som si uz u Andyho nato zvykol ze tie prehry s hracmi napr. Gulbis pridu
Reagovat
smazaný uživatel
On byl právěže až do roku 2011 na Masters daleko lepší než Djokovič, 08 Cincy + Madrid, 09 Miami + Montreal, 10 Toronto + Šanghaj, 11 Cincy + Šanghaj, měl 8 masters ve 24 letech, každý rok aspon 2. Od loňska jenom letošní Miami, začal se víc koncentrovat na grandslamy prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ked chce byt 1 tak sa musi koncentrovat aj na masters nie len na Grandslam
Reagovat
smazaný uživatel
No to já vím, mně to neříkej. Mohl krásně za ty dva turnaje stáhnout spoustu bodů, má dvě třetí kola pokdu vím, nebo třetí a druhé, kdyby udělal dvě finále třeba, tak noleho stáhne o pěknou porci bodů.
Reagovat
Mayo
noo ja myslel asi som len ten počet tých masters titulov, že ich má najmenej no...ale je to škoda, že tam nehrá teda od tej doby tak dobre...ale na GS hrá dobre...lenže ak chce byť jednotka, tak musí hrať dobre aj na masters lebo tie body mu proste budú chýbať...
Reagovat
Mayo
ale myslím si, že Cinci by Murraymu mohlo viac sedieť...možno sa mýlim
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo no, ono je to s podivem, ale mu rychlejší povrchy svědčí, protože jeho útpčné úderé nemají až takovo razanci a na pomalejší površích mu to vrací. Třeba v IW krom 1 finále katastrofa, tam mu to vyloženě nesedí.
Reagovat
Mayo
Šanghaj je tiež celkom rýchly nie ? a tam mu to extrémne vyhovuje...to zase ja si s Rafom neprídem na svoje veru...tento Montreal je zrejme asi posledný masters kde ešte môže uhrať dobrý výsledok
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v Šanghaji mu to jde, dvakrát tam vyhrál a loni si sám posral treble, když nevyužil těch 5 mečbolů nebo kolik s Novakem. Na Paříž sere vždycky.
Reagovat
J.M.
U Andyho na tom podle mě moc nesejde, to, na kterém turnaji se mu daří, je dáno i jinými věcmi než rychlostí povrchu. Ale samozřejmě rychlé povrchy mu tradičně svědčí.

A zrovna ten Nadal řekl, že má rád rychlé kurty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak udrzet jedno podani a snad 3.set. Ale tolik dvojchyb co tam vyrobil. Hlavne asi 5 v devaty hre.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam break!!! Jo!!! Fuj!!!! :-DDD az 4. vyuzil ale ten return na tu vyhodu stal zato :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Noo
A preto Andy nikdy nebudes pravy sampion
lebo trapne vypustas zapasy
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těšim na semko Djoko s Rafou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doufám že se podobné překvapení nenarodi v zápase berdycha s Pospíšilem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist