Murray v Montrealu ukončil sérii porážek s Djokovičem a má 11. titul z Masters

17. 8. 2015, 00:16
Aktuality 307
ATP MONTREAL - Andy Murray ve finále turnaje v Montrealu udolal po třech hodinách boje světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterého porazil poprvé po dvou letech a sérii osmi porážek. Turnaj Masters 1000 vyhrál pojedenácté v kariéře.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray na prvním přípravném turnaji před US Open ve Washingtonu prohrál hned ve svém úvodním zápase s Gabašvilim, z nečekané porážky se však dokázal rychle oklepat. V Montrealu se dostal bez ztráty setu do finále a v něm poprvé od Wimbledonu 2013 porazil i suverénní světovou jedničku Novaka Djokoviče

Osmadvacetiletý Brit prohrál se svým srbským vrstevníkem osm zápasů v řadě, z toho čtyři v této sezoně, přičemž vždy nezvládl první set. Tentokrát ale začal lépe a i díky Djokovičově nejistotě a malé úspěšnosti hry na síti vedl 4-1 a 40-15. Srb se ale do hry o první sadu vrátil a málem se mu povedl i obrat.

Statistiky zápasu
Djokovič - Murray
5 esa 7
2 dvojchyby 5
59 % 1. podání 'in' 60 %
65 % úsp. 1. podání 69 %
33 winnery 39
37 nevyn. chyby 43
23/38 hra na síti 15/22
3/14 brejkboly 4/19
čas: 3:00

A to i díky podivnému zahlášení rozhodčího Ferguse Murphyho. Murray totiž za stavu 4-4 a 40-30 trefil eso, ale muž na umpiru čárového opravil, zahlásil aut a navíc Murraymu rozmluvil touhu vzít si jestřábí oko. To však televizním divákům ukázalo, že míček 'olízl' lajnu a Brit měl jít do vedení 5-4. Murray sice v témže gamu čelil brejkbolu, obrat však na poslední chvíli zastavil a po 67 minutách boje se ujal vedení.

V druhé sadě oba finalisté zpřesnili svou hru. Djokovič získal úvodní dva gamy a i když Murray vyrovnal na 3-3, nejvýše nasazený Srb si nakonec vynutil třetí set. 

V něm měl Murray více fyzických sil a především odvrátil všech devět brejkbolů, což bylo klíčové. První zlikvidoval hned v úvodní hře a šel do vedení 3-0. Vyhráno však neměl. V sedmnáctiminutovém gamu za stavu 3-1 přežil dokonce šest brejkbolů a když v osmé hře neproměnil tři mečboly, málem toho litoval. Za stavu 5-3 prohrával 15-40, ale další kritické výměny znovu zvládnul a nakonec po využití celkově pátého mečbolu zvítězil po 3 hodinách boje 6-4 4-6 6-3.



"Bylo to fyzicky i psychicky velmi náročné finále," řekl Murray, který si v 28. vzájemném střetnutí připsal teprve devátou výhru. Letos má na kontě 53 vítězství, o jedno více, než Djokovič. Odehrál však také o pět utkání více.

"Neustále jsem bojoval a v důležitých okamžicích třetího setu jsem zůstal klidný," komentoval Murray, jenž vyhrál i 48. zápas sezony poté, co získal první set. "Když jsem potřeboval, tak jsem hrál agresivně. Zejména ve třetím setu, když jsem čelil brejkbolům, tak jsem několikrát zakončil výměnu u sítě a získal několik přímých bodů z podání. Hrál jsem opravdu maximálně agresivně a to mi dnes pomohlo."

Novak Djokovič a Andy MurrayMurray v Montrealu navázal na svůj triumf z roku 2009, Rogers Cup vyhrál také v roce 2010 v Torontu. Na turnajích série Masters 1000 získal 11. titul a vyrovnal se Petu Samprasovi. Neprohrál na nich už 11 zápasů v řadě poté, co na jaře triumfoval na antuce v Madridu, kde ve finále porazil rovněž nečekaně Rafaela Nadala. Celkově si připsal 35. singlový titul.

Murray se už postupem do semifinále kvalifikoval na Turnaji mistrů a účastí ve finále si zajistil návrat na post světové dvojky před Rogera Federera, čímž vyrovná své nejlepší umístění. Druhý byl naposledy před dvěma lety.


Djokovič, který ve čtvrtfinále přežil dva mečboly proti Gulbisovi, na turnaji Masters 1000 prohrál poprvé od loňského října a sérii 30 výher. Od Šanghaje zvítězil v Paříži, v Indian Wells, v Miami, v Monte Carlu a v Římě. V Madridu nestartoval. 

"Andy tu odehrál velmi dobrý turnaj. K titulu mu gratuluju, rozhodně si ho nejen za dnešní výkon zaslouží," řekl Djokovič. "Doufám, že v Cincinnati a na US Open budu hrát minimálně stejně dobře, jako tady," dodal Srb.

Svěřenec Mariána Vajdy a Borise Beckera má i přes porážku ve finále skvělou letošní zápasovou bilanci 52-4. V Montrealu se mu nepovedlo zopakovat své triumfy z let 2007 a 2011, Rogers Cup vyhrál také před třemi lety v Torontu. Na celkově 25. titul z turnaje Masters 1000 se pokusí zaútočit v nadcházejícím týdnu v Cincinnati.

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4,178.500 dolarů
nedělní výsledky (16. 08. 2015)
• Dvouhra - finále •
Murray (2-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 4-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Nestor/Roger-Vasselin (Kan./Fr.) 7-6(5) 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

307
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.tn.nova.cz/clanek/podvedeny-djokovic-ne-jestrabi-oko-opravdu-nebylo-zmatene.html
Reagovat
spaniel
Dobrý mic, uz byly k viděni i těsnější.
Reagovat
EllNino
Tak bohužel, Jirka pokračuje v trápení, pokud jsem dobře počítal, tak 14x letos končil v 1. a 5x ve 2. zápase na turnaji ...paradoxně má pak úplně opačné výsledky v podobě jednoho titulu z ATP, jednoho z challengeru, finále ATP a semi ATP ...ale na těch větších turnajích je to slabota, na všech Masters turnajích krom Říma (kde ale porazil Ernieho) vypadl v 1. kole a vyjma nemožného Lorenziho na trávě ve Wimbledonu letos neporazil nikoho na GS ...a i přesto se v Race drží v top 40
Reagovat
tommr
škoda - těšil jsem se na českej souboj ve druhým kole. Bellucci ale byl dost těžkej soupeř na rozjezd a bude to těžkej soupeř i pro Tomáše ... :(
Reagovat
kada.tom
hmm, Jirka prohrál těsný 1. set, ve 2. setu mu Belluci odvrátil breakbally a Jirka to opětovně v hlavě prohrál, takže to prohrál i na kurtu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Parada Mardy. Kez by jeste neco pridal. Zatim posledni z te serie charismatickych Amiku posledniho desetileti Agassi, Roddick a on.
Reagovat
kada.tom
tak v Cinci asi těžko něco přidá, nemyslím si, že má na to porazit čerstvýho vítěze z Montréalu
Reagovat
smazaný uživatel
Co my vime. Fish v Cinnci je jiny hrac plus Andy ma za sebou velkoi vyhru, presun, jine podminky...jako Murray je velky favorit, ale Mardy neni bez sance.
Reagovat
kada.tom
to každopádně, ale spíš si myslím, že Mardy Andyho hodně pozlobí, ale nevyhraje - třeba 7-6 7-5 pro Andyho nebo tak něco :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Současný Mardy fakt podle mě nemůže pomýšlet, že by Andymu nějak uškodil.
Reagovat
Davor1
Ja by som tam radil aj Jamesa Blakea, to bola tiež veľká osobnosť so silným príbehom a hráč starej školy... V súčasnosti rozhodne nie je na zahodenie Izzy a verím aj Jackovi Ponožkovi do budúcna :-))
Reagovat
spaniel
Izzy nulové charizma (pro me) a tenisove slaby.
Reagovat
Davor1
Ja Johnyho obdivujem, nezabudnem na niektoré jeho zápasy (5 seťák s Nadalom na FO, alebo výhry s Djokovičom...), kde som mu neskutočne fandil už len preto, že také drevo dokázalo hrať vyrovnane s najlepšími hráčmi histórie a napriek značnému hendikepu v pohybe a medzihre to niekedy dokáže zmazať veľkou vôľou a snahou, samozrejme technicky to fakt nie je žiadny zázrak, ale na jeho parametre to podľa mňa celkom ujde :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Isnerovo charisma taky nevidim, ale je to sympatak. Blakea si moc nepamatuju, ale je pravda, ze ma silny pribeh. Sock me zaujal svym forhendem, ale ne osobnosti.
Reagovat
spaniel
Souhlas. Sympatak je. Blake byl frajer po vsech stránkach a Sock se snad jeste vyprofiluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak forhendem byl známej spíš ten Blejk, ne?
Reagovat
kada.tom
Mardy dneska Viktora z kurtu vyloženě vystřílel, je nutno podotknout, že Mardy hrál parádně a Viktor naopak byl jalovější, hlavně servis mu teda nešel a na ten Mardyho často neměl moc odpovědí. Mardy tak vyhrál první zápas letos, snad nebude poslední, na US Open bych mu přál alespoň jednu výhru.

Každopádně zápas 2. kola mezi Mardym a Andym může být zajímavý, kluci to maj mezi sebou 4-4 a jejich dvě poslední střetnutí se odehrála právě v Ohiu :-)
Reagovat
kada.tom
mlátit s raketou umí Viktor pěkně, vo tom žádná :-D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/13216/federer-som-lepsi-nez-pred-desiatimi-rokmi

Súhlasím, len konkurencia je iná :)...Ja v tom mám jasno, Roger v tom má jasno, len FFF si to nechcú priznať :)
Reagovat
Denis92
"Možno nemám tu sebadôveru, ktorú som mal ako 24-ročný, keď som vyhral 40 zápasov za sebou.."
Psychika v tenise robi velmi vela a casto dokaze vyhrat aj zapasy, v ktorych si neni lepsi hrac. Hlavne v tomto zaostava za Djokovicom a Nadalom a preto prehral niekolko velkych zapasov..
Reagovat
spaniel
"a môj forhend je stále rovnako dobrý" vtip roku. Nejspis ma problem s pameti. Horsi pohyb, pomalejsi regenerace, nižší sebevedomi. Lepsi ma servis, voleje a taktiku. Backhand se mne zda nastejno. Ubral ramu, ale i winneru.
Reagovat
spaniel
Jj, treba Nadal hraje furt stejne podle me, jen hraci top 10 se zlepšili a trochu mu utekli.
Reagovat
Roger_Federer
to opět vytrhl z kontextu..;););)
Druhou část jsi asi nečetl, nebo schválně vynechal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze te to bavi schazovat Rogera.. Asi ti to dela dobre..
Tvoje premisa o spatne konkurenci je stejna jako premyslet o tom, ze kdyby se tenis nehral na antuce, tak Rafa je na urovni Wawrinky, Roddicka a Murryho..
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick na úrovni Murrayho, čeho jsem se to dočkal panebože.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je v pohodě, on Forehand na druhou stranu objektivně přiznává, že na antuce byla konkurence ještě daleko slabší, takže většina Rafových titulů z RG má také přinejlepším poloviční hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka, Roddick a Murray majú tolko GS dohromady ako Rafa mimo antuky, ty jedna úroveň :)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vim, ze ma Rafa 5 mimo antukovych GS, je to borec.
Jen mi vadi schazovani ziskanych GS Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
"překvapivě" prohrál TB :)
Reagovat
slacker
luuuzr
Reagovat
zpilat
vyhrál veselý vůbec za poslední půlrok jediný tiebreak?
Reagovat
kada.tom
jo, například v jeho posledním zápase proti Almagrovi v Kitzbühelu
Reagovat
slacker
Luzrik uz si muze zacit balit
Reagovat
EllNino
ten luzřík bude zachvíli jedinej, kterej nám na okruhu zbyde, takže bychom si ho měli vážit :D
Reagovat
slacker
a za co vazit? Za nekonecne prohry v prvnim a druhem kole?
Reagovat
EllNino
ne, že aspoň někoho máme :D
Reagovat
slacker
mame Berdycha, Stepanka a Rosola.
Reagovat
EllNino
já alemluvilo mladých hráčích, které nemáme, tihle jsou za 3 roky v prachu a pak už tu je jenom Jirka, popřípadě Adam :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš toho typického vítěze Rosola, který skoro ve třiceti má v kariéře zhruba stejné úspěchy jako "lůzr" Jirka v jednadvaceti?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne skoro, třicátiny oslavil 24. července :-)
Reagovat
slacker
Kolik hracu prvni desitky uz porazil ten "zhruba stejne uspesny" Vesely?
Reagovat
EllNino
ehm, Rosol ve věku Veselého byl nicka, do stovky se dostal až před 4 lety, tedy v 26 letech, takže Jirka má trochu náskok, když je mu jen 22 ...a pokud jde o top 10 hráče, tak myslím, že krom Nadala nikoho neporazil...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ze všech těch statisíců či milionů dětí, které po celém světě trénují tenis, se Veselý jako jeden ze tří nebo čtyř hráčů své věkové kategorie dostal mezi 50 nejlepších hráčů světa. Typický lůzr...

Pro ilustraci, to je počet lidí třeba v Praze v porovnání s počtem lidí, kteří se pravidelně scházejí večer u vás na vesnici v hospodě...
Reagovat
slacker
Tak jeste porazil minimalne Melzera-Benese.
Reagovat
kada.tom
Mardy hraje zatím úžasně, Viktora si v 1. setu neskutečně povodil a poslední hru otočil pěti body ze stavu 0-40 :-)
Reagovat
spaniel
Ten dropshot ;p
Reagovat
Nola
http://sport.sme.sk/c/7968052/tenisti-harrison-a-kokkinakis-sa-takmer-pobili.html
Reagovat
kada.tom
C´moon Mardy :-)
Reagovat
Mayo
Fish?
Reagovat
kada.tom
yes :-)
Reagovat
spaniel
Neskutecne hraje. Terence Hill ve forme.
Reagovat
kada.tom
v tomhle se shodnem (zázrak) :-)
Reagovat
spaniel
Tak vis jak, jednoducha rovnice, ty se nabehnes do RF, ja do tebe (pac nikomu tak nefandis, aby se to vyvazilo, zbyvas jen ty). Mimo to se mozna shodnem na x věcech.
Reagovat
kada.tom
rozumím a myslím, že se shodneme v mnoha věcech, akorát moje silná antipatie vůči RF a tvoje sympatie k němu na sebe přirozeně naráží ... a i já fandím mnoha hráčům a hráčkám :-)
Reagovat
spaniel
Vim, Bryani, Serena atd...jen nikde nevidim extra vášeň :)
Reagovat
kada.tom
je jich víc než jen tihle tři :-)
a vášeň nemám u nikoho asi ... i když Serena, Vika a Petra jsou moje srdcovky :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovic nebude hrát v Cincinnati , odhlásil se.
Reagovat
kada.tom
zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Fake
Reagovat
Kozoroh
Výmysl, na Novakově webu se o odstoupení nic nepíše!
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko zřejmě prohrál, protože byl lehce zhulenej: http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/699096-tady-smrdi-trava-stezoval-si-djokovic-pak-prohral-ve-finale.html#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
pasivní hulič... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pry nekdo z tymu Andyho nowakovi podkuroval
Reagovat
Nola
zhulil sa o den skor v semi ...... doping mu nepomohol k vyhre, skor uskodil :D
https://www.youtube.com/watch?v=ZAmfrQy2saI
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jasný, mě bylo hned divný, že prohrál s tím dřevákem. Já jsem zhulenej na kurtě taky nemožnej
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přijít to muselo. Hold padl s Můrou. Ale co už. Nahrál toho z top turnajů nejvíce, v 2011 ho na podzim vyklepl Nishi s kanárem, prostě únava se nedá obejít.

Velmi důležité je ale Cinci.

Gratulace Můrovcům :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díkym, zajímavé je, že v roce 2011 vyhrál Nole taky IW, Miami, dva antukové Masters, pak Kanadu a jako první ho na Masters porazil Andy v Cincy. Letos opět tak, akorát o turnaj dřív :-)
Reagovat
Kozoroh
Letos místo Kanady vyhraje Cincy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radši on než Roger (to by znamenalo zase pád o jedno místo dolů), ale ideální by byl double Andyho :-)) Dvakrát v řadě ale Noleho neporazí.
Reagovat
Marduch
Přesně tak, a proto se před USO už nesmí potkat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby vsechny opet neprejel wawros. Kdo by cekla, ze vyhraje RG
Reagovat
smazaný uživatel
slovo sa nedá priamo preložiť, často býva nahradené spojením "napriek tomu".
rádi se příliš neměli, nicméně přece spolu?
radi sa príliš nemali, napriek tomu predsa spolu...
Podobne aj v cz jazyku sa nedá priamo preložiť "ľúbiť".
V slovenčine sú 3 stupne lásky...mať rád, ľúbiť, milovať.
mám rada svoju učiteľku...ľúbim mamičku...milujem manžela...:))
Reagovat
smazaný uživatel
*přece spolu...
Reagovat
Mayo
Nicmene by som prelozil ako " avsak"
Reagovat
smazaný uživatel
hej, aj to môže byť
Reagovat
Frick
A u ovce je to "ľubiť" alebo "milovať"?
Reagovat
a.magerova
No to si počkám na odpověď :-))
Reagovat
slacker
trtkat
Reagovat
slacker
trtkat
Reagovat
George_Renel
Pán je asi znalec..... :-p
Reagovat
smazaný uživatel
to akože ty a ovca? Záleží na tom, aký vrúcny vzťah k nej máš. Ak nemôžeš bez nej žiť a dal by si za ňu aj život, tak ju miluješ. :D Robíš sa hlúpy alebo si?
Reagovat
a.magerova
Tak může ovci milovat a zároveň ji netrtkat, nicméně je to jen můj dohad :-)))
Reagovat
spaniel
Spis bych tipl, ze se trkal s baranem.
Reagovat
ipko
http://sport.aktuality.sk/c/191744/djokovic-sa-stazoval-rozhodcovi-niekto-tu-fajci-travu-citite-to/ :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stastie, ze nehral s D. Brownom práve vtedy..
Reagovat
Pavol
Teraz trocha zvolnil a na US open zase vyhra. Tam zase Murray trocha ubere. Zavse musite dat superovi vyhrat aby Vas mal trocha rad samozrejme vo vsetkej pocestnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
nesúhlasím. Srb je tenista, ktorý hrá do poslednej loptičky, nevzdáva sa a vyhrať chce vždy. To by už muselo byť veľmi zle, aby ho vypustil.
Reagovat
Mayo
Bla bla
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CMlJqNPUEAAvERR.jpg
Reagovat
gigin
?He (Kyrgios) apologised to me,? Kokkinakis said. ?I let him know, I made it pretty clear that he can?t be doing that. If he?s got a problem, he?s got to say it in private. The way he went about it definitely wasn?t the right thing.?

http://www.rippa.com/category/tennis/thanasi-kokkinakis-involved-in-on-court-bust-up-with-ryan-harrison-reveals-anger-at-nick-kyrgios-sledge-%28video%29-201508170002/
Reagovat
smazaný uživatel
Harry by měl tež držet hubu, svatý není.
Reagovat
gigin
Emirates ATP Rankings movers:

Murray +1 to 2
Nadal +1 to 8
Tsonga +5 to 19
Chardy +22 to 27
Gulbis +19 to 68
Reagovat
Stan_Borowitz
Počítal jsem body, gigine, a pořád to ještě může být na konci roku kolem pátého místa.
Reagovat
gigin
No na challengerech to nenahoní. TOP 20 by mi stačilo. Nebo co? Netroškařit?
Reagovat
Stan_Borowitz
Musí to kosit hlava nehlava, od kvaldy až do finále!
Reagovat
a.magerova
A které stovky ? :-P
Reagovat
ipko
je až potom neuveriteľné, keď si uvedomím že Andy vyhral zatiaľ "len" 2GS.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
http://msport.aktuality.sk/c/191744/djokovic-sa-stazoval-rozhodcovi-niekto-tu-fajci-travu-citite-to/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-sport&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-new2#
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TrollTennis/status/633179053353271296/photo/1
Reagovat
janek_da
Proč jsem si vzpomněl na Kozoroha?
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:DD
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně to připadá, že se ten lev nejdřív snaží tu zebro ojet, a když to nejde, tak aspoň vylízat...
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Zastydlá puberta....?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, Klaus na Štvanici v pátek vůbec nebyl...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, jak je vyfocený na snímku č.23 ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Když tam vůbec nebyl, nemůže přece být vyfocený na žádném snímku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi mi posílal odkaz na snímek, tak to musíš vědět, jestli tam byl. n
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ono je to jednoduché - já jsem tam byl a mluvil s ním, takže prostě vím, že tam byl.

Někdo jiný zase měl nutkání za každou cenu se vyjádřit a nějak shodit to, co jsem napsal, tak prostě něco plácl, aniž by si ověřil fakta.

Žádné stéblo v podobě čísla fotky na tom nemůže nic změnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsi mi neodpověděl na jednoduchý dotaz? Jestli tvůj nevhodný ( úchylný ) příspěvek má něco společného se zastydlou pubertou?

Chceš mi namluvit, že přátelé Klause, a ostatních miliardářů, chodí na TP diskutovat s obyčejními smrtelníky? Samozřejmě, že nechodí . Ti mají své přátelé. Možná ani Tomáš Chrenek neví, že nějaký portál existuje.

Měla jsem rovnou napsat, že si opět vymýšlíš a s žádným Klausem jsi se nesetkal, ani nemluvil. Nakonec jsi v jednom příspěvku uvedl, že ti nesmíme všechno věřit, co zde napíšeš.

Neboj nevěřím....
Reagovat
slacker
To nevis ze Stan Borowitz je alter ego Tomase Chrenka?
Jiny magnat na severni morave neni
Reagovat
FulnekUltras
Pro mě modrák jako modrák... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tomáš je volič a sponzor socanů, jinak ale Země je naštěstí modrá planeta. Ty patříš na Mars...
Reagovat
FulnekUltras
ještě že ne na šibenici... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejsme jako vy...
Reagovat
FulnekUltras
jj, něco podobného se v roce 1989 taky halekalo... ;)
Reagovat
spaniel
Stane, ze se na tu rudou chatru nevyse*es.
Reagovat
FulnekUltras
z modré žumpy vzhůru to jde zjevně dost těžko... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
O něj mi nejde, ale když necháš šířit lži bez odezvy, začne jim postupně naslouchat stále víc lidí. Znáš to, stokrát opakovaná lež se stává pravdou... vždyť ty režimy, které on tak obdivuje, stojí právě na tom, že jim nikdo nesmí oponovat, že vyjádření jiného názoru bývá trestáno jako těžký zločin. Oni dobře vědí, proč. Ve svobodné soutěži myšlenek přece nemají naději na úspěch.

Ono totiž stačí, když si lidi přečtou jedno takové diskusní vlákno s obdobnými proroky, a rázem vědí, která bije. Během debaty z nich začnou postupně lézt jejich skutečné cíle a občas i prostředky, jakými by jich chtěli dosáhnout. Viz to, že sociálně spravedlivé společnosti chce FulnekUltras (už ten nick!) dosáhnout kombinací normalizačního Husákova režimu se zvláštní čínskou směsicí komunistické diktatury a raného dravého kapitalismu, kde tvrdé lokty, bezohlednost a korupce o několik řádů převyšují cokoli, co si vůbec dokážeme představit. Zvlášť ti Číňani jsou příkladem sociální ohleduplnosti a rovnosti jak noha... snad v tom, že se za nehrdelní zločin nerozpakují popravit dělníka i generálního tajemníka. Z toho přece po přečtení každému normálnímu člověku musí přeběhnout mráz po zádech.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, snad, že žádný režim doposud nebyl ideální. Socialismus vyhovoval lidem, kteří dávali přednost jistotám, neměli potřebu shromažďovat majetky a ani soutěžit v myšlenkách. Žili hlavně pro rodiny. Každý má své přesvědčení co se týče politiky a i kdyby byly argumenty kdoví jaké, ten člověk neustoupí ani píď, zvlášť ti na tenisportálu.
Reagovat
spaniel
Lol.
Reagovat
FulnekUltras
Je typické, že Stan si z mých příspěvků izolovaně a s vlastním obsahovým výkladem vytahuje jen to, co se mu hodí k potvrzování svých "argumentačních" dogmat. O tom, jak tolerantní k odlišným názorům je on sám, však nejlíp svědčí jeho "úvahy" o tom, že se po roce 1990 jaksi zapomnělo jejich nositele postavit mimo zákon. Vzhledem k našemu věku mi už o nějaké naše místní "poměřování" vůbec nejde - mnohem víc ale o to, aby si zde naše protichůdné názory přečetla generace mladší, na které stojí budoucnost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Doporučuji ti pročíst si všechny naše diskuse a jistě zjistíš, že úvahami o tom, zda se po roce 1989 nemělo postupovat důrazněji (třeba ve smyslu postupu Německa vůči NSDAP po 2. sv. válce), vždy reaguji jen na tvé více či méně skryté výhružky jakýmsi "zúčtováním" se "současným režimem". Nechci tím říct nic jiného než že pokud se pokusíte moc převzít násilím, tentokrát se budeme bránit. Toť vše.
Reagovat
FulnekUltras
Pokus se raději už dál tady sám sebe víc nezesměšňovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Copak? (Volk)genosse FulnekUltras neunáší pravdu? Tečou mu nervy?

Začíná mne to bavit čím dál víc...
Reagovat
FulnekUltras
Pravdou je, že současné poměry s největší pravděpodobností totálně vyhnijí pragmatickou cestou bez jakéhokoliv většího násilí a situace v naší zemi při tom zdaleka nebude rozhodující...což posthavloidním dogmatikům samozřejmě nevoní - stejně jako fakt, že dnes už v naší společnosti dávno nemají reálnou většinu, která by ještě mohla jakž takž odůvodnit jejich (modro)bolševické myšlení.
Takže kámo, nezapomeň po všech těch svých obviněních z potenciálního násilí "na druhé straně barikády" zase zamávat us-žoldákům, až co nevidět potáhnou kolem...to je teď možná tvoje poslední naděje... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Panebože, tohle už jsou bláboly choré mysli totálně mimo realitu. Jasně, takových jako ty je v téhle zemi (nebo jakékoli jiné v Evropě) většina, akorát vám cestou k volbám vždycky přijde do cesty hospoda, co?
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
FulnekUltras
Neboj, v autě ČT uprostřed konvoje se nevezeme...
Ale vážně: je to hrůza si uvědomovat, že by ten váš modrobordel mohl padnout i v normálních nezmanipulovaných volbách, co? ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No jasně, modří ptáci mají nadpřirozené schopnosti, už abys doma začal odlévat stříbrné kulky, jinak tu revoluci zase projedete...

Jediné nezmanipulované volby byly ty, kde 99,9% dostávala jednotná kandidátka Národní fronty, že?
Reagovat
slacker
a tys byl mezi tema 99.9
Reagovat
FulnekUltras
už tehdy v modré košili, ovšem s červenou svazáckou šlajfkou... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Takové krásné číslo na ukončení diskuse, vydrželo celý den, než přišel bolševik a jak je odjakživa jeho zvykem, všechno hezké zkurvil.

A ještě k tomu vzpomínkou na svá mladá léta, která nikoho nezajímá...
Reagovat
FulnekUltras
je lepší, ne? (i když se tady dá snadno dohledat, že mně byla ta 300 taky sympatická, a koment č. 301 napsal někdo jiný)

Možná tě to překvapí (i když tě to určitě nezajímá), ale s formálním placením příspěvků do SSM jsem skoncoval přesně s koncem vojny, a členem ani kandidátem KSČ (KSČM) jsem nikdy nebyl - mysli si o tom, co chceš...já si zase myslím, že sám máš dokonce i modrou knížku... ;)
Reagovat
spaniel
Tvl, ty máš drzost něco říkat o zmanipulovaných volbách? Já jen doufám, že jsi starý dědek, kde by tě omlouvala senilita a nostalgie, páč jinak jsi jen tupec.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli sis nevšiml, mluvím o volbách NEzmanipulovaných...představu, že je modráci léta manipulovali, si tady patrně se znalostí věci vsugerujete jen vy dva se Stanem... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je od tebe hezké, že sám uznáváš, že v nezmanipulovaných volbách už čtvrtstoletí nejste schopni získat víc než 15 %...
Reagovat
FulnekUltras
Andrej a Miloš mi zatím jako vývojový trend úplně stačí...
Reagovat
a.magerova
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Vzpom%C3%ADnky_na_socialismus
Reagovat
FulnekUltras
;))) na druhou stranu - pouhým jednostranným rudo-modrým zesměšňováním a urážením všeho minulého nikdo současný systém nezlepší...ba dokonce ti nejtupější "modráci" ustrnou v domnění, že zlepšovat či měnit vlastně není co... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dostala jsem zprávu, že Lence. někdo nechal zablokoval účet a už nebude žádat ani o odblokování.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)))))) Taj tohle je fakt na úrovni mateřské školky...
Reagovat
smazaný uživatel
Pane, já jsem Lenky. sestra, vyřídila jsem vzkaz.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jasně... vy jste velká rodina, ještě tam máte nějakou Eriku a pár dalších, že.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane, tentokrát se mýlíte, já jsem Lenky. skutečně sestra. Můžete si přes admina zjistit IP adresu. Dopoledne jsem psala z práce, teď již píši z domova z Roudnice nad Labem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť říkám, že jste velká rodina. Asi Romové, podle těch jmen.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě rozhodně nevyprovokujete, myslete si tedy co chcete, to už je Váš problém, nikoliv můj.
Reagovat
smazaný uživatel
A já myslel, že Stan Borowitz je alter ego Belmonda, teď v tom mám ještě větší bordel.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bakala, Wronka...
Reagovat
Stan_Borowitz
že bys měla tak krátkou paměť? To se mi nezdá...

A co je úchylného na tom, že chtěl lev ze zebry vodu setřít nejdřív tlapami, tak jí těmi tlapami ojížděl boky, a pak ji chtěl ještě olízat z jejích nohou, aby byla dokonale suchá, bo zřejmě nerad žere mokré maso, to opravdu nechápu. Asi to bude v tvé hlavě, zřejmě tomu všemu připisuješ úplně jiný význam. To ale není můj problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám krátkou paměť,však jsi byl jediný, kdo věděl moje předešlé nicky. Kdybych už tenkrát věděla, že lze na požádání admina původní nick obnovit, tak bych zůstala u Lenky.

Přesto můj názor na tebe nic nezmění, ani tvoje pomsta. Posluž si...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaká pomsta? Jen jsem ti vysvětlil svou poznámku, když jsi ji nepochopila.

Od někoho, kdo vytrvale a únavně spamuje, nějaké morální soudy fakt neberu. Na hrubý pytel patří hrubá záplata.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopila, a víc už nepotřebuji vědět...
Reagovat
Stan_Borowitz
Konečně... doufám, že se to projeví i v jiných ohledech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, projeví...

"Věř pouze sám sobě"
Reagovat
Stan_Borowitz
Kokkinakis banged your boyfriend!
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že podrazil svého přítele...

Chtěl si snad naznačit, že jsi stejný jako on, a proto se ti nedá věřit?
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj Stane, pochopila jsem tvoji narážku. Mám ti oplatit stejnou mincí...?
Reagovat
smazaný uživatel
....až tak hluboko neklesnu, abych se snížila k urážkám.
Reagovat
gigin
Tvl, Kokki není podobojí, nebo jo?
Reagovat
Roger_Federer
No me už vícekrat napadla myslenka (dle ruzných indicii), že Stan_Borowics by mohl byt Václav Klaus osobní. .. :).
Takže by pak jistě věděl, jestli tam byl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem spíše Václav Klaus Revival Band. Nějak mi dělá radost, když začnou někteří vyskakovat půl metru vysoko, jen zaslechnou jeho jméno jinak než v rámci tendenčního nadávání na něj. (Tím ale nemyslím Lenku nebo jak si teď říká)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak ty si říkáš?

Nějak jsem tvou poznámku nepochopila...
Reagovat
smazaný uživatel
No počkej, to jako během letu, musíš mít klapky na očích? Že ani nevíš, jak Stan vypadá? To jsem nevěděla, že je taková stydlivka...
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))))))))))))
Reagovat
Roger_Federer
Já jsem bohužel, jenom desítkovi milionar, me Stan_Borowics do vnitra nepouští. Musím líbat v zavazadlovém prostoru.:(
Reagovat
smazaný uživatel
Však já vím, jak se věci mají...
Reagovat
a.magerova
"Musím líbat v zavazadlovém prostoru.":(

A koho nebo co ? :-P
Reagovat
Roger_Federer
Kdo chce nahoru..musí záda i ústa porad ne ohýbat. :).
Ještě pár let a mužů už z kluka nastoupit stejný vchodem.Rikal Stan_Borowics.
Reagovat
a.magerova
No jo vlastně, on Stan je víc na holky..... a proto mi nikdy nedovolil "nakouknout" do zavazadlového prostoru.... a já, že tam má myši a on tam vozí člověky :-))))
Reagovat
gigin
Lidi, né člověky. Nicméně ano :)))
Reagovat
janek_da
já chápu, že magerka se zaměřuje na každého jednoho člověka zvlášť. Proto člověky
Reagovat
a.magerova
Jsem si rozepsala komentář a pak musela odejít, takže ten Tvůj příspěvek čtu až teď po odeslání toho mého.... jo jo vystihls TO DOKONALE !!!
Přesně jak píšeš, nějaký dav lidí mě nebere, jde mi vždy o konkrétního člověka :-)))
Reagovat
FulnekUltras
Lidí je na světě jako sjaček... ;)
Reagovat
a.magerova
Jj člověk je přemnožený druh, to víme už dávno.... ale teď kdo to vyreguluje a podle jakých měřítek, toť otázka, protože člověk sám TO asi nezvládne.... ;-)
Reagovat
a.magerova
No to jo..... nicméně, Stan by si do vzdušného korábu hned tak nějaké lidi nevzal, bere to člověk od člověka čili ve výsledku tam má jen člověky :-P

Už jsi slyšel o energetických upírech? Mít nějakého takového v oblacích je velmi ale opravdu velmi riskantní, proto ta selekce ;-)
Reagovat
rod_laver
Ano, podíl v PPF a vlastní jet by odpovídal, smysl pro humor má Klaus, myslím, znatelně horší.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))))))))
Reagovat
slacker
ten podil si zajiste postupne prikupoval z platu prezidenta?
Reagovat
Stan_Borowitz
Z výdělků z gay eskort servisu přece...
Reagovat
rod_laver
Nebyl, kikina byla na Prague Pride :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To bylo v sobotu, ne? Ale fakt je, že měl růžový triko, tak se tam možná chystal...
Reagovat
slacker
Ty jsi s Klausem pokecal 2x behem 1 tydne?
Reagovat
Stan_Borowitz
V pátek měl růžový triko...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tedy stylisticky správně "to růžové triko měl v pátek"...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/en/news/brain-game-montreal-final-2015-murray

Taktický rozbor ATP. Souhlasím, že to útočné pojetí s častým přechodem na síť plyne od Bjorkmana asi, díky mu za to. Zaujaly mě ale dvě věci, netypické jak pro Murrayho, tak pro jejich vzájemné zápasy.

Andy Murray faced nine break points against Novak Djokovic in the deciding third set of their Rogers Cup final, and brilliantly saved six with unreturned serves, and three with courageous forays to the net.

Většinou na BB Andy dává dvojchyby a ne aby je odvracel servisem.

The average rally length in the opening two sets was only five shots long, which was night and day compared to the opening two sets of their 2015 Australian Open final. In Melbourne, the first two sets produced 57 extended rallies of 10-plus shots. In the first two sets in Montreal, there were only 15. Murray?s shift in tactics was definitely the root cause of that.

Daleko kratší výměny včera.
Reagovat
Stan_Borowitz
Andy je frajer. Když vydrží v nastoupeném trendu, příští rok by mohl být světovou jedničkou. Zasloužil by si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tymjsi dobry vtipalek, az vyhraje us open muzes zacit o tom snit. Delat zaver z jedniho strednihomturnaje, kde byl nowak zraneny je trochu moc
Reagovat
Stan_Borowitz
Dělám závěry ze vzestupného trendu Andyho výkonnosti a dále z toho, že Novakovi bude příští rok 29 let a tu neuvěřitelně vysokou laťku výkonnosti nemůže udržet donekonečna... a z toho, že nikdo další reálně Andyho na cestě k vrcholu zastavit nemůže. Ještě snad Gulbis a pak už nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Gulbisa môžem, ale je viac preceňovaný ako si zaslúži. Jeden zápas, v ktorom potrápil Srba, neznamená hrozbou aj pre Andyho. Vieme, aké má nevyrovnané výkony. Dnes dobrý, zajtra tragický.
Reagovat
Kozoroh
Stane, zapomínáš dodávat, že Andymu bude v příštím roce taky 29 let!! No1e dnešní úroveň může držet třeba tři roky a pak ho na 1. místě vystřídá někdo jiný než Andy, který tak zůstane na ocet...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo hraje dobre to nerikam, ale ve wimblasu hral taky dobre a veteran roger ho prejel. Ja budu jen rad pokud se o no. 1 budou rvat ideal 3 az 4 teniste, aspon to bude zajimavejsi a nebude se resit jen to zda Nole vyhraje nebo ne....ale Andy musi ukaz super vysledky na GS, jinak to jsou planne reci
Reagovat
smazaný uživatel
That s the point..Proti Djokovicovi musíte robiť priame body zo servisu, proste musíte..Aspoň 1,5 na gem..Ja si pamatám, ako Andy servoval proti Rafovi na USO, keď ho vyradil alebo v Austrálii..Po tomto období šiel výrazne dole, čo sa servisu týka a tie body mu proste chýbajú..
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky na olympiádě proti Rogerovi výborně servíroval.
Reagovat
smazaný uživatel
A na AO 2013 v SF taky, to byl vůbec nejlépe odservírovaný zápas od Andyho v životě asi, 22 es nebo kolik.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, AO jsem chtěl napsat taky, ale nepamatoval jsem si rok.
Reagovat
Marduch
Stačí se podívat, jakou měl včera Murray úspěšnost na síti. To není pro Noleho vůbec lichotivá statistika - když prohoz, tak jedině krátkej cross, kterej Andy vždy zvládnul, jinak ímrvére lobování s úspěšností asi tak 15%. Pokusy o prohoz po čáře 100% UE.
Reagovat
janek_da
Nic proti Djokimu, ale doufám že si Andy pořádně rozebere včerejší zápas. Ten jasně ukázal recept na Novaka.
agresivní údery. Taky mě napadá, ale to je už větší riziko, přitahnout Novaka kratšími, ale ne nalitými údery, Novaka k síti a pak lobovat, prohazovat.

Loby Andyho si užívám, páč je sám moc rád hraju. Musí se ale umět i prohozy, aby byl soupeř natlačenější k síti a pak jsou loby lahůdkou. Vlastně se divím, že se loby víc nevyužívají. Připadá mi to podobné jako ve fotbale. Tam útočník zavře oči a napálí dělo, často do brankáře, místo aby lehce kopl přes padajícího brankáře.
Reagovat
smazaný uživatel
+
Reagovat
Marduch
jj, včera mu Andy párkrát zaslajsoval krátký nízký balon, Nole musel chtě nechtě volit směr síť, a tam už si ho Andy vychutnal. Po takových vynucených přechodech na síť, nebo vlastních ale špatně připravených, tam pak vyráběl zvláštní věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vykon Andyho nijak snizovat, ale preci jen na Nowakovi bylo videt, ze nehraje svuj standart. Zadne velke projevy emoci a snaha hodne bojovat. Bud nemeĺsvuj dne nebo ho neco limitovalo. Myslim, ze na us open se vrati v plne sile
Reagovat
kada.tom
Gratulace Andy :-)
Jsem rád, že dokázal Novaka taky porazit po delší době :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ipko
Murray ma dosť prekvapil na celom turnaji.. musím uznať že teraz si post No.2 zaslúži.. no ale už poďme do Cinci, kde dúfam že by sa pred USO mohol dostať opäť na 2.miesto.. predsa je len rozdiel keď hráte s terminátorom v semi alebo vo finále.. každopádne Murray bude mať nabudúci rok dosť obhajovať..no Roger poď si pre titul zo Cinci a potom sa uvidí.. hlavne stretnúť sa vo štvrťfinále s Nadalom.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí No1e,jedeme do Cincinati :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Djokovice nemusím, tak klobouk dolů, že se neuchýlil k té dementní taktice medical time out za stavu 1:4 ve třetím setu. Gem dva před tímto stavem začal vyklepávat loket a už sem viděl jak si bere MTO a poté zápas otočí...Ale překvapil.
Reagovat
panzer.dragon
sem rád, že andy vyhrál, už těch porážek bylo moc od djoka
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk se probudí do deštivého rána a aby toho nebylo dost zjistí, že titul si odváží nejnepříjemnější hráč TOP 10 Andy Murray. Djoko, co jsi to udělal :(
Reagovat
Nola
gratulka tomasinhovi, Mutademovi a spol.,
tak nejak som ocakavala, ze ta seria porazok raz skonci, udrzat dlhodobo trend neporazitelnosti na Masters je praca pre stroj....
Nole hral v prvom sete houno, tak presne aj dopadol, v druhom sa zobudil, v tretom bol neschopny brejknut Andyho, prilezitosti mal neurekom, naopak sam sa nechal brejknut, Andy dnes zachoval chladnu hlavu, vitazstvo si vybojoval inak v krasnom zapase, mal tazsich superov na ceste do finale, titul si plne zasluzi, Murovci uzite si to
PS : Kozoroh tie tvoje istoty sa rozplynuli ako ranna hmla....
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
Frick
Vo co, že Andy daroval. By to bylo terno, ne? :-D

jen tý jeho fourii by se to nelíbilo....
Reagovat
a.magerova
A tam Slováci dumají nad naším slovem NICMÉNĚ.... Peter Nagy přemýšlí, jak to přeložit do slovenčiny.... prý NIC a z toho ještě MÉNĚ super rozbor, nikdy jsem nad tím tak nedumala, ale můžu říct, že máme i slovo VÍCEMÉNĚ :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To mají viaamenej ne?
Reagovat
a.magerova
Musíme počkat na vyjádření Mayka či Forehand a další :-)

Teď tam dávaj otázku: "Proč zavírají obchodníky s bílým masem, když bílé maso je doručované v rámci zdravé výživy." :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Viac menej máme aj my, aj angláni napríklad..Nicméne prelozit neviem, hoci vyznam rozumiem..
Reagovat
a.magerova
Pobavila jsem se nad diskuzí pod tímto slovem ve slovníku synonym, jak dokáže slovo NICMÉNĚ lidi rozčilovat :-)))

A jiný slovník mi nabídl alternativu - LEČ, což se mi taky líbí :-)

http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/nicmene
Reagovat
gigin
to nič neuberá na tom, že...
Reagovat
janek_da
Poslední leč Alfonse Karáska
Poslední nicméně Alfonse Karáska ???
Reagovat
a.magerova
Není LEČ jako LEČ :-)))

Leč (nicméně), když se nad tím zamyslíme....
Reagovat
Stan_Borowitz
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?lang=en&art=6957
Reagovat
a.magerova
Koukám, že je to zcela aktuální článek, cituji :-))
"Bouřka už ustupuje, nicméně ještě prší."
Reagovat
janek_da
Tos mi připomněla vtip, jak děti vymýšlí větu se slovem "pěkně".

Učitelka: Děti a teď mi řekněte větu, kde je slovo "pěkně"
Anička: Venku pěkně svítí sluníško.
U: A s dvěmi "pěkně"?
A: Venku je pěkně, protože sluníčko svítí pěkně.
U: A ty Pepíčku?
P: Mamka přišla domů ožralá ...
U: Ale tam není pěkně ?!
P: A táta povídá "Pěkně, k...a, pěkně"
Reagovat
a.magerova
Mně se líbí, jak paní učitelka chtěla po dětech větu, kde by užili banán a ananas:
Pepíček: "Tatínek si koupil banán ananás se vysral !!!"
Reagovat
janek_da
http://www.ling.upenn.edu/~beatrice/humor/timbuktu.html
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty, Fero, ta moja stara strara strášne smrdi potom. To maš dobre, Dežo, ta moja smrdi aj predtym.
Reagovat
janek_da
Reagovat
a.magerova
"Majetková trestná činnost má trvale vzestupnou tendenci. Nicméně, vzestup trestné činnosti není v Ostravě zdaleka takový, jak se očekávalo."
Reagovat
a.magerova
Nicméně si položíme otázku, jaký je vlastně praktický význam těchto.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se mi, že by to nešlo přeložit do slovenštiny. V angličtině totiž existuje "nevertheless". Faktem ale je, že Google Translate to do slovenštiny přeloží jako "však", což sice lze, ale "však" je i v češtině.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro český výraz nicméně bylo nalezeno překladů: 0 (přesná shoda: 0, obsahující výraz: 0).

http://slovnik.czin.eu/slovensky/?slovo=nicm%C3%A9n%C4%9B

Ze všech jazyků, které tam jsou, to slovo známe jen my a Angličani :)
Reagovat
FulnekUltras
a kdejaký rychlokvašený manažer si tím s oblibou vycpává věty o ničem...
Reagovat
Stan_Borowitz
mudrlanti zase mudrují... Slovo nicméně existuje daleko déle, než existují manažeři i "manažeři". Je doloženo již ve staré češtině jako náhrada latinského nihilominus. Takže to rozhodně není výmysl modroptáčníků, kapitalistů ani jiných démonů. Stačí se zamyslet nad jeho etymologií a jeho význam je každému jasný. Tedy alespoň by měl být.
Reagovat
FulnekUltras
Zdá se, že zde - zřejmě dost selektivně ;) - soustavně odmítáš chápat obsah psaného textu a někdy se v něm až zoufale upínáš k formě. Jak si můžeš všimnout, nikde neuvádím, že si slovo "nicméně" vymysleli tvoji modří a namodralí soukmenovci. Jen prostě v posledním čtvrtstoletí mohutně zvýšili frekvenci jeho používání - zvlášť když už nevědí kudy kam, což se jim stává stále častěji.
Výsledek: řekne se govno, ale vypadá to "na úrovni". Tedy aspoň pro někoho, že... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom se zřejmě tihle socialističtí paraziti, neboť o nikoho jiného nejde než o produkty korporátně-bankovního socialismu, poučili od tvých rudých a narudlých soukmenovců. Ti dokázali pořádat dokonce pravidelné sjezdy, kde se několik dní blábolilo například o "souboru opatření ke zdokonalení plánovaného řízení". Co je proti tomu nějaké "nicméně", ale pomalu tihle socparaziti svůj vzor dohánějí, v tom ti dávám zapravdu.

Jinak etymologie slova soukmenovci je taky navýsost zajímavá, že? Ono totiž od rudé je k hnědé zatracené blízko, stačí přimíchat trochu zelené...
Reagovat
rod_laver
Co by dal Milouš Jakeš za "nicméně", to by se mu hezky řečnilo ještě víc.

K věci: nicméně, stejně jako nevertheless, je často užíváno v právních stanoviscích, ale též jej rády užívají akademické práce. Krom toho "notwithstanding", je hojně užíváno v angloamerických právních předpisech. Velmi oblíbené je toto slůvku na Kajmanech či Marshallových ostrovech. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Ať už máte pánové účty kdekoliv a prachy se vám na ně dostaly jakkoliv, i ten Jakeš ještě dneska dokáže promluvit mnohem srozumitelněji a pravdivěji než celá ta vaše vybledlá squadra azzura od vykradeného fondu... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Pro tvé uši a tvých souvěrců bezesporu ano. NICMÉNĚ to nikoho nepřekvapuje. Všichni ostatní z něj mají už léta jen srandu, podobně jako z tvých planých nadějí a skrytých výhrůžek...

Tak proč se vlastně tak urputně pouštíš do diskusí se mnou a nejdeš si raději popovídat s Miloušem o bojlerech, co je na farmách chovali soudruzi v NDR?
Reagovat
FulnekUltras
Hra na pravdu, reálně a bez (auto)cenzury dotažená až k jádru věci, mě prostě "naplňuje" - abych zas použil něco z jazyka novopokrytců... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Není pravda, je například v latině (nihilominus), ve francouzštině (néanmoins)...
Reagovat
MartinPa
nicméně = na druhou stranu
Reagovat
a.magerova
Pěkný.
Mě první napadlo AVŠAK, a teď koukám, že i slovo PŘESTO by se mohlo použít.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak ono to vzniklo zkrácení z "o nic méně", zase taková záhada to není...
Reagovat
smazaný uživatel
Grats Andyho fanuškom, najma Tomovi ;)...skoda, ze som zapas nevidel..

Vyzerá to tak, že vyhrať 6masters v sezóne a odtrhnúť sa na čele od Rafu moze byt pre Noleho nakoniec problém..Vela napovie Cinnci..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. To je škoda, byl to vážně skvělý tenis plný napínavých momentů v čele s osmnáctiminutovým gamem ve třetím setu :D
Reagovat
tito
Gratuluji také, Andy hrál výborně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dimi už by se taky mohl konečně rozjet, už je příliš dlouho zaseklej, tak snad nerupne už teď s Aspikem, ale případně až s Andym, jdu spát, dobrou ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mladíci dneska v kvalifikaci do Cincy parádně otáčeli.

Zverev s Istominem z 0:3 se 2 brejky na 6:3.

Kokkinakis z 0:3 s Ilhanem na 5:3, posléze 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
V 1. kole Zverev-Čorič, vítěz se Stanem.

Pokud by Cocki udolal Fabia a Nick the Dick Gasqueta, tak druhé kolo spolu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by k tomu souboji Australořeků došlo :) Ale oba to budou mít dost těžký.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, mají těžké soupeře. Kokkiho by si Nick snad nedovolil urážet. Spíš by se tam oba chlamali celý zápas.
Reagovat
Mayo
och Ilhan, čo to len dopustil :/
Reagovat
Frick
Nebyl dárce?
Reagovat
Kozoroh
Zápas sice nedopadl dle mých představ, ale byl to výborný duel, u kterého jsem se bavil i nervoval a žasl, co ti dva umí zkazit.
První set byl takový "rozjížděcí", Novak "zaspal" úvod, naopak Andy hrál od počátku výborně. No1e se sice za stavu 1:4 "probral", ale nakonec set ztratil.
V druhé sadě už hrál No1e aktivněji a přesněji, naopak Andyho koncentrace poněkud poklesla.
Třetí set byl z celého zápasu nejlepší a nejdramatičtější. Klíčová byla hra za stavu 1:3, Andy odvrátil 6 BP, výborně se ubránil, tam měl Novak velkou šanci vrátit se do utkání, kterou však nevyužil.
Andy tedy dnes ukončil sérii 8 proher s Djokem. Novak poprvé po třech letech prohrál finále M1000 (od Cincinnati 2012).
Reagovat
Kozoroh
Pro Novaka je samozřejmě největším cílem na severoamerických betonech vyhrát USO, na hardaře jeho kalibru je 1 titul málo. Snad se mu podaří uspět v Cincinnati, kde dosud nikdy nevyhrál a chybí mu jako jediná M1000. Dnešní prohru v Montrealu přijímám s klidem, Novak hrál až na první set dobře, ale dnes byl Andyho den.
Gratulace tomasinhovi a dalším zdejším fandům Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, uvidíme se ve finále US Open beztak :D
Reagovat
a.magerova
No no...
Reagovat
stopan
Novak prehral na US open 4 krat finale, tak sa necuduj ze iba 1 titul ma odtial.
Reagovat
Nola
zase nesnivaj, z hrusky dole, na USO mu velmi neverim, 4 prehrane finale, vlani vyklep od Nishiho.... tam moze kludne prekvapit niekto z nefavoritov, dokazal to DelPo, Cilic, tento rok to moze byt trebars Raonic
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si vychutnal ceremoniál a může začít pět oslavné ódy. Bohužel ne ve francouzštině jak Nole. Jak Andy vtipně poznamenal, Noleho jazyková vybavenost je skoro tak perfektní jako jeho tenis :D

Neskutečné se sdtalo skutečností. Po tom, jaké muka poslední dva roky v zápasech s Djokovičem prožíval, takhle sladká výhra. Před zápasem jsem měl dobré tušení, ale po 2. setu jsem moc nevěřil. O to překvapivější je tahle výhra, když se podíváme na to, jak dopadali rozhodující sety těchto hráčů. AO 6:0, Miami 6:0, RG 6:1. Andy nejenže po dvou letech dokázal Noleho porazit, ale dokonce ho udolal v rozhodujícím setu. Nejvíc nečekaný scénář, ale o to sladší.

Škoda těch zbytečných komplikací v závěru, ale jinak až na některé zaváhání a slabší gamy výborný výkon, hlavně ve 3. setu dobrý servis, FH docela jistota a BH, to byla jízda. Dlouho jsem neviděl, že by byl Djokovič takhle jasně přehrán v BH výměnách, paráda, geniální úder dneska. Třetí výhra v Kanadě, druhá v Montrealu, celkově výborn turnaj, po té porážce s Gabašvilim se připravil výborně.

Krásná třešnička na dort s nzávem 2. místo v žebřáčku. V Cincy nečekám titul, bude asi unavený, ale hlavně tak, aby to udělal alespoň o kolo méně jak Roger a udržel se na 2. místě a nemusel Noleho potkat na US Open už v SF.

Letos v zápasech, kdy vyhrál 1. set, má bilanci 48:0, neskutečná sezona. Po 4 letech dva masters v jednom roce, kéž by tak chtěl dát i US Open nebo aspoň TM. + samozřejmě DC. A taky Noleho 1. porážka na Masters, už jsem myslel, že udělá letos všech 9 :D

Come on!
Reagovat
Mayo
v backhandových výmenách jasne kraľoval až musel často nolda slajzovať...hráči, ktorí ho dokážu cez túto stranu pretlačiť sú Murray, Nishikori a Wawrinka...a to je asi všetko...a ináč vidíš, si sa bál, že ho už nikdy neporazí :D jasné, že hej...som zvedavý na Cincinnati, ten turnaj je fajnový až na tú sprostú kameru :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Andy má docela přijatelný los, takže bych bral to SF. Ale ideálně finále, to je jasné. Chtělo by to upravit zpátky bilanci s Rogerem :D
Reagovat
Mayo
Ináč, Andy teraz prerušil sériu s Novakom a v Cincinnati žeby aj s Rogerom? :D
Reagovat
smazaný uživatel
zapomeň :P
Reagovat
smazaný uživatel
Andy super, konečně zas jednou změna, hezký finále to bylo :) No a s tím, co dnes předváděl Nolda, možná ještě předbíhám, ale myslim si, že to v Cinci opět neklapne, což mě, jakožto fanynce Rogera, by se to samozřejmě hodilo do krámu, doufám v obhajobu titulu a cestou skalp Nadala :P :)
Reagovat
Mayo
noooo len aby sa tam Rafa dostal vôbec...hneď na úvod má Jeremyho, nič moc teda :D
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se tam dostanou oba, řekněme, to se uvidí, jak se připravil Roger po Wimbledonu, no a Rafův stav jsem viděla, tak bych se fakt nedivila, kdyby tam nedošel, proto říkám, že v to doufám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že ho klepne už Chardy, když jsem se díval na los :D Ale radši on než Roger :P

Djokovi v Cinci nevěřím, favorit číslo 1 je Federer, navíc on nemá zrovna lehký los - 1. zápas zřejmě Müller (což může být na tak rychlém povrchu problém zvlášť s tím, jak to má Novak proti servismanům - i když s Müllerem to má letos 2-0), pak Tsonga (na poslední zápas s ním Djoker nemá dobré vzpomínky), QF Wawrinka nebo Karlovič (nevěřil bych mu v Cinci ani proti jednomu), SF Nišikori (záleží, v jakém bude stavu, jestli tam vůbec doleze, ale i on na Novaka na rychlém hardu má). Asi bych teď tipnul, že ve finále bude švýcarská přestřelka, Roger tam má sice Andyho, ale u něj může hrát roli únava.
Reagovat
Davor1
Tiež je otázne, ako na tom bude Stan po tom skreči proti Gyrosovi...
Reagovat
Kozoroh
U Stana půjde nejen o fyzické zdraví, ale i o psychickou pohodu. Kyrgios totiž pustil zlou krev...
Reagovat
Mayo
to posr4l veru...snáď to Stana až tak nerozhodí pred USO kurňa
Reagovat
smazaný uživatel
viděla jsem fotky ze společného tréninku s Rogerem a oba byli vysmátí, tak snad ho Rog naladí do pohody a tamto si s Nickem už vyříkali v soukromí
Reagovat
Kozoroh
Hlavní, aby No1emu klaplo USO a udělal 10 na GS :-)
Reagovat
VlS
kluci se teda nešetřili, tak by mělo finále vypadat. Gratulace vítězi.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
EllNino
krása, přejuu :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zvědavý, co bude mít Andy, stačilo oznámit, že čekají s Kim dítě a hned titul, něco na tom bude.
Reagovat
a.magerova
Andy bude mít holku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je ta aura taťků :)
Reagovat
a.magerova
PŠŠŠŠT, oni to nechtěj zbytečně šířit, že Andy je od rána tátík :-P
Reagovat
smazaný uživatel
jsem to zaslechla z dálky a nejdřív jsem říkala, co to je za blbost :D a pak Amelie, tak dobrý :D
Reagovat
Mayo
((:
Reagovat
smazaný uživatel
Je podobný Andymu?
Reagovat
a.magerova
No mělo by to logiku, já být lesba a chtít dítě, tak bych to s ním řešila a určitě i vyřešila..... a nemyslím to zle, prostě musíme si pomáhat !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
On to byl Bjorkman, aby se mu nepletla do práce a měl volný prostor :D
Reagovat
a.magerova
Jo tak TAK TO BYLO :-))

Ale určitě bych preferovala tuto přírodní cestu než umělé "todleto".... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To taky záleží na tom, jak moc jí ta přírodní cesta přijde "fuj".
Reagovat
a.magerova
Fuj nefuj, když chce dítě, tak musí něco vydržet, lepší než se nechat opíchávat týdny injekcemi ;-))
Reagovat
a.magerova
Super zápas, dobře prožité 3 hodiny !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Čekám :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouženě, kdyby nebyl psycho, mohlo to být snadnější :) Pro Andyho pořádná dávka sebevědomí před USO.
Reagovat
a.magerova
Co to dostal Nole za robertka ?! :-)))
Reagovat
kranyz
Že by pro to prohrál? Dárek pro Jelenu? :-)
Reagovat
kranyz
Co se mi ale na Nolem líbí je jak dokáže přijmout porážku, u sítě vždy působí sympaticky a dokáže ocenit ihned soupeře.
Reagovat
Davor1
Presne, to u neho tiež oceňujem...
Reagovat
smazaný uživatel
podobně jako Serena. V tomto ohledu jedničky na správném místě.
Reagovat
FulnekUltras
u SW mi už chybí "jen" upřímnost...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, on je velký sportovec, takhle prohrávat jak on s grácií umí málokdo.
Reagovat
baggik
Na druhou stranu prohrava tak sporadicky, ze se to da v klidu prekousnout.
Reagovat
Mayo
Fantázia Andy, výborný výkon...hlavne backhand absolútna trieda..grats
Reagovat
Pe3k
Tak to byl asi nejrychlejší (málem) článek v historii.
Reagovat
d@ve
Autor chtěl jít asi už spát.. :D
Jinak jsem ten titul přál spíš Novakovi. :( Andy mi opravdu sympatický není..
Reagovat
Marduch
Kdyby Andy prohrál, tak by před USO byl moc hladovej, a to by na USO nemuselo dělat dobrotu ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist